blank
 
blank

Αστρολογικές προβλέψεις 22 ως 28 Δεκεμβρίου από τον Γιώργο Ματσάγγο. Χριστούγεννα… 12 αστέρων: Η Νέα Σελήνη, οι όψεις των Χριστουγέννων και ο Κρόνος στον Τοξότη!

 
Αστρολογικές προβλέψεις 22 ως 28 Δεκεμβρίου από τον Γιώργο Ματσάγγο. Χριστούγεννα… 12 αστέρων: Η Νέα Σελήνη, οι όψεις των Χριστουγέννων και ο Κρόνος στον Τοξότη!
Βαθμολόγησε
Score: 4.9  Ψήφοι: 13
 
Sponsored Links

Αστρολογικές προβλέψεις 22 ως 28 Δεκεμβρίου 2014.

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και προβλέψεις από την αστρολόγο Νίκη Μακρή

Το διάστημα των εορτών αναμένεται πλούσιο σε γεγονότα και καταστάσεις λόγω της πληθώρας των όψεων, της ζωδιακής αλλαγής του Κρόνου στις 23/12 και φυσικά της Νέας Σελήνης στις 22 του μήνα.

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Ο Ήλιος περνά στον Αιγόκερω τα ξημερώματα της 22ας Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας το χειμερινό ηλιοστάσιο και την μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα σχηματίζει την τελευταία Νέα Σελήνη για το 2014, που γίνεται στις 22/12 στον Αιγόκερω. Στο νεογέννητο φεγγάρι συμμετέχουν με θετικές όψεις ο Ερμής και ο Ποσειδώνας, όψεις που θεωρούνται ευνοϊκές και για επαγγελματικά ξεκινήματα. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω, υπόσχεται καλύτερες προοπτικές για τα ζώδια της Γης και του Νερού (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς).

Κρόνος στον Τοξότη

Το πιο σημαντικό αστρολογικό γεγονός της περιόδου είναι το πέρασμα του Κρόνου στον Τοξότη, στις 23 Δεκεμβρίου. Ο Κρόνος είναι ένας από τους αργοκίνητους πλανήτες. Χρειάζεται περίπου δύο με δυόμισι χρόνια για να διασχίσει ένα ζώδιο και γύρω στα τριάντα χρόνια για μια πλήρη κάλυψη του ζωδιακού κύκλου. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της διέλευσής του δεν γίνονται αισθητά από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται χρόνος για να φανούν. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «χρόνος».
 
Στην παραδοσιακή Αστρολογία ο Κρόνος συνδέεται με την ωριμότητα, την οργάνωση, την πειθαρχεία. Δεν έχει την καλύτερη φήμη, αφού η Αστρολογία κάποτε τον αντιμετώπιζε με φόβο ή με δέος. Στη σύγχρονη Αστρολογία ξέρουμε ότι ο Κρόνος δεν είναι το φόβητρο του ουρανού. Αντίθετα, μέσα από τις διελεύσεις του προικίζει τους ανθρώπους με υπομονή, πρακτική θεώρηση, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και αντοχή στις δυσκολίες. Υποστηρίζει τις υγιείς φιλοδοξίες και ανταμείβει πλουσιοπάροχα όσους λειτουργούν με τη φιλοσοφία του «μέρμηγκα», από το γνωστό μύθο του Αισώπου.
 
Στις 23 Δεκεμβρίου του 2014 ο «δάσκαλος» των πλανητών πραγματοποιεί την είσοδό του στο ζώδιο του Τοξότη, όπου και θα παραμείνει σε πρώτη φάση μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2015. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στον Σκορπιό, ενώ από τις 18 Σεπτεμβρίου θα περάσει οριστικά στον Τοξότη, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2017. Η διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη από τις 23/12 μέχρι τις 15/6/15 «κρίνει» ανάμεσα σε άλλα και τις διεθνείς σχέσεις, που αυτή τη στιγμή παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση της νέας οικονομικής, κοινωνική και πολιτικής πραγματικότητας. Μην ξεχνάμε ότι ο Τοξότης είναι το βασίλειο του Δία και ο Κρόνος εκεί αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις κατά καιρούς στα χρηματιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε προσωπικό επίπεδο το δοκιμαστικό λοιπόν το πέρασμα του Κρόνου στον Τοξότη από τις 23/12 μέχρι τις 15/6/15 είναι πιο σημαντικό για Διδύμους, Παρθένους, Ιχθείς και Τοξότες των πρώτων ημερών.

Ο Ερμής και το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα

Οι όψεις του Ερμή με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό στις 25 Δεκεμβρίου ίσως δημιουργήσουν πυρήνες για κάποιες «ακραίες» συμπεριφορές, που θα μπορούσαν να γίνουν αιτία να χαλάσει το γιορτινό κλίμα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα λοιπόν καλό είναι να αποφύγουμε να θίξουμε ευαίσθητα θέματα, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, Να θυμάστε ότι «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει».

Ήλιος σε τρίγωνο με Ποσειδώνα

Στις 27 Δεκεμβρίου ωστόσο, ο Ήλιος από το ζώδιο του Αιγόκερω, σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη που βοηθά να αναθερμανθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα μας κάνει πιο τρυφερούς, περισσότερο ρομαντικούς, αλλά και πιο ευαίσθητους απέναντι στους πιο αδύναμους συνανθρώπους μας. Τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) καθώς και του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) θα νιώσουν πιο έντονα την ανάγκη για συντροφικότητα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και αρκετές νέες σχέσεις, λίγο πριν από την εκπνοή του 2014. Ο τελευταίος μήνας του χρόνου προμηνύεται εκρηκτικός. Μάθε από τώρα πως θα σε επηρεάσουν οι αστρολογικές όψεις των ημερών καλώντας στο 14788 ή στείλε ΜΥΡΤΩ στο 54529.
 
Ας δούμε πως θα επηρεάσουν οι πλανητικές όψεις των Χριστουγέννων, η Νέα Σελήνη, αλλά και η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη, τα δώδεκα ζώδια αναλυτικά μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή μας.
 
 
Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και προβλέψεις από την αστρολόγο Μυρτώ Αποστόλου
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-12-2014 16:08:00