blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα όνειρα και τα μυστικά που μας αποκαλύπτουν!

 
Τα όνειρα και τα μυστικά που μας αποκαλύπτουν!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Υπάρχουν κάποια όνειρα που μένουν καρφωμένα στο μυαλό μας για αρκετή ώρα αφού έχουμε ξυπνήσει. Μάθε τώρα τι είναι αυτό που προσπαθούν να μας πουν τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

Sponsored Links

Ποια μυστικά μας αποκαλύπτουν τα όνειρα και ποιο μήνυμα μας στέλνουν;

Αυτό που βλέπουμε στον ύπνο μας, μπορεί να μας δώσει κάποια σημάδια για πράγματα που θεωρούμε σημαντικά στη ζωή. Υπάρχουν κάποια όνειρα που μας βοηθάνε να επεξεργαστούμε καλύτερα αυτό που υπάρχει κρυμμένο στο υποσυνείδητό μας. Μπορούν ακόμα να μας δώσουν νέες και σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα λύσουμε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί ή πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην καθημερινότητά μας. Παρόλο που κάποιες φορές τα όνειρα φαίνονται περίεργα και ασυνήθιστα, υπάρχουν κάποια πολύ συνηθισμένα, που μερικοί τα βλέπουν ξανά και ξανά. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ερμηνείες συμβόλων που εμφανίζονται πιο συχνά και που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε λίγο περισσότερο τα δικά σας όνειρα.

1. Χαλασμένα τηλέφωνα ή αυτοκίνητα και αγωνιώδης αναζήτηση αγαπημένου προσώπου.

Αυτό το όνειρο προσπαθεί να επικεντρώσει την προσοχή σας σε κάποιους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται βελτίωση. Ίσως να πρέπει να χαλαρώσετε λίγο το ρυθμό που έχετε αυτή την περίοδο στη ζωή σας και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα στον οποίο σας παραπέμπει το όνειρο. Δηλαδή, αν δείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν δουλεύει, σκεφτείτε λίγο το πώς επικοινωνείτε με τους γύρω σας αυτές τις μέρες. Μήπως αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία στο να καταλάβετε τους άλλους ή μήπως οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν; Εκφράζεστε προς τους άλλους με θετικό τρόπο; Αν όχι, το όνειρο προσπαθεί να σας δείξει ότι αυτός ο τομέας της ζωής σας χρειάζεται περισσότερη τόνωση.

2. Κερδίσατε το Λόττο, ή χάσατε όλα σας τα λεφτά σε τυχερά παιχνίδια.

Τα χρήματα σε ένα όνειρο συμβολίζουν τις αξίες που έχετε στη ζωή ή τις προτεραιότητες που βάζετε. Αν δείτε ότι κερδίσατε ξαφνικά πολλά λεφτά, αυτό δείχνει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεστε σε ένα σημείο που οι αξίες και τα ιδανικά σας είναι ξεκάθαρα. Αν πάλι δείτε ότι χάσατε λεφτά, ίσως στην πραγματικότητα αισθάνεστε αποκομμένοι από αυτό που εσείς θεωρείτε σημαντικό στη ζωή σας. Προσπαθήστε να επανεξετάσετε τη ζωή σας και να δείτε ποια ήταν τα πιστεύω σας και οι επιδιώξεις σας στο παρελθόν και κατά πόσο αυτά έχουν πια αλλάξει.

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο 2

3. Πίσω στα θρανία ή αποτυχία σε εξετάσεις.

Αυτό το όνειρο προσπαθεί να δώσει έμφαση σε μια πρόκληση που έχει εμφανιστεί στη ζωή σας και στο άγχος που μπορεί να έχετε ότι δε θα ανταπεξέλθετε. Ίσως να έχετε αναλάβει μία εργασία ή κάποια υποχρέωση κι αυτό σας δημιουργεί τόση πίεση, που νοιώθετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε. Μια άλλη ερμηνεία μπορεί να είναι ο φόβος για την κριτική που ενδέχεται να σας ασκήσει κάποιος ανώτερός σας ή κάποιος που αυτήν την περίοδο κατά κάποιο τρόπο ελέγχει έναν τομέα της ζωής σας.

4. Αν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας είναι άρρωστος ή πεθαίνει.

Επειδή βλέπουμε κάποια αρρώστια ή και θάνατο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το όνειρο προμηνύει ένα τέτοιο γεγονός. Το πιθανότερο είναι πως πλησιάζει η ώρα μιας μεγάλης και ουσιαστικής αλλαγής για εσάς. Αυτό το όνειρο έρχεται να μας προετοιμάσει για τη μετάβαση σε μια νέα κατάσταση. Οι αλλαγές και οι εξελίξεις συνήθως γίνονται για καλό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μας δημιουργούν ένα συναίσθημα απώλειας όταν συμβαίνουν. Από την άλλη, καλό θα ήταν αν δούμε ένα τέτοιο όνειρο, να κάνουμε κι ένα μικρό τσεκ-απ ή να δώσουμε περισσότερη σημασία στην υγεία και τη διατροφή μας. Λίγη προσοχή σε αυτά δεν βλάπτει!

5. Τρέχω, τρέχεις, τρέχει! Όταν μας κυνηγούν.

Όταν ακόμα και στον ύπνο μας δε σταματάμε να τρέχουμε και βλέπουμε ότι μας κυνηγούν, τότε μάλλον έχουμε αναλάβει πολλές υποχρεώσεις, στις οποίες είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε. Είναι πράγματι ένα πολύ αγχωτικό όνειρο, που αντικατοπτρίζει την κατάσταση της ζωής μας στη συγκεκριμένη περίοδο. Η συμβουλή που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι μάλλον ήρθε η ώρα για λίγη ξεκούραση και ίσως περισσότερη διασκέδαση.

6. Δόντια: όμορφα και καθαρά ή σπασμένα και απεριποίητα.

Τα δόντια αντιπροσωπεύουν τη σταθερότητα και την ωριμότητα που διακατέχει τη ζωή μας με το πέρασμα του χρόνου. Η κατάστασή τους θα μας δώσει σημαντικά στοιχεία για τους τομείς που σχετίζονται με τις αξίες, τις σχέσεις και τα συναισθήματά μας. Επειδή πρόκειται για ουσιώδεις τομείς της ζωής μας, ίσως αυτό το όνειρο μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες καταστάσεις που θεωρούμε δεδομένες.

7. Όταν κυκλοφορούμε γυμνοί.

Όταν δούμε κάποιο όνειρο στο οποίο είτε εμείς είτε άλλοι εμφανίζονται χωρίς κανένα ρούχο, εκδηλώνουμε υποσυνείδητα το φόβο μας ότι θα εκτεθούμε στους άλλους ή θα θεωρηθούμε κατά κάποιο τρόπο ευάλωτοι. Ίσως διανύουμε μια περίοδο που η προσωπική μας ζωή είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς. Όταν όλοι γνωρίζουν τα προβλήματά μας και τα θέματα που μας απασχολούν, ίσως να δυσκολευόμαστε αρκετά να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους με τον τρόπο που θα θέλαμε. 

8. Όταν πέφτουμε, βουλιάζουμε ή πετάμε.

Ένα όνειρο  στο οποίο νοιώθουμε ότι αλλάζουμε ξαφνικά κατεύθυνση, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, υποδεικνύει αυτό που εμείς προσέχουμε στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή όταν βλέπουμε ότι πέφτουμε ή βουλιάζουμε, διανύουμε μια περίοδο στη ζωή μας κατά την οποία έχουμε επίγνωση του υποσυνείδητου μας και των πιο κρυφών σκέψεων, συναισθημάτων και αναμνήσεών μας. Αν δούμε ότι πετάμε, σημαίνει ότι προσπαθούμε να εξερευνήσουμε το συνειδητό νου μας ή απλά έχουμε τη βαθύτερη ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο των πνευμάτων, με αγγέλους και άλλα ενεργειακά όντα.

9. Το Νερό

Το νερό στα όνειρα σημαίνει ότι διανύουμε μια συναισθηματική φάση έντονα φορτισμένη και ιδιαίτερα σημαντική για μας. Ανάλογα με το πώς θα δούμε το νερό, σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ή σε τι συνθήκες, θα ερμηνεύσουμε και τη φύση της εμπειρίας μας. Αν δούμε τυφώνες ή καταιγίδες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε προκλητικές συναισθηματικές καταστάσεις. Αντίθετα, αν δούμε ότι περπατάμε σε καθαρά και ήρεμα ρυάκια και λίμνες, αυτό σημαίνει ότι ζούμε μια πιο ήρεμη και ειρηνική συναισθηματική κατάσταση ή ακόμα και μια ρομαντική σχέση αγάπης και στοργής. Αυτό το όνειρο θα πρέπει να το προσέξουμε και να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα συναισθήματά μας.

Ολυμπία

Ολυμπία

10. Όταν χάνουμε πλοίο, αεροπλάνο, λεωφορείο, κτλ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς συμβολίζουν γενικά την ικανότητά μας να προχωρήσουμε παρακάτω και να ξεπεράσουμε τυχόν αντιξοότητες. Αντιπροσωπεύουν την επιθυμία και τη θέληση που έχουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν όμως δούμε ότι χάνουμε το μέσο, τότε ίσως δυσκολευόμαστε να βρούμε το κατάλληλο κίνητρο και ώθηση για να ενεργήσουμε και να προχωρήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε. Ίσως είναι καιρός να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω μας, αφού ίσως κάπου να έχουμε απομακρυνθεί από αυτά.

Πως να ερμηνεύετε μόνοι σας τα όνειρα

Υπάρχουν κάποια μικρά tips για να μπορείτε μόνοι σας να ερμηνεύετε τα όνειρά σας με εύκολο και ευχάριστο τρόπο.

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο κοντά στο κρεβάτι σας για να μπορείτε να σημειώνετε αυτά που βλέπετε στον ύπνο σας, όσο ακόμη τα θυμάστε. 
  1. Να διαβάζετε το ημερολόγιο των ονείρων σας μία φορά την εβδομάδα και να εντοπίζετε τα σύμβολα, τους ανθρώπους και τα θέματα που επαναλαμβάνονται συχνά.
  1. Χρησιμοποιείστε τον παραπάνω οδηγό για να μπορείτε να παρακολουθείτε την συναισθηματική σας κατάσταση καθώς και τις θέματα που σας απασχολούν την κάθε περίοδο και σημειώνετε τις σχετικές εξελίξεις που συμβαίνουν στη ζωή σας. 
  1. Προσπαθήστε να αναγνωρίζετε κάποια ονειρικά σύμβολα που βλέπετε, όπως αυτοκίνητα, δόντια, νερό κτλ. Εντοπίστε ποια από αυτά εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα καθώς και την αλληλεπίδραση που μπορεί να έχουν με την καθημερινότητά σας.

Και φυσικά, μπορείτε πάντα να ανατρέχετε στον Ονειροκρίτη μας, για μια πιο εμπεριστατωμένη και πλήρη ερμηνεία των ονείρων!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 08-05-2024 07:00:00