blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα ζώδια και οι παροιμίες που τους ταιριάζουν στον έρωτα!

 
Τα ζώδια και οι παροιμίες που τους ταιριάζουν στον έρωτα!
Βαθμολόγησε
Score: 4  Ψήφοι: 5
 

Μερικές παροιμίες μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί κατά παραγγελία για το κάθε ζώδιο, περιγράφοντας επακριβώς τη συμπεριφορά τους μέσα σε μια σχέση. Να λοιπόν, πώς με τη λαϊκή σοφία μπορείς να δεις τι θα ζήσεις, όταν ερωτευτείς τον καθένα από τους εκπροσώπους του ζωδιακού!

Sponsored Links

Οι παροιμίες και τα ζώδια στον έρωτα

ΚΡΙΟΣ

Να σε κάψω λάδι, να σε αλείψω μέλι!

Καλό παιδί ο Κριός, αλλά έτσι και… τα πάρει, με εσένα ή με κάτι άλλο, θα προτιμούσες να μη βρίσκεσαι εκεί κοντά. Μπορεί να σου πει όλες τις χοντράδες του κόσμου, μπορεί πάνω στον θυμό του να σε πληγώσει απίστευτα και μετά, όταν του περάσει, να τον πιάσουν οι γλύκες και να βγάλει τον πιο αξιολάτρευτο εαυτό του. Είναι τόσο εκδηλωτικός και στη μία και στην άλλη περίπτωση, που αναρωτιέσαι αν βλέπεις απέναντί σου τον ίδιο άνθρωπο. Που τον βλέπεις. Παρόλο που άλλοι έχουν το όνομα ότι είναι διχασμένες προσωπικότητες, ο Κριός έχει όλη τη χάρη.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…

Με τον Ταύρο πρέπει να έχεις υπομονή. Ανεξάντλητη υπομονή, μέχρις ότου να κατασταλάξει στο ότι σε θέλει. Μπορεί και να γεράσεις περιμένοντας να περάσει η σχέση σας στο «επόμενο στάδιο». Κατά βάθος ο Ταύρος πιστεύει πως θα ζήσει μια αιωνιότητα, οπότε έχει όλο τον καιρό μπροστά του. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η ιδιαίτερη αντίληψη που έχει για τον χρόνο. Τώρα, αν εσύ θέλεις να κάνεις παιδάκι μαζί του και να μη σου λένε στον δρόμο «α, τι γλυκό το εγγονάκι σας», πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κι ας μην προλάβει να γίνει η αγουρίδα μέλι.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι.

Ο Δίδυμος έχει ένα καταπληκτικό ταλέντο να πλασάρει τον εαυτό του και είναι βέβαιο ότι, όταν τον πρωτογνωρίσεις, θα ευλογείς την καλή σου τύχη που έστειλε στη ζωή σου ένα τέτοιο κελεπούρι. Το να σου τάξει τον ουρανό με τα άστρα, είναι κάτι που το κάνει με απόλυτη πειστικότητα και χωρίς καμία απολύτως τύψη. Και εντάξει, είναι ωραίος τύπος, αλλά δεν χρειάζεται κι εσύ να «φτιάχνεσαι» με όλα αυτά που σου σερβίρει. Δες το κι έτσι: Καλύτερα να μην περιμένεις πολλά και να σου έρχονται, παρά να συμβεί το αντίθετο. Άλλωστε, τα πολλά κεράσια φέρνουν στομαχικές διαταραχές.

 

KΑΡΚΙΝΟΣ

Όποιος καεί στον χυλό, φυσά και το γιαούρτι!

Όσο μικρός σε ηλικία κι αν είναι ένας Καρκίνος, πάντα θα έχει προλάβει να πληγωθεί θανάσιμα από κάποιον ή κάποια που γνώρισε πριν από σένα (ενδεχομένως στο νηπιαγωγείο) και του έκανε την καρδιά καλοκαιρινή. Έτσι εσύ θα υποστείς όλη την ευθιξία και την καχυποψία του, καθώς πολλά απ’ όσα θα λες ή θα κάνεις, μπορεί να ξυπνάνε μέσα του τραυματικούς συνειρμούς και φανταστικούς φόβους. Όσο πιο πολύ σε θέλει, τόσο περισσότερο θα φοβάται μην του κάνεις κι εσύ τα ίδια. Αλλά αν καταφέρεις να νικήσεις τους δράκους του, θα σ’ αγαπήσει ακόμα περισσότερο.

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο

βιώνεις αισθηματικό αδιέξοδο 2

ΛΕΩΝ

Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φά’ το…

Ο Λέων είναι έξυπνο ζώδιο, αλλά έχει μια αδυναμία: την κολακεία. Καμιά καλή κουβέντα που θα του πεις δεν μπορεί ποτέ να του φανεί παρατραβηγμένη. Ένα τόσο πληθωρικό ζώδιο (με την καλή και με την κακή έννοια) έχει τεράστια ανοχή στις υπερβολές. Οποιοσδήποτε κολακευτικός χαρακτηρισμός θα γίνει δεκτός με ευχαρίστηση. Μπορεί και με μια ελαφριά ανυπομονησία, αν η τροφοδοσία του με κομπλιμέντα δεν γίνεται με επαρκή ρυθμό. Και από εκεί και πέρα, θα σου τα δώσει όλα και σχεδόν χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα. Του φτάνει η λεκτική παραδοχή εκ μέρους σου της ανωτερότητάς του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάλλιο γαϊρουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε!

Πολύς κόσμος επιζητά τη σιγουριά στη σχέση και ο Παρθένος υπάγεται σε αυτή την κατηγορία. Εξ ου και οι επιλογές του στον έρωτα εντοπίζονται σε πρόσωπα ικανά να του εμπνεύσουν εμπιστοσύνη (πέρα από τα υπόλοιπα αμέτρητα χαρίσματα που πρέπει να έχει το αντικείμενο της αγάπης του). Γι’ αυτό και θα αποστρέψει το βλέμμα από τον σούπερ-ντούπερ υποψήφιο, που όμως δεν του φαίνεται και πολύ σόι χαρακτήρας, και θα προκρίνει το πρόσωπο που θα καλύπτει τις απαιτούμενες από εκείνον προδιαγραφές της αξιοπιστίας. Μια σχέση που να του κάνει τη ζωή δύσκολη, είναι το τελευταίο που θα επιθυμούσε.

ΖΥΓΟΣ

Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει!

Ο Ζυγός είναι ερωτιάρικο ζώδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πέφτει με τα μούτρα σε ό,τι του γυαλίσει. Αντίθετα, δίνει στην ερωτική προσέγγιση μια τελετουργική μορφή, παίρνοντας τον χρόνο του για να την εμπλουτίσει με όλες εκείνες τις λεπτομέρειες, τις μικρές σκηνοθεσίες και χειρονομίες, που θα ενισχύσουν τη γοητεία του. Πέρα από αυτό όμως, δίνει και τα περιθώρια στον εαυτό του, ώστε να ανιχνεύσει και να ερμηνεύσει τις αντιδράσεις του άλλου, σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα του ώστε να κερδίσει ακόμα περισσότερο τις εντυπώσεις. Και ώστε (εξίσου σημαντικό κι αυτό) να ανιχνεύει τη διαδρομή αποφεύγοντας μια ενδεχόμενη απόρριψη.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Το ζώδιο που πάντα θέλει να βλέπει το βάθος των πραγμάτων, να εξερευνά τις αόρατες διαστάσεις τους και να γνωρίσει τον άλλο τόσο διεξοδικά, που ούτε ο ίδιος ξέρει τον εαυτό του, δεν είναι εύκολο στη συνύπαρξη. Ιδίως όταν η σχέση εμποτίζεται από την κτητικότητα αλλά και τις ανασφάλειες του έρωτα, ο Σκορπιός θα ανακαλύπτει ύποπτες καταστάσεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Η προαναφερθείσα παροιμία είναι για εκείνον ευαγγέλιο. Αν κάτι του κολλήσει στο μυαλό, θα φέρει τον κόσμο ανάποδα προκειμένου να ανακαλύψει τη φωτιά που κρυφοκαίει, ακόμα κι αν αυτή υπάρχει μόνο στη φαντασία του.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόβλεψη από Ελλάδα και εξωτερικό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Εγώ το λέω στον σκύλο μου κι εκείνος στην ουρά του…

Η γοητεία του Τοξότη σε μεγάλο βαθμό εντοπίζεται στην ελεύθερη ανεμελιά του. Όμως αυτό ακριβώς που μπορεί να σε έχει τραβήξει κοντά του, ίσως σε μια μεταγενέστερη φάση να αποκαλυφθεί πως έκρυβε και κάποιο βαθμό ανευθυνότητας, κρίνοντας με το κοινό μέτρο. Βέβαια, ο Τοξότης δεν χωρά στα κοινά μέτρα και σταθμά. Και απεχθάνεται τις βαρυσήμαντες δηλώσεις, ιδιαίτερα εκείνες που… τον στριμώχνουν. Αν λοιπόν επιδιώκεις να αποσπάσεις κάποιου είδους δέσμευση από την πλευρά του, θα λειτουργήσει σαν το… ελληνικό Δημόσιο. Θα πρωτοκολλήσει το αίτημά σου, θα το ακουμπήσει στη διπλανή στοίβα και θα το παραδώσει στη λησμονιά.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όποιος δεν κάνει τρέλες στα νιάτα του, τις κάνει στα γεράματα!

Λένε για τον Αιγόκερω ότι η πορεία της ωρίμανσής του στη ζωή είναι κομματάκι… ανάποδη: εκδηλώνει υπερβολική ωριμότητα όσο είναι μικρός, αλλά μεγαλώνοντας μικροδείχνει, και σε εμφάνιση και σε συμπεριφορά. Παράλληλα, είναι ο τύπος που μπορεί να περάσει από κόσκινο το άτομο που θα γίνει ταίρι του, αλλά δεν τον πειράζει καθόλου το να υπάρχει ανάμεσά τους μεγαλούτσικη ηλικιακή διαφορά, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Και, παρά τη σοβαρότητά του, μπορεί σε ώριμη ηλικία να εκδηλώσει μια τρέλα που θα κάνει την κοινή ζωή σας πολύ ενδιαφέρουσα (αν δεν σε παρατήσει για καμιά πιτσιρίκα).

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό…

Ο Υδροχόος είναι συντροφικό ζώδιο και προωθεί έμπρακτα την έννοια της συνεργασίας. Είναι καλός στο να δημιουργεί καταστάσεις όπου βγαίνουν όλοι κερδισμένοι με το να αλληλοϋποστηρίζονται και έτσι είναι διπλά ευνοημένο το πρόσωπο που έχει στο πλευρό του. Μαζί του θα έχεις έναν ισόβιο σύμμαχο. Η αντίληψή αυτή όμως επεκτείνεται και σε διάφορα άλλα άτομα. Αυτό είναι καλό για την ανθρωπότητα γενικά, αλλά αν εσύ ονειρεύεσαι καταστάσεις που θα τις μοιράζεστε μόνο τα δυο σας, πιθανόν να ενοχληθείς από όλο αυτό τον πλουραλισμό. Από την άλλη όμως, μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από το μικρόκοσμό σου.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει!

Ο Ιχθύς έχει μια έφεση προς τα δράματα. Αν η ζωή του δεν του χαρίζει αρκετά, μπορεί πολύ εύκολα να τα κατασκευάζει. Αληθινά ή τεχνητά, πάντως δεν του λείπουν ποτέ. Του δίνουν τη δυνατότητα να εμπλουτίζει την ύπαρξή του. Ο έρωτας είναι ένας τομέας της ζωής που προσφέρεται για τέτοια, και εδώ ο Ιχθύς πραγματικά μεγαλουργεί. Υποφέρει στον μάταιο τούτο κόσμο, υποφέρει με τον μάταιο τούτο έρωτα και ούτω καθεξής. Ευτυχώς που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό υπερβάλλει, διαφορετικά θα σε έκανε να νιώθεις εντελώς αποτυχημένος στο ιερό σου καθήκον να του χαρίσεις την ευτυχία.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-11-2014 09:00:00