blank
 
blank

Τα άστρα 20 ως 22 Μαρτίου 2015, με την Ολική Έκλειψη και την Νέα Σελήνη στους Ιχθείς: Είσαι από μόνος σου ένα ολόκληρο σύμπαν! Αν αλλάξεις εσύ, αλλάζει ο κόσμος όλος!

Τα άστρα 20 ως 22 Μαρτίου 2015, με την Ολική Έκλειψη και την Νέα Σελήνη στους Ιχθείς: Είσαι από μόνος σου ένα ολόκληρο σύμπαν! Αν αλλάξεις εσύ, αλλάζει ο κόσμος όλος!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 6
 

Τα άστρα το τριήμερο 20 ως 22 Μαρτίου 2015 με την Νέα Σελήνη και έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς

Νέα Σελήνη και έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς και προβλέψεις από τη Μυρτώ Αποστόλου

Σήμερα έχουμε την πρώτη έκλειψη της χρονιάς. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη Ηλίου, ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους. Πραγματοποιείται στις 11:36 π.μ., στις 29.27' μοίρα των Ιχθύων, μόλις δώδεκα ώρες πριν από την εαρινή ισημερία, πριν δηλαδή ο Ήλιος περάσει στη νέα του θέση, στο ζώδιο του Κριού. Θα είναι ορατή από την Ιρλανδία, Ισλανδία, βόρεια Αφρική, μέση Ανατολή, βόρειο-δυτική Ασία και Ευρώπη, και φυσικά, από την Ελλάδα.
 
Η Νέα Σελήνη που συνοδεύει την έκλειψη, είναι μια Supermoon! Δηλαδή, η Σελήνη βρίσκεται σε πολύ κοντινή τροχιά στην Γη, με αποτέλεσμα να έχει και μεγαλύτερη επίδραση στα γεγονότα. Και βέβαια, με πολύ μεγάλη επίδραση στα νερά των ωκεανών! Ας μην ξεχνάμε πως οι Ιχθύες είναι ζώδιο του νερού, ευαίσθητο, παθητικό και μεταβλητό.
 
Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιεί κανείς την ματαιότητα των πραγμάτων, της ύλης ή ακόμα και του ίδιου του εαυτού, αλλά και ο συμβολικός θάνατος τους! Ο θάνατος του ανούσιου, του μάταιου, του περιττού, προκειμένου να γίνει η έναρξης ενός καινούργιου κύκλου ζωής. Γιατί πάντα, όταν κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας νέος!
 
Δημιουργείται η ανάγκη να στραφείς περισσότερο μέσα σου, μια και η νέα αυτή Σελήνη μιλάει για εσωτερικούς και μυστικούς κώδικες, που θα ξεκλειδώσουν την αλήθεια της ύπαρξής σου, για να οδηγηθείς σε καινούργια μονοπάτια και καινούργιες  διαδρομές.
 
Η μοίρα που πραγματοποιείται η έκλειψη είναι η 29.27' και στην αστρολογία λέγεται αναιρετική μοίρα! Δηλώνει επίσης το κλείσιμο ενός κύκλου, το τέλος μιας εποχής, του παλαιού, του φθαρμένου, μιας περιόδου που πια έχει δώσει ό,τι είχε να δώσει και τώρα ήρθε η ώρα να περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Ήλιος και Σελήνη στον Κριό

Λίγες ώρες μετά την έκλειψη, ο Ήλιος και η Σελήνη περνάνε στο ζώδιο του Κριού και μαζί με αυτήν την αλλαγή έρχεται και η Άνοιξη! Πολύ σημαντική αυτή η μετακίνηση και έρχεται να σκορπίσει φως και αισιοδοξία, δηλώνοντας την αυγή μιας νέας περιόδου, που τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο με την προηγούμενη!
 
