blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Θεά Περσεφόνη και Ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν και τι συμβολίζει.

Θεά Περσεφόνη και Ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν και τι συμβολίζει.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

ΘΕΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ – ΟΙ ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Η Θεά Περσεφόνη στην ελληνική μυθολογία. Ποιά ήταν, τι συμβολίζει. Ποιές ομοιότητες μπορεί να έχεις μαζί της;
 
ΘΕΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Παρόλο που δεν συγκαταλεγόταν στη δωδεκάδα των Ολύμπιων θεών, η Περσεφόνη ή Κόρη λατρευόταν κι εκείνη σαν θεά. Η αγαπημένη κόρη της Δήμητρας ξύπνησε το πάθος του Πλούτωνα, που την είδε να μαζεύει λουλούδια σε έναν αγρό. Ο άρχοντας του Άδη την έκλεψε και τη μετέφερε στο σκοτεινό βασίλειο των νεκρών. Εκεί η κοπελίτσα έγινε ολοκληρωμένη γυναίκα και βασίλισσα του Κάτω Κόσμου, βιώνοντας την απόλυτη μεταμόρφωση. Η μητέρα της, χρησιμοποιώντας σαν μέσο πίεσης την εξουσία της πάνω στη φύση και τις σοδειές, κατάφερε να κερδίσει από τον Δία την απελευθέρωσή της. Όμως η Περσεφόνη είχε «δεθεί» με τον κόσμο των Σκιών, γιατί έφαγε το ρόδι που της πρόσφερε, παραπλανώντας την, ο Πλούτωνας. Έτσι δεν γινόταν να φύγει οριστικά από εκεί, αλλά αναγκάστηκε να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στον Πάνω και στον Κάτω Κόσμο, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στις εναλλαγές των εποχών. Σε αυτό τον μύθο, η Περσεφόνη, παρόλο που ωριμάζει από κορίτσι σε γυναίκα, φαίνεται να αφήνει τη μοίρα της στις αποφάσεις και τις ενέργειες των άλλων.
 
Τι συμβολίζει η ΘΕΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η Περσεφόνη έχει την ικανότητα να μετατρέπεται σε εκείνο που θέλουν οι άλλοι από εκείνη, να παίζει δηλαδή κάθε φορά τον ρόλο που αισθάνεται ότι θα την κάνει πιο αρεστή στον σύντροφο, τη μαμά της, τα παιδιά της, τους φίλους της… Δεν έχει δική της άποψη για τις καταστάσεις που την αφορούν άμεσα. Αφήνει στους άλλους τη δικαιοδοσία αλλά και την ευθύνη να αποφασίσουν. Και η ίδια απλώς ακολουθεί. Είναι απίστευτα ευπροσάρμοστη σε διαφορετικές καταστάσεις, και επιμένει να παριστάνει την παιδούλα που οι άλλοι την οδηγούν στο πεπρωμένο της. 
 
Ποιά κοινά στοιχεία της αστρολογίας, μπορεί να έχεις με τη Θεά Περσεφόνη: Αν αισθάνεσαι κάτι να σε συνδέει με τον μύθο και την προσωπικότητα της Περσεφόνης, είναι πιθανό να έχεις τη Σελήνη σου στον Καρκίνο ή στους Ιχθείς. Επίσης μια όψη Σελήνης- Αφροδίτης μπορεί να τονίζει έναν κάπως παθητικό και αδύνατο χαρακτήρα ή την φυγοπονία απέναντι στις δύσκολες αποφάσεις της ζωής. Για να ενηλικιωθείς και να ξεφύγεις από την ανωριμότητα του μικρού κοριτσιού, χρειάζεται να πάρεις τα ηνία στα χέρια σου και να πάψεις να αφήνεις σε άλλους τον έλεγχο των δικών σου υποθέσεων. 
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ; ΜΑΘΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙΣ!
Κάνε τώρα ένα απλό σύντομο τεστ, και δες με ποια Θεά μοιάζεις! Κάνε κλικ στο Με ποιά ΘΕΑ μοιάζω.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 21-02-2012 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι