blank
 
blank

Πανσέληνος στους Ιχθείς: ελεύθερο κολύμπι σε υπόγεια ρεύματα!

Πανσέληνος στους Ιχθείς: ελεύθερο κολύμπι σε υπόγεια ρεύματα!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς

Κολύμπι σε βαθιά, άγνωστα νερά, σε μία θάλασσα που από την ηρεμία της νηνεμίας, περνά στην τρικυμία και την οργή του Ποσειδώνα. Έτσι παρομοιάζεται η Πανσέληνος στους Ιχθείς, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013.
 
Ασάφεια, ανιδιοτέλεια, εξυπηρέτηση και διαίσθηση. Το νόημα των λέξεων αυτών, έρχεται να μας το διδάξει η Πανσέληνος, μαζί με πολλά άλλα. Εκπλήρωση ονείρων, έρωτες ασυμβίβαστοι, αγνοί, ιδιότροποι, απαγορευμένοι και ιδιαίτεροι. Υπενθύμιση για την ύπαρξη της ανιδιοτελούς αγάπης στη ζωή μας και της προσφοράς χωρίς ανταπόδοση.

Θυμήσου να αγαπάς!

Στο κόσμο της φαντασίας βυθίζονται οι έρωτες λοιπόν, υπό την επήρεια της Πανσελήνου, αφού τα ιδανικά, το συναίσθημα και η φυγή από την πραγματικότητα, δεν είναι στοιχεία κάποιου τηλεοπτικού σεναρίου, αλλά της ίδιας της ζωής. Το πρώτο πράγμα που προσφέρεται ανιδιοτελώς και σε μεγάλες ποσότητες, είναι τα συναισθήματά μας και η καρδιά μας, ενώ πιστεύουμε στο φως και την καλοσύνη που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους.
 
Η Πανσέληνος από τον Ιχθύ έρχεται σε αντίθεση με τον Ήλιο στη Παρθένο, τον οποίο χαρακτηρίζει η έλλειψη ρίσκου και η συναισθηματική σιγουριά. Ως εκ τούτου, έρχονται στην επιφάνεια δύο αντίθετες πλευρές, προσπαθώντας να βρεθεί ένα κοινό σημείο, ώστε να ενωθούν και όχι να εξουδετερωθούν. Να ταιριάξει η λογική με την προσφορά, η αυταπάρνηση με την επιβίωση, η κριτική με το συναίσθημα, και η ευφυία με την ανιδιοτέλεια. Να ταιριάξουν οι ποιότητες του Ιχθύ με αυτές της Παρθένου δηλαδή.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου

Τη Πανσέληνο συνοδεύει η σύνοδος της Αφροδίτης με το Κρόνο, κάτι που πέρα από ένα φρένο στην έκφραση των αισθημάτων, φέρνει και ένα επίπεδο στις σχέσεις μας, μαζί με σοβαρότητα και ένα στάνταρτ απαιτήσεων. Γιατί όταν η Αφροδίτη πλησιάζει τόσο κοντά τον Κρόνο, ένα φοβάται: να μην εκτεθεί συναισθηματικά και τσαλακωθεί η αξιοπρέπειά της. Να μην δείξει πρώτη αυτή πως έχει ανάγκη τον άλλον, ενώ περιμένει να την καλύψει.
 
Έτσι οι σχέσεις τις μέρες αυτές, θα έχουν ένα βαθμό δυσκολίας, θα είναι κουμπωμένες εξωτερικά, αλλά μέσα μας θα έχει στηθεί για τα καλά ο χορός των αισθήσεων και του ονείρου. Ο Σκορπιός όμως, που φιλοξενεί την Αφροδίτη και τον Κρόνο, ρίχνει τις δικές του σκοτεινές επιδράσεις στις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές, που είναι ευάλωτες. Έτσι, δημιουργούνται μάχες για εξουσία, φόβος αποκαλύψεων, αψυχολόγητες καταστάσεις. Ο τρόπος που φυσικά γίνεται αυτό, είναι συγκαλυμμένος, αφού οι υψηλές προσδοκίες και η σοβαρότητα του Κρόνου, μας βάζουν σε μια πειθαρχία και έναν καθωσπρεπισμό. Φαινομενικά. Ωστόσο, οι πλανήτες στο Σκορπιό, προβάλλουν έναν αρνητισμό και μια αδηφαγία, όχι μόνο σε ύλη αλλά και σε συναισθήματα. Παράλληλα, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να νικήσουμε τις ανασφάλειές μας, τα πάθη όταν γίνονται λάθη και τις εμμονές της μοναξιάς και εγκατάλειψης που τυχόν αφήσουμε να μας κυριεύσουν.
 
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο και το Βόρειο Δεσμό, μας βάζει στη διαδικασία να σκύψουμε στους φόβους μας και να τους εξευμενίσουμε, ώστε να μην αποτελούν κάτι το σκοτεινό για τη ψυχοσύνθεσή μας.
 
Τη συναισθηματική ασφάλεια θα τολμήσουμε να την καλύψουμε από μέσα και όχι από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ η μοναχικότητα μπορεί να γίνει επιλογή και όχι τιμωρία. Η Πανσέληνος συμβαίνει την ώρα που ο Βόρειος Δεσμός μας φέρνει σε αντιπαράθεση με τον πιο βαθύ μας εαυτό, βάζοντας στη ζυγαριά τις συναλλαγές μας, το πόσο δοτικοί είμαστε, τα κίνητρά μας που ίσως ήταν αμφισβητούμενα και το τι περιμένουμε από τους άλλους, όπως και τους λόγους που οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Φεγγάρι μου να ψάξεις να τον βρεις

Για αυτούς που σκέφτονται πρακτικά και με το φόβο να ερωτευτούν ή να ρισκάρουν κάτι σίγουρο για κάτι αβέβαιο, απλά θα συμβεί. Μέσα από την ασάφεια, την αυταπάρνηση και το χώρο που θα δοθεί στη φαντασία, οι έρωτες θα ανθίσουν. Αν κάποιοι περιμένουν να βάλουν όλες τις εκκρεμότητες σε τάξη, να τακτοποιήσουν αισθήματα και να ξεκαθαρίσουν τι ζητάνε, τότε ο χρόνος για αυτούς δε θα είναι επιεικής. Η ενεργοποίηση του Ιχθύ μέσα από το σχηματισμό της Πανσελήνου, πυροδοτεί αυτά ακριβώς τα στοιχεία που είναι αναγκαία, ώστε μα πάψουμε να ζούμε σε κέλυφος, με νοοτροπία μυρμηγκιού, αλλά με οδηγό το συναίσθημα.
 
Τα πλαίσια στα οποία κινούμαστε είναι αυτά της ανιδιοτελούς προσφοράς, αλλά και της υπηρεσίας. Ο έρωτας ντύνεται με το μανδύα της αγάπης, του τι πραγματικά χρειάζεται ο άλλος, προσφέροντάς το όσο είναι στο χέρι μας, ενώ δεν είναι ο επιφανειακός έρωτας, με την κλασσική έννοια, βασιζόμενος στα εξωτερικά προσόντα, αλλά πρόκειται για ουσιαστική ανάγκη ένωσης και ανιδιοτέλειας, χωρίς ίχνος εγωισμού, μόνο με αλτρουισμό. Η αντίθεση στο ζώδιο της Παρθένου ζητά να αφήσουμε τα μικροαστικά κολλήματα και τη κριτική διάθεση, θυμίζοντάς μας πως ο έρωτας δεν είναι ούτε εμπορεύσιμος, αλλά ούτε και διαπραγματεύσιμος. Τις μέρες αυτές εκπέμπονται οι πιο υψηλές συχνότητες και θα συντονιστούμε με το συναίσθημά μας, εφόσον εκείνο περάσει από το πετρώδες περιβάλλον του Κρόνου, ο οποίος θα προσπαθήσει να μας συνετίσει. Θα βρεθούμε δηλαδή κάποια στιγμή να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τις επιλογές μας, με αρκετή δόση ανασφάλειας και με το ενοχλητικό συναίσθημα πως η δόση της αγάπης που παίρνουμε, δεν είναι αρκετή. Μην ξεχνάμε πως η σύνοδος της Αφροδίτης και του Κρόνου στο Σκορπιό ξύνει βαθιές παλιές πληγές και μας φέρνει τετ-α-τετ με τους φόβους μας.
 
Η διαίσθησή μας αρκετά ανεπτυγμένη ωστόσο, όπως επίσης και η διόραση, αντιλαμβανόμαστε αμέσως τις διαθέσεις του συντρόφου, χωρίς να είναι απαραίτητα τα πολλά λόγια και οι αναλύσεις. Ο πόλεμος μέσα μας να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο θα γίνει εμφανής, ενώ ο Ήλιος από τη Παρθένο, θα είναι εκεί για να μας προσγειώσει, όταν η κατάσταση ξεφύγει.
 
Οι Ιχθείς σχετίζονται με το τέλος μίας υπόθεσης, ενός κύκλου, με τη λύτρωση και τη φώτιση. Δείχνοντας πίστη σε αξίες όπως η αγάπη, η ελπίδα και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι σαν να κάνουμε σιωπηλό συμβόλαιο με το θεϊκό, με πράγματα και καταστάσεις. Η Παρθένος από την άλλη, επειδή δεν μπορεί να πιστέψει σε αοριστίες, θα πρέπει να δει και να πειστεί για την ύπαρξη των πραγμάτων. Με τη Πανσέληνο λοιπόν, καλούμαστε να βαδίσουμε σε μια χρυσή τομή, με πίστη και χωρίς καχυποψία, να ανακαλύψουμε την ενέργεια που κρύβει η συγχώρεση και η συμπόνοια, χωρίς ανταμοιβή και να βιώσουμε το μεγαλείο του έρωτα, όπως αυτός μας προσφέρεται μέσα από ένα φεγγάρι δύσκολο, αλλά απελευθερωτικό στο τέλος.
 
Σήμερα έχεις δώρο! Για να μάθεις τι θα συμβεί στα αισθηματικά σου, το Myastro.gr σου προσφέρει 5 λεπτά δωρεάν προσωπική πρόβλεψη! Κάλεσε από τις 10 το πρωί και μετά στο 2111883452.
 
Για προβλέψεις που αφορούν το ζώδιο σας, διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας:
 
 
Επίσης, δείτε την τηλεοπτική εκπομπή με τις προβλέψεις για την Πανσέληνο και τις επικείμενες αστρολογικές όψεις, από τον Γιώργο Ματσάγγο.
 

 

Από την Ματίνα Πάτζαλη
Ημερομηνία Τροποποίησης: 18-09-2013 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι