Quantcast
blank

Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Ζώδια 2023
 
blank
Τα ζώδια το 2023 και οι ετήσιες προβλέψεις

Τα ζώδια το 2023 και οι ετήσιες προβλέψεις

Μάθε τι θα συμβεί στα ζώδια το 2023 και τις αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις για να ξέρεις πως θα κυλίσει η χρονιά στα αισθηματικά και τα επαγγελματικά σου, από την Έλενα Γκιτσάλη.

Το 2023 θα είναι ένα έτος «γέφυρα» που θα μας βοηθήσει να περάσουμε από τα γνώριμα και τα οικεία σε μια νέα τάξη πραγμάτων η οποία μπορεί, προς το παρόν, να είναι άγνωστη, ωστόσο, πρόκειται να είναι ενδιαφέρουσα. Η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξουν κάποιες γρήγορες αλλαγές, τόσο στον τρόπο που ζούμε, όσο και στον τρόπο που δουλεύουμε που θα μας αναγκάσουν να δούμε τα πράγματα με μια άλλη ματιά. Η ζωή αρκετών από εμάς θα πάρει μια νέα κατεύθυνση και θα προσπαθήσουμε με βάση μια νέα οπτική.. να ανακαλύψουμε μια νέα προοπτική.

Το 2023 θα είναι ένα έτος που θα μας φέρει αντιμέτωπους με προκλήσεις αλλά και με παγιωμένες πεποιθήσεις που έχουν απλώσει βαθιά μέσα μας τις ρίζες τους, οι οποίες και θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή η νέα χρονιά θα μας θυμίσει τα λόγια του Κινέζου φιλόσοφου, και ιδρυτή του Ταοϊσμού, Λάο Τσε: «Τα πιστεύω σου γίνονται σκέψεις, οι σκέψεις σου γίνονται λόγια, τα λόγια σου γίνονται πράξεις, οι πράξεις σου γίνονται συνήθειες, οι συνήθειές σου γίνονται αξίες σου, οι αξίες σου γίνονται το πεπρωμένο σου». Παράλληλα όμως, θα φέρει στο διάβα μας όλα όσα χρειαζόμαστε έτσι ώστε, είτε να αφήσουμε πίσω μας ό,τι δεν χρειαζόμαστε πλέον, είτε να τροποποιήσουμε το ως ώρας στημένο σκηνικό της ζωής μας, με σκοπό πάντα την προσωπική μας, σε όλα τα επίπεδα φυσικά, εξέλιξη.

Η χρονιά ξεκινάει με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερω να μας θυμίζει ότι μάλλον έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Να γίνουμε πιο πρακτικοί, να μην είμαστε αιθεροβάμονες και ταυτόχρονα να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και να επέμβουμε με σοβαρότητα όπου χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθουμε σε κόντρα με άτομα που αντιπροσωπεύουν την εξουσία στη ζωή μας. Αυτοί μπορεί να είναι οι εργοδότες μας ή γενικά οι ανώτεροί μας στην επαγγελματική ιεραρχία, οι γονείς μας ή ακόμα και το επίσημο ταίρι μας.

Ο Δίας, που ήδη από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022 έχει επιστρέψει στο ζώδιο του Κριού, θα φέρει στο διάβα μας γεγονότα που θα μας θυμίσουν καταστάσεις που ζήσαμε από τις 11 Μαΐου έως και το τέλος του Οκτωβρίου του 2022. Θα λειτουργήσει βοηθητικά ανεβάζοντας, εκτός από την αδρεναλίνη, και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης μας υπενθυμίζοντάς μας ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να κάνουμε ένα «άλμα πίστης» και να τολμήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη δημιουργική ενέργεια που υπάρχει μέσα μας, να φυτέψουμε τους σπόρους των νέων και τολμηρών ξεκινημάτων και να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Ο Μάρτιος θα είναι ένας έντονα ενδιαφέρον μήνας. Ο Κρόνος θα περάσει στους Ιχθύς στις 7 Μαρτίου με σκοπό να γειώσει την ανεξέλεγκτη ώρες - ώρες, φαντασία μας και να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. Θα μας εκπαιδεύσει με ένα διαφορετικό στυλ πρακτικού ιδεαλισμού και θα μας κάνει να καταλάβουμε ότι η πνευματικότητα έχει πολλά μονοπάτια. Ο μεγάλος διδάσκαλος Κρόνος θα δοκιμάσει με καρμικό τρόπο την όποια πίστη μας και θα μας αναγκάσει να αντιμετωπίσουμε με περισσό θάρρος τις φοβίες και τις εμμονές μας.

Ωστόσο, ο Πλούτωνας, ο άρχοντας της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης που αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις υποσυνείδητες δυνάμεις και όλα όσα κινούνται κάτω από την επιφάνεια, αλλάζει ζώδιο και μπαίνει στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου όπου στο ζώδιο αυτό θα μείνει για 20 χρόνια. Βέβαια, την 1η Μαΐου θα γυρίσει ανάδρομος και σιγά - σιγά θα επιστρέψει στον Αιγόκερω όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα μας προκαλέσει να εστιάσουμε στο μέλλον μας και να σκεφτούμε τι αλλαγή θέλουμε να δούμε στη ζωή μας και να πράξουμε τα δέοντα. Θα γεννηθούν, ή ακόμα καλύτερα θα αναγεννηθούν, εντός μας ιδέες καινοτόμες και θα προχωρήσουμε σε πράξεις σχεδόν επαναστατικές. Ο Πλούτωνας, λόγω της αργής του κίνησης και δεδομένου ότι μένει αρκετά χρόνια σε κάθε ζώδιο, χαρακτηρίζει ολόκληρες γενιές. Στην προκειμένη, μπορούμε να περιμένουμε, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλαγές επαναστατικές που θα αναδιαμορφώσουν τις κοινωνικές τάξεις, θα μεταμορφώσουν τον κόσμο μας και θα προωθήσουν την τεχνολογία και την επιστήμη.

Ο Απρίλιος μας φέρνει την πρώτη Ηλιακή έκλειψη του έτους η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στον άξονα Κριού - Ζυγού. Το ξυπνητήρι που θα χτυπήσει, λοιπόν, τότε και ονομάζεται έκλειψη, θα μας σπρώξει από το κρεββάτι της απραξίας και θα μας ωθήσει να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στη ζωή. Να ανακαλύψουμε, για ακόμα μια φορά, τον εαυτό μας και να τολμήσουμε την επανεκκίνηση, φτάνει όμως πριν να έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να επενδύσουμε σωστά σε χρήμα και συναίσθημα για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στις 16 Μαΐου ο Δίας θα αλλάξει ζώδιο και θα μπει στον Ταύρο και, με τον τρόπο αυτό, θα σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο όπου στο κέντρο των σκέψεών μας θα βρίσκεται πρωτίστως η ασφάλεια και η ευημερία μας. Ορισμένοι από εμάς θα βιώσουμε το, μικρό σε ισχύ αλλά αρκετό να αναπτερώσει το ηθικό μας, άγγιγμα του Μίδα. Η Σεληνιακή έκλειψη τις 5ης Μαΐου στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού θα μας αναγκάσει να ασχοληθούμε με τα οικονομικά μας αλλά και με την αυταξία μας.

Τον Ιούνιο ο Κρόνος από τους Ιχθύες θα μπει σε ανάδρομη πορεία στις 18 του μήνα και θα φέρει πίσω, στη ζωή ορισμένων από εμάς, ανθρώπους που έχουν παίξει έναν ιδιαίτερα σημαντικό, και κατά περιπτώσεις, καρμικό ρόλο στη ζωή μας.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις.

Η Αφροδίτη θα μπει στις 5/6 στο ζώδιο του Λέοντα όπου και θα παραμείνει έως και τις 8/10, κάνοντάς μας ερωτικούς, ζεστούς, παθιασμένους, ρομαντικούς και γενναιόδωρους. Ο Ουρανός στο τέλος του Αυγούστου θα γυρίσει ανάδρομος. Αυτή η αλλαγή θα μας βγάλει λίγο από τα νερά μας καθώς θα νιώσουμε ότι, τόσο οι γύρω μας, όσο και οι καταστάσεις που βιώνουμε εμποδίζουν την εξέλιξή μας. Προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην έντονη τάση μας για ανανέωση και ανεξαρτησία γιατί μπορεί να γίνουμε επαναστάτες χωρίς βασική αιτία.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των ανάδρομων πλανητών. Με εξαίρεση τον Άρη στο Ζυγό, όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες θα βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία. Η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη μέχρι και τις 4 και ο Ερμής μέχρι και τις 15 του μήνα, ενώ όλοι οι άλλοι για όλο το μήνα. Αυτό βέβαια σημαίνει κυρίως ένα βασικό πράγμα, δηλαδή κάποια τρέχοντα γεγονότα ή η δική μας ψυχολογική ανάγκη θα μας ωθήσουν να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τα μέσα και να επανεξετάσουμε το προσωπικό μας σύστημα αξιών, τη φιλοσοφία ζωής που έχουμε, το δρόμο που ακολουθούμε, τις σχέσεις που έχουμε. Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας που η ενδοσκόπηση, η αυτοπαρατήρηση και η αυτοαγάπη θα είναι το ζητούμενο.

Τον Οκτώβριο η αυτοπαρατήρηση θα συνεχιστεί, κυρίως εξαιτίας της Ηλιακής έκλειψης στην 21η μοίρα στον άξονα Ζυγού - Κριού, που θα αναγκάσει να δουλέψουμε με το αιώνιο θέμα «εγώ και οι άλλοι». Θα πρέπει να τσεκάρουμε τι θέλουμε, τι έχουμε ανάγκη να έχουμε στη ζωή μας, τι τελικά παίρνουμε και πόσο «νερό έχουμε ρίξει στο κρασί μας» προκειμένου να μην ταράξουμε τα νερά της λίμνης που λέμε ζωή. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι το ένστικτό μας είναι ένα ισχυρό όπλο το οποίο καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε.

Στις 28 του μήνα θα έχουμε και την τελευταία έκλειψη του έτους η οποία θα είναι Σεληνιακή και θα πραγματοποιηθεί στην 5η μοίρα του άξονα Ταύρου - Σκορπιού και θα τονίσει θέματα περισσότερο σχετικά με την οικονομική μας πραγματικότητα. Επίσης, κάποια τρέχοντα γεγονότα θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε το πως θα βρούμε τα πατήματά μας αλλά και να καταλάβουμε ότι το να εκτιμούμε τον εαυτό μας και να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και τι αξίζουμε είναι υψίστης σημασίας.

Στις 5 Νοεμβρίου ο Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία κάτι που, εκτός από μια σχετική ηρεμία, θα αλλάξει, θετικά πάντα, τις ενέργειες και μαζί με την Αφροδίτη, που από τις 8 του μήνα και μετά που θα βρίσκεται στον Ζυγό, θα τονίσει την ανάγκη για αρμονία και όμορφες στιγμές. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας θα γίνουν πιο εύκολες γιατί και εμείς θα έχουμε τη διάθεση να διαπραγματευτούμε, κυρίως γιατί έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε περισσότερα. Στην προκειμένη, θα κάνουμε μια μικρή μετατροπή στο γνωστό ρητό και θα πούμε «η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα».

Τέλος, ο Δεκέμβριος θα ξεκινήσει με τον Ερμή σε ορθή πορεία στον Αιγόκερω, κάτι που θα μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας και το τοπίο και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί σε θέματα εργασίας και καθημερινότητας. Θα μας δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να οργανωθούμε, να τσεκάρουμε πάσα λεπτομέρεια και να πράξουμε τα δέοντα έτσι ώστε να δούμε τις σκέψεις μας να γίνονται πραγματικότητα.

Στις 13 του μήνα ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποια πισωγυρίσματα ή ακόμα και εντάσεις και διαξιφισμούς με άτομα εξουσίας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Βέβαια, το καλό είναι ότι θα μας επιτρέψει να επανεξετάσουμε κάποια σχέδιά μας και να φροντίσουμε να καλύψουμε ορισμένα κενά που ίσως υπήρχαν.

Ο Ερμής, συνεχίζοντας την ανάδρομη πορεία του, θα μπει ξανά στον Τοξότη στις 23 του μήνα όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Την περίοδο αυτή θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί θα εκφράζουμε τις αλήθειές μας μεν, χωρίς κανένα φιλτράρισμα δε. Αυτό άνετα μπορεί να μας στοιχίσει, και μάλιστα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς ενάντια στα συμφέροντά μας κλίμα. Η Αφροδίτη όταν θα περάσει στον Τοξότη θα αλεγράρει το κλίμα καθώς θα επικεντρωθούμε σε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και λαχταράει η ψυχή μας.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά πως θα είναι η χρονιά για κάθε ζώδιο ξεχωριστά, τόσο σε επαγγελματικό και οικονομικό, όσο και προσωπικό επίπεδο:

Επιλέξτε τώρα το ζώδιο σας:

blank
21/3-20/4
Κριός
21/4-20/5
Ταύρος
23/7-23/8
Λέων
23/9-22/10
Ζυγός
23/10-22/11
Σκορπιός
23/11-21/12
Τοξότης
20/2-20/3
Ιχθείς
blank
Sponsored Links
Myastro