blank
 
blank

Αστρολογία: Νιώσε καλύτερα! Η σελήνη σου θα σου πει τον τρόπο…

 
Αστρολογία: Νιώσε καλύτερα! Η σελήνη σου θα σου πει τον τρόπο…
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

 

Στην αστρολογία, η Σελήνη παίζει σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα μας. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις παραφορτωθεί συναισθηματικά και …δεν πάει άλλο, η σελήνη μπορεί να σου πει πώς θα ελαφρύνεις τη διάθεσή σου και θα νιώσεις καλύτερα. Το ζώδιο όπου βρισκόταν η σελήνη σύμφωνα με την αστρολογία όταν γεννήθηκες δείχνει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζεις τις συναισθηματικές «καταιγίδες» και τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής σαν ένα μωρό στη μητρική αγκαλιά. Φανερώνει τι είναι εκείνο που σε βοηθά να γεμίζεις τις μπαταρίες σου και να ξαναβρίσκεις τη δύναμή σου.
Αν δεν ξέρεις σε ποιο ζώδιο έχεις τη «γενέθλια» σελήνη σου, κάνε κλικ εδώ και δες τον αστρολογικό χάρτη σου.

Στη συνέχεια διάβασε το ζώδιο που της αντιστοιχεί με βάση την αστρολογία. Καλό είναι επίσης, να διαβάσεις και ό,τι αναφέρεται για τη Σελήνη στον Καρκίνο, γιατί αφορά σε κάποιο βαθμό όλα τα ζώδια.

Η σελήνη στον ΚΡΙΟ
Αν έχεις τη σελήνη στον Κριό, έμαθες από παιδάκι ότι πρέπει να βασίζεσαι πάνω απ’ όλα στις δικές σου δυνάμεις. Αυτή είναι και η άμυνά σου απέναντι σε όποιον μπορεί να πληγώσει: ότι εσύ θα είσαι πάντα ελεύθερος και ανεξάρτητος. Έτσι βρίσκεσαι πολλές φορές να έχεις φορτωθεί υπερβολικά με συναισθηματικά βάρη που δεν μοιράζεσαι.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Εκτονώσου με μια σωματική δραστηριότητα. Πήγαινε έναν περίπατο έξω, κάνε το γύρο του οικοδομικού τετραγώνου τρέχοντας, δώσε διέξοδο με την κίνηση στα συναισθήματά σου. Και, παρόλο που νομίζεις πως μπορείς και οφείλεις να τα καταφέρεις όλα μόνος σου, ζήτα βοήθεια από τους άλλους. Όλοι εξαρτόμαστε από όλους και κανείς μας δεν είναι παντοδύναμος!

Η σελήνη στον ΤΑΥΡΟ
Αν έχεις τη σελήνη στον Ταύρο, για σένα από παιδί η ασφάλεια ήταν συνώνυμη με τη ζεστασιά και τη σταθερότητα στο περιβάλλον σου, αλλά και με την ικανοποίηση που μπορούσες να πάρεις από τις αισθήσεις σου. Γι’ αυτό είναι πιθανόν συχνά να βρίσκεις παρηγοριά στο φαγητό αλλά και στις υλικές ανέσεις.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Δημιούργησε γύρω σου ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, που να θυμίζει «φωλιά». Μίλησε ή συναντήσου με πρόσωπα που αγαπάς. Η σωματική επαφή, όπως ένα χάδι ή ένα μασάζ, θα σε ηρεμήσει. Κι αν μια κατάσταση σου φέρνει πανικό, αναλογίσου τι κοινά στοιχεία υπάρχουν με γεγονότα του παρελθόντος και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εμπειρία σου.

Η σελήνη στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Αν έχεις τη σελήνη στους Διδύμους, για σένα ο κατ’ εξοχήν τρόπος να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου είναι μιλώντας γι’ αυτά. Καμιά φορά όμως, χάνεσαι στη… μετάφραση. Μπερδεύεις το ουσιώδες με το επουσιώδες και μπορεί να μη δίνεις στον άλλο να σε καταλάβει επακριβώς.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Σκέψου, αξιολόγησε και κουβέντιασε με σαφήνεια τα συναισθήματά σου. Γράψε τα, αν αυτό θα σε βοηθήσει να τα προσδιορίσεις καλύτερα. Μπορείς ακόμα και να κρατάς ημερολόγιο. Η κουβέντα με τους άλλους για το πώς αισθάνεσαι θα σου δώσει μια πιο αντικειμενική και «ψύχραιμη» οπτική. Αν θέλεις να εκτονωθείς σωματικά, πάρε το αυτοκίνητο και πήγαινε μια βόλτα. Η εναλλαγή παραστάσεων θα σε ηρεμήσει.

Η σελήνη στον ΚΑΡΚΙΝΟ
Αν έχεις τη σελήνη στον Καρκίνο, για σένα δεν νοείται ζωή χωρίς τους «δικούς σου» ανθρώπους, και ιδίως την οικογένεια. Πολλές φορές η ευαισθησία σου στα συναισθήματα των άλλων αγγίζει τα όρια της διαίσθησης. Καταλήγεις να φορτώνεσαι συναισθηματικά με προβλήματά τους που δεν σε αφορούν.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Μην την κρατάς μέσα σου. Χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να εκτονωθείς. Μίλα σε κάποιον, γράψε σε ένα χαρτί πώς νιώθεις, γρονθοκόπησε μαξιλάρια, ζωγράφισε, βάλε τις φωνές! Φρόντισε να έχεις γύρω σου ανθρώπους που μπορούν να σε στηρίξουν όταν είσαι πεσμένος, κι όχι μόνο να ζητούν από εσένα υποστήριξη. Χαλάρωσε με τη βοήθεια του νερού. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, κολύμπησε, πήγαινε βόλτα στην παραλία…

Η σελήνη στον ΛΕΟΝΤΑ
Αν έχεις τη σελήνη στον Λέοντα, επειδή θέλεις διαρκώς να αποσπάς την προσοχή και τον θαυμασμό, δεν είσαι και πολύ εκλεκτικός ως προς τα άτομα που έχεις γύρω σου. «Οπαδοί» να είναι, κι ό,τι να΄ ναι. Συχνά προσπαθείς να ξεχωρίσεις απλά και μόνο για να είσαι πρώτος, χωρίς να έχει σημασία σε τι.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Καλλιέργησε σχέσεις με ανθρώπους, φίλους ή συναδέλφους, που μπορούν να σου προσφέρουν υποστήριξη και να δώσουν… κάποια γνώμη της προκοπής. Εκτόνωσε την αδρεναλίνη που έχεις μέσα σου με κάποια δραστηριότητα που να εμπεριέχει το παιχνίδι ή με ένα δημιουργικό χόμπι. Ακόμα και ένα ανώδυνο φλερτάκι είναι για σένα καλός τρόπος να ξεδώσεις.

Η σελήνη στην ΠΑΡΘΕΝΟ
Με τη σελήνη σου στην Παρθένο, πάντα έχεις την αίσθηση ότι η αξία σου ως προσώπου εξαρτάται από εκείνα που κάνεις. Τα οποία μάλιστα πρέπει να είναι …κοινωφελή, ώστε να κερδίζεις την επιδοκιμασία των άλλων.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Πάψε να θεωρείς ότι πρέπει πάντα να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει κάτι, άμα χρειαστεί. Ακόμα κι αν θα το κάνεις καλύτερα από τους άλλους, άσε να αναλαμβάνουν και εκείνοι. Ας μην γίνονται όλα από σένα! Αν σε προβληματίζει ένα θέμα, κάνε έναν κατάλογο με τα υπέρ και τα κατά για να το αναλύσεις καλύτερα. Και αν θέλεις μια σωματική εκτόνωση, τακτοποίησε ένα συρτάρι, το γραφείο σου, την κουζίνα…

Η σελήνη στον ΖΥΓΟ
Αν έχεