blank
 
blank

Η Νέα Σελήνη του Μαίου: Ένα νέο, σταθερό ξεκίνημα!

 
Η Νέα Σελήνη του Μαίου: Ένα νέο, σταθερό ξεκίνημα!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 
Sponsored Links

Οι όψεις της Νέας Σελήνης

H Νέα Σελήνη τη Δευτέρα 18 Μαΐου, έχει εξαιρετικά δυνατή επιρροή, λόγω του ότι θα σχηματίσει σκληρή όψη αντίθεσης με τον Κρόνο. Ο Κρόνος μας προσγειώνει στην πραγματικότητα και μας δίνει τα μαθήματα που πρέπει να διδαχθούμε, πριν προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ζωής μας. Αυτή η Νέα Σελήνη μας ωθεί να επεξεργαστούμε τα σημερινά δεδομένα μας και τις πληροφορίες που έχουμε, με υπομονή και με βάση τη λογική. Επίσης είναι σημαντικό ότι ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας και της θεώρησης των πραγμάτων βρίσκεται σε στάση πριν αρχίσει την ανάδρομη πορεία του, αυξάνοντας την ανάγκη να εξετάσουμε τον εαυτό μας με προσεκτικό βλέμμα, την ίδια στιγμή που η Σελήνη ανανεώνει τον μηνιαίο κύκλο της.
 
Αυτή η Νέα Σελήνη μας καλεί να εστιάσουμε στα εμπόδια που μας κρατούν πίσω. Ο Κρόνος φέρνει εμπόδια, τα εξετάζει, και βλέπει τα οφέλη τους. Μερικές φορές πρέπει να φανούμε δυνατοί για να κρατηθούμε στη θέση μας. Άλλωστε, το να προσπερνάς τα εμπόδια και να σηκώνεις τα βάρη που εμφανίζονται στο δρόμο σου, σε κάνει πιο δυνατό. Όταν αναγκάζεσαι να εξετάσεις τι θέλεις και γιατί το θέλεις, αναμφίβολα γίνεσαι σοφότερος.

Ο ρόλος του Ερμή στις εξελίξεις

Ο Ερμής, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες της στάσης πριν την ανάδρομη πορεία του (γυρίζει επίσημα ανάδρομος στις 19 Μαΐου), μας καλεί να πατήσουμε φρένο. Ο ανάδρομος Ερμής δεν τα πάει καλά με την τάξη, μπερδεύει την επικοινωνία και δημιουργεί σύγχυση. Αυτό το διάστημα, καλύτερα να μην αναλωθούμε σε αυτό που δε θα «έπρεπε να είναι» και να εστιάσουμε σε αυτό που «είναι». Ας μην αφήσουμε τον εαυτό μας να κυριευτεί από ανησυχία, εκνευρισμό ή φόβο, ούτε και να ασχοληθούμε με την απόδοση ευθυνών σε καταστάσεις και άτομα. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τον εαυτό μας να ηρεμήσει, να μην παρασυρθούμε από συναισθήματα, να δούμε ολόκληρη τη ζωή μας μ’ ένα βλέμμα από μακριά και να εξετάσουμε ποια είναι τα δεδομένα μας για να βρούμε την καλύτερη λύση στα θέματα που μας απασχολούν.

Η εύνοια της Αφροδίτης

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση των ημερών, θετικό στοιχείο είναι ότι ο κυβερνήτης του Ταύρου, στον οποίο πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, είναι η Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται στο ζώδιο της Σελήνης, τον Καρκίνο. Υπάρχει ένα αμοιβαίο όφελος εδώ για τους δύο πλανήτες. Κυβερνούν τη συνδεσιμότητα και τη συνεργασία και, διελαύνοντας τα ζώδια αυτά, πρόκειται να σταθεροποιήσουν, να χτίσουν και να γεφυρώσουν σχέσεις.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 16-05-2015 11:00:00