blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Ερμής στον Κριό

Ερμής στον Κριό
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Αν ο Ερμής σας βρίσκεται στον Κριό, διαβάστε τι σημαίνει αυτό για εσάς: για την εργασία, τις ευκαιρίες, τον έρωτα!

ΑΝ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ο Ερμής ως «ουδέτερος πλανήτης» που είναι, χρωματίζεται από τις γωνίες που δέχεται από άλλους πλανήτες, αλλά και από τις ιδιότητες του ζωδίου που βρίσκεται. Ο Ερμής στον Κριό δίνει ακούραστο, φιλόδοξο νου, γρήγορη αντίληψη, εξυπνάδα, ενθουσιασμό και παρόρμηση στις συζητήσεις και στις αποφάσεις. Η ενθουσιώδης του φύση τον κάνει να έχει ξαφνικές μεταπτώσεις στη διάθεση και συχνές αλλαγές απόψεων. Ο τόνος της ομιλίας του συνήθως διακρίνεται από επιθετικότητα, εγωκεντρισμό και υψηλούς τόνους στη φωνή. Οι κινήσεις του ατόμου με τον Ερμή στον Κριό, παρουσιάζουν έντονη νευρικότητα, σπασμωδικότητα, απροσεξία με αποτέλεσμα η τάση για ατυχήματα να είναι αρκετά έντονη. Χρειάζεται να καλλιεργήσει την υπομονή και να μάθει να ακούει τις απόψεις των άλλων ανθρώπων καθώς τον διακρίνει εκτός των άλλων και ένα πείσμα στην επιβολή των ιδεών του. Πολλές φορές μιλάει προτού να σκεφθεί τι θέλει ακριβώς να ….πει και με βάση πάντα τα δικά του κριτήρια, ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Ο Ερμής στον Κριό είναι ταλαντούχος και συχνά εκφράζεται μέσα από το σκίτσο, τη συγγραφή αλλά και τις εγκεφαλικές εργασίες.
 
Ο Ερμής, ως πλανήτης της επικοινωνίας, παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ερωτική συναστρία και όχι μόνο. Βρείτε τον Ερμή του συντρόφου σας, του παιδιού, των αγαπημένων σας στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ και διαβάστε παρακάτω ποιά όψη σχηματίζουν μεταξύ τους και πως επηρεάζει τη σχέση σας.
 
Ο δικός σας Ερμής στον Κριό και του άλλου προσώπου είναι…
 
…στον ΚΡΙΟ = σύνοδος
…στον ΤΑΥΡΟ = ουδέτερη - γειτονική
…στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ = εξάγωνο
…στον ΚΑΡΚΙΝΟ = τετράγωνο
…στον ΛΕΟΝΤΑ = τρίγωνο
…στην ΠΑΡΘΕΝΟ = ουδέτερη
…στον ΖΥΓΟ = αντίθεση
…στον ΣΚΟΡΠΙΟ = ουδέτερη
…στον ΤΟΞΟΤΗ = τρίγωνο
…στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ = τετράγωνο
…στον ΥΔΡΟΧΟΟ = εξάγωνο
…στους ΙΧΘΕΙΣ = ουδέτερη - γειτονική
 
Επεξήγηση
 
ΣΥΝΟΔΟΣ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ερμή του άλλου προσώπου. Φανερώνει ότι τα δύο άτομα βρίσκονται στο ίδιο «μήκος κύματος» ως αναφορά τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις. Πρόκειται για μια πολύ επιθυμητή όψη για οποιοδήποτε τύπο σχέσης, από ερωτικούς συντρόφους, φίλους, μέχρι γονέα και παιδί. Υπάρχουν κοινά hobby και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα πολύ σπάνια να «βαριούνται» όταν βρίσκονται μεταξύ τους. Η όψη αυτή προσδίδει μακροβιότητα στις σχέσεις, ιδιαίτερα όταν συμφωνούν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δύο ωροσκοπίων. Ακόμα και όταν υπάρχουν διαστήματα απομάκρυνσης ανάμεσα στα δύο άτομα με τον ίδιο Ερμή, διατηρείται μια «άτυπη», σχεδόν «μεταφυσική» επικοινωνία. Για παράδειγμα σκέφτεται ο ένας τον άλλον και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο άλλος!
 
ΤΡΙΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Ερμή του άλλου πρόσωπου. Ίσως η πιο δυναμική και επιθυμητή όψη αμέσως μετά από τη σύνοδο. Εδώ οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να μην είναι αναγκαστικά ταυτόσημες, ωστόσο υπάρχει μια θαυμάσια ροή επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο μέλη! Μάλιστα ο ένας μπορεί να συμπληρώνει το άλλο, δημιουργώντας ένα κλίμα οικειότητας και αγάπης. Τα άτομα με αυτή την όψη πέρα από τις όμορφες συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους, τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί και να μοιράζονται ευτυχία μέσα από κουλτούρα, γνώσεις και νέες εμπειρίες.
 
ΕΞΑΓΩΝΟ: Τα άτομα που έχουν τον Ερμή τους σε όψη εξαγώνου στο γενέθλιο χάρτη τους, απολαμβάνουν τα «καλά» της όψης του τριγώνου, μόνο που εδώ, ίσως αργήσουν να καταλάβουν ότι ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα πρέπει να αναπτυχθεί σταδιακά ένα κλίμα οικειότητας που θα επιτρέψει στην επικοινωνία να ρέει με πιο ελεύθερους τρόπους.
 
ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Παρόλα όσα θα μπορούσε να υπονοεί η ετυμολογία της λέξης, δεν είναι αναγκαστικά κακή η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου. Πρόκειται για δύο «Ερμήδες» που ουσιαστικά βρίσκονται σε «πολικά» ζώδια. Εδώ ισχύει το γνωστό «τα ετερώνυμα έλκονται». Πέρα από τις όποιες διαφορές στις απόψεις, υπάρχει μια περίεργη «χημεία» ανάμεσα στα μέλη αυτής της όψης. Η πρώτη εντύπωση μπορεί να μην είναι τέλεια, στη συνέχεια ωστόσο θα διαπιστώσουν ότι αυτά που τους χωρίζουν είναι στην πραγματικότητα εκείνα που τους ενώνουν!
 
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Σημαίνει ότι ο Ερμής του ενός σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ερμή του άλλου. Γενικά στην Αστρολογία και ιδιαίτερα στη συναστρία τα τετράγωνα που σχηματίζονται ανάμεσα στους πλανήτες δεν θεωρούνται επιθυμητές όψεις. Αυτό ισχύει και για το αμοιβαίο τετράγωνο του Ερμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Ο τρόπος που σκέπτονται και αντιδρούν δεν βοηθά στη ροή της επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνά αντιδράσεις ή ακόμη και αντιπαραθέσεις. Τα άτομα μπορεί να νιώσουν κάποια στιγμή ότι τρέφουν ένα αβυσσαλέο ….μίσος το ένα για το άλλο! Ένα μίσος ωστόσο που μπορεί να μην είναι πολύ μακριά από ένα κρυφό πάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε ένα σφοδρό έρωτα!
 
ΟΥΔΕΤΕΡΗ: Η απλή ουδέτερη σχέση ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δεν υπόσχεται ούτε θαύματα, ούτε όμως και τραγωδίες. Συναντάται πολύ συχνά σε ερωτικές-σεξουαλικές σχέσεις όπου τα άτομα δεν έχουν να πουν πολλά, κάνουν όμως μεταξύ τους ….πάμπολλα!

Η ΟΥΔΕΤΕΡΗ-ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ όψη ανάμεσα στον Ερμή του ενός με τον Ερμή του άλλου δείχνει τη μεγάλη πιθανότητα τα άτομα να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και να μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις. Η όψη αυτή συναντάται συχνά σε ζευγάρια.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-03-2012 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι