blank
 
blank

Η Πανσέληνος και η ολική έκλειψη Σελήνης του Απριλίου 2014.

 
Η Πανσέληνος και η ολική έκλειψη Σελήνης του Απριλίου 2014.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Η έκλειψη Σελήνης στις 15 Απριλίου

Ανάμεσα στις πλανητικές όψεις του Απριλίου 2014, εκείνη που ξεχωρίζει είναι η Πανσέληνος που συνοδεύεται και από ολική έκλειψη της Σελήνης. Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τις εκλείψεις με δυσάρεστες καταστάσεις και απρόβλεπτα γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους. Οι εκλείψεις και κυρίως αυτές της Σελήνης βγάζουν στην επιφάνεια τις ευαισθησίες μας και μας κάνουν περισσότερο ευάλωτους και ευπαθείς.

Έκλειψη... καρδιάς

Το φαινόμενο πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ζυγού και επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες. Στον χάρτη της έκλειψης, ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό και τον Μεγάλο Σταυρό με τους Δία, Άρη και Πλούτωνα, γεγονός που θα κλονίσει τις ισορροπίες και θα αναδείξει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν διπλωματικά και ψύχραιμα ώστε να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Έκλειψη Σελήνης και σεισμοί

Πιο αναλυτικά, η έκλειψη της Σελήνης είναι μια ολική έκλειψη, ευτυχώς, μη ορατή από την Ελλάδα. Και μένουμε σε αυτό, αφού είθισται σε κάθε έκλειψη να επηρεάζονται κυρίως τα μέρη εκείνα της γης από όπου περνά το μονοπάτι της σκιάς της έκλειψης. Για παράδειγμα, στην έκλειψη που συνέβη το καλοκαίρι του 1999, το μονοπάτι εκείνο της ηλιακής έκλειψης περνούσε πάνω από την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα. Όλοι μας θυμόμαστε τα κτυπήματα του εγκέλαδου και στις δύο περιοχές.

Χώρες που επηρεάζονται απο την έκλειψη Σελήνης

Το μέγιστο της επικείμενης έκλειψης θα συμβεί στις 10:45 τοπική ώρα Ελλάδος και οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι εκείνες όπου φαινόμενο θα είναι ορατό, δηλαδή η Βόρεια και η Νότια Αμερική. Το «επίκεντρο» της έκλειψης εντοπίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό, περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά των νησιών Γκαλαπάγκος. Καθώς η επιρροή του φαινομένου εκτείνεται 14 μέρες πριν και άλλες τόσες μετά την εκδήλωσή του, μπορούμε νε εικάσουμε ότι ο μεγάλος σεισμός της Χιλής εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων της, μόλις λίγες ημέρες πριν εκδηλωθεί η έκλειψη!

Η έκλειψη Σελήνης και τα προβλήματα που δημιουργεί

Η έκλειψη σχηματίζεται στην 25η μοίρα του άξονα Ζυγού-Κριού. Στο φαινόμενο συμμετέχουν με δυσαρμονικές όψεις ο Ερμής από τον Κριό και ο Άρης από το Ζυγό. Πρόκειται για ένα αρκετά έντονο διάστημα με σημαντικά γεγονότα που χρήζει της προσοχής μας. Καθώς την ημέρα της έκλειψης ο Ερμής θα ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα με τις συγκοινωνίες, ενώ δεν θα λείψουν και οι διακοπές συνεργασιών, το τέλος συμμαχιών.
 
Καλό είναι να «διασταυρώνουμε» τις πληροφορίες και τα νέα που έρχονται στα αυτιά μας και να αποφεύγουμε την επίλυση σημαντικών διαφορών. Είναι ευτύχημα ότι πολύ κοντά στο σημείο της έκλειψης βρίσκονται οι απλανείς Spica και Arcturus που θεωρούνται αστέρια με θετική επιρροή από την παραδοσιακή δυτική Αστρολογία.

Η έκλειψη Σελήνης και ο Μεγάλος Σταυρός

Η έκλειψη Σελήνης  σε συνδυασμό με τον Μεγάλο Σταυρό επηρεάζει περισσότερο τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γενέθλια αντίστοιχα γύρω στις 15 Απριλίου, στις 18 Ιουλίου, 18 Οκτωβρίου και 15 Ιανουαρίου. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας για τον Μεγάλο Σταυρό του Απριλίου και πως επηρεάζει τα ζώδια.

Το ερωτικό διάλειμμα της Αφροδίτης

Στις 18 Απριλίου, η Αφροδίτη δίνει έναν ευχάριστο τόνο, καθώς σχηματίζει θετικές γωνίες με τον Δία και τον Πλούτωνα και στρέφει το ενδιαφέρον μας στα όμορφα πράγματα της ζωής.

Η έκλειψη Σελήνης και οι προβλέψεις για τα ζώδια

Και πάμε τώρα να δούμε πως θα επηρεάσει η έκλειψη της Σελήνης αλλά και ο σημαντικές πλανητικές όψεις, τα δώδεκα ζώδια αναλυτικά, στην τηλεοπτική εκπομπή μας.
 
Και μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε καθημερινά τις προσωπικές προβλέψεις σας, με βάση τις διελεύσεις πλανητών στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη σας!

Επειδή οι όψεις της εβδομάδας είναι πολύπλοκες και σημαντικές, διαβάστε και τα σχετικά άρθρα μας στο τέλος αυτής σελίδας.
 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-04-2014 00:00:00