blank
 
blank

Έκλειψη Ηλίου και Αφροδίτη στον Σκορπιό: Βαθιά συναισθήματα και έντονα πάθη!

 
Έκλειψη Ηλίου και Αφροδίτη στον Σκορπιό: Βαθιά συναισθήματα και έντονα πάθη!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Έκλειψη Ηλίου και Αφροδίτη στον Σκορπιό

Έκλειψη Ηλίου και Αφροδίτη στον Σκορπιό και προβλέψεις από την αστρολόγο Μαντώ Σιδέρη

...Είναι δύο. Ανοίγουν μια πόρτα. Παίρνουν το ασανσέρ. Ανεβαίνουν στον 6ο. Περπατάνε τα σκαλιά μέχρι την ταράτσα. Και αυτός είναι ο κήπος της Εδέμ.
 
...Είναι δύο. Ανοίγουν μια πόρτα. Παίρνουν το ασανσέρ. Κατεβαίνουν στο υπόγειο. Πάνε πιο χαμηλά. Και αυτή είναι η ποινή τους.
 
Με την ηλιακή έκλειψη στο Σκορπιό και την Αφροδίτη σε σύνοδο, βλέπουμε τί είναι αυτό που από συνήθεια πάει στραβά στις σχέσεις μας και χρειάζεται να τελειώσει μια και καλή. Η έκλειψη Ηλίου είναι μια πολύ ισχυρή Νέα Σελήνη, ένα πολύ ισχυρό ξεκίνημα. Το φως του Ήλιου εμποδίζεται να φτάσει στη Γη λόγω της Σελήνης και η σκιά της φέρνει ένα πρόσκαιρο σκοτάδι. Η Σελήνη (το συναίσθημα), παρουσιάζεται σαν μια σκοτεινή δύναμη μπροστά στη λαμπρότητα του Ήλιου (η προσωπικότητα). Το θηλυκό στοιχείο, ως μια απειλή για το αρσενικό. Και όταν μιλάμε για θηλυκό και αρσενικό, δεν εννοούμε φύλο. Σε έναν πολιτισμό που έχει υποβιβάσει σε κατώτερο ή σε ασθενέστερο κάθε τι θηλυκό, ή το έχει δαιμονοποιήσει για να το περιορίσει, επικρατεί η άποψη ότι πρόκειται για έναν κακό οιωνό. Με την Αφροδίτη να κάθεται στο θρόνο αυτής της ηλιακής έκλειψης, η θηλυκή ενέργεια είναι διάχυτη: ο κόσμος του συναισθήματος, η δεκτικότητα, η ένωση, η σύλληψη.
 
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό είναι σε πτώση, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία. Αυτό τί σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να σχετιστεί; Ότι μπαίνει σε σχέσεις που οδηγούν σε καταστροφή; Εκδικείται; Τιμωρεί; Ότι φτάνει στον πάτο, για να βρει την αγάπη μέσα στη σχέση; Υπάρχουν ερμηνείες και δυνατές εκφράσεις της ενέργειας αυτής της θέσης της Αφροδίτης, που δεν χωράνε σε απλουστεύσεις.
 
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό χρειάζεται να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να λειτουργήσει χωρίς να είναι δέσμια των παθών της, όχι γιατί υπολείπεται σε κάτι από τις υπόλοιπες, αλλά γιατί είναι πιο συνδεδεμένη με το κάρμα που κουβαλάει. Θέλει συνειδητότητα. Με την Ηλιακή Έκλειψη, που είναι κάτι σαν μια έκρηξη συνειδητοποιήσεων, μια βίαιη αποκοπή από το παρελθόν μας, από αυτό που συνηθίζαμε να κάνουμε ενστικτωδώς και από συνήθεια, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε στον εαυτό μας αυτό που βλέπουμε σαν σκιά. Όπως ο Ήλιος, που κρύβεται από το σκοτάδι κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, έτσι και το Εγώ μας συνειδητοποιεί το σκοτάδι και απελευθερώνεται. Σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο εμφανές, που δεν γίνεται να μην το προσέξουμε. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτή την Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό βλέπουμε τα θέματα σεξουαλικότητας και πώς αυτά επηρεάζουν τις σχέσεις μας, βλέπουμε ποιες πεποιθήσεις έχουμε, που μας οδηγούν σε αυτού του είδους τις σχέσεις. Ακραία συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια, δράμα, ανεξήγητη διαίσθηση ή αρνητική προκατάληψη.
 
Η Αφροδίτη θέλει την ένωση. Μετά από την πορεία της στο Ζυγό, έρχεται στη μηδενική μοίρα του Σκορπιού να συναντήσει την Έκλειψη Ηλίου. Ο Ζυγός την έχει κάνει να φιλοσοφήσει το ζήτημα των σχέσεων, έχει οραματιστεί τι ζητάει, έχει ζοριστεί από αυτά που της προκαλούν προβλήματα, έχει πάρει τις πάνω και κάτω βόλτες… Tώρα πια, μετά από μια μεγάλη αποσυμφόρηση, ανεβαίνει στο… λεωφορείο για τα αξιοθέατα! Γνωρίζει πως οι παλιές συνήθειες δύσκολα τελειώνουν, αλλά έχει την ευκαιρία να τις κόψει. Είτε όχι. Η ευκαιρία είναι να αφεθεί στο πιο βαθύ της ένστικτο και αυτό να είναι το όχημα που θα την ταξιδέψει!
 
 
 
 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-10-2014 17:02:00