blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Κοινωνικά-Lifestyle
 
blank

Έφυγε ο Steve Jobs, ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή μας. Ανάλυση του αστρολογικού χάρτη του.

 
Έφυγε ο Steve Jobs, ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή μας. Ανάλυση του αστρολογικού χάρτη του.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Τρία μήλα άλλαξαν τη ροή της ανθρωπότητας, το μήλο του Αδάμ, το μήλο του Νεύτωνα και το μήλο του Στιβ Τζομπς. O Steve Paul Jobs, ο άνθρωπος που άλλαξε τις καθημερινές συνήθειες εκατοντάδων εκατομυρίων ανθρώπων, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955, ώρα 18:49, στο San Francisco των Η.Π.Α. Γεννημένος κάτω από τον αστερισμό των Ιχθύων δηλώνει ένα άτομο πολύ ευαίσθητο, τρυφερό και ρομαντικό, με πλούσια φαντασία, καλλιτεχνικές τάσεις και ταλέντα. Διαισθητικός, προσαρμοστικός, αλλά εσωστρεφής και ευεπηρέαστος.

Το τρίγωνο του Ήλιου του με τον Ποσειδώνα από τον Ζυγό, του χάρισε την ικανότητα να μεταμορφώνει και να πλάθει σενάρια που δεν ανταποκρίνονταν στην αλλοτινή πραγματικότητα, αλλά μεταγενέστερα. Ήταν και αυτός όμως ένας τρόπος για να ξεχωρίσει από την μάζα και να κάνει τα όνειρα και τα οράματα του πραγματικότητα. Με τέτοια γενέθλια όψη, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα διακρινόταν για τις μοναδικές του ιδέες και καινοτομίες του.

Από την άλλη ο Ερμής του στον Υδροχόο του χάρισε ιδιαίτερη ευφυία, δημιουργικότητα και πρωτοπορία στον τρόπο σκέψης και την υλοποίηση των στόχων του, πράγμα που φαίνεται και από την ενασχόληση του με την τεχνολογία, σε χρόνια που ακόμη τα πράγματα ήταν πρωτόγονα. Σε εποχές που χιλιάδες εταιρίες ξόδευαν εκατομμύρια για έρευνα, αυτός σχεδίαζε και δημιουργούσε προϊόντα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τα προωθήσει.

Η Σελήνη του από τον Κριό, μπορεί να του έδινε τα χαρακτηριστικά της τόλμης και της ανυπομονησίας, αλλά ο Δίας του από τον Καρκίνο, στον 10ο οίκο του, σε τρίγωνο με τον Κρόνο από τον Σκορπιό, τον χαρακτήριζε από πειθαρχία και υπομονή για να εξασφαλίσει τα μέγιστα, θετικά αποτελέσματα του οράματος του.

Ο Άρης από τον Κριό του χάριζε τον ενθουσιασμό, αλλά του στερούσε την σταθερότητα, του πρόσφερε ένταση και  τον έκανε να μη βάζει φρένο στους στόχους του. Ο Άρης σε αυτό το ζώδιο είναι σε μία πολύ δυνατή θέση και στον χάρτη του πραγματοποιεί τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Λέοντα, στον 11ο οίκο και του προσδίδει την δυνατή επιρροή του στις μάζες.

Ήταν ένα άτομο που πραγματικά ενδιαφερόταν για το κοινό καλό, με ότι περικλείει αυτό και η επιρροή του στα πλήθη ήταν τεράστια. Μπορούσε να μαγεύσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο ακροατή με τα επιχειρήματα και τις απόψεις του και να πείσει χιλιάδες να ακολουθήσουν τα δικά του οράματα – όπως και έκανε.

Με τον Δία του στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Ουρανό, είχε από την φύση του την πρωτοπορία και την έρευνα. Η ανάγκη του Ουρανού για έρευνα είναι απαλλαγμένη από συναισθηματικές προσκολλήσεις, κοινωνικά ή συμβατικά ταμπού και προκαταλήψεις. Οι άνθρωποι με το Δία – Ουρανό σε τέτοια όψη είναι οι προφήτες της τεχνολογικής και επιστημονικής επανάστασης του κόσμου και οι τολμηροί, θεωρητικοί μίας καινούργιας πανανθρώπινης, φιλοσοφικής αλλαγής και πιο αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα από τον Steve Jobs δεν θα μπορούσε να υπάρχει.

Τέλος ο Κρόνος του στον Σκορπιό είναι μία πολύ δύσκολη θέση που του κληρονόμησε πιθανότατα και το πρόβλημα της υγείας του. Βέβαια, το τρίγωνο που πραγματοποιεί με τον Ουρανό του από τον Καρκίνο του προσέδωσε το χάρισμα να εκδηλώνει θετικά την πρωτοβουλία και την ανεξαρτησία του για το κοινωνικό του περιβάλλον, έδωσε στις εμπνεύσεις του μορφή και πρακτικό αντίκρισμα και διατήρησε την επαφή του με την πραγματικότητα, που τόσο είχε ανάγκη.

Κάποια βιογραφικά στοιχεία του χαρακτήρα του για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε την ιστορία του είναι… ότι η ιδέα της Apple του σφηνώθηκε στο μυαλό όταν πέρασε ένα καλοκαίρι σε μία φάρμα με μήλα. Ιδιόρρυθμος, από μικρός, προτιμούσε την παρέα μεγαλύτερων ανθρώπων με τεχνικά ενδιαφέροντα. Ένας από αυτούς ήταν ο Steve Bosniac, πέντε χρόνια μεγαλύτερος του, με κατάρτιση στα ηλεκτρονικά. Οι δυό τους μαζί με τον Ronald Wayne δημιούργησαν την Apple τo 1976.

Προηγήθηκε ένα διάστημα κατά το οποίο, ο Jobs απασχολήθηκε στην Atari, ενώ έφυγε στην Ινδία για να καλύψει τις υπαρξιακές του αναζητήσεις. Πειραματίστηκε με LSD και παρεμφερείς ουσίες την εποχή της ψυχεδέλειας. Το 1985 οι χαμηλές πωλήσεις υπολογιστών και οι συγκρούσεις του με στελέχη και μετόχους της εταιρίας τον οδήγησαν εκτός Apple. Ίδρυσε μία καινούργια εταιρία υπολογιστών, τη NeXT, αλλά δεν κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 50.000 τεμάχια.

Την ίδια περίοδο ο σκηνοθέτης George Loukas χρειαζόταν μετρητά για το διαζύγιο του. Ο Jobs βρήκε την ευκαιρία, του έκανε μία καλή προσφορά και απέκτησε το σχήμα που αργότερα ονομάστηκε Pixar. Έτσι δημιούργησε, μαζί με τη Disney, μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του προηγούμενου αιώνα. Το 1996 η Apple αγόρασε τη NeXT και ο Jobs επέστρεψε στην εταιρία που δημιούργησε με αμοιβή ένα δολάριο το χρόνο.

Το 1998 λανσαρίστηκαν οι πολύχρωμοι και αξιόπιστοι iMac και τα iBook. Ο Jobs, αντιλαμβανόμενος την επανάσταση του Internet και της ψηφιακής μουσικής, δημιούργησε το 2001 το iPod. To 2007 η Apple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την παρουσίαση του iPhone, μιας συσκευής που γρήγορα κατέκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Τον Ιανουάριο του 2010 ο Jobs παρουσίασε το iPad.

Το 2004 διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του πάγκρεας. Από εκεί και μετά ξεκινάει και η αντίστροφη πορεία της υγείας του και το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του που έκλεισε στις 6 Οκτωβρίου 2011 με όλους εμάς τους εναπομείναντες… να αναζητάμε τον επόμενο μεγαλοφυή, οραματιστή και ποιητή της τεχνολογίας. Μέχρι τότε ας ακολουθήσουμε την συμβουλή του ‘’Stay foolish, stay hungry’’!!!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 06-10-2011 00:00:00