blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Αστρολογία / Ωροσκόπος
 
blank

Ωροσκόπος

oroskopos

Ο Ωροσκόπος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του γενέθλιου χάρτη μας! Βρες ποιον ωροσκόπο έχεις εδώ και στη συνέχεια μάθε τη σχέση του ωροσκόπου με τον γενέθλιο Ήλιο σου (ο γενέθλιος Ήλιος είναι αυτό που απλά ονομάζουμε «ζώδιο»). Ανακάλυψε τον εαυτό σου, τις δυνατότητές σου και μέσα από την αυτογνωσία κέρδισε το στοίχημα της ζωής!

Τι είναι ο Ωροσκόπος

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην Αστρολογία για την διερεύνηση της προσωπικότητας του ανθρώπου είναι ο Ωροσκόπος. Ο Ωροσκόπος δεν είναι πλανήτης ή ένα αστρικό σώμα.

Ο ωροσκόπος είναι το ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή της γέννησης. Προκύπτει μετά από υπολογισμούς που βασίζονται στην τοπική ώρα γέννησης και στο γεωγραφικό μήκος και πλάτος.

Αυτό εξηγεί γεγονός ότι δυο άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο, δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Κατά την διάρκεια ενός 24ώρου το σημείο του ωροσκόπου διατρέχει όλο τον ζωδιακό κύκλο διαφοροποιώντας τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Κάθε 4 λεπτά της ώρας ο ωροσκόπος διανύει μια μοίρα, γι’ αυτό όταν συντάσσεται ένα ωροσκόπιο, η ώρα γέννησης είναι πολύ σημαντική.

Ο Ωροσκόπος, θα μπορούσαμε να πούμε μεταφορικά, είναι η στιγμή που το παιδί «αποκόπτεται» από την μητέρα του και πρέπει να προσαρμοστεί μόνο του στην ατμόσφαιρα που το περιβάλλει. Δείχνει λοιπόν το χαρακτήρα του και τον τρόπο που θα εκφραστεί και θα αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κατάσταση ως μια ξεχωριστή οντότητα.

Ο Ωροσκόπος και πως μας βλέπουν οι άλλοι

Ο ωροσκόπος δείχνει επίσης την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου και την πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο στους άλλους, γι’ αυτό είναι το σημείο που έχει την μεγαλύτερη σημασία μετά τη θέση του Ήλιου (αυτό που λέμε ζώδιο).

Όταν το ζώδιο του Ωροσκόπου δεν είναι «συμβατό» με τα άλλα στοιχεία του ωροσκοπίου η πρώτη εντύπωση που δίνει το άτομο είναι συχνά λανθασμένη.

Η ενέργεια του ωροσκόπου βοηθά τον άνθρωπο να υλοποιήσει τους στόχους του, τις προσδοκίες του, τις επιθυμίες του, τις ανάγκες του. Δείχνει τα ταλέντα του και τις δυνατότητές του.

Σε ποια ηλικία λειτουργεί ο Ωροσκόπος

Πολλοί πιστεύουν ότι ο ωροσκόπος «λειτουργεί» μετά την ηλικία των 30 ετών. Αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα ο ωροσκόπος λειτουργεί από τη στιγμή της γέννησης. Ωστόσο χρειάζεται μια περίοδος ωρίμανσης ώστε να αναπτυχθεί πλήρως η προσωπικότητα του ατόμου και να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές του ανάγκες και επιθυμίες. Αυτό μπορεί να συμβεί στην ηλικία των 30 όπου ένα άλλο σημαντικό αστρολογικό γεγονός – η επιστροφή του Κρόνου – βοηθά τον άνθρωπο να ωριμάσει και να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές του ανάγκες, αλλά μπορεί να συμβεί και σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία.

Βρες τον Ωροσκόπο σου

Αν δεν γνωρίζεις τον ωροσκόπο σου, βρες τον αμέσως τώρα στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ μας.

Χαρακτηριστικά του ωροσκόπου σου

Επίλεξε παρακάτω τον Ωροσκόπο σου και διάβασε τα χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με το ζώδιο σου.

 

Sponsored Links
 • 14 Φεβρουαρίου 2017 18:10

  Είστε ανεξάρτητοι, αγαπάτε την περιπέτεια και μπορείτε να πετύχετε σε όποια δραστηριότητα αναλάβετε. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Κριό.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 17:00

  Λαχταράτε τη συντροφικότητα και ψάχνετε ένα δυνατό άτομο που θα στέκεται στο πλευρό σας στις δύσκολες στιγμές. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Ταύρο.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 16:14

  Έχετε μια έντονη προσωπικότητα και σας αρέσει να εκφράζεστε και να προβάλλεστε στους άλλους. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Δίδυμο.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 15:27

  Είστε φιλικοί, κοινωνικοί, ευπροσήγοροι και προσπαθείτε πάντα να προστατεύετε τον εαυτό σας και αυτούς που αγαπάτε. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Καρκίνο.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 14:48

  Ο Ήλιος, κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, σας χαρίζει κάτι από τη λάμψη του και σίγουρα δεν περνάτε απαρατήρητοι. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Λέοντα.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 13:59

  Έχετε μια υπερβολική τάση να κυνηγάτε την τελειότητα σε ότι κάνετε και να περνάτε από το μικροσκόπιο κάθε λεπτομέρεια. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Παρθένο.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 12:10

  Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα κυβερνά τον ωροσκόπο σας και σας χαρίζει αριστοκρατική γοητεία και φινέτσα. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Ζυγό.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 11:21

  Εκπέμπετε έναν έντονο μαγνητισμό που σας κάνει ελκυστικούς και μυστηριώδεις. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Σκορπιό.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 10:28

  Είστε πρόθυμοι να θυσιαστείτε για να εξυπηρετήσετε το κοινό καλό ή μια μεγάλη ιδέα. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Τοξότη.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 08:38

  Η πραγματικότητα έχει πολλές όψεις για εσάς και νιώθετε την ανάγκη να δοκιμάσετε και να βιώσετε κάθε πλευρά της. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Αιγόκερω.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 08:01

  Έχετε μια πρόσχαρη προσωπικότητα και ανοιχτή φιλική διάθεση προς τους άλλους, που σας κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Υδροχόο.

 • 14 Φεβρουαρίου 2017 07:56

  Επιθυμείτε τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα, την αδελφοσύνη και την ισότητα. Μάθετε περισσότερα για τον Ωροσκόπο Ιχθύ.

Sponsored Links