blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Oικονομική κρίση! Πως θα την περάσει κάθε ζώδιο;

 
Oικονομική κρίση! Πως θα την περάσει κάθε ζώδιο;
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση; Τι κάνουν όταν… “το ταμείον είναι μείον”; Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά με το δικό του προσωπικό τρόπο, όμως το ζώδιό του θα μας πει πολλά για το πώς βιώνει αυτές τις δύσκολες εποχές!  Τώρα που, όπως λέει κι ο Ρέμος, “σπίτια, αμάξια, λεφτά, ήταν όλα από καπνό, χαθήκανε … αυτά, που μας λέγανε καιρό;” 

Sponsored Links

Αλλά εσύ ποτέ να μην πτοείσαι, πάντα να θυμάσαι τους στίχους των Stavento!

Φίλε πάτο κι αν πιάσεις, καθόλου μη τα χάσεις
για λίγο είναι τα δύσκολα, μετά θα τα ξεχάσεις!
 

Ωστόσο, επειδή η Ελλάδα έχει μια διαχρονικότητα, μη ξεχάσεις να ακούσεις Λαζόπουλο και Κλυνν να τραγουδούν τους στίχους του Σουρή στο τέλος άρθρου! Τα συμπεράσματα δικά σου!

Κριός

Ο μήνας έχει 9 για τον Κριό. Μπορεί να μην έχει δουλειά, να μην έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του, όμως δεν πτοείται για κανένα λόγο. Ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει το νόημα της ζωής, είναι εργατικός και δε φοβάται ότι θα πεινάσει. Αντιμετωπίζει την κρίση σαν κοινωνικό φαινόμενο και όχι σαν προσωπική του δυσκολία. Την υγειά μας να έχουμε και… λεφτά υπάρχουν, που λέει και κάποιος γνωστός… Ένας Κριός δεν πτοείται ακόμη και στα πιο  δύσκολα!

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι πιο ευάλωτος στην οικονομική κρίση.  Χρειάζεται πάντοτε να νιώθει ασφαλής κι αν ξεμείνει από χρήματα, νιώθει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Αρχίζει να αντιλαμβάνεται την οικονομική κρίση, όταν οι μικρές, προσωπικές του απολαύσεις αρχίζουν να ονομάζονται “περιττές σπατάλες”. Όταν ο Ταύρος δεν έχει χρήματα για την καθιερωμένη έξοδο με τους φίλους του στο ταβερνάκι, τότε ναι, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι υπάρχει κρίση και μάλιστα μεγάλη.  Μην φανταστείτε όμως ότι θα πεινάσει- η όρεξη του κόβεται αλλά τσιμπάει, όπως ο Διονύσης  Παπαγιαννόπουλος.

Δίδυμοι

Κρίση; Ποια κρίση; Όχι, δεν είναι αναίσθητος ο Δίδυμος, επίτηδες εθελοτυφλεί και ακολουθεί την τακτική της στρουθοκαμήλου, αποφεύγοντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Θα περιορίσει βέβαια τα έξοδά του και θα επιλέξει έναν τρόπο διασκέδασης ο οποίος δεν θα του κοστίζει και πολύ, προκειμένου να περνάει καλά και να μην σκέφτεται ότι η κρίση έχει χτυπήσει τη δική του πόρτα. Έχει ήδη επηρεάσει την τσέπη του η κατάσταση, αλλά κάνει πως δεν το βλέπει, για να μην τον πάρει από κάτω ψυχολογικά.  

Βόλτα σ' ένα παπούτσι Γιάννης Μηλιώκας

Καρκίνος

“Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό” λέει ο Καρκίνος και αναζητά παρέα, να μην νιώθει μόνος του σε όλο αυτό. Αγχώνεται και πανικοβάλλεται, όχι επειδή βιώνει την οικονομική κρίση, αλλά επειδή πρέπει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μόνος του, χωρίς να ακούει μια παρήγορη κουβέντα από πουθενά. Αν όμως έχει ψυχολογική στήριξη από τα δικά του άτομα, είτε αυτά είναι οι φίλοι είτε η οικογένεια ή το ταίρι του, νιώθει τέτοια ασφάλεια, που δε δειλιάζει μπροστά στα οικονομικά προβλήματα.

Λέων

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, ο Λέων απογοητεύεται εύκολα, με την πρώτη οικονομική δυσκολία, αρχίζει να γκρινιάζει και να τηλεφωνεί σε όσους ξέρει και δεν ξέρει, για να μάθει τις εξελίξεις στην οικονομία. Ευτυχώς που δεν ξέρει το κινητό του Βενιζέλου ή της Μέρκελ, αλλιώς μέχρι εκεί θα έφτανε η χάρη του.

Ένας τσιγκούνης στον μανάβη - Λάμπρος Κωνσταντάρας

Παρθένος

Ο Παρθένος έχει κάνει το κουμάντο του και έχει βάλει στην άκρη κάτι, άλλωστε όλοι οι λογαριασμοί που έχουν απομείνει στις τράπεζες ανήκουν σε Παρθένους. Δε θα αγχωθεί από την οικονομική κρίση τόσο για τον εαυτό του, όσο για τα κοντινά του άτομα. Στεναχωριέται με την κατάσταση και αρχίζει να δίνει οικονομικές συμβουλές στους φίλους του, ξεκινώντας με το βασικό αξίωμα “φασούλι το φασούλι” και καταλήγει να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου τη διαχείριση των ταμείων τους!  Κάτι σαν τον Αλέξη από το Παρά Πέντε, δηλαδή, που προσπαθούσε να μάθει  στη Ντάλια τα βασικά για τις αγορές της!

Sponsored Links

Ζυγός

Με το Ζυγό συμβαίνει το εξής παράδοξο: ακούει από άλλους ότι γίνεται σεισμός και τρέχει να σωθεί χωρίς ο ίδιος να έχει νιώσει κάτι. Το ίδιο ακριβώς παθαίνει και με την οικονομική κρίση! Έχει πανικοβληθεί, πριν καλά-καλά αντιμετωπίσει πρόβλημα. Και όταν πανικοβάλλεται, αντιδρά εντελώς απρόβλεπτα.  Η ανάγκη του για πολυτέλεια και διασκέδαση, για παράδειγμα, μπορεί να υπερισχύσει της λογικής του κι αντί να πληρώσει λογαριασμούς να φύγει ταπί για Χαβάη, όπως η Πρωτοψάλτη!

Σκορπιός

Ο Σκορπιός βλέπει την κρίση από μια διαφορετική σκοπιά.  Αν και υποφέρει κι εκείνος από την κρίση όπως όλοι, στο τέλος εκλογικεύει την κατάσταση και φτάνει στο συμπέρασμα ότι αντί να κάνει λογαριασμούς και διακανονισμούς, είναι προτιμότερο να κάνει νέες γνωριμίες και σεξ.  Άλλωστε, κανόνας στη ζωή του είναι το “make love not war”. Θεωρεί λοιπόν ότι η κρίση θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, άλλωστε πιο οικονομική διασκέδαση από τον έρωτα, δεν υπάρχει!

Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα ταγκό- Χαρούλα Αλεξίου

Τοξότης

Αντιμετωπίζει την κατάσταση με χαμόγελο κι αισιοδοξία. Ό,τι και να γίνει, ακόμα κι αν πτωχεύσουμε, ο Τοξότης δεν θα πτοηθεί και δε θα το βάλει κάτω για κανέναν λόγο. Μπορεί να τον εκνευρίζει η ουρά στην τράπεζα ή ο οδηγός που κορνάρει πίσω του, πριν καν ανάψει καλά-καλά το πράσινο, αλλά δε θα σκάσει και με την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Θα τα καταφέρουμε!

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μην υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες της κρίσης. Είναι γεννημένος επαγγελματίας, έχει προνοήσει από πριν, γιατί είναι ένα από “των φρονίμων τα παιδιά”. Δύσκολα θα τον καταβάλει η οικονομική κρίση, γιατί δε φοβάται τη δουλειά και μπορεί να κάνει δύο δουλειές ταυτόχρονα.  

Υδροχόος

Σύμφωνα με τον Υδροχόο, η κρίση αγγίζει τους αδύναμους και τους άτολμους.  Εκείνος,  θα βάλει το μυαλό του να δουλέψει και θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Θα ασχοληθεί επαγγελματικά με νέες δραστηριότητες, ίσως ακόμη και να χρεωθεί για να κάνει τώρα επενδύσεις.  Το σίγουρο όμως είναι πως δε θα το βάλει κάτω. 

Ιχθείς

Ο Ιχθύς πιστεύει ότι είναι μπόρα που θα περάσει και μετά ο κόσμος θα γίνει μαγικός. Δε θα στεναχωρηθεί και δε θα αγχωθεί, αλλά θα προσπαθήσει να ζήσει καταστάσεις πιο απλές και ανέξοδες, πλάι σε άτομα που τον ανεβάζουν ψυχολογικά. Θα φτιάξει ένα δικό του κόσμο, θα συμπεριλάβει σε αυτόν και τα άτομα που αγαπά και θα περιμένει υπομονετικά να περάσει η μπόρα… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ:  Τι κι αν «οι καιροί είναι δύσκολοι στο κάργα», όπως λένε οι Stavento;  Φίλες και φίλοι, κεφάλια ψηλά, ηθικό ακμαίο, τα άστρα θα είναι ευνοϊκά και … «όλα καλά θα πάνε»!

Την άκρη θα την βρούμε, τα χέρια μας αντέχουν
Τα νιάτα είναι όμορφα μονάχα όταν τρέχουν
Φίλε πάτο κι αν πιάσεις, καθόλου μη τα χάσεις
για λίγο είναι τα δύσκολα μετά θα τα ξεχάσεις .
Αγόρασε ένα στρέμμα στον ουρανό για να ΄χείς
με τα όνειρα σου εκεί ψηλά μονάχα να υπάρχεις.
 

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Χάρυ Κλιν & Λάκης Λαζόπουλος - Οι φόροι

Στίχοι: Γεώργιος Σουρής

Βάλετε φόρους βάλετε εις την πτωχή μας ράχη,
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα.

Σείς το κρασί και τον καπνό να πίνετε μονάχοι,
κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα.

Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει,
βάλετε φόρους βάλετε, η ράχη μας αντέχει.

Ό,τι καλό κι αν έχουμε απάνω μας ας μείνει,
στο πρόσωπά μας ας χυθή του μαρασμού το χρώμα.

Μ' εμάς το ισοζύγιο του Έθνους μας ας γίνει,
φορολογήσετε και αυτή την σάρκα μας ακόμα.

Του κρέατός μας κόβετε καμμιά παχειά λουρίδα,
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.

Μ' αυτό το νόμο έζησε ο κόσμος και θα ζήσει,
και την αυγή του προσκυνάει η κάθε κοινωνία.

Δεν ημπορεί καθένας μας βεβαίως να πλουτίσει,
γιατί του κόσμου έπειτα χαλά η αρμονία.

Φτώχεια και πλούτος - ζήτημα του καθενός αιώνος,
ειδού το τέλος και η αρχή του φοβερού αγώνα.

Λοιπόν κανένας πρόστυχος κεφάλι μη σηκώσει,
για τόσα νομοσχέδια μη βγάλει τσιμουδιά.

Εις της πατρίδας τον βωμόν το αίμα του ας δώσει,
χωρίς να βγάλει στεναγμό η κάθε του καρδιά.

Κι αν τώρα πάλι έπεσεν επάνω του ο κλήρος,
πρέπει και πάλι να φανεί γενναίος -- μάρτυς -- ήρως.

Βάλετε φόρους βάλετε εις την πτωχή μας ράχη,
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα.

Βάλετε φόρους βάλετε και το νερό που τρέχει,
βάλετε φόρους βάλετε, η ράχη μας αντέχει

Και αν η πλάτη σας... δεν αντέχει, παρηγοριά στον Ρέμο! "Κομμένα πια τα δανεικά..."

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 20-07-2011 00:00:00