blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Ερμής στον Καρκίνο

Ερμής στον Καρκίνο
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στον Καρκίνο, διαβάστε τι σημαίνει αυτό για εσάς: για την εργασία, τις ευκαιρίες, τον έρωτα!

ΑΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο Ερμής στον Καρκίνο πολύ συχνά επηρεάζεται από το στενό ή το οικογενειακό περιβάλλον του και γίνεται ευαίσθητος και δεκτικός. Ο τρόπος που σκέπτεται δεν είναι πάντοτε αντικειμενικός και «λογικός» καθώς όταν υπερισχύει ο συναισθηματισμός μπορεί ο άνθρωπος να γίνει επιπόλαιος, ή ακόμη και αφελής, εύκολα «εκμεταλλεύσιμος» από τους «επιτήδειους» κόλακες με αποτέλεσμα να πληγώνεται. Πολύ συχνά ο Ερμής στον Καρκίνο εξιδανικεύει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ εντυπωσιάζεται και αντιγράφει τις καλές ή τις κακές συνήθειες των άλλων. Η θέση αυτή του πλανήτη προδιαθέτει για έμφυτο υποκριτικό ταλέντο δίνοντας καλούς ηθοποιούς (στη ζωή ή στο χώρο του θεάματος). Είναι δύσκολο να προσεγγίσει ένα πρόβλημα χωρίς να επηρεαστεί από προκαταλήψεις ή να παραμείνει αμερόληπτος. Πάντα δένεται συναισθηματικά με αυτό που κάνει, προσπαθώντας να «ωραιοποιήσει» την πραγματικότητα. Διαθέτει θαυμάσια μνήμη, είναι καλοπροαίρετος, ζεστός με ισχυρή διαίσθηση και διπλωματία. Έχει την τάση να αναπολεί το παρελθόν, να ζει με τις αναμνήσεις, απορρίπτοντας έτσι συχνά τα νέα στοιχεία ή κάθε τι νεωτεριστικό. Ευνοούνται τα επαγγέλματα του αντικέρ, ζωγράφου, ναυτικού. Δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στην ποίηση, τη μουσική και το γράψιμο.
 
Ο Ερμής, ως πλανήτης της επικοινωνίας, παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ερωτική συναστρία και όχι μόνο. Βρείτε τον Ερμή του συντρόφου σας, του παιδιού, των αγαπημένων σας στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ και διαβάστε παρακάτω ποιά όψη σχηματίζουν μεταξύ τους και πως επηρεάζει τη σχέση σας.
 
Ο δικός σας Ερμής στον Καρκίνο και του άλλου προσώπου είναι…
 
…στον ΚΡΙΟ = τετράγωνο
…στον ΤΑΥΡΟ = εξάγωνο
…στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ = ουδέτερη - γειτονική
…στον ΚΑΡΚΙΝΟ = σύνοδος
…στον ΛΕΟΝΤΑ = ουδέτερη - γειτονική
…στην ΠΑΡΘΕΝΟ = εξάγωνο
…στον ΖΥΓΟ = τετράγωνο
…στον ΣΚΟΡΠΙΟ = τρίγωνο
…στον ΤΟΞΟΤΗ = ουδέτερη
…στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ = αντίθεση
…στον ΥΔΡΟΧΟΟ = ουδέτερη
…στους ΙΧΘΕΙΣ = τρίγωνο
 
Επεξήγηση
 
ΣΥΝΟΔΟΣ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ερμή του άλλου προσώπου. Φανερώνει ότι τα δύο άτομα βρίσκονται στο ίδιο «μήκος κύματος» ως αναφορά τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις. Πρόκειται για μια πολύ επιθυμητή όψη για οποιοδήποτε τύπο σχέσης, από ερωτικούς συντρόφους, φίλους, μέχρι γονέα και παιδί. Υπάρχουν κοινά hobby και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα πολύ σπάνια να «βαριούνται» όταν βρίσκονται μεταξύ τους. Η όψη αυτή προσδίδει μακροβιότητα στις σχέσεις, ιδιαίτερα όταν συμφωνούν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δύο ωροσκοπίων. Ακόμα και όταν υπάρχουν διαστήματα απομάκρυνσης ανάμεσα στα δύο άτομα με τον ίδιο Ερμή, διατηρείται μια «άτυπη», σχεδόν «μεταφυσική» επικοινωνία. Για παράδειγμα σκέφτεται ο ένας τον άλλον και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άλλος!
 
ΤΡΙΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Ερμή του άλλου πρόσωπου. Ίσως η πιο δυναμική και επιθυμητή όψη αμέσως μετά από τη σύνοδο. Εδώ οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να μην είναι αναγκαστικά ταυτόσημες, ωστόσο υπάρχει μια θαυμάσια ροή επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο μέλη! Μάλιστα ο ένας μπορεί να συμπληρώνει το άλλο, δημιουργώντας ένα κλίμα οικειότητας και αγάπης. Τα άτομα με αυτή την όψη πέρα από τις όμορφες συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους, τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί και να μοιράζονται ευτυχία μέσα από κουλτούρα, γνώσεις και νέες εμπειρίες.
 
ΕΞΑΓΩΝΟ: Τα άτομα που έχουν τον Ερμή τους σε όψη εξαγώνου στο γενέθλιο χάρτη τους, απολαμβάνουν τα «καλά» της όψης του τριγώνου, μόνο που εδώ, ίσως αργήσουν να καταλάβουν ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα πρέπει να αναπτυχθεί σταδιακά ένα κλίμα οικειότητας που θα επιτρέψει στην επικοινωνία να ρέει με πιο ελεύθερους τρόπους.
 
ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Παρόλα όσα θα μπορούσε να υπονοεί η ετυμολογία της λέξης, δεν είναι αναγκαστικά κακή η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου. Πρόκειται για δύο «Ερμήδες» που ουσιαστικά βρίσκονται σε «πολικά» ζώδια. Εδώ ισχύει το γνωστό «τα ετερώνυμα έλκονται». Πέρα από τις όποιες διαφορές στις απόψεις, υπάρχει μια περίεργη «χημεία» ανάμεσα στα μέλη αυτής της όψης. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην είναι τέλεια, στη συνέχεια ωστόσο θα διαπιστώσουν ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι στην πραγματικότητα εκείνα που τους ενώνουν!
 
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ερμή του άλλου. Γενικά στην Αστρολογία και ιδιαίτερα στη συναστρία τα τετράγωνα που σχηματίζονται ανάμεσα στους πλανήτες δεν θεωρούνται επιθυμητές όψεις. Αυτό ισχύει και για το αμοιβαίο τετράγωνο του Ερμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ο τρόπος που σκέπτονται και αντιδρούν δεν βοηθά στη ροή της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά αντιδράσεις ή ακόμη και αντιπαραθέσεις. Τα άτομα μπορεί να νιώσουν κάποια στιγμή ότι τρέφουν ένα αβυσσαλέο ….μίσος το ένα για το άλλο! Ένα μίσος ωστόσο που μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από ένα κρυφό πάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ένα σφοδρό έρωτα!
 
ΟΥΔΕΤΕΡΗ: Η απλή ουδέτερη σχέση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δεν υπόσχεται ούτε θαύματα, ούτε όμως και τραγωδίες. Συναντάται πολύ συχνά σε ερωτικές-σεξουαλικές σχέσεις όπου τα άτομα δεν έχουν να πουν πολλά, κάνουν όμως μεταξύ τους ….πάμπολλα!

Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ όψη ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δείχνει τη μεγάλη πιθανότητα τα άτομα να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και να μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις. Η όψη αυτή συναντάται συχνά σε ζευγάρια.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-03-2012 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι