blank
 
blank

Ανάδρομος Ερμής Μαρτίου 2012. Πως θα μας επηρεάσει!

 
Ανάδρομος Ερμής Μαρτίου 2012. Πως θα μας επηρεάσει!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ;

Η ανάδρομη φορά του Ερμή αποτελεί ένα σύνηθες αστρικό φαινόμενο, αφού παρατηρείται τρείς με τέσσερις φορές μέσα στη χρονιά. Οι γνωστές επιπτώσεις του, είναι τα προβλήματα στην επικοινωνία, που συνδέεται άμεσα με τον Ερμή.

 

Στη διάρκεια της φαινομενικής «ανάποδης» πορείας έχει ωστόσο διαπιστωθεί στατιστικά, αύξηση της επαναφοράς καταστάσεων και προσώπων από το παρελθόν. Η επιστροφή αυτή θα γίνει πιο έντονα αισθητή από τις 12 Μαρτίου, καθώς εκτός από τον Ερμή, θα είναι ταυτόχρονα ο πλανήτης του σεξ, ο Άρης!

 

Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε κατά τι διάρκεια του ανάδρομου Ερμή. Στο τέλος του άρθρου επιλέξτε το ζώδιο σας και διαβάστε τις προσωπικές προβλέψεις σας.

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

Το φαινόμενο της ανάδρομης πορείας του Ερμή στο ζωδιακό, ξεκινά στις 12 Μαρτίου και διαρκεί μέχρι τις 4 Απριλίου. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή πραγματοποιείται σε πρώτη φάση στο ζώδιο του Κριού και στη συνέχεια σε εκείνο των Ιχθύων. Σε προσωπικό επίπεδο, επηρεάζονται άμεσα όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Κριού (ιδιαίτερα μέσα στο πρώτο πενθήμερο, δηλαδή οι γεννημένοι από 20-25 Μαρτίου) και η μεταβλητή ζωδιακή ομάδα (Δίδυμοι, Παρθένοι Τοξότες και φυσικά οι Ιχθύες), Κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος, έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι πιο έντονα επηρεάζονται οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, τα δύο ζώδια που «παραδοσιακά» έχουν ως πλανήτη-κυβερνήτη τον Ερμή. Αυτό το τελευταίο απορρέει από το γεγονός ότι αυτά τα δύο ζώδια λειτουργούν εγκεφαλικά, συνεπώς επεξεργάζονται τα πάντα μέσω της λογικής και της διανόησης.

 

Αν κάνουμε μια αναφορά στον τρόπο σύνδεσης της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες ) στην πιο εσωτερική της λειτουργία και διεργασία, μπορούμε να πούμε ότι οι Δίδυμοι -που είναι αέρινο στοιχείο- ανανεώνονται μέσα από την εύρεση καινούργιων ιδεών και κατευθύνσεων, ενώ οι Παρθένοι θεωρούνται πιο «γήινοι» και πρακτικοί. Οι Τοξότες εκπροσωπούν την πύρινη διάσταση, τη ρύθμιση των στόχων και την επέκταση τους και τέλος οι Ιχθύες το τελευταίο ζώδιο της ομάδας, σχετίζεται με το ύστατο και ίσως το ανώτερο διανοητικό πεδίο σε επίπεδο σύλληψης και επεξεργασίας ιδεών και λειτουργιών.

 

Πώς εξηγείται αυτή η φαινομενική ανάδρομη φορά του Ερμή.

 

Γνωρίζουμε ότι η γη έχει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο, όπως όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες που κινούνται γύρω από αυτόν. Ο Ερμής, σε σύγκριση με την γη έχει μια στενότερη τροχιά γύρω από τον Ήλιο αφού η απόσταση του από αυτόν είναι πιο κοντινή από εκείνη της γης.

 

Δεδομένου λοιπόν ότι σε τακτούς χρόνους και διαστήματα -απαριθμούνται τρεις η τέσσερις περίοδοι κατά την διάρκεια ενός έτους- απομακρύνεται από την γη, φαίνεται από το δικό μας γήινο πεδίο σαν να κινείται προς τα πίσω. Σύμφωνα με την Αστρολογία, ο Ερμής σαν κυβερνήτης των Διδύμων, επηρεάζει και ρυθμίζει κατ’ αρχήν την ανθρώπινη επικοινωνία, με οποιαδήποτε επικοινωνιακό μέσο, τις συμφωνίες και τα συμβόλαια. Επίσης σχετίζεται με τα ταξίδια, τις μικρές μετακινήσεις, τα μεταφορικά μέσα, το οδικό δίκτυο, το κυκλοφοριακό σύστημα.

 

Ο τομέας της εκπαίδευσης, της μάθησης, η πληροφορική, τα φαξ, οι υπολογιστές, τα διάφορα προγράμματα, τα mails, τα ηλεκτρονικά socialmedia (facebook-twitter-youtube), τα μηχανήματα, τα μεταφορικά μέσα, ο Τύπος, ανήκουν κατά κανόνα στην «δικαιοδοσία» αυτού του πλανήτη. Σαν κυβερνήτης της Παρθένου, επηρεάζει τους τομείς της υγείας και της εργασίας, και κατ’ επέκταση της ευημερίας. Από τον Ερμή επίσης «εξαρτώνται» ο κλάδος της νοσηλείας, οι ιώσεις, τα τρόφιμα και γενικότερα η διατροφή μας.

 

Οι επιπτώσεις της ανάδρομης πορείας του Ερμή.

 

Λέγεται ότι οι επιδράσεις της ανάδρομης κίνησης αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται πριν από τη χρονική έναρξη του φαινομένου. Οι καταστάσεις και τα γεγονότα ξεκινούν μέρες πριν να αναμοχλεύονται, ενώ κατά την περίοδο που πραγματοποιείται η ανάδρομη τροχιά του πλανήτη κορυφώνονται.

 

Το διάστημα που θα ακολουθήσει, μπορεί όλοι λίγο-πολύ να έχουμε καθυστερήσεις στις υποθέσεις μας, ενώ για πολλούς δεν θα υπάρξουν οι αναμενόμενες ποθητές εξελίξεις. Καλό θα ήταν λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για αναβολές ή εμπόδια, που προέρχονται από αστάθμητους παράγοντες και θα επηρεάζουν ή θα διαφοροποιούν το καθημερινό μας πρόγραμμα.

 

Στον ευρύτερο τομέα της επικοινωνίας αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα, βλάβες και διακοπές. Στις καθημερινές μας συνδιαλλαγές καλό θα είναι να επιβεβαιώνουμε την λήψη των επιστολών και των μηνυμάτων από τους αποδέκτες.

 

Για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία του ανάδρομης πορείας, θεωρείστε τον Ερμή σαν ένα καλοφτιαγμένο μηχανισμό, σαν πομπό και δέκτη της επικοινωνίας, τον επεξεργαστή των πληροφοριών και των ιδεών στο νοητικό επίπεδο. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτή η ομαλότητα διαταραχτεί από τις πολλές και επαναλαμβανόμενες λήψεις που δέχεται ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι πολύ απλή: «Μπερδεύεται», μπλοκάρει και σταματά ν’ αντιδρά. Σαν συνέπεια λοιπόν, μπορεί να έχουμε στασιμότητα στις δραστηριότητες, ή αναστολή των εξελίξεων σε οποιοδήποτε σχέδιο θέλουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα.

 

Ο τομέας των μετακινήσεων μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα αυτή την περίοδο, πιθανότατα από κινητοποιήσεις και απεργίες που αναστέλλουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Καλό θα ήταν να λάβουμε τα μέτρα μας, αν προγραμματίζουμε να μετακινηθούμε ή αν ταξιδέψουμε, αφού μπορεί να ταλαιπωρηθούμε από καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες ή απώλειες αποσκευών.

 

Επίσης μπορεί να έχουμε αύξηση στα τροχαία ατυχήματα, από αφηρημάδα ή από την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου. Από τις 12 Μαρτίου μέχρι και τις 4 Απριλίου καλό θα ήταν ν’ αποφύγουμε τις καινούριες ενάρξεις, αν θέλουμε και επιζητούμε την διάρκεια στις επιχειρήσεις, τις σημαντικές αγορές, τις συμφωνίες και τα συμβόλαια. Καθώς την ίδια περίοδο θα είναι ανάδρομος και ο Άρης, να προσέχουμε ατυχήματα που σχετίζονται με την αδρεναλίνη -από κεκτημένη ταχύτητα ή από αφηρημάδα-, ενώ αν έχουν δημιουργηθεί ασυμφωνίες με το κοντινό περιβάλλον, καλό είναι να μεταθέσουμε την επίλυσή τους για την περίοδο που ο Ερμής γίνεται ορθόδρομος, δηλαδή από τις 4 Απριλίου και μετά.

 

Ο τομέας της εργασίας σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να υποστεί διάφορες ανακατατάξεις. Έτσι, πιθανότατα να έχουμε διασπαστικά φαινόμενα ή απεργιακές κινητοποιήσεις σε νευραλγικούς τομείς, που μπορεί κυριολεκτικά να παραλύσουν στη διάρκεια της ανάδρομης φοράς. Σε αυτούς ανήκουν ο ιατρικός, ο υγειονομικός κλάδος, οι δημόσιοι φορείς και οι μεταφορείς πάσης φύσεως. Ιώσεις και μολύνσεις μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, όπως επίσης οι αλλεργίες και οι πνευμονολογικές ασθένειες. Οι πνεύμονες είναι το σημείο του ανθρώπινου οργανισμού που «σχετίζεται» με τους Διδύμους και τον Ερμή -σαν κυβερνήτη του ζωδίου-, ενώ η κοιλιακή χώρα, τα έντερα και τα επινεφρίδια «ελέγχονται» από το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής, την Παρθένο.

 

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή σε αυτό το ζώδιο, μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια συλλογικά ή ατομικά προβλήματα, που συνδέονται με αυτά τα όργανα, τις λειτουργίες τους και τις παθήσεις τους. Το θέμα της διατροφής -ιδιαίτερα ως προς την διάθεση και κατανάλωση των αγαθών προς την μάζα- θα μας απασχολήσει αρκετά στη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς θα υπάρξουν φαινόμενα ανατιμήσεων ή και αισχροκέρδειας, ενώ φαίνεται ότι θα «γιγαντωθεί» η απευθείας διάθεση των αγαθών στους καταναλωτές, παρόλο των πόλεμο (Άρης) που θα δεχθεί το «κίνημα» από τους μεσάζοντες!

 

Τα υπέρ του ανάδρομου Ερμή

 

Αυτή η περίοδος συμπίπτει κυριολεκτικά και μεταφορικά με το τέλος μιας εποχής, και την έναρξη μιας καινούργιας.

 

Μεταφορικά, μπορούμε να συνδέσουμε αυτή την περίοδο σαν απολαβή και απόρροια των προηγούμενων πράξεων και ενεργειών μας. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να κάνουμε μια ανασκόπηση στις υποθέσεις μας και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι σε πρακτικής –κυρίως- φύσης θέματα, μέσα από τα οφέλη που έχουμε ή μας προσφέρονται άμεσα η έμμεσα από τους άλλους.

 

Η ανάδρομη φορά του Ερμή βοηθά πάρα πολύ στη διαδικασία των διορθωτικών κινήσεων, στην αλλαγή τρόπου ζωής και κατεύθυνσης, στην ανακάλυψη κάποιων λεπτομερειών που δεν είχαμε επισημάνει μέχρι τώρα, στον τομέα της εξερεύνησης παλιών υποθέσεων και στοιχείων, στην ταξινόμηση, την αρχειοθέτηση, στην αναζήτηση χαμένων εγγράφων η πραγμάτων. Η ενδοσκόπηση και η ανασκόπηση κάποιων παλαιοτέρων γεγονότων γίνεται πιο έντονη σε νοητικό κυρίως επίπεδο.

 

Θα μπορούσαμε επίσης να έρθουμε σε επαφή με άτομα, που στο παρελθόν είχαμε απομακρυνθεί για κάποιους λόγους, ή να ασχοληθούμε με πράγματα που δεν είχαμε στο παρελθόν ολοκληρώσει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι, λίγο-πολύ, θα διανύσουμε μια περίοδο χαλάρωσης, ενός ευχάριστου διαλείμματος, αφού θα υπάρξει ένα διάστημα στασιμότητας ή παροδικής «εξασθένησης» των καθημερινών και επικοινωνιακών μας λειτουργιών.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ Ο ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής το κάθε ζώδιο, κάνε κλικ σε αυτό που σε ενδιαφέρει.

 

Κριός Ταύρος Δίδυμοι

Καρκίνος Λέων Παρθένος

Ζυγός Σκορπιός Τοξότης

Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-03-2012 00:00:00