blank
 
blank

Πανσέληνος στους Ιχθείς, στις 29 Αυγούστου 2015. Ένα μαγικό φεγγάρι, που βάζει το νου στην υπηρεσία του συναισθήματος!

Πανσέληνος στους Ιχθείς, στις 29 Αυγούστου 2015. Ένα μαγικό φεγγάρι, που βάζει το νου στην υπηρεσία του συναισθήματος!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Πανσέληνος στην 6°06’ των Ιχθύων

Με μια πρόσκληση να βουτήξουμε στα βαθιά τελειώνει τουλάχιστον τυπικά το φετινό καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι που ταρακούνησε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και μας άφησε μετέωρους σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο. Χάσαμε την αίσθηση της ασφάλειας, της αυτοπεποίθησης και μας γέμισε με δεκάδες ερωτήματα. Πού μπορούμε να βρούμε όμως τις απαντήσεις; Πως μπορούμε να ξαναβρούμε το κέντρο μας, τη δομή μας, την ουσία μας εν τέλει; Το εξωτερικό περιβάλλον είναι ρευστό και αβέβαιο, οι προτάσεις και οι επιλογές μοιάζουν με το τραγούδι των Σειρήνων, που μόνο σκοπό έχει να μας ξελογιάσει και να μας κρατήσει μακριά από την πατρίδα μας. Ποια είναι άραγε αυτή η πατρίδα, αναρωτιόμαστε. Είναι μόνο τα γεωγραφικά όρια, η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα ή είναι κάτι βαθύτερο, αχαρτογράφητο και αιώνιο; Μήπως πατρίδα τελικά είναι η ψυχή μας; Μήπως πατρίδα τελικά είναι το άυλο εκείνο κομμάτι της ύπαρξης, που προσπαθούν όλοι ν’ αρπάξουν για να μας μετατρέψουν από ελεύθερους σε δούλους; Να μας μετατρέψουν από συναισθηματικά όντα σε καλοκουρδισμένες μηχανές, που εκτελούν με ακρίβεια το σχέδιο τους; Τελειωμό δεν έχουν οι ερωτήσεις και όσο δεν δίνουμε απαντήσεις ο φόβος κυριεύει κάθε κύτταρο μας.
 
Έρχεται λοιπόν αυτό το μαγικό φεγγάρι, με μια σπρωξιά να μας βυθίσει στα άδυτα της ψυχής. Εκεί που τρέμουμε να πάμε, γιατί το φως είναι λίγο και το οξυγόνο ανύπαρκτο. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει κρυμμένο ένα σεντούκι με όλες τις απαντήσεις και όλη τη σοφία του κόσμου, που αν τολμήσουμε να το φτάσουμε και να το ανοίξουμε, θα μας δοθούν οι απαντήσεις.
 
Ανεξέλεγκτη ροή συναισθημάτων προκαλεί αυτή η Πανσέληνος με τον πανίσχυρο Ποσειδώνα να την αγκαλιάζει σφιχτά και να της δίνει αυτό που θέλει. Να της δίνει την αίσθηση της μήτρας που μας φιλοξένησε και μας έθρεψε όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Αφεθείτε και κολυμπήστε, θυμηθείτε την αγαλλίαση, την ασφάλεια και τη θαλπωρή της εμβρυακής κατάστασης και νιώστε την ανιδιοτελή αγάπη της μάνας. Αντιληφθείτε την προσφορά αυτό του κορμιού, που με το αίμα του και χωρίς να περιμένει κάτι, σας έκανε ανθρώπους. Αντιληφθείτε τη θυσία της φύσης να δίνει τα πάντα στη δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής ακόμη και αν πρέπει να σκοτώσει ένα κομμάτι της. Κάντε κτήμα σας όλα αυτά τα αισθήματα και τα συναισθήματα και όταν αναδυθείτε, μοιραστείτε τα. Κάντε τα καθημερινότητα σας, προσφορά, υπηρεσία. Κοιτάξτε το διπλανό σας και αναρωτηθείτε για ένα δευτερόλεπτο αν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτόν.
 
Μοιραστείτε τα χαμόγελα, τη χαρά, την ανθρώπινη ζεστασιά και να είστε σίγουροι πως όταν θα τα χρειαστείτε εσείς, θα είναι εκεί να σας δυναμώσουν και να σας βοηθήσουν να δώσετε τις μάχες σας. Δώστε χώρο στην αγάπη να ανθίσει μέσα από απλά καθημερινά πράγματα. Η αγάπη βρίσκεται στα μικρά και όχι στα μεγάλα και στα σπουδαία. Εκτιμήστε και χαρείτε την κάθε σας στιγμή, αυτή είναι η ζωή. Προστατέψτε και διατηρείστε ζωντανή την πίστη και την ελπίδα, γιατί τελικά αυτά μας κρατούν ζωντανούς.
 
Αν νομίζετε όμως ότι αυτός ο δρόμος θα είναι ανοιχτός, χωρίς προκλήσεις και περιορισμούς, γελιέστε. Το εγώ και η ύλη στέκονται μπροστά μας, σαν τη Σκύλλα και την Χάρυβδη που προσπαθούν να μας συνθλίψουν στην προσπάθεια μας να περάσουμε αναμεσά τους. Οι κοινωνικές επιταγές, τα πρέπει και η εικόνα μας στους άλλους είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί, τα αδύναμα σημεία μας που γνωρίζουν οι άλλοι και εκμεταλλεύονται. Μόνο μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας και τη διάθεση του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας θα καταφέρουμε να νικήσουμε, αφοπλίζοντας στην ουσία τα όπλα τους.
 
Αυτή λοιπόν είναι μία Πανσέληνος που βάζει το νου στην υπηρεσία του συναισθήματος. Είναι αναγκαίο να αφήσουμε τη δόνησή της να μας οδηγήσει σε αποφάσεις, που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους αντιμετώπισης και διαχείρισης των προβλημάτων και των ελλείψεων. Μήπως τελικά αυτό που ζούμε είναι η αλλαγή πορείας της ανθρωπότητας;
 
Ευχές για ένα όμορφο, Αυγουστιάτικο φεγγάρι! Για αναλυτικές προβλέψεις, όσον αφορά τα αισθηματικά και επαγγελματικά, διαβάστε τα ζώδια σήμερα. Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα αισθηματικά σας αυτήν την εβδομάδα, στα σχετικά άρθρα μας. Επιλέξτε το ζώδιο σας:
 

 
 
 
 
Από την Μαρία Σύλλα
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-08-2015 11:57:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι