blank
Βρίσκεστε Eδώ >>Γενέθλια Διασήμων >> Umberto Eco
 
blank

Umberto Eco

Umberto Eco
Βαθμολόγησε
Score: 3.2  Ψήφοι: 6
 
Ο Umberto Eco γεννήθηκε στην Αλεσσάντρια του Πιεμόντε στις 5 Ιανουαρίου του 1932 και είναι Αιγόκερως. Από το 1975 έχει την έδρα του Καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 είναι πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο. Είναι συγγραφέας πολλών μελετών και δοκιμίων, που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε πολλές γλώσσες ανά τον κόσμο. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1965, ενώ το πρώτο του μυθιστόρημα “Το όνομα του Ρόδου” το 1980 και τιμήθηκε με το βραβείο Strega (1981) και το Medicis Etranger (βραβείο που δίνεται στον καλύτερο ξένο λογοτέχνη στην Γαλλία) το 1982. Όταν το έγραψε, οι εκδότες του υπολόγιζαν τις πωλήσεις γύρω στα 30.000 αντίτυπα. Και, φυσικά, δεν φαντάζονταν ποτέ τα 9.000.000 αντίτυπα που πώλησε τελικά το βιβλίο σε διεθνές επίπεδο, κι έκανε τον συγγραφέα γνωστό στον εξωακαδημαϊκό κόσμο.
Άλλα μυθιστορήματά του είναι “Το Εκκρεμές του Φουκώ” 1988, “Το νησί της προηγούμενης μέρας” 1994, “Μπαουντολίνο” 2001, “Η μυστηριώδης φλόγα της βασίλισσας Λοάνα” 2006, “Το κοιμητήριο της Πράγας” 2010.
Γνωρίζει άπταιστα πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων αρχαία ελληνικά και λατινικά, που χρησιμοποιεί πολύ συχνά στα βιβλία του, επιστημονικά και λογοτεχνικά. Από την αρχή της καριέρας του ως σήμερα έχει κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις και έχει κάνει δεκάδες εκδοτικές επιτυχίες. Παρ' όλα αυτά περνάει τον καιρό του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο (ένα διαμέρισμα-λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων) και στο εξοχικό του στο Ρίμινι (ένα τεράστιο κτήμα του 17ου αιώνα, στο οποίο παλιά στεγαζόταν ένα σχολείο Ιησουιτών).
blank
Δείτε επίσης
 
Alfred Molina
Bob Dylan
Garett Maggart
 
 
blank
blank
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι