blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 2 - 4 Νοεμβρίου 2018: Αναμένοντας τον Δία στον Τοξότη.

Οι αστρολογικές προβλέψεις 2 - 4 Νοεμβρίου 2018: Αναμένοντας τον Δία στον Τοξότη.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 2 έως 4 Νοεμβρίου. Μάθε πως η επερχόμενη διαδρομή του Δία στον Τοξότη θα επηρεάσει το ζώδιο σου.

Ο Δίας στον Τοξότη

Ο Νοέμβριος είναι ήδη εδώ και είναι πολλά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μέσα στον μήνα αυτόν. Το τριήμερο αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πλανητικά γεγονότα, γι αυτό θα ασχοληθούμε με την πιο σημαντική πλανητική μετακίνηση της χρονιάς.

Ο ΔΙΑΣ, ο πλανήτης των ευκαιριών και της τύχης, στις 8 Νοεμβρίου 2018, αλλάζει ζώδιο, και πηγαίνει στο “σπίτι” του, στον Τοξότη, όπου και θα παραμείνει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Δίας είναι επίσης αυτός που συμβολίζει τη διδασκαλία, την εξέλιξη, τη δικαιοσύνη, την ηθική και τη σοφία. Είναι εξαιρετικά σημαντική η θέση του σε ένα ωροσκόπιο, γιατί από αυτήν κάποιος μπορεί να κρίνει και την ηθική υπόσταση ενός ανθρώπου. Ένας καλός Δίας μπορεί να φτιάξει έναν Δάσκαλο, ενώ ένας ακατάλληλος Δίας, μπορεί να φτιάξει έναν επιπόλαιο και ανεύθυνο άνθρωπο.

Ο Δίας στον αστρολογικό χάρτη

Στους επιφανείς και συγκροτημένους ανθρώπους συναντάμε μια ισχυρή σύνδεση του Δία με τον Ήλιο ή με τους προσωπικούς τους πλανήτες. Όμως το ίδιο θα συναντήσουμε και σε χάρτες ανθρώπων με έλλειψη ηθικής, τυχοδιώκτες και απατεώνες.

Πριν λοιπόν μιλήσουμε για τον Δία στον Τοξότη, ας μιλήσουμε για την φύση του πλανήτη και την επίδραση του στην προσωπικότητα, αλλά και στο πως μπορεί να μας επηρεάσει.

Ο ρόλος του Δία στην εξέλιξη μας

Όπως είπαμε, ο Δίας είναι ο πλανήτης των ευκαιριών. Το δώρο του είναι η ικανότητα του να οραματιζόμαστε τον επόμενο στόχο μας και να αξιοποιούμε τα ανοίγματα που μας οδηγούν σε αυτόν. Το ερώτημα είναι: Πόσο έτοιμοι είμαστε να δούμε τις ευκαιρίες που ο Δίας προσφέρει και να τις αναγνωρίσουμε;

Πολλές φορές, ωστόσο, όταν ο Δίας περνά από ένα κομβικό σημείο του ωροσκοπίου μας (ανάλογα τα σπίτια και τους οίκους), μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και θεραπευτικά, ως προς τα θέματα που μας απασχολούν ή μας έχουν πληγώσει. Και αυτή η θεραπεία μπορεί να έρθει στη ζωή μας και με τη μορφή κρίσης!

Μια απώλεια εργασίας, ο θάνατος ενός καταπιεστικού γονιού, μια ξαφνική αποκοπή από πρόσωπα που είχαμε μια μορφή εξάρτησης που δεν μας επέτρεπε να λειτουργήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε... ναι, πολλές φορές η Τύχη που μας προσφέρει ξεκινά με δύσκολο ή με παράδοξο τρόπο.

Γι αυτό και το πιο σημαντικό όταν μιλάμε για Δία, είναι να μπορέσουμε να προβλέψουμε την εξέλιξη, ακόμα και όταν αυτή έρχεται με τη μορφή μιας πολύ μεγάλης αλλαγής που δεν είναι ευχάριστη.

Οι παγίδες του Δία

Φυσικά και υπάρχουν παγίδες και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ο Δίας κάνει την εμφάνισή του και ακουμπά ευαίσθητες ζωδιακές περιοχές του γενέθλιου χάρτη μας ή τους πλανήτες μας, έχει την τάση να μας ενισχύει με υπεραισιόδοξα συναισθήματα, στα οποία είναι πολύ εύκολα να αφεθούμε, έχοντας την αίσθηση πως ό,τι και να γίνει, όλα θα πάνε καλά!

Αυτό έχει να κάνει με τον Εσωτερικό εχθρό που λέγεται... Εγώ, και που ενισχύεται επικίνδυνα κάτω από την επιρροή αυτού του Ευεργέτη πλανήτη.

Αυτή η αίσθηση του να αισθανόμαστε πως η τύχη θα βρίσκεται πάντα με το μέρος μας, είναι που μπορεί να δημιουργήσει μια τάση εφησυχασμού. Αφήνουμε ακόμα και σημαντικές ευκαιρίες να περνούν από μπροστά μας ανεκμετάλλευτες, επειδή έχουμε τη βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν κι άλλες!

Ή ακόμα μπορεί και από αμέλεια, να προσπερνούμε λεπτομέρειες, ιδιαιτέρως σημαντικές για τα θέματα μας, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εκτός παιχνιδιού, μόνο και μόνο επειδή δεν τους δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.

Ο Δίας λοιπόν μπορεί να φέρει πολλές εξαπατήσεις και πάντα χρειάζεται να θυμόμαστε πως, “ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός”, γιατί είναι πολύ εύκολο ακόμα και να παραπλανηθούμε.

Ο γενέθλιος Δίας στον Τοξότη

Ένας Δίας ενθουσιώδης και καλοσυνάτος έτοιμος να ξεχάσει ό,τι μπορεί να του έχεις κάνει ή να τον έχει ενοχλήσει.

Το άτομο με τον Δία στον Τοξότη νοιάζεται για την ουσία της ανθρώπινης σχέσης και όχι για κάθε μορφής τυπικότητα, μιας και εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτό: Να είναι ο εαυτός του ελεύθερος και ειλικρινής με διάθεση να λέει αυτό που πιστεύει, αλλά και ευαίσθητος και τρυφερός.

Αναζητά την ουσία της ζωής και αυτό τον ωθεί σε κάθε μορφή αναζήτησης που του προσφέρει εμπειρίες και σε πολλές περιπτώσεις η διδασκαλία θα είναι αυτό που τον εκφράζει και σαν επάγγελμα.

Θα λέγαμε πως το άτομο με τον Δία στον Τοξότη, μπορεί να περάσει πολλά χρόνια, και πολλά είδη εμπειριών, μέχρι να κατασταλάξει σε κάτι που θα τον ενδιαφέρει και να καταλήξει σε αυτό. Βεβαίως λόγω αυτής της ανάγκης που δημιουργεί στο άτομο για ελευθερία, είναι δύσκολο το πρόσωπο αυτό να μπει σε συμβατικά καλούπια ή να δεσμευτεί, επειδή ο Δίας στον Τοξότη ωθεί συνεχώς σε μια διαρκή αναζήτηση για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό ή κάτι μεγαλύτερο!

Βεβαίως, στην αρνητική του έκδοση, ο Δίας στον Τοξότη μπορεί να δημιουργήσει το άτομο εκείνο που σπαταλιέται διαρκώς ανάμεσα σε διάφορες άκαρπες αναζητήσεις, περιπλανάται από τόπο σε τόπο, από ιδέα σε ιδέα ή από δουλειά σε δουλειά, χωρίς ποτέ να καταλήξει κάπου, ούτε σαν αντικείμενο, ούτε σαν φιλοσοφία!

Στην υγιή του μορφή, ωστόσο, μπορεί να δώσει μια υγιή και συγκροτημένη προσωπικότητα, με έντονες ανθρωπιστικές τάσεις και διαθέσεις και ισχυρή ηθική.

Ο διελαύνων Δίας στον Τοξότη

Συχνά, όταν ακούμε το όνομα του Δία, έχουμε μέσα μας μια έμφυτη χαρά, γιατί το μυαλό μας πηγαίνει στις ευκαιρίες και στα δώρα που φέρνει στις ζωές μας. Εν μέρει είναι και έτσι, αλλά όχι μόνο αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, μιας και έτσι θα αναπτύξει πλήρως τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Από τον Τοξότη, ο Δίας θα βοηθήσει στο να μπορέσουμε να οραματιστούμε ένα νέο ορίζοντα, πιο φωτεινό, περισσότερο ελπιδοφόρο και φυσικά να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Θα υπάρξει έκδηλη η επιθυμία, αλλά και η τάση αυτή του να προχωρήσουμε μπροστά, να υποστηρίξουμε την αλλαγή και τη βελτίωση, τόσο σε κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Υπάρχει και μια μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά φαίνεται πως τώρα είμαστε και πιο ανοιχτοί στο να γνωρίσουμε νέες αντιλήψεις, να συνδεθούμε με μεγαλύτερη ευκολία και με άλλους, πρόσωπα ή πολιτισμούς και να τους κατανοήσουμε ή να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους πιο ουσιαστικά!

Τη χρονιά αυτή φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή και θέματα όπως το προσφυγικό θα έρθουν πολύ πιο έντονα στο προσκήνιο. Η διαφορά είναι πως επειδή όλα είναι πιο ανοιχτά και σαφώς πιο αισιόδοξα, τώρα μπορεί να υπάρξουν λύσεις που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις ανάγκες.

Ο Τοξότης, είναι ζώδιο θετικό, με έντονη την ανάγκη της έκφρασης, προσαρμόζεται εύκολα και έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί στον μήκος κύματος που παίρνει από τους άλλους. Είναι ο ερευνητής που θέλει διαρκώς να βρίσκεται σε κίνηση, να αναζητά, να εξερευνά, να μαθαίνει και να μην επαναπαύεται σε ότι έχει.

Χρειάζεται την ελευθερία εκείνη που του επιτρέπει να κάνει αυτό που επιθυμεί, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Γι αυτόν όλη η ουσία είναι να βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση και εξερεύνηση και να γεμίζει νέες εμπειρίες, έχοντας πάντα έναν υψηλό δείκτη ηθικής.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, των ευκαιριών και της δικαιοσύνης. Επηρεάζει την αύξηση και την εξέλιξη του ατόμου, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Είναι η έκδηλη τάση για αύξηση.

Έρχεται λοιπόν η στιγμή για να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, να ανοίξουμε νέα κεφάλαια στη ζωή μας, να κάνουμε καινούργια εξελικτικά βήματα, να αναπτυχθούμε και να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον μας.

Ο Δίας στον Τοξότη, είναι μια εποχή αυξημένης έμπνευσης και οραματισμού, βασικά στοιχεία για την έναρξη της δράσης.

Χρειάζεται να αντλήσουμε πληροφορίες και γνώση, να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα άλλο πρίσμα, πιο ανοιχτό, πιο καθαρό, πιο ελεύθερο, για να μπορέσουμε να πορευτούμε καλύτερα.

Γεγονός είναι πως, το διάστημα αυτό, θα νιώσουμε πολύ περισσότερο την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα δεσμά μια συμβατικής ζωής και να ακολουθήσουμε περισσότερο τη φωνή της καρδιάς και των νέων εμπειριών.

Και φυσικά, είναι ο καιρός για να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω μας ένα μοντέλο ζωής που δεν μας εκφράζει.

Είτε αυτό αφορά δουλειά, είτε αφορά σχέσεις ή περιοριστικές πεποιθήσεις, η εποχή αυτή μας καλεί να κάνουμε ανανέωση.

Στην διάρκεια αυτού του χρόνου είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουμε ένα μοντέλο ζωής με περισσότερη περιπέτεια και μεγαλύτερο άνοιγμα σε πρόσωπα ή καταστάσεις. Ίσως ακόμα να συναντήσουμε και ένα πρόσωπο που έχει τον ρόλο του πνευματικού δασκάλου απ’ το οποίο έχουμε να πάρουμε πολλά!

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η γενναιοδωρία, η ανεκτικότητα, το δόσιμο, η προσφορά και η φροντίδα, ποιότητες που μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα ευεργετικές, όχι μόνο για εκείνους που τις δέχονται, αλλά κυρίως για εσένα που τις προσφέρεις.

Με ό,τι καταπιάνεσαι, όπου στρέφεις την προσοχή σου, αυτό και σου ανταποδίδεται διπλά και τριπλά. Κυρίως αυτό που προάγεται τώρα είναι η κατανόηση και ο σεβασμός της διαφορετικότητας, που εξυπηρετεί καλύτερα και την σύνδεσή μας με τους γύρω μας.

Θέματα που σχετίζονται με την πολιτική, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τη δικαιοσύνη, τα ταξίδια και με καινούργιους πολιτισμούς, μπορεί να τεθούν σε μια νέα βάση.

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα μπορεί να αλλάξει… και τότε είναι πολύ πιθανό να αντιληφθούμε καλύτερα τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω μας!

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω παρέα με Δία στον Τοξότη

Ας μην ξεχνάμε πως τη χρονιά αυτή μέχρι τον Δεκέμβριο 2019, έχουμε μια πολύ σημαντική πλανητική συγκυρία: Κρόνο στον Αιγόκερω και Δία στον Τοξότη.

Δίας και Κρόνος είναι οι δύο δάσκαλοι του ζωδιακού. Ο Δίας είναι ο δάσκαλος που παρέχει γνώσεις και ο Κρόνος είναι αυτός βαθμολογεί, ο εξεταστής. Αυτός θα διαπιστώσει τι αποκομίσαμε από τις εμπειρίες που βιώσαμε από τις ευκαιρίες που μας προσφέρθηκαν και μας δίνει το αντίτιμο.

Αυτοί οι δύο είναι οι λεγόμενοι Πατρικοί Πλανήτες (μαζί με τον Ήλιο), και μάλιστα Δίας- Κρόνος είναι οι πνευματικοί μας πατέρες!

Τη χρονιά αυτή θα μας βοηθήσουν είτε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τις ευκαιρίες που θα μας προσφερθούν, είτε να θέσουμε τις βάσεις για τα θεμέλια της μετέπειτα ζωής μας. Είναι μια χρονιά στήριξης και προσφοράς που μπορεί να ευνοήσει σημαντικά το ανθρώπινο είδος, αν γίνουν βέβαια οι σωστές επιλογές και οι σωστοί χειρισμοί.

Πως ο Δίας στον Τοξότη θα επηρεάσει το ζώδιο σας;

Από τη νέα θέση του Δία ευνοούνται κυρίως οι εκπρόσωποι της πύρινης τριπλότητας, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, που μπορεί να βρεθούν μπροστά σε σημαντικές ευκαιρίες που, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να τους αλλάξουν την ζωή! Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, στις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιο σας. Δείτε επίσης το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν τα ζώδια.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 01-11-2018 09:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι