blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank
16-09-2016 08:46:16 Άρθρα για τα ζώδια

Τα μυστικά της καφεμαντείας και πώς θα διαβάζεις το φλιτζάνι.

Τα μυστικά της καφεμαντείας και πώς θα διαβάζεις το φλιτζάνι.
blank
 

Η ανάγκη του ανθρώπου να ξέρει το μέλλον είναι παλιά όσο η ιστορική του ύπαρξη. Και όσο η ανθρώπινη περιπέτεια πάνω στη Γη συνεχίζεται, τόσο κι εκείνος θα προσπαθεί να μάθει τι του επιφυλάσσει η ζωή του.

Οι τρόποι που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μαντεία είναι αμέτρητοι. Πολλοί βασίζονταν στους σχηματισμούς που φτιάχνουν διάφορα υλικά και αντικείμενα, και που με τον τρόπο που ερμηνεύονταν αποκάλυπταν τα μυστικά του μέλλοντος. Ένας από τους παλιότερους τρόπους, για παράδειγμα, ήταν το «διάβασμα» από τα εντόσθια ζώων που θυσιάζονταν στους θεούς. Ένας άλλος ήταν το πέταγμα διαφόρων αντικειμένων σε μια επιφάνεια ή καταγής, όπως κοκαλάκια, ξυλαράκια κλπ., και η ερμηνεία των σχημάτων που αυτά δημιουργούσαν. Άλλοι έβλεπαν το μέλλον στα σύννεφα, στο νερό ή στο λιωμένο κερί. Και φυσικά, αργότερα, στα χαρτιά της τράπουλας, στις κρυστάλλινες σφαίρες, στις γραμμές της ανθρώπινης παλάμης και σε άλλες πρακτικές που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑΣ

Το διάβασμα του καφέ στο φλιτζάνι είναι μια τεχνική με την οποία όλοι λίγο-πολύ είμαστε εξοικειωμένοι. Είναι κι ένα κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, και μάλιστα ιδιαίτερα διαδεδομένο στους Έλληνες που ήρθαν από τη Μικρά Ασία και την Αίγυπτο. Έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Κίνα, όπου οι Κινέζοι διάβαζαν τα φύλλα του τσαγιού. Στην αρχή αυτή η τέχνη ξεκίνησε από τους μοναχούς που έπιναν τσάι σε φλιτζανάκια με σχήμα καμπάνας. Πριν από αυτό όμως λένε ότι οι μοναχοί ερμήνευαν τα σχέδια που σχηματίζονταν μέσα στις καμπάνες των ναών, έτσι τα φλιτζανάκια χωρίς χερούλι στο σχήμα καμπανούλας που χρησιμοποιούσαν συνδέονται με το «διάβασμα» της καμπάνας.
 
Αργότερα οι Άραβες ξεκίνησαν να διαβάζουν το κατακάθι του καφέ, αφού ήταν και οι πρώτοι που ανακάλυψαν αυτό το τονωτικό ρόφημα γύρω στο 600 μ.Χ., το κρατούσαν όμως κρυφό για αρκετές εκατοντάδες χρόνια έτσι ώστε να μπορούν να μονοπωλούν την καλλιέργεια και να έχουν μόνο αυτοί το προνόμιο να το πίνουν. Ο καφές όμως διαδόθηκε και έγινε γνωστός ως ρόφημα στην Δυτική Ευρώπη και την Αμερική προς τα τέλη του 18ου αιώνα.
 
Το διάβασμα του φλιτζανιού εξασκείται σε πολλές χώρες του κόσμου και στην εποχή μας μάλιστα γνωρίζει μια αναβίωση. Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Αμερικής προτιμώνται για το διάβασμα τα φύλλα του τσαγιού. Ο καφές διαβάζεται, εκτός από την Ελλάδα, στην Περσία, τη Ρωσία, την Αρμενία και διάφορες Βαλκανικές χώρες.
 
Αν τώρα θα ήθελες κι εσύ τα αποκαλύψεις τα μυστικά του μέλλοντος μέσα από αυτή την ιδιαίτερη μαντική τέχνη, εδώ θα βρεις ό,τι σου χρειάζεται για να δοκιμάσεις. Θα μάθεις πώς να διαβάζεις το φλιτζάνι και να ερμηνεύεις τα συμβολικά σχήματα που σου εμφανίζει ο καφές μέσα από το Λεξικό της Καφεμαντείας. Κι επίσης θα πληροφορηθείς την ιστορία του καφέ, που τόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στις πολιτισμικές συνήθειες όλης της ανθρωπότητας.
 
Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει και μάθετε τα πάντα για τα μυστικά της Καφεμαντείας.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 16-09-2016 08:46:16
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 8
loading...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι