blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Κοινωνικά-Lifestyle
 
blank

Το Kama Sutra, η ταντρική σεξουαλικότητα και η τέχνη του έρωτα!

 
Το Kama Sutra, η ταντρική σεξουαλικότητα και η τέχνη του έρωτα!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Kama Sutra

Η «Εμμανουέλλα» και το «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» μπορεί να αποτέλεσαν την κινηματογραφική άποψη μιας καταγραφής, που θυμίζει τις αισθησιακές αναζητήσεις του προηγούμενου αιώνα, όμως το Κάμα Σούτρα επέζησε από τα χειρότερα μιας φλεβοτόμου εποχής που μετράει χιλιόμετρα, από την Ανατολή έως τη Δύση, και πνευματικούς αιώνες από το σκοταδισμό έως την Αναγέννηση.

Το γεγονός και μόνο ότι το Κάμα Σούτρα γλίτωσε από το παλινδρομικό ταξίδι μεταξύ Ανατολής και Δύσης το καθιστά εξ αρχής και εξ ορισμού αδιαμφισβήτητο κομμάτι του ενός και μοναδικού έρωτα. Άλλωστε, ο συγγραφέας επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια σύνθεση που αφορά σε όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν της γέννησης του και περιλαμβάνει τις ρήσεις και τα αποφθέγματα των άγνωστων συγγραφέων που εξύμνησαν την ερωτική πανδαισία.
 
Αποτελεί το «άσμα ασμάτων» του έρωτα, το επικό αριστούργημα του σεξ, την αποθέωση του πάθους. Γεννήθηκε στην Ινδία, μεταξύ 4ου και 3ου αιώνα π.Χ., από την πένα του σοφού Vatsyayana, ο οποίος χάρισε την αιωνιότητα στις «σούτρες», τα ερωτικά τραγούδια των προγόνων του, που μιλούσαν για τη χαρά της ζωής μέσα από το ερωτικό παιχνίδι.
 
Τα κλειδιά για αρμονία στη σεξουαλικότητα: «Αυτός που έχει συνειδητοποιήσει την αλήθεια του σώματος θα μπορεί να πλησιάσει το θρόνο του έρωτα». Οι ανατολικές θρησκείες είναι γνωστές για τη σοφία τους και οι πολιτισμοί της Ανατολής αναπτύχθηκαν μετατρέποντας τον έρωτα σε τέχνη. Στην εποχή μας, παρόλο που η σεξουαλικότητα έχει γίνει κάτι τετριμμένο, η πράξη του έρωτα παραμένει ένα από τα βασικά στηρίγματα του ζευγαριού.
 
Κάμα Σούτρα: Η σύνθετη λέξη έχει περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο γενεών και γενεών σαν τον «απαγορευμένο καρπό» της ερωτικής απογείωσης.
 
Το Κάμα Σούτρα δεν απευθύνεται σε ένα εξειδικευμένο κοινό, που «ψάχνει» να βρει το «τι» και το «γιατί». Αποτελεί κομμάτι της ερωτικής ζωής του κοινού, το οποίο ανταποκρίνεται στις διαθέσεις του. Καλεί το κοινό του να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του, το πνεύμα του και να ακολουθήσει τις προσταγές της ηδονής. Το Κάμα Σούτρα αποτελεί ακόμη και σήμερα μια ερωτική πρόκληση, αφού αρνείται κάθε υπεκφυγή, όταν αναφέρεται στην ερωτική πράξη.

Η ταντρική σεξουαλικότητα

Η ταντρική σεξουαλικότητα εμπνέεται από μια αρχαία ινδική φιλοσοφία που μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα μοντέρνο ζευγάρι. Η σεξουαλικότητα πάντα ήταν το αντικείμενο ατελείωτων συζητήσεων. Οι πουριτανοί διακηρύσσουν ότι η σεξουαλικότητα έχει μόνο έναν αντικειμενικό σκοπό, την τεκνογονία, και σε καμία περίπτωση την ευχαρίστηση για τις γυναίκες. Άλλοι θεωρούν το σεξ σαν μια αναζήτηση ευχαρίστησης, ενώ οι φιλελεύθεροι ήταν αυτοί που δόξασαν κατά κάποιο τρόπο το σεξ.
 
Πριν από λίγες δεκαετίες, η σεξουαλικότητα απελευθερώθηκε σημαντικά. Από τη δεκαετία του 70 τα ταμπού καταρρέουν, το σεξ προβάλλεται άνετα στο σινεμά, αφίσες με θέμα το σεξ κυριαρχούν... Παρ' όλα αυτά, δεν είναι μόνο το σεξ το βασικό θέμα: υπάρχει και βασικότερο: η επίδοση στο σεξ με αποτέλεσμα τον οργασμό. Αν αυτή η στοιχειώδης γνώση γίνει μέρος αναπόσπαστο του σεξ, τότε η πράξη του έρωτα θα γίνει κάτι το τέλειο, κάτι που πραγματικά θα έχουμε ανάγκη. Αν όχι, τότε θα είναι μόνο μια συνήθεια. Ο ταντρισμός λοιπόν θα δώσει στο σεξ μια άποψη πιο στοχαστική, πιο ουσιώδη, πιο βαθιά. Η ταντρική σεξουαλικότητα αλλάζει τα επίπεδα στο σεξ: η πράξη του έρωτα μεταπηδά σε ψυχικό επίπεδο-από το επίπεδο της πράξης στο επίπεδο του «είμαι». Το δίδαγμα που παίρνουμε από την πράξη του ταντρικού έρωτα, είναι ο σεβασμός για τον παρτενέρ.
 
Είναι φανερό ότι η εκτέλεση του ταντρισμού είναι αδύνατη, γιατί απλούστατα δεν βρισκόμαστε στην αρχαία Ινδία, αλλά στην Ευρώπη του 2013! Ωστόσο, η αρμονία και η ισορροπία προκύπτουν από την ένωση του θηλυκού και του αρσενικού. Αυτή η ισορροπία φέρει το όνομα «Κυριότερη Ευδαιμονία» και από αυτή δημιουργήθηκε ξανά ο κόσμος. Σύμφωνα με τον ταντρισμό, η σεξουαλική πράξη ξαναδημιουργείται σε έναν μικρόκοσμο και το ζευγάρι σε θεμελιώδεις νόμους του σύμπαντος.
 
Η αξία του ταντρισμού είναι η συγκεκριμενοποίηση του κοσμικού στοιχείου, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να θεωρούμε το σεξ σαν κάτι το ύψιστο. Έτσι η σεξουαλική έκσταση, αφού τη γευτεί το ζευγάρι, ωθείται σε μια άλλη πνευματική διάσταση.
 
Στην Ινδία, οι οπαδοί του ταντρισμού περνούσαν πολύ καιρό με έναν πνευματικό οδηγό, κάνοντας ασκήσεις γιόγκα με στόχο να εξαγνιστούν, αλλά κυρίως να δαμάσουν και να εξισορροπήσουν το σώμα με το πνεύμα τους. Αυτές οι μέθοδοι είχαν σκοπό την αφύπνιση και την ανύψωση του ψυχικού κόσμου, επιτρέποντας έτσι στον οπαδό να πλησιάσει σε μια κατάσταση συνείδησης υψηλού επιπέδου. Έτσι κατανοούσαν την πράξη του έρωτα.
 
Η σαρκική αρμονία, λοιπόν οδηγούσε στην ισορροπία του «εγώ» με το σώμα. Έτσι, ο κάθε οπαδός βρισκόταν σε κατάσταση ευδαιμονίας. Στα παλιά ταντρικά κείμενα υπήρχαν δύο θεότητες: ο Shiva, ο αρσενικός πόλος και η Shakti, ο θηλυκός. Όταν οι δύο θεότητες ενώνονται, γίνονται το απόλυτο ένα. Η Shakti μόνο όταν απομακρύνεται πια από τον εραστή της μπορεί να σκεφθεί κάτι άλλο και να αφιερωθεί σε οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν. Αυτές οι δύο θεότητες είναι οι κυριότερες στον ταντρισμό. Κάθε άνδρας οπαδός του ταντρισμού είναι η προσωποποίηση του Shiva στον έρωτα και κάθε γυναίκα ενσαρκώνει τη Shakti.
 
Στην Ινδία, σε όλους τους ταντρικούς ναούς βρίσκουμε σημάδια που συμβολίζουν την αρμονία στη σεξουαλική ένωση. Στον ταντρισμό η γυναίκα είναι η «επιβατική ακτίνα» της κοσμικής ενέργειας. Αυτή η φιλοσοφία του έρωτα διδάσκει στον άνδρα τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τιμά τη γυναίκα και ότι ο εγωισμός του, αν υπάρχει, είναι αδιανόητος και πρέπει να παραμερίζεται. Ο άνδρας πρέπει να ενθαρρύνεται για να μεγαλώνει τη διάρκεια του σεξ, ώστε να έχει ως βασικό σκοπό και αποτέλεσμα τον γυναικείο οργασμό. Αντίθετα, στις πατριαρχικές κοινωνίες που πιέζουν τις γυναίκες (να μην χάσουν την παρθενιά τους πριν το γάμο, αλλιώς είναι πόρνες ή η γυναίκα πρέπει να βρίσκεται στην κουζίνα και με τα παιδιά της), ο ταντρισμός δεν υφίσταται. Παρ' όλα αυτά, τις γυναίκες αυτές ο ταντρισμός τις τιμά ιδιαίτερα. Γιατί πρέπει να μάθουν ότι είναι ξεχωριστά όντα. Στον ταντρισμό οι ενέργειες που κυβερνούν τον κόσμο βρίσκονται συγκεντρωμένες στο εσωτερικό του ίδιου μας του σώματος.
 
Ξεχωρίζουμε ένα σώμα ενεργητικό και ένα φυσικό. Οι ενεργητικές περιοχές του σώματος ονομάζονται nadi. Το σώμα έχει συνολικά επτά βασικά ενεργητικά κέντρα, τα τσάκρας. Όλη αυτή λοιπόν η ενέργεια πρέπει να ξυπνήσει για να φθάσει κάθε οπαδός του ταντρισμού στη λύτρωση. Η λύτρωση ονομάζεται Kundaliniκαι για να την επιτύχει ο οπαδός πρέπει να ασκηθεί πάρα πολύ.
 
Ο ταντρισμός εμπεριέχει ολοφάνερα ήθη και έθιμα με τέτοιον τρόπο που η σεξουαλική ταντρική πράξη έχει τη δική της νοηματική διάσταση. Κάθε λοιπόν πράξη μας στο σεξ έχει διαφορετική έννοια. Γι' αυτό και οι οπαδοί του είναι πιο ευαίσθητοι και η επιθυμία τους, ο πόθος τους, οδηγεί σε αρμονία.
 
Στον παραδοσιακό ταντρισμό οι οπαδοί πρέπει να μαθαίνουν πολλά για το μυστικισμό. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τον εαυτό τους, τα οποία εκφράζουν μόνο μέσα από τη σεξουαλική πράξη και έτσι δεν χάνουν την πνευματική διάσταση του έρωτα. Σε αυτό οφείλεται και το ότι οι οπαδοί του ταντρισμού ανάβουν πολλά κεριά στο σπίτι τους και τρώνε πολλά φρούτα. Έτσι, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το κατάλληλο αποτέλεσμα. Και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι σχέσεις των οπαδών του ταντρισμού έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Ο έρωτας γίνεται με τρόπο αργό και ο ένας σέβεται τον άλλο.

Ευχαρίστηση και Kama Sutra

Αν ο ταντρισμός ανταποκρίνεται περισσότερο σε πνευματική έρευνα της ευχαρίστησης μέσω του σαρκικού έρωτα, το πασίγνωστο KamaSutra είναι περισσότερο ένας τεχνικός οδηγός του έρωτα.
 
Το Kama Sutra είναι το έργο ενός Ινδού, του Vatsyayana, που έζησε μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα. Ο συγγραφέας επισημαίνει ότι πρόκειται για μια σύνθεση που αφορά όλα αυτά που γνωρίζαμε εδώ και χρόνια, γι' αυτό το λόγο το έργο περιλαμβάνει δημοσιεύματα συγγραφέων που μας ήταν άγνωστα.
 
Οι περιγραφές διαφόρων ερωτικών τεχνικών χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα και καθιστούν το βιβλίο αυτό ένα έργο ξεχωριστό όσον αφορά στην ύλη και με καλές συστάσεις. Στην Ινδία εκείνη της εποχής, οι άνδρες δεν είχαν όρια ανάμεσα στον ανόσιο και τον ιερό (ευγενή) έρωτα. Η σαρκική ευχαρίστηση ήταν καθιερωμένη σαν μια από τις πολλές εκδηλώσεις που πλημμυρίζουν τη ζωή.
 
Το βιβλίο είναι εν μέρει το ιδανικό της ερωτικής ζωής του κοινού στο οποίο και απευθύνεται. Ανταποκρίνεται στα ήθη ενός κοινού που έχει το χρόνο να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του, αλλά κυρίως το πνεύμα του, για να διαβάσει ένα τέτοιο έργο.
 
Το Kama Sutra είναι επίσης ένα έργο που μιλά χωρίς υπεκφυγές για τη σεξουαλική πράξη. Η πουριτανική βέβαια παρέκκλιση που γνωρίζει η σημερινή Ινδία μας αφήνει λιγάκι έκπληκτους.
 
«Ο άνδρας -παντρεμένος μια φορά, πλούσιος αστός- συνέχιζε την έρευνα για σαρκική ευχαρίστηση μέσω της κατάκτησης και της πρακτικής με τη γυναίκα του, με το νεαρό κορίτσι της γειτονιάς ή με τη γυναίκα ενός άλλου...». Ωστόσο, η «άλλη» εκείνης της εποχής ανταποκρινόταν στην τέλεια γυναίκα, σύμφωνα με το Kama Sutra. Είναι η έξυπνη, η καλλιεργημένη, η όμορφη, η κατέχουσα τα πάντα γύρω από το σεξ. Είναι φίλη όλων και ανταποκρίνεται τέλεια στην ανθρώπινη φύση και κουλτούρα της Ινδίας της εποχής εκείνης. Σ' αυτή βρίσκουν την ανάγκη να πιστέψουν, την ανάγκη να αγαπήσουν και να διαιωνιστούν.
 
Το KamaSutra είναι ένα εγχειρίδιο για το ερωτικό savoir vivre (= μαθαίνω να ζω) της εποχής- μάς μαθαίνει ότι η ερωτική συνάντηση του άνδρα και της γυναίκας ανοίγει το δρόμο σε μια πνευματική διάσταση.
 
Ο άνδρας στην ινδική κοινωνία ζει σχεδόν 90 χρόνια και αφιερώνεται στο Dharma (αναζήτηση της αρετής και πίστης), στο Artha (αναζήτηση αγαθών και διαλογισμός των τεχνών) και στο Kama (αναζήτηση του έρωτα). Στην εφηβεία του πρέπει να ασχολείται με το Dharma και το Artha και μόνο όταν ενηλικιωθεί μπορεί να ασχοληθεί και να αφιερωθεί στο Kama. Σε μεγάλη πια ηλικία ασχολούνται πάλι με το Dharma, του οποίου η πρακτική συνίσταται στο να κάνουν επιλογές, να αποφασίζουν, να ξεκαθαρίζουν.
 
Το Artha διδάσκεται από αυτούς που ασχολούνται με το εμπόριο ή με την τέχνη. Το Kama είναι η ευχαρίστηση που παράγεται από πέντε αισθήσεις: ακοή, αφή, όραση, γεύση και όσφρηση. Το Kama διδάσκεται πρώτα από το Kama Sutra και μετά από πράξεις και εμπειρίες. Ο Vatsyayana καθορίζει ότι πρέπει να υπακούσουμε στις θρησκευτικές «διαταγές» και να συμμορφωνόμαστε στους κανόνες της κοινωνίας.
 
Κατ' αρχάς, το Kama Sutra είναι ένα βιβλίο ανοικτό σε όλους. Ο ερωτισμός είναι πανταχού παρών στους ναούς της Ινδίας, οι οποίοι είναι κατά κάποιον τρόπο οπτικές αναπαραστάσεις, κανόνες που αντλούνται από το Kama Sutra. Αυτό το έργο, ηλικίας 1.500 χρόνων, δεν έχει ανάγκη να ξανά-ανακαλυφθεί αφού ποτέ δεν χάθηκε ούτε ξεχάστηκε, και ο συγγραφέας του, για τον οποίο ξέρουμε πολύ λίγα, δεν έγινε ποτέ γνωστός.
 
Αυτά που ξέρουμε για τον Vatsyayana, τα γνωρίζουμε από τον ίδιο: ήταν μελετηρός, επιμελής, σεμνός, αλλά κυρίως ανήσυχος για το πώς θα διδάξει στους αναγνώστες του την αυτοκυριαρχία και τη μετριοφροσύνη. Ο συγγραφέας τονίζει, γι' αυτούς που πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν θα 'πρεπε να διαβάζουν κάτι τέτοιο, ότι οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν τη θεωρία πράξη. Άρα, αυτές πρέπει κυρίως να διαβάζουν το Kama Sutra. Και αυτό το στηρίζει στο ότι, παρ' όλο που ένα ζευγάρι μπορεί να γνωρίζει το πάθος, είναι δύσκολο να εφαρμόσει τα βασικά απ' αυτά που γράφει το βιβλίο.
 
Η μελέτη λοιπόν του Kama Sutra είναι κάτι πολύ καλό και για τα δύο φύλα. Παρ' όλα αυτά, η ανάγνωση του γίνεται περισσότερο από άνδρες παρά από γυναίκες, ακόμα και στην Ινδία. Οι άνδρες το διαβάζουν για να μαθαίνουν, εκτός από το Dharma, το Artha και το Kama ενώ οι γυναίκες, παρ' όλο που μαθαίνουν πολλά απ' αυτό, πρέπει ωστόσο να καθοδηγηθούν από πιο «έμπειρες» γυναίκες. Από τη στιγμή που παντρεύονται, οι σύζυγοι τους είναι αυτοί που πρέπει να τις «προάγουν», να τις μάθουν.
 
Οι γυναίκες που έχουν γνώση των βοηθητικών επιστημών, κατέχουν μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στις αντιπάλους τους. Αυτές είναι που γίνονται σύζυγοι «μεγάλων» προσώπων. Αυτές που ξέρουν το παιχνίδι.
 
Σκοπός αυτού του έργου δεν είναι μόνο η τέχνη του φιλιού ή του χαδιού. Το Kama Sutra έχει σκοπό να διδάξει το πώς σχηματίζεται, διαπλάθεται ένα ζευγάρι, έτσι ώστε η ευχαρίστηση του να είναι ζωντανή, έντονη.
 
Μιλώντας περιληπτικά για το Kama Sutra θα μπορούσαμε να πούμε: Η ευχαρίστηση που λαμβάνουμε είναι η συνέπεια της ευχαρίστησης που προσφέρουμε. Κάθε προσπάθεια προς την ευχαρίστηση του άλλου είναι και ευχαρίστηση για εμάς. Έτσι επέρχεται ο τελικός οργασμός και για τα δύο φύλα. Αφού μέσω του έργου του ο Vatsyayana εξέθεσε τη γνώμη του για τον έρωτα, τις διάφορες τεχνικές της συνουσίας και οδηγίες που φέρνουν το ζευγάρι στην ευχαρίστηση, ό συγγραφέας προσφέρει το Kama Sutra στην ανθρωπότητα.

Οι ακαθόριστοι «κανόνες» και το λεξιλόγιο του Kama Sutra

ΚΑΜΑ: Αφροδίτη, έρωτας, η ευχαρίστηση.
ΣΟΥΤΡΑ: Ίνα (κλωστίτσα), ορισμός, το τραγούδι.
ΝΤΑΡΜΑ: Αρετή, πίστη, η υποταγή στο Κάρμα.
ΑΡΘΑ: Γνώση, πνευματική δύναμη, το κίνητρο.
Ο άνδρας στη εφηβεία του πρέπει να ασχοληθεί με το Ντάρμα και το Άρθα. Στην ενηλικίωση του επιβάλλεται η ενασχόληση του με το Κάμα, ενώ σε πιο μεγάλη ηλικία θα αφιερωθεί στο Ντάρμα για να κάνει τις τελικές επιλογές του.
Η γυναίκα είναι εκείνη που κάνει πράξη τη θεωρία. Εκείνη κάνει το Κάμα Σούτρα πραγματικότητα. Για να συμβεί αυτό, «παίρνει» τη γνώση του Ντάρμα και του Άρθα από άλλες έμπειρες γυναίκες.
Το Άρθα διδάσκεται από εκείνους που ασχολούνται με το εμπόριο και την τέχνη.
Το Ντάρμα βοηθάει τις πρακτικές ικανότητές του ατόμου και το ωθεί να ανέβει σε ανώτερα στάδια.
Το Κάμα είναι η χαρά, η ευχαρίστηση, η ικανοποίηση που προέρχεται από τις πέντε αισθήσεις.
Το Κάμα Σούτρα διδάσκεται και μαθαίνεται όταν κάποιος φτάσει στο Κάμα. Αποτελεί το τελείωμα στον έρωτα που έρχεται έπειτα από πράξεις και εμπειρίες.

Kama Sutra και μεγέθη

«Οι άνθρωποι έρχονται στη γη με διαφόρων ειδών σώματα και μεγέθη. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε πάντα υπόψη όχι μόνο τις ομοιότητες αλλά κυρίως τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι τελευταίες έχουν τη βαθύτερη έννοια της επιτυχίας στη σεξουαλική ένωση του ζευγαριού.»
 
«Οι άνδρες ανάλογα με το μέγεθος τους χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες: ο άνδρας λαγός, ο άνδρας ταύρος, ο άνδρας άλογο. Αντίστοιχα οι γυναίκες χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με το βάθος: η γυναίκα ελάφι, η γυναίκα φοράδα, η γυναίκα ελέφαντας.»
 
«Υπάρχουν τρείς ισότιμες ενώσεις ανάμεσα στα ζευγάρια που έχουν τις ανάλογες διαστάσεις. Υπάρχουν έξι άνισες ενώσεις όταν οι διαστάσεις δεν συμπίπτουν, στο σύνολο τους είναι εννιά. Οι ισότιμες ενώσεις είναι λαγός - ελάφι, ταύρος - φοράδα, άλογο - ελέφαντας. Οι άνισες ενώσεις είναι, λαγός-φοράδα, λαγός-ελέφαντας, ταύρος-ελάφι, ταύρος-ελέφαντας, άλογο-ελάφι, άλογο-φοράδα.»
 
« Ο Βατσγιαγιάνα λέει ότι οι άνισες ενώσεις γίνονται γιατί η συνειδητή επιθυμία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.»

Οι πανάρχαιες μαγικές συμβουλές του Kama Sutra

«Εμπιστεύσου τα άνθη του ροζ και του γαλάζιου λωτού, ανακατεμένα μαζί με το σαφράν του φιδιού. Άφησε το μείγμα να ξεραθεί. Αυτά τα υλικά όταν καταναλωθούν με μέλι ή αγελαδινό βούτυρο, θα σε κάνουν ακαταμάχητο στον έρωτα.»
 
«Εμπιστεύσου τις ρίζες του φυτού βιντάρι σε γάλα αγελάδας, μαζί με σπόρους σιναπιού, ζάχαρη, μέλι και αγελαδινό βούτυρο. Χρησιμοποίησε το μείγμα αυτό για να φτιάξεις μπισκότα με αλεύρι ολικής άλεσης. Ο άνδρας που θα φάει τα μπισκότα αυτά, θα αποκτήσει τη δύναμη να χαρεί τον έρωτα με απεριόριστο αριθμό γυναικών, έλεγαν οι αρχαίοι μύστες.»
 
«Μια αλοιφή με βάση τον καρπό του φυτού Asteracantha Longifolia (kokilakasha) θα μεγαλώσει τα γεννητικά όργανα του άνδρα ή της γυναίκας. Αυτό το θαύμα θα διαρκέσει μόνο μία νύχτα.»
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-09-2013 00:00:00