blank
 
blank

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Κρόνο: Επιλεκτικές σχέσεις!

 
Αφροδίτη σε τετράγωνο με Κρόνο: Επιλεκτικές σχέσεις!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 3
 
Sponsored Links

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Κρόνο

Στις 13 Ιουλίου 2015, η Αφροδίτη από τον Λέοντα θα βρεθεί σε όψη τετραγώνου με το Κρόνο από το Σκορπιό, θυμίζοντας εκείνα τα… παγωμένα πρωινά τοπία του χειμώνα, που κάτω από τον πάγο διατηρούν μία απόμακρη ομορφιά! Μέχρι το τέλος του μήνα περίπου επηρεάζονται συναισθήματα, σχέσεις, συνεργασίες, συναναστροφές και γενικότερα η ομαλή ροή της καθημερινότητας μας.
 
Η νοοτροπία που πηγάζει από την όψη τετραγώνου, ωστόσο, πως τη ζωή πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σοβαρά, χωρίς επιπολαιότητες, είναι υπερβολική, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλείσουμε τη χαρά και την αισιοδοξία απ’ έξω. Ο έρωτας φοράει το μανδύα της σοβαρότητας, όχι αυτή του ασύδοτου και επιπόλαιου συναισθήματος, αλλά αυτού που φέρνει μαζί και μία αίσθηση καθήκοντος, μία ευθύνη γενικότερα για το μέλλον.
 
Συγκρούσεις, διαφορές και αδιαλλαξία μας περιμένει μέχρι το μέσο του καλοκαιριού, με πολλά ζευγάρια να ψάχνουν απεγνωσμένα για μία χρυσή τομή. Για πολλούς θα βρεθεί, σε άλλους όμως θα γίνει μία άλλου είδους βαθιά τομή, που θα παραμείνει καιρό. Κάποιοι θα βρουν το δυνατό τους σημείο, αυτό που τους κάνει σαν ζευγάρι αλώβητους, ενώ άλλοι θα ανακαλύψουν πως… ποτέ δε διέθεταν κάτι τέτοιο.
 
Παράλληλα, κάτω από αυτή την όψη δημιουργούνται σχέσεις και γνωριμίες, με σκοπό κάποιοι να αναδυθούν κοινωνικά ή επαγγελματικά μέσα από αυτές, βολικές, συμφέροντος και αποδεκτές από την κοινωνία. Βέβαια, όταν τα κριτήρια για τη σύναψη σχέσης είναι άλλα από την ένταση του συναισθήματος, ο χώρος για το ρομαντισμό έχει χαθεί χωρίς δεύτερη ευκαιρία.
 
Ακόμα και στη καθημερινή μας ζωή, ό,τι σχετίζεται με αγάπη, έρωτα, χρήματα, κοινωνική ζωή, πράγματα που αντιπροσωπεύονται δηλαδή από την Αφροδίτη, περνάνε από ένα φίλτρο προσγείωσης, δύσκολης επιλογής, αυστηρότητας και στέρησης. Ο Κρόνος περιορίζει τα έσοδα, τα έξοδα και γενικά τη καλοπέραση. Λίγα και καλά προστάζει, με σύνεση και με μέτρο.
 
Αν υπάρχουν συνεργασίες ή οικονομικά ανοίγματα, ενδέχεται να έρθουμε σε ρήξη με έναν συνάδελφο ή συνεργάτη, καθώς μας διακατέχει μία έπαρση και μια αδιαλλαξία. Λιτότητα, οικονομία και εγκράτεια προστάζει η όψη αυτή, ακόμα και στον έρωτα.

Το βάρος της όψης στις σχέσεις

Οι υπάρχουσες σχέσεις θα πρέπει να επιβιώσουν μέσα από συνθήκη της απώλειας του ελέγχου που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλον. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, που οφείλεται στην ανασφάλεια και το φόβο της απόρριψης.
 
Η μανία αυτή να επιβληθούμε, να είμαστε καταπιεστικοί και απειλητικοί, είναι και η αιτία για το συναισθηματικό πάγωμα που θα ξεσπάσει. Δεν συγχωρούμε εύκολα τα λάθη στον άλλον, αντιθέτως του τα τονίζουμε, δημιουργώντας μια κατάσταση αφόρητη και εγκλωβιστική. Και μαζί με αυτό, δημιουργούμε τέλειες συνθήκες να διαφύγει ο άλλος, να δραπετεύσει από κοντά μας.
 
Επίσης, πολλοί θα αντιδράσουν έντονα, θεωρώντας πως είναι μόνοι, ζουν μόνοι υπό τη σκιά ενός συντρόφου που τους εποπτεύει, τους κατασκοπεύει, δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη. Η πεποίθηση πως ο σύντροφος δεν ανταποκρίνεται, δεν συμμετέχει ούτε στη χαρά, ούτε στη λύπη, είναι αιτία που προκαλεί βύθιση της διάθεσης και της πίστης στον άλλον. Έτσι, για πολλά ζευγάρια η όψη τετραγώνου μεταξύ της Αφροδίτης και του Κρόνου θα βγάλει παράπονα, καυγάδες, απόσταση, αχαριστία. Επιβάλλοντας λοιπόν άπειρους κανόνες σε έναν έρωτα, καθώς και αμέτρητες απαγορεύσεις, η σχέση μακροπρόθεσμα κουράζει. Λιτότητα λοιπόν και στον έρωτα, χωρίς περιττές τρυφερότητες και γενναιόδωρα συναισθήματα.
 
Ωστόσο, υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά. Να δημιουργηθεί μία σχέση ή μία συνεργασία, η οποία θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, με σοβαρότητα, σιγουριά και διάρκεια. Εντελώς επαγγελματικά και πρακτικά, χωρίς αψυχολόγητες υπερβολές, αλλαγές γνώμης και διάθεσης. Διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-07-2015 16:03:00