Το γεγονός επίσης πως η έκλειψη συμβαίνει στον δέκατο οίκο του χάρτη, είναι πολύ πιθανόν να μιλά και για πρόσωπα εξουσίας, πολιτικά σχήματα ή ακόμα και θρησκευτικά θέματα, που άπτονται μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας, τα οποία ανήκουν σε ένα παλαιότερο κύκλο. Έχει έρθει πλέον η στιγμή για μια ριζική αλλαγή. Είτε θα μετασχηματιστούν σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο, που εκφράζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων, ή θα περάσουν πλέον οριστικά στην ιστορία!

Κυβερνήτης της έκλειψης ο Ποσειδώνας

Ο κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Ποσειδώνας, που βρίσκεται πανίσχυρος στους Ιχθείς, όπως και ο Ήλιος και η Σελήνη. Σε σύνοδο με τον Ερμή, δηλώνει συχνά μια έλλειψη κατεύθυνσης, μια σύγχυση, ένα μπέρδεμα, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί κατά τη μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη. Άλλωστε, κάθε αλλαγή συνοδεύεται και από μια μεταβατική περίοδο, όπου τα πάντα τελούν υπό πλήρη έλλειψη συγχρονισμού και αντιθέσεων, μια και αυτοί δύο πλανήτες θα έχουν σαφώς αντίθετες φύσεις!
 
Ο Ερμής έχει ανάγκη από ρεαλισμό και ορθολογισμό, ενώ ο Ποσειδώνας από το ρομαντισμό και όραμα! Στην αρνητική τους εκδοχή, λοιπόν, θα φέρουν μια αναστάτωση, λανθασμένες εκτιμήσεις που οδηγούν και σε λανθασμένες κινήσεις, εντείνοντας τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.
 
Όμως, στην θετική τους εκδοχή μιλούν για μία σημαντική στροφή της σκέψης, του λόγου, της έκφρασης, όπου μπορεί να υπάρξει μία σημαντική διέξοδος, που μπορεί να έρθει μέσα από την τέχνη, η μέσα από την ανάπτυξη της φαντασίας, καθώς επίσης μιλά και για την ανάπτυξη εκείνων των πνευματικών θεμάτων, που σε βοηθούν να κατανοήσεις κάποια πιο υψηλά νοήματα… Αυτά για τα οποία προορίζονται με την ένωση τους αυτοί οι δύο πλανήτες!
 
Από την άλλη μεριά όμως, κατά την παραδοσιακή αστρολογία κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, δηλώνοντας ακριβώς αυτήν την περίοδο αναθεώρησης, προκειμένου παρακάτω να μπορέσει να δημιουργήσει τις συγκυρίες που χρειάζονται, για την υλοποίηση της πολυπόθητης αλλαγής!
 
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως ο Δίας βρίσκεται σε μια ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Ουρανό. Αυτό μπορεί από τη μια μεριά να σημαίνει και μια περίοδο, όπου σωρεία αποκαλύψεων έρχεται στο προσκήνιο. Παλιές ιστορίες τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μας βοηθούν να κατανοήσουμε πολύ περισσότερο το πού βρισκόμασταν μέχρι τώρα, αλλά και την ανάγκη του να προχωρήσουμε παρακάτω. Παράλληλα, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, που θα γίνουν το εφαλτήριο της εισόδου σε μια νέα εποχή!
 
Πολύ σημαντικός επίσης και ο ρόλος του Άρη, ο οποίος έχει κλείσει μια όψη με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα και τώρα βρίσκεται μόνος του, χωρίς όψεις, να συνεχίζει την πορεία του στον Κριό. Είναι καθαρή η ενέργειά του, ατόφια, ανόθευτη, θα βγάλει όλη τη δυναμική και όλο τον παρορμητισμό του, προχωρώντας ακάθεκτος στην πορεία που έχει χαράξει και στις αλλαγές τις οποίες προτίθεται να κάνει!
 
Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως η έκλειψη αυτή, έχει έντονη την επιρροή του τελευταίου τετραγώνου που σχηματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του Ουρανού και του Πλούτωνα! Αυτή η όψη ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τις αλλαγές που ζούμε, τόσο σε κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, για την αποδόμηση ενός συστήματος εστιασμένου περισσότερο στην υλιστική πλευρά των πραγμάτων, και την μετουσίωσή του σε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, ενεργοποιώντας κυρίως το σύστημα αξιών του ανθρώπου για τον άνθρωπο.
 
Κράτα στο μυαλό σου πως η έκλειψη η αυτή έχει έναν άκρως μεταβατικό χαρακτήρα. Είναι η ευκαιρία σου να προχωρήσεις παρακάτω, σε μια καινούργια εξελικτική πορεία, πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη, πιο δημιουργική, αρκεί να μείνεις εστιασμένος στο κέντρο της ύπαρξής σου και στον εαυτό σου! Μην ξεχνάς πως ο καθένας από μας, η ύπαρξη του, η μοναδικότητα του αποτελεί το κέντρο του κόσμου… Και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε: Αλλάζοντας τον εαυτό σου, αλλάζεις τον κόσμο ολόκληρο! Ακριβώς όπως το λέει και ο Καζαντζάκης: Να αγαπάς την ευθύνη! Να λες: Εγώ, εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω!

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των τελευταίων ημερών, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, εσείς οι ίδιοι… σέρνετε το χορό των αλλαγών στη ζωή σας! Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε από εδώ και πέρα! Οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες και έχουν ήδη δρομολογηθεί, όμως μπορείτε να κατευθύνετε την ενέργεια εκεί που εξυπηρετεί περισσότερο εσάς… Και βεβαίως, να θυμάστε πως η εξέλιξη είναι μονόδρομος! Ακόμα και αν φαίνεται δύσκολη προς το παρόν, είναι η μόνη λύση που έχετε. Εναρμονίστηκε με τη σκέψη αυτή και μεθοδεύστε την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε!
 
Καρκίνοι και Σκορπιοί των τελευταίων ημερών ευνοείστε ιδιαίτερα! Το κύμα των εξελίξεων λειτουργεί με πολύ θετικό τρόπο απέναντι σας, φέρνοντας ενδεχομένως εκείνες τις συγκυρίες, που σας επιτρέπουν να κάνετε μια πιο ομαλή μετάβαση στις αλλαγές που επιδιώκετε!
 

Ταύροι και Αιγόκεροι, οι ευκαιρίες να προχωρήσετε στο μέλλον έτσι όπως σας εξυπηρετεί, δεν θα σας λείψουν! Είναι σημαντικό όμως να βάλετε και εσείς το χέρι σας! Πως σε επηρεάζει η επερχόμενη έκλειψη; Κάλεσε τώρα στο 14788 ή στείλε ΝΙΚΗ στο 54529 για να μάθεις τις ανατροπές που έρχονται στη ζωή σου.

Οι αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια, στην τηλεοπτική εκπομπή μας. Επίσης, μάθετε περισσότερα για τις αστρολογικές όψεις της εβδομάδας, από τον Γιώργο Ματσάγγο. Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας.

Σχετικά άρθρα

Τα ζώδια, ο έρωτας και… άλλες ιστορίες, για την εβδομάδα 16 ως 22 Μαρτίου 2015. Από την Ολυμπία Χριστοδουλή

Αστρολογικές προβλέψεις 16 ως 22 Μαρτίου 2015, από τον Γιώργο Ματσάγγο. Ουρανός-Πλούτωνας και έκλειψη Ηλίου: Η αρχή του τέλους της κρίσης;

Τα ζώδια τον Μάρτιο 2015, από τον Γιώργο Ματσάγγο: Στο χείμαρρο των αλλαγών, με τις αποχρώσεις του χρυσού του Ήλιου-Δία και του γκρι Ουρανού-Πλούτωνα!

Ο Ερμής στους Ιχθείς μέχρι τις 31 Μαρτίου. Η λογική παρασύρεται από την ευαισθησία. Προβλέψεις για τα ζώδια.

Να έχετε ένα όμορφο τριήμερο! Και μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε καθημερινά τις προσωπικές προβλέψεις σας, με βάση τις διελεύσεις πλανητών στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη σας!

Νέα Σελήνη και έκλειψη Ηλίου στους Ιχθείς και προβλέψεις από τη Νάντια Ρήγα

Από την Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-03-2015 13:39:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι