blank
 
blank

Ο ανάδρομος Ερμής του Οκτωβρίου 2014: Ανασκαφή στο παρελθόν μας.

 
Ο ανάδρομος Ερμής του Οκτωβρίου 2014: Ανασκαφή στο παρελθόν μας.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ο ανάδρομος Ερμής και η ανασκαφή στο παρελθόν

Ο Ερμής στην ανάδρομη πορεία του από τον Σκορπιό στον Ζυγό, κάνει μια ανασκαφή στο παρελθόν μας. Διανύουμε μια περίοδο αστρολογικά, όπου η Αφροδίτη είναι άφαντη στον ουράνιο θόλο, έχει κρυφτεί πίσω από τον Ήλιο, και ως Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο μας πάει στο βασίλειο των σκιών, για ν’ ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από το σκοτάδι στις σχέσεις μας και στις αξίες που μας ορίζουν.
 
Ο διαχωρισμός του Εγώ απο τη λογική
 
Ταυτόχρονα, ο Ερμής από τις 13 ως 20 Οκτωβρίου είναι στη διεκεκαυμένη ζώνη (combust zone) σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Ήλιο. Υπό αυτήν την επιρροή, δεν διαχωρίζουμε το Εγώ από την λογική μας, μια και ο Ερμής με τον Ήλιο γίνονται ένα σώμα. Ανάμεσα στις δυο εκλείψεις του μήνα, σε μια περίοδο που τα πράγματα είναι ρευστά και υπό διαμόρφωση, καλό είναι από μόνοι μας να αφήσουμε χώρο για τις σκέψεις μας, και να τις διαμορφώσουμε ξανά, χωρίς να ταυτιζόμαστε με αυτές όπως το συνηθίζουμε.
 
Ώρα για ενδοσκόπηση
 
Ο Ερμής στην ανάδρομη πορεία του, μεταφέρει την πληροφορία με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως. Η πληροφορία έρχεται εντός μας, με σκοπό να λειτουργήσει η σκέψη εκ των έσω, αφήνοντας στην άκρη τον έξω κόσμο, δίνοντας περιθώρια στην ενδοσκόπηση. Μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, το παρελθόν μας έρχεται να σκαλίσει τις διανοητικές λειτουργίες που δεν είναι ξέχωρες από τα συναισθήματα και να φέρει στην επιφάνεια μέσα από τη λογική του Ζυγού μια θαμμένη αλήθεια σπάνιας ομορφιάς, που υπάρχει εντός μας. Από το συναίσθημα λοιπόν, πάμε στη λογική. Και από το παρελθόν που κουβαλάμε σαν μοίρα που μας οδηγεί, στη σχέση με το παρόν που δημιουργούμε.
 
Η διαπραγμάτευση με τον εαυτό μας και με τους άλλους
 
Στις 21 Οκτώβρη ο ανάδρομος Ερμής θα αγγίξει φέτος για δεύτερη φορά τον Βόρειο Δεσμό στο Ζυγό, και για τρίτη και τελευταία, στις 30 Οκτωβρίου αφού θα είναι πια ορθόδρομος (η ανάδρομη πορεία σταμάτα στις 25 Οκτωβρίου). Φαίνεται πως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μήνυμα που μας λέει και ξαναλέει αυτό το διάστημα: ανακάλυψε τον κόσμο του Άλλου. Κάτι που δεν έχει να κάνει με την κοινή λογική. Δεν μας ενδιαφέρει τί θα πουν οι άλλοι, ωστόσο τους λαμβάνουμε υπόψη. Χρειάζεται να καταλάβουμε την άλλη πλευρά σε βάθος συναισθήματος, να κινηθούμε στο χώρο του ενστίκτου, και να αφήσουμε απο κει και πέρα την προσωπική μας λογική να κάνει τις συνδέσεις. Ο Ζυγός θέλει τη δικαιοσύνη και την ισορροπία, για να έρθει η ειρήνη ανάμεσα στις δυο πλευρές. Δεν έχει σημασία ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Ποιό είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Είναι σπατάλη ενέργειας. Η λύση έρχεται όταν στη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας ή με τους άλλους συναντηθούμε στη μέση. Και ο Ερμής θα κάνει τις διαπραγματεύσεις...
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 20-10-2014 20:01:00