blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ονειροκρίτης
 
blank

Ονειροκρίτης

Sponsored Links

Μεγάλος Ονειροκρίτης με έγκυρη ερμηνεία, με εξήγηση για πάνω από 1.000 όνειρα. Ψάξε αλφαβητικά ή με λέξεις και δες τι σημαίνει το όνειρο σου.

Τι είναι ο Ονειροκρίτης

Ο Ονειροκρίτης μας προσφέρει ερμηνεία για περισσότερα από 1.000 όνειρα και στο λεξικό αναλύεται πληθώρα συμβόλων, που μπορούν να βοηθήσουν εκείνον που είδε το όνειρο να  κατανοήσει καλύτερα τον εσωτερικό κόσμο του και να καταλάβει τι πρέπει να προσέξει. Η ανάλυση των ονείρων δεν γεννήθηκε εν μια νυκτί. Ήδη, από  το 4000 π.Χ. οι άνθρωποι ανέλυαν τα όνειρα τους. Η ερμηνεία τους ήταν καθημερινό φαινόμενο στην Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μας απασχολεί. Εξάλλου, όλοι μας έχουμε βιώσει την εμπειρία της εξήγησης των ονείρων μας, που η παλαιότερη γενιά τον αποκαλούσε καζαμία. Η αναζήτηση ονειροκρίτη μας γίνεται αλφαβητικά ή με λέξεις ή και φράσεις που εκφράζουν το όνειρο σας.

Τι είναι τα όνειρα;

Τα όνειρα αποτελούνται από έναν συνδυασμό σκέψεων, εικόνων και συναισθημάτων. Για περίπου 2 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνθρωποι ονειρεύονται, δηλαδή τα όνειρα διαρκούν περίπου το ένα τέταρτο του ύπνου μας. Ωστόσο, το πρώτο λεπτό μετά το ξύπνημα έχουν ήδη ξεχάσει το 90% των ονείρων τους. Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται, ακόμη και οι τυφλοί. Ονειρεύονται καταστάσεις και πράγματα που γνωρίζουν και βλέπουν στη ζωή. Δεν βλέπουν όλοι έγχρωμα όνειρα, κάποιοι βλέπουν μόνο μαυρόασπρες εικόνες. Τα μωρά δεν ονειρεύονται τον εαυτό τους, παρά μόνο μετά την ηλικία των 3 ετών. Μπορούν τα όνειρα να προβλέψουν το μέλλον;

Η ερμηνεία των ονείρων

Το ιδανικό άτομο για να αναλύσει το πραγματικό νόημα ενός ονείρου είναι αυτός που το ονειρεύτηκε. Το λεξικό του Ονειροκρίτη μας θα σας δώσει πληροφορίες και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι είναι κρυμμένο πίσω από τα σύμβολα που ονειρεύεστε, και τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσάς. Η ερμηνεία των ονείρων απαιτεί χρόνο και πρακτική εξάσκηση, όπως κάθε άλλη δεξιότητα στη ζωή. Το να είσαι ανοιχτό μυαλό βοηθάει, όπως και να κρατάς ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις όλα τα σύμβολα που εμφανίζονται στα όνειρά σου. Αν τα περισσότερα σύμβολα αφορούν συνειρμούς και μεταφορικά σημαίνουν κάτι, τότε πρέπει να πάρεις το χρόνο σου και να αποκωδικοποιήσεις αυτό που θα μπορούσε να σημαίνει για σένα.

Η εξήγηση των ονείρων

Όλα τα σύμβολα δεν έχουν την ίδια εξήγηση και σημασία για όλους. Για παράδειγμα, κάποιο άγριο ζώο θα μπορούσε να σημαίνει κίνδυνο για ένα άτομο και επαγγελματική ανέλιξη για κάποιο άλλο. Όλα εξαρτώνται από την τωρινή κατάσταση της ζωής μας και την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Η κατανόηση των ονείρων σου μπορεί να σου προσφέρει μια διαφορετική προοπτική για το πώς να αντιμετωπίσεις τα εμπόδια της ζωής. Αυτά τα εμπόδια πιθανόν να είναι κρυμμένα βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο σου ή να προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να έχεις παραβλέψει. Τα όνειρα χρησιμοποιούν μεταφορές μέσα στα σύμβολα που επέλεξες να ονειρευτείς, γι’ αυτό και κάτι θέλουν να σου πουν.Πώς τα περνάς λοιπόν στα όνειρά σου; Είναι οι νύχτες σου ευχάριστες ή οι εφιάλτες σε επισκέπτονται συχνά; Ίσως νομίζεις ότι δεν βλέπεις καθόλου όνειρα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Απλώς δεν τα θυμάσαι. Όπως αναφέραμε πιο πριν, το 90% των ονείρων μας ξεχνιούνται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια. Πρέπει κάτι να μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση για να το θυμόμαστε. Και είναι κρίμα, γιατί μέσα από τα όνειρα επεξεργαζόμαστε όλα όσα κρύβονται στο υποσυνείδητό μας.

Έτσι, αν συνήθως τα όνειρά σου είναι όμορφα, αισιόδοξα και κατά κάποιο τρόπο προσανατολισμένα στο μέλλον, αυτό δείχνει ότι δεν έχεις πολλά θέματα να λύσεις με τον βαθύτερο εαυτό σου, το παρελθόν και το παρόν σου. Αν πάλι στην πλειοψηφία τους είναι αρνητικά, σημαίνει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσεις. Δες το όμως και σαν κάτι θετικό, αφού έτσι σου αποκαλύπτονται πράγματα και μπορείς να τα επεξεργαστείς.

Ωστόσο, πέρα από τα δικά σου ζητήματα, να θυμάσαι ότι και το περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι παίζει τον ρόλο του, καθώς και όσα προηγήθηκαν μέχρι να ξαπλώσεις. Αν για παράδειγμα έφαγες βαριά ή είδες θρίλερ στην τηλεόραση ή δεν έχει καλή θερμοκρασία το δωμάτιό σου, επόμενο είναι να δεις εφιάλτες.

Μερικά σενάρια επαναλαμβάνονται συχνά στα όνειρά μας, όπως το να μπορούμε να πετάμε ή να μας κυνηγά κάποιος. Υπάρχει λόγος για αυτές τις επαναλήψεις και είναι καλό να τον ανακαλύψεις. Πρόσεξε λοιπόν ιδιαίτερα τα επαναλαμβανόμενα όνειρα. Είναι πολύ πιθανό το επαναλαμβανόμενο όνειρό σου να συμβαίνει εξαιτίας ενός συνεχόμενου προβλήματος που εξακολουθείς να αγνοείς στην καθημερινή ζωή σου.