blank
 
blank

Τα άστρα την Δευτέρα, με την Πανσέληνο στον Σκορπιό: Η… σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου που φοβάσαι να κοιτάξεις, κρύβει και τις μεγαλύτερες αλήθειες σου!

 
Τα άστρα την Δευτέρα, με την Πανσέληνο στον Σκορπιό: Η… σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου που φοβάσαι να κοιτάξεις, κρύβει και τις μεγαλύτερες αλήθειες σου!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 5
 
Sponsored Links

Τα άστρα την Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, με την Πανσέληνο στον Σκορπιό

Πάντα η Πανσέληνος σηματοδοτεί μια στάση που κάνουμε, για να δούμε αν οι προσπάθειες ή τα σχέδια που ξεκινήσαμε στη Νέα Σελήνη κατευθύνονται εκεί που θέλουμε ή αν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Με άλλα λόγια, είναι η στιγμή του απολογισμού. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό σε καλεί σε μια εξερεύνηση στην σκοτεινή πλευρά του εαυτού σου! Για να μπορέσεις να φτάσεις εκεί που έχεις ονειρευτεί, πρέπει να δεις κατάματα ό,τι μπορεί πεισματικά εδώ και καιρό να αρνείσαι, ό,τι μπορεί να σου προκαλεί φόβο και προσπαθείς να το αποφύγεις! Το ερώτημα λοιπόν είναι: Πόσο ειλικρινής είσαι με τον εαυτό σου;
 
Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου φωτίζει την ανάγκη σου για ασφάλεια, αλλά σου δείχνει και τον δρόμο για το τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως, πόσο εφικτό είναι να αποδώσει η όποια σου προσπάθεια, όταν προσκρούει σε εκείνες τις… συναισθηματικές τρικυμίες, που σε αποπροσανατολίζουν από τον σκοπό σου και σε κάνουν να χάνεις τον έλεγχο;
 
Στην Πανσέληνο έχουμε τον συγκερασμό των αντιθέτων… ο Ήλιος στο αντίθετο ζώδιο από αυτό της Σελήνης… Πόσο εφικτή μπορεί να είναι η επίτευξη του σκοπού σου, όταν δεν έχεις καταφέρει να ισορροπήσεις μέσα σου, αυτό που θέλεις με αυτό που κάνεις; Η πιο σημαντική αιτία που δημιουργεί δυσαρμονία στην ύπαρξή σου, είναι όταν αυτό που επιθυμείς, αυτό που σκέπτεσαι, αυτό που ονειρεύεσαι ή αυτό που λες, δεν το κάνεις πράξη! Όταν ''πέφτεις'' στην δίνη της εσωτερικής σου αναστάτωσης, χωρίς να μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο των συναισθημάτων σου και τα αφήνεις να σε παρασύρουν σε άλλες θάλασσες από αυτές που εσύ έχεις επιλέξει να ταξιδέψεις! Κι έτσι, βρίσκεσαι στο κέντρο μια καταιγίδας απ’ όπου δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις…
 
Ας μείνουμε όμως στα απλά! Ο Ταύρος και ο Σκορπιός έχουν σημαντικά κοινά σημεία, πάνω στα οποία μπορείς να στηριχτείς… Και πρώτα απ’ όλα, η ασφάλεια, συναισθηματική και υλική. Και τα δύο ζώδια χρειάζονται να νιώσουν ασφαλή για να μπορέσουν να εξελιχτούν να δράσουν! Σεξ και χρήμα, είναι δύο τομείς που ενεργοποιούνται στον κύκλο αυτόν και μπορεί να φέρουν έντονες αντιπαραθέσεις, που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάγκη σου να φέρεις και τις δύο αυτές καταστάσεις στη ζωή σου, σε ένα περιβάλλον που σου αρμόζει και νιώθεις καλά μέσα σε αυτό! Και φυσικά μπορεί να είναι ο λόγος που θα σε κάνει να βγεις από τα συνηθισμένα σου όρια και να διεκδικήσεις (ίσως όχι με τον σωστό τρόπο) την ασφάλεια σου σε αυτά τα δύο πεδία!
 
Κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που αγαπά τον έλεγχο, την ισχύ, την εξουσία και τη φιλοδοξία. Σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον Ήλιο και την Σελήνη και ενδεχομένως φέρνει στο προσκήνιο καταστάσεις από το παρελθόν. Στόχοι και φιλοδοξίες που οργανώνεις εδώ και καιρό, τώρα περνούν σε μια επόμενη φάση, πιο ουσιαστική, πιο δημιουργική. Παράλληλα, μπορεί να εμφανιστούν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το συναίσθημά σου, σχέσεις που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα, σχέσεις που μπορεί να έχεις ταλαιπωρήσει και να σε έχουν ταλαιπωρήσει, όμως υπάρχει λόγος να επανέλθουν στην ζωή σου… Αν καταφέρεις να εστιάσεις στις ανάγκες σου, αλλά και στις ανασφάλειες και τα λάθη σου, να ανοίξεις έναν καινούριο κύκλο μαζί τους, σε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο περιβάλλον!

Ήλιος, Σελήνη και Δίας σε σχηματισμό ταυ-τετραγώνου

Στον χάρτη αυτόν της Πανσελήνου, υπάρχει και άλλη μια, πολύ σημαντική όψη, που δίνει νέες προοπτικές στις εξελίξεις. Ο σχηματισμός ταυ-τετραγώνου μεταξύ του Ηλίου, της Σελήνης και του Δία θα σε ωθήσει στην αναζήτηση νέων ευκαιριών, προκειμένου να διεκδικήσεις το όνειρό σου. Όμως εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος: Αν περιμένεις να γίνει κάτι μαγικό που θα σου ανοίξει το δρόμο, μάλλον θα χρειαστεί να… περιμένεις πολύ! Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και χρειάζεται να γίνεις πιο διεκδικητικός, να αφουγκραστείς το σφυγμό των γεγονότων και των εξελίξεων, γιατί εκεί μπορεί να κρύβεται η ευκαιρία που περιμένεις και οφείλεις να είσαι έτοιμος να την αρπάξεις!
 
Το πιο σημαντικό στον κύκλο αυτόν είναι να μην αφεθείς στην αρνητική επίδραση του μυαλού σου! Η αντίθεση του Ερμή με τον Κρόνο που μόλις ολοκληρώθηκε, επισημαίνει αυτήν την ανάγκη. Επίκαιρη η ρήση του Καζαντζάκη: Ό,τι δεν έχουμε πετύχει, είναι γιατί δεν το ποθήσαμε αρκετά!

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Πανσέληνο στον Σκορπιό

Σκορπιοί και Ταύροι του δεύτερου δεκαήμερου, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες τα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, είστε στο επίκεντρο αυτής της Πανσελήνου. Χρειάζεται να ισορροπήσετε τις αντιφατικές ενέργειες της περιόδου αυτής, αφενός τιθασεύοντας τις εσωτερικές σας αναστολές και ανασφάλειες, αφετέρου ανοίγοντας τον ορίζοντά σας σε κάτι πιο ουσιαστικό και επεκτατικό. Ένας εσωτερικός απολογισμός είναι απαραίτητος και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα λάθη που ενδεχομένως έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα επαγγελματικά σας, αλλά πολύ περισσότερο στις προσωπικές σχέσεις σας. Έτσι, θα μπορέσετε να διορθώσετε τα ''κακώς κείμενα'', είτε για να ανοίξετε ένα νέο κύκλο σε μια παλαιότερη σχέση σας, είτε για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν από τις νέες γνωριμίες, που προκύπτουν το διάστημα αυτό.
 
Λέοντες και Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου είστε κι εσείς σε μια φάση, που μπορεί να νιώσετε πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια, τα οποία δεν σας επιτρέπουν να φτάσετε στους τελικούς προορισμούς που έχετε επιλέξει. Όμως, είναι σημαντικό να μην υποκύψετε σε ό,τι και αν παρουσιάζεται τώρα στο δρόμο σας, αλλά να μείνετε σταθεροί στους στόχους και τους σκοπούς σας. Πολύ πιθανόν, ακόμα και μία απλή αλλαγή στην συμπεριφορά σας ή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα πράγματα, να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάθε δυσκολία.
 
Καρκίνοι και Ιχθύες του δεύτερου δεκαήμερου, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, είστε από τους ωφελημένους αυτού του κύκλου του φεγγαριού. Πολύ πιθανόν να δείτε τα σχέδιά σας και τις σχέσεις σας να περνούν σε μια βελτιωμένη φάση, πιο ουσιαστική, προκειμένου να φτάσετε πολύ πιο εύκολα στον προορισμό σας!
 
Και βέβαια, όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε πως κανείς δεν μπορεί να μας δώσει την ασφάλεια που αναζητάμε, παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός μας! 

Καλή εβδομάδα σε όλους! Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας.

Σχετικά άρθρα

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 4 ως 10 Μαΐου 2015.

Τα ζώδια τον Μάιο 2015, από τον Γιώργο Ματσάγγο: Η ελπίδα παραμένει ζωντανή…

 

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 03-05-2015 20:00:00