blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 18 – 21 Φεβρουαρίου 2019: Η Υπερπανσέληνος στην Παρθένο.

Οι αστρολογικές προβλέψεις 18 – 21 Φεβρουαρίου 2019: Η Υπερπανσέληνος στην Παρθένο.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 11 έως 14-2-2019. Μάθε πως η Υπερπανσέληνος στην Παρθένο και ο Ήλιος στους Ιχθύες θα επηρεάσουν το ζώδιο σου.

Sponsored Links

Η Υπερπανσέληνος (Supermoon) στην Παρθένο

Άλλο ένα “Σούπερ Φεγγάρι”, μέσα στο 2019, κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό, την Τρίτη, όπου κορυφώνεται η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, στην 0ο 42΄ μοίρα του άξονα Παρθένου - Ιχθύων. Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς από τρείς Πανσέληνους Supermoon (21-1-2019, 19-2-2019 και 21-3-2019). Όλα αυτά τα φεγγάρια είναι σε απόσταση λιγότερη από 361.740 χιλιόμετρα περίπου από τη Γη και αποκαλούνται Υπερπανσέληνοι, λόγω ότι φαίνονται μεγαλύτερα σε μέγεθος, εξαιτίας της κοντινής απόστασης. Από αυτές τις τρείς Πανσέληνους, εκείνη του Φεβρουαρίου είναι αυτή που θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γή.

Ο Ήλιος στους Ιχθύες

Την Τρίτη, ο Ήλιος περνά στο ζώδιο των Ιχθύων, και αμέσως συναντά τη Σελήνη από το ζώδιο της Παρθένου.

Σε κάθε Πανσέληνο, ο Ήλιος στέκεται απέναντι από τη Σελήνη, δημιουργώντας ένα διχασμό μέσα σου, ανάμεσα στις δικές σου ανάγκες και σε αυτές που έχουν οι άλλοι με τους οποίους συνδέεσαι. Καλείσαι λοιπόν να ανακαλύψεις εκείνες τις ισορροπίες, που αφενός θα σε εξυπηρετήσουν ως προς τους τρίτους, χωρίς όμως να πηγαίνεις αντίθετα στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την πρακτικότητα, τη λεπτομέρεια, με τα μικρά πράγματα και γενικά με το πώς τα πράγματα θα λειτουργήσουν καλύτερα.

Οι Ιχθύες από απέναντι, αφορούν την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, αυτήν που καλείσαι να κατανοήσεις στη σύνδεσή σου με το “όλον”.

Η Παρθένος σχετίζεται με την ανάλυση, την υπερανάληψη, ενώ οι Ιχθύες με το “Νοιώθω”, αντιλαμβάνομαι μέσα από κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο από εμένα, συλλέγω πληροφορίες μέσα από την ενέργεια που υπάρχει γύρω μου. Δυστυχώς στον πολιτισμό μας έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε μόνο ότι καταγράφουν οι αισθήσεις μας. Αλλά, αυτά που υπάρχουν γύρω μας, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να κατανοήσουμε. Η φυσιολογία της Παρθένου είναι εξαιρετικά περιορισμένη στο να λάβει πληροφορία και να την κατανοήσει όταν προέρχεται από κάτι ή από κάπου που δεν γνωρίζει.

Οι Ιχθύες έχουν αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα. Του καλού “μετασχηματιστή”. Μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν το πέρα από το προφανές.

Για την Αθήνα, ο χάρτης της Πανσελήνου έχει ωροσκόπο στην 28η μοίρα του Λέοντα, και με τον Ήλιο να βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο. Οι σχέσεις μας αποτελούν ένα από τους κύριους άξονες αυτής της Πανσελήνου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χώρας.

Δημιουργείται η ανάγκη να συνδεθούμε με τους γύρω μας με έναν άλλο τρόπο, πιο ανοιχτό, πιο συναισθηματικό, βάζοντας περισσότερο ψυχή και λιγότερο λογική.

Οι άλλες όψεις σε συνδυασμό με την Πανσέληνο

Και τα δύο Φώτα (Ήλιος –Σελήνη) έρχονται σε επαφή με τον Άρη από το ζώδιο του Ταύρου. Γεγονός είναι πως στον κύκλο αυτόν, υπάρχει η διάθεση να αντιμετωπίσουμε τα πάντα, να τα επιλύσουμε, να φέρουμε αν μη τι άλλο στα μέτρα μας τα πράγματα.

Όμως θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και κάτι άλλο. Ο Ερμής, κυβερνήτης αυτής της Πανσελήνου, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι στους Ιχθύες (στην αδυναμία και την πτώση του), και μόλις έχει κλείσει μια όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα. Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως ενισχύει την ευαισθησία και την τρυφερότητα, εκείνο που χρειάζεται προσοχή αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε με ρεαλισμό τις καταστάσεις.

Να θυμάσαι πως είναι άλλο πράγμα η πραγματικότητα σου…. και άλλο η πραγματικότητα, μια και στον κύκλο αυτόν είναι πολύ εύκολο η ερμηνεία των γεγονότων ή των καταστάσεων να μη γίνει με αντικειμενικό τρόπο, αλλά με τελείως υποκειμενικό! Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν διαφόρων ειδών παρανοήσεις και παρεξηγήσεις που θα σου χαλάσουν τη διάθεση και το κλίμα!

Αυτό στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να αφορά ένα απλό γεγονός, όμως σε μια άλλη εκδοχή, να αφορά ακόμα και εξαπατήσεις! Γεγονός είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αν αυτό που νοιώθεις είναι αλήθεια ή είναι απλά αυτό που θέλεις εσύ να πιστεύεις, και εδώ καραδοκεί η παγίδα.

Πρέπει να αναρωτηθείς πόσο έχεις επαφή με την πραγματικότητα ή μήπως την παρερμηνεύεις. Πάντως στον κύκλο αυτόν δώσε ιδιαίτερη σημασία στα όνειρα που βλέπεις, γιατί είναι πιθανό να σου δώσουν μια λύση ή μια προοπτική.

Αν αυτές τις ημέρες ασχοληθείς με την τέχνη, είτε σαν θεατής ή ακροατής, είτε σαν δημιουργός της, θα είναι μια πολύ καλή εκτόνωση για την ψυχή σου.

Γενικά κράτα μικρό καλάθι σε ότι συζητάς ή ότι διαπραγματεύεσαι και κυρίως απέφυγε να υπογράψεις έγγραφα, τουλάχιστον αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος πως έχεις ελέγξει τις λεπτομέρειες.

Το εξάγωνο που ο Ερμής θα σχηματίσει με τον Κρόνο, την Τετάρτη 20-2-2019, θα βοηθήσει σε κάθε είδους πρακτική τακτοποίηση, η οποία όμως κινείται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Κάθε κίνηση, βήμα ή σχέδιο σου χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικά μελετημένο και κυρίως να μη στηρίζεται στην παρόρμηση ή το συναίσθημα.

Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν την Πανσέληνο;

Από την Πανσέληνο αυτή, επηρεάζονται οι Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες των πρώτων ημερών, που μπορεί να δουν κάποια σχέδια τους να εξελίσσονται ή ακόμα και να ολοκληρώνονται, αρκεί να είναι απόλυτα σίγουροι για το ποιους εμπιστεύονται και τι δεσμεύσεις αναλαμβάνουν. Σε κάθε περίπτωση, η εξονυχιστική εξέταση θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, οι οποίοι καλό είναι να μην κάνουν κινήσεις, θρέψουν προσδοκίες ή προβούν σε συναισθηματικές επενδύσεις, γιατί είναι εύκολο να απογοητευτούν.

Η επίδραση του κύκλου αυτού θα διαρκέσει ως την επόμενη Νέα Σελήνη στις 6-3-2019. Διαβάστε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν τη ζωή σας.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-02-2019 19:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι