blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ονειροκρίτης
 
blank

Στον ονειροκρίτη και τον κόσμο των ονείρων, οι κανόνες της πραγματικότητας δεν ισχύουν, αλλά αποκαλύπτουν το μέλλον!  Διάβασε εδώ την ανάλυση για τα 40 πιο συνηθισμένα όνειρα ή κάνε αναζήτηση με λέξεις ή αλφαβητικά για να βρεις την εξήγηση του ονείρου σου. Δες τώρα τι σημαίνει το όνειρό σου! Για λεπτομερή ερμηνεία του ονείρου, μίλησε με έναν ειδικό. Κάλεσε τώρα στο 14788.

Ονειροκρίτης

Καλώς ήλθατε στον Ονειροκρίτη μας

Ο Ονειροκρίτης μας προσφέρει ερμηνεία για περισσότερα από 5.000 όνειρα και στο λεξικό αναλύεται πληθώρα συμβόλων, που μπορούν να βοηθήσουν εκείνον που είδε το όνειρο να  κατανοήσει καλύτερα τον εσωτερικό κόσμο του και να καταλάβει τι πρέπει να προσέξει. Η ανάλυση των ονείρων δεν γεννήθηκε εν μια νυκτί. Ήδη, από  το 4000 π.Χ. οι άνθρωποι ανέλυαν τα όνειρα τους. Η ερμηνεία τους ήταν καθημερινό φαινόμενο στην Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μας απασχολεί. Εξάλλου, όλοι μας έχουμε βιώσει την εμπειρία της εξήγησης των ονείρων μας, που η παλαιότερη γενιά τον αποκαλούσε καζαμία. Η αναζήτηση ονειροκρίτη μας γίνεται αλφαβητικά ή με λέξεις ή και φράσεις που εκφράζουν το όνειρο σας.

Τι είναι τα όνειρα;

Τα όνειρα αποτελούνται από έναν συνδυασμό σκέψεων, εικόνων και συναισθημάτων. Για περίπου 2 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνθρωποι ονειρεύονται, δηλαδή τα όνειρα διαρκούν περίπου το ένα τέταρτο του ύπνου μας. Ωστόσο, το πρώτο λεπτό μετά το ξύπνημα έχουν ήδη ξεχάσει το 90% των ονείρων τους. Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται, ακόμη και οι τυφλοί. Ονειρεύονται καταστάσεις και πράγματα που γνωρίζουν και βλέπουν στη ζωή. Δεν βλέπουν όλοι έγχρωμα όνειρα, κάποιοι βλέπουν μόνο μαυρόασπρες εικόνες. Τα μωρά δεν ονειρεύονται τον εαυτό τους, παρά μόνο μετά την ηλικία των 3 ετών. Μπορούν τα όνειρα να προβλέψουν το μέλλον;

Η ερμηνεία των ονείρων

Το ιδανικό άτομο για να αναλύσει το πραγματικό νόημα ενός ονείρου είναι αυτός που το ονειρεύτηκε. Το λεξικό του Ονειροκρίτη μας θα σας δώσει πληροφορίες και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι είναι κρυμμένο πίσω από τα σύμβολα που ονειρεύεστε, και τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσάς. Η ερμηνεία των ονείρων απαιτεί χρόνο και πρακτική εξάσκηση, όπως κάθε άλλη δεξιότητα στη ζωή. Το να είσαι ανοιχτό μυαλό βοηθάει, όπως και να κρατάς ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις όλα τα σύμβολα που εμφανίζονται στα όνειρά σου. Αν τα περισσότερα σύμβολα αφορούν συνειρμούς και μεταφορικά σημαίνουν κάτι, τότε πρέπει να πάρεις το χρόνο σου και να αποκωδικοποιήσεις αυτό που θα μπορούσε να σημαίνει για σένα.

Η εξήγηση των ονείρων

Όλα τα σύμβολα δεν έχουν την ίδια εξήγηση και σημασία για όλους. Για παράδειγμα, κάποιο άγριο ζώο θα μπορούσε να σημαίνει κίνδυνο για ένα άτομο και επαγγελματική ανέλιξη για κάποιο άλλο. Όλα εξαρτώνται από την τωρινή κατάσταση της ζωής μας και την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Η κατανόηση των ονείρων σου μπορεί να σου προσφέρει μια διαφορετική προοπτική για το πώς να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια της ζωής. Αυτά τα εμπόδια πιθανόν να είναι κρυμμένα βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο σου ή να προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να έχεις παραβλέψει. Τα όνειρα χρησιμοποιούν μεταφορές μέσα στα σύμβολα που επέλεξες να ονειρευτείς, γι’ αυτό και κάτι θέλουν να σου πουν.

Πώς τα περνάς λοιπόν στα όνειρά σου; Είναι οι νύχτες σου ευχάριστες ή οι εφιάλτες σε επισκέπτονται συχνά; Ίσως νομίζεις ότι δεν βλέπεις καθόλου όνειρα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Απλώς δεν τα θυμάσαι. Όπως αναφέραμε πιο πριν, το 90% των ονείρων μας ξεχνιούνται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια. Πρέπει κάτι να μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση για να το θυμόμαστε. Και είναι κρίμα, γιατί μέσα από τα όνειρα επεξεργαζόμαστε όλα όσα κρύβονται στο υποσυνείδητό μας.

Έτσι, αν συνήθως τα όνειρά σου είναι όμορφα, αισιόδοξα και κατά κάποιο τρόπο προσανατολισμένα στο μέλλον, αυτό δείχνει ότι δεν έχεις πολλά θέματα να λύσεις με τον βαθύτερο εαυτό σου, το παρελθόν και το παρόν σου. Αν πάλι στην πλειοψηφία τους είναι αρνητικά, σημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσεις. Δες το όμως και σαν κάτι θετικό, αφού έτσι σου αποκαλύπτονται πράγματα και μπορείς να τα επεξεργαστείς.

Ωστόσο, πέρα από τα δικά σου ζητήματα, να θυμάσαι ότι και το περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι παίζει τον ρόλο του, καθώς και όσα προηγήθηκαν μέχρι να ξαπλώσεις. Αν για παράδειγμα έφαγες βαριά ή είδες θρίλερ στην τηλεόραση ή δεν έχει καλή θερμοκρασία το δωμάτιό σου, επόμενο είναι να δεις εφιάλτες.

Μερικά σενάρια επαναλαμβάνονται συχνά στα όνειρά μας, όπως το να μπορούμε να πετάμε ή να μας κυνηγά κάποιος. Υπάρχει λόγος για αυτές τις επαναλήψεις και είναι καλό να τον ανακαλύψεις. Πρόσεξε λοιπόν ιδιαίτερα τα επαναλαμβανόμενα όνειρα. Είναι πολύ πιθανό το επαναλαμβανόμενο όνειρό σου να συμβαίνει εξαιτίας ενός συνεχόμενου προβλήματος που εξακολουθείς να αγνοείς στην καθημερινή ζωή σου. Παρακάτω, παραθέτουμε τα πιο συνήθη όνειρα με οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξεις όταν τα αναλύσεις.

Ονειροκρίτης: Τα 40 πιο συνηθισμένα όνειρα και η σημασία τους

Εδώ παρατίθενται οι ερμηνείες των συμβολισμών για 40 από τα πιο συνηθισμένα όνειρα καιη σημασία τους. Μην παραλείψεις, να αναζητήσεις στον Ονειροκρίτη μας τη λέξη που αφορά το όνειρο σου, για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την ερμηνεία του.

1. Αδυναμία να μιλήσεις ή να φωνάξεις. Συχνά αυτό που θέλεις να φωνάξεις στο όνειρο είναι «Βοήθεια!», αλλά δεν βγαίνει ούτε ψίθυρος από το στόμα σου. Αν ονειρεύεσαι κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι φοβάσαι πως η γνώμη ή η φωνή σου δεν ακούγεται σε κάποιον τομέα της ζωής σου.

2. Ανεμόσκαλα. Η σημασία του ονείρου είναι αντίστοιχη με το ανέβασμα ή το κατέβασμα μιας σκάλας (βλ. «σκάλες»). Μεταφυσικά, η ανεμόσκαλα μπορεί να εκπροσωπεί μια ενεργοποίηση στο DNA σου, καθώς και εκείνο έχει παρόμοιο σχήμα.

3. Αρρώστια. Αν ονειρευτείς ότι αρρώστησες, το υποσυνείδητό σου σε προειδοποιεί για κάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις προσοχή. Αυτό το όνειρο δείχνει και μια έλλειψη πνευματικής διαύγειας. Επίσης εκπροσωπεί την αίσθηση ότι σε έχουν εγκαταλείψει και δεν υπάρχει κανένας να σε νοιάζεται ή να σε φροντίζει.

4. Ασανσέρ. Αν το ασανσέρ κατεβαίνει, το νόημα είναι κάπως αρνητικό και μπορεί να εκδηλωθεί στη ζωή σου σαν μια υποβάθμιση κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική. Αν το ασανσέρ ανεβαίνει, πιθανόν προοιωνίζει άνοδο και καλοτυχία σε κάποιον τομέα της ζωής σου. Από μεταφυσική πλευρά, το ασανσέρ που κατεβαίνει εκπροσωπεί την ενσάρκωσή σου στη γη, ενώ η άνοδός του φανερώνει ότι ανέρχεσαι πνευματικά ή κινείσαι σε μια νέα διάσταση.

5. Βουνά. Αν σκαρφαλώνεις σε ένα βουνό, ίσως να αντιμετωπίσεις μια πρόκληση ή ένα εμπόδιο στη ζωή σου. Αν φτάσεις στην κορυφή, σημαίνει ότι το ξεπερνάς.

6. Γίγαντας. Αν δεις έναν ή περισσότερους γίγαντες, αυτό δείχνει αξεπέραστα εμπόδια σε κάτι που προσπαθείς. Αν υπερνικήσεις τον γίγαντα, σε περιμένει η επιτυχία.

7. Γύμνια. Αν ονειρευτείς τον εαυτό σου γυμνό μπροστά σε κόσμο, τότε η ανησυχία σου για το πώς σε βλέπουν οι άλλοι είναι μεγάλη και φοβάσαι πως θα ανακαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα σου. Η γύμνια αντανακλά ανασφάλειες, την αίσθηση της τρωτότητας ή τον φόβο ότι θα εκτεθείς. Αν είσαι άνετος με τη γύμνια σου και μάλιστα την επιδεικνύεις, αυτό φανερώνει την επιθυμία σου να αναγνωριστείς. Επίσης μπορεί να φανερώνει σεξουαλικές ορμές.

8. Δόντια. Η κατάσταση των δοντιών σου σε ένα όνειρο μπορεί να αντανακλά τη στάση σου απέναντι στα γεράματα. Αν δεις ότι τα δόντια σου πέφτουν, ανησυχείς για το πώς θα γεράσεις. Μπορεί ακόμα η απώλεια δοντιών να σημαίνει ότι αισθάνεσαι ανεπαρκής ή αγχωμένος για μια κατάσταση στη ζωή σου.

9. Έντομα. Όταν ονειρεύεσαι έντομα, αυτό δείχνει ότι δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου. Επίσης το έντομο συμβολίει κάτι με το οποίο παλεύεις στη ζωή σου και εμφανίζεται συμβολικά στο όνειρο με αυτό τον τρόπο.

10. Εξετάσεις. Όταν βλέπεις ότι περνάς εξετάσεις, αυτό δείχνει ένα άγχος που έχεις για ένα αντίστοιχο γεγονός στις σπουδές ή στην εργασία σου. Μπορεί και να σημαίνει δυσκολίες με τη σχέση σου, καθώς νιώθεις ότι διαρκώς κρίνεσαι. Επιπλέον τα όνειρα με εξετάσεις μπορεί να υποδηλώνουν κάποιο φόβο αποτυχίας σε έναν τομέα της ζωής ή την αδυναμία να εκπληρώσεις μια υποχρέωση.

11. Έρωτας. Αν βλέπεις έρωτες και ρομάντζα, αυτό αντανακλά την επιθυμία σου να ερωτευτείς ή την κατάσταση στην παρούσα σχέση σου. Επίσης συμβολίζει και το περιεχόμενο που δίνεις στη ζωή σου. Αν αισθάνεσαι αρνητικά μέσα στο όνειρο, μπορεί αυτό να δείχνει έναν κρυφό σου φόβο.

12. Ηλικία διαφορετική από την κανονική σου. Το να βλέπεις τον εαυτό σου νεότερο σε ένα όνειρο εκπροσωπεί χαμένες ευκαιρίες στη ζωή. Αν δεις πως είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία, αυτό μπορεί να δείχνει πιθανά προβλήματα υγείας ή απλά ότι ανησυχείς γι' αυτήν. Αν ονειρευτείς ηλικιωμένους, είναι προμήνυμα καλοτυχίας.

13. Θάνατος. Αν δεις ότι κάποιο αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, σημαίνει ότι δεν αντέχεις την ιδέα να φύγει από τη ζωή σου. Αν δεις ότι πεθαίνεις εσύ, αμφισβητείς την ιδέα της θνητότητάς σου.

14. Ιπτάμενοι δίσκοι. Αν δεις ένα UFO στον ύπνο σου, αυτό εκπροσωπεί μια επιθυμία να βρεις τον σκοπό και το νόημα της ζωής σου. Επίσης δείχνει ότι στο ξύπνιο σου θέλεις να βουτήξεις στο άγνωστο και να εξερευνήσεις καινούργια εδάφη.

15. Καθυστέρηση. Αν δεις στον ύπνο σου ότι έχεις αργήσει να πας κάπου, πιθανόν ανησυχείς για κάποια επερχόμενη αλλαγή στη ζωή σου, που ίσως σου φαίνεται αφόρητη ή να μην είσαι σίγουρος πως την επιθυμείς. Μεταφυσικά, το αληθινό μας πνεύμα ζει εκτός χρόνου, έτσι το να αισθάνεσαι ότι καθυστέρησες σε κρατά κολλημένο στον υλικό κόσμο των τριών διαστάσεων.

16. Καιρός. Οι καιρικές συνθήκες σε ένα όνειρο δείχνουν τη συνολική συναισθηματική σου κατάσταση. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ομίχλη, ίσως να νιώθεις μπερδεμένος για κάτι στη ζωή σου. Η βροχή μπορεί να σημαίνει θλίψη για κάτι αλλά και κάθαρση, με την προοπτική να έρθει κάτι νέο. Ο καθαρός, γαλάζιος ουρανός με τον ήλιο να λάμπει δείχνει ευτυχία και την αίσθηση ότι έχεις τα πάντα υπό έλεγχο.

17. Καταδίωξη. Αν δεις ότι σε κυνηγούν, πιθανόν υπάρχει μια κατάσταση στη ζωή σου που την αποφεύγεις. Μπορεί να έχει να κάνει με την υπευθυνότητα ή την αίσθηση της αποτυχίας. Ίσως να αφορά ένα ζήτημα που σε κάνει να αισθάνεσαι σε μειονεκτική θέση. Ή ακόμα και ένα τραυματικό γεγονός από τα παιδικά σου χρόνια ή από το παρόν. Το πώς αντιδράς στο όνειρο συνδέεται με την αντίδρασή σου στο ξύπνιο σου. Μήπως προσπαθείς να τρέξεις μακριά από κάποιον ή κάτι που θα έπρεπε να αντιμετωπίσεις;

18. Λαχείο, τυχερά παιχνίδια. Αν δεις ότι κερδίζεις σε μια κλήρωση ή παιχνίδι με χρηματικό κέρδος, εκδηλώνεται η επιθυμία σου να απελευθερωθείς από τις οικονομικές ανησυχίες. Μεταφυσικά, το να παίζεις τυχερά παιχνίδια δείχνει ότι έχεις μια κάποια μοιρολατρία και βασίζεσαι υπερβολικά στην τύχη.

19. Μαλλιά. Αν τα μαλλιά σου στο όνειρο είναι υγιή και πλούσια, συνήθως αυτό δείχνει ευρωστία. Αν σου πέφτουν και γενικά βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αυτό φανερώνει μια ανασφάλεια και πιθανά θέματα με τη λίμπιντό σου.

20. Μωρό. Τα όνειρα με μωρά δείχνουν νέα ξεκινήματα ή την πιθανότητα ενός καινούργιου έρωτα. Επίσης το μωρό συμβολίζει την αγνότητα. Αν το δεις να μιλά, πρέπει να αφουγκραστείς το παιδί που κρύβεις μέσα σου.

21. Νερό. Το νερό μπορεί να εκπροσωπεί πολλά πράγματα, ανάλογα και με την υπόθεση του ονείρου. Αν πνίγεσαι, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις καταστάσεις υπεράνω των δυνάμεών σου. Αν απολαμβάνεις τη θάλασσα ή βλέπεις μια ήρεμη αμμουδιά, τότε το υποσυνείδητό σου σου λέει ότι κάτι στη ζωή σου φέρνει εσωτερική γαλήνη. Αν το νερό είναι τρικυμισμένο, πιθανόν να καταπιέζεις κάτι μέσα στο υποσυνείδητό σου. Η πλημμύρα σημαίνει ότι συναισθηματικά έχεις φορτωθεί υπερβολικά.

22. Οδήγηση. Αν είδες ότι οδηγείς, προσπάθησε να ανακαλέσεις όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα, γιατί αυτό εκπροσωπεί εσένα τον ίδιο. Το όχημα δείχνει πώς πιστεύεις ότι κινείσαι μέσα στη ζωή.

23. Οδήγηση με δυσκολία ορατότητας. Σε αυτή την περίπτωση, και πάλι το όχημα είσαι εσύ και η δυσκολία να διακρίνεις δείχνει ότι ο δρόμος σου στη ζωή είναι κάπως συγκεχυμένος. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι βαδίζεις σωστά, κάτι άλλο μπορεί να προκύψει στο κοντινό μέλλον που να σε ωθήσει σε διαφορετική κατεύθυνση.

24. Όπλα. Το να ονειρευτείς ένα όπλο συνήθως δείχνει την ανάγκη που έχεις για προστασία ή κάποιο άγχος που σε ταλανίζει. Τα όπλα εκπροσωπούν την αρρενωπότητα και την επιθετικότητα. Στη φροϋδική ψυχολογία, συμβολίζουν τα αρσενικά γεννητικά όργανα και η εκπυρσοκρότηση του όπλου συνδέεται με τη σεξουαλική ικανοποίηση .

25. Οχήματα. Τα οχήματα συνήθως εκπροσωπούν εσένα. Είναι το όχημα εκτός ελέγχου; Προσπαθείς στο ξύπνιο σου να ξεφύγεις από μια κατάσταση; Αισθάνεσαι πως οι καταστάσεις σε ξεπερνούν; Ένα τέτοιο όνειρο μπορεί επίσης να δείχνει ότι δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου, σε κάποιο κομμάτι της ζωής σου. Αν είσαι επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο αυτό φανερώνει την έλλειψη ελέγχου σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση ή τον φόβο μήπως κάποιος σε ελέγχει.

26. Παγίδευση, φυλάκιση, δέσιμο. Αν σε ένα όνειρο είσαι παγιδευμένος, αυτό μπορεί να δείχνει ότι αισθάνεσαι περιορισμό στη δουλειά, την καριέρα,σε μια προσωπική σχέση ή έχεις ανησυχίες για την υγεία σου. Επίσης μπορεί να συνδέεται με μια απόφαση που πήρες ή είσαι αναγκασμένος να πάρεις.

27. Παράλυση, ακινησία. Αν ονειρεύεσαι ότι έχεις ακινητοποιηθεί ή παραλύσει, αυτό συνήθως δείχνει πως έχεις παγιδευτεί σε μια σχέση ή μια δουλειά. Επίσης, ίσως να έχεις την αίσθηση πως δεν μπορείς να εκφραστείς στους άλλους με τρόπο που να σε καταλάβουν. Μεταφυσικά, η παράλυση και η ακινησία εκπροσωπούν μια απόσυρση από τον έξω κόσμο και μια επιθυμία να εξερευνήσεις τον βαθύτερο εαυτό σου.

28. Πέταγμα. Η ικανότητα να πετάς στα όνειρα συμβολίζει την ελευθερία από τους γήινους περιορισμούς. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι ξεπέρασες μια δυσκολία ή ένα εμπόδιο. Αν η πτήση σου προκαλεί φόβο μέσα στο όνειρο, αυτό δείχνει ότι δυσκολεύεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα και να προχωρήσεις σε ένα κομμάτι της ζωής σου. Μεταφυσικά, τα όνειρα με πέταγμα πιθανόν να συμβολίζουν τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου και το γεγονός ότι είσαι ελεύθερο πνεύμα.

29. Πόρτα, πύλη. Μια πόρτα είναι είτε ένα εμπόδιο είτε μια είσοδος. Αν δεις κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει μια νέα αρχή ή το τέλος σε κάτι σημαντικό. Έχει σημασία κατά πόσον η πόρτα είναι κλειδωμένη ή έχεις δυνατότητα να περάσεις. Από αυτό θα εξαρτηθεί το αν θα συναντήσεις εμπόδια και προκλήσεις ή αν όλα θα κυλήσουν ομαλά, καθώς θα σου παρουσιάζονται ευκαιρίες. Μεταφυσικά, η πόρτα σημαίνει το πέρασμα σε μια άλλη διάσταση συνειδητότητας ή τη μετάβαση από τον υλισμό στο πνευματικότητα.

30. Πτώση. Όταν ονειρεύεσαι ότι πέφτεις, αυτό δείχνει ότι χάνεις τον έλεγχο σε έναν τομέα της ζωής σου.

31. Σεξ. Τα σεξουαλικά όνειρα συνήθως εκπροσωπούν μια επιθυμία για μεγαλύτερη οικειότητα μέσα στη σχέση, ή ακόμα την επιθυμία να υπερτερήσεις στους άλλους. Αν δεις ότι κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου, αυτό δείχνει ότι η σχέση σας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, τρυφερότητα, αρμονία, συνεργασία, πληρότητα και λατρεία, τουλάχιστον από την πλευρά σου.

32. Σκάλες. Αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις μια σκάλα, αυτό δείχνει αντίστοιχα βελτίωση ή μείωση στα οικονομικά ή στη θέση σου. Το κατέβασμα μπορεί ακόμα να σημαίνει ατυχία. Μεταφυσικά, το ανέβασμα μιας σκάλας εκπροσωπεί την ανύψωσή σου σε έναν υψηλότερο πνευματικό επίπεδο. Το κατέβασμα συμβολίζει την ενσάρκωσή σου σε αυτή τη ζωή.

33. Σπίτια. Το σπίτι που θα δεις στο όνειρό σου, όπως και το αυτοκίνητο, εκπροσωπεί εσένα, έστω κι αν βλέπεις και τον εαυτό σου μέσα του. Ανάλογα με την κατάστασή του, δείχνει και την άποψη που έχεις για την κατάστασή σου, σωματικά, ψυχολογικά, πνευματικά. Αν ονειρευτείς το σπίτι των παιδικών σου χρόνων, αναπολείς την εποχή όπου η ζωή σου ήταν πολύ πιο ανέμελη.

34. Συντέλεια. Αν δεις στον ύπνο σου σκηνικά με το τέλος του κόσμου, αυτό ίσως δείχνει ότι αισθάνεσαι ευάλωτος ή βιώνεις έντονο στρες. Μπορεί ακόμα να σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου ή καινούργια ξεκινήματα.

35. Σχολείο. Γενικά ένα κτίριο ή όχημα εκπροσωπεί εσένα τον ίδιο, ακόμα κι αν βρίσκεσαι μέσα του. Αν είσαι ενήλικας σε ένα σχολικό περιβάλλον, πιθανόν προσπαθείς να κατανοήσεις τον εαυτό σου. Αν βλέπεις στο όνειρο την πρώτη μέρα στο σχολείο, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, πιθανόν να ανησυχείς για τη θέση σου στον κόσμο ή για το πώς τα καταφέρνεις σε κάποιον τομέα της ζωής σου.

36. Ταχυδακτυλουργίες. Τα όνειρα με «μαγικά» εκπροσωπούν απροσδόκητες αλλαγές, δύναμη και δημιουργικότητα. Αν δεις κάποιον να κάνει ταχυδακτυλουργίες, σε περιμένει η καλοτυχία.

37. Τρέξιμο σε αργή κίνηση. Τα όνειρα με τρέξιμο σε αργή κίνηση συνήθως αφορούν σε θέματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Συνδέονται με τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στο ξύπνιο σου ή θέματα που σε αγχώνουν.

38. Φαγητό. Τα όνειρα με φαγητό συνήθως εκπροσωπούν μια πείνα για γνώση. Πιθανόν τελευταία να ανακάλυψες έναν τομέα που σε έχει μαγέψει και θέλεις να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν. Η τροφή επίσης μπορεί να συμβολίζει το πώς νιώθεις μέσα στη σχέση σου, αν την απολαμβάνεις ή την απεχθάνεσαι.

39. Χέρια. Το αριστερό σου χέρι εκπροσωπεί τη θηλυκή, δεκτική πλευρά που όλοι έχουμε, ενώ το δεξί συμβολίζει αντρικά χαρακτηριστικά. Αν δεις ότι τραυμάτισες το χέρι σου, αυτό συνδέεται με κάποιο πλήγμα στον εγωισμό σου. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάποιος άλλος κάνει με επιτυχία κάτι που κανονικά θα ήθελες ή θα έπρεπε να είχες κάνει εσύ. Αν βλέπεις τα χέρια σου πολύ μικρά, αυτό δείχνει ανασφάλειες. Αν προσπαθείς να δεις τα χέρια σου και δεν το καταφέρνεις, νιώθεις ότι δεν έχεις τον έλεγχο σε κάποια πράγματα στη ζωή σου. Αν τα χέρια σου είναι βρόμικα, πιθανόν ζηλεύεις. Αν είναι καθαρά και περιποιημένα, κατά πάσα πιθανότητα αισθάνεσαι ικανοποιημένος στη ζωή.

40. Χρήματα. Τα όνειρα με έλλειψη χρημάτων μπορεί να δείχνουν ότι υποτιμάς τον εαυτό σου. Αν ονειρευτείς ότι έχεις πολλά, αυτό φανερώνει πως έχεις την αίσθηση της δύναμης και του ελέγχου.

Τα όνειρα μας βοηθούν να κοιτάξουμε μέσα στο υποσυνείδητό μας και δίνουν μια ευκαιρία να επεξεργαστούμε ζητήματα που έχουμε καταπιέσει. Γι’ αυτό και στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άσχημα όνειρα, παρά μόνον ευκαιρίες να καταλάβουμε τον εαυτό μας και να εξελιχθούμε. Πολλές φορές, μέσα από την ερμηνεία και την ανάλυσή τους, αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο τους φόβους μας. Αν τους ξεπεράσουμε, βλέπουμε ότι και τα όνειρά μας γίνονται πιο θετικά και αποκαλυπτικά του μέλλοντός μας, γιατί το υποσυνείδητό μας δεν κρατιέται άλλο απασχολημένο με το να αναμασά τις φοβίες και τα παλιά μας τραύματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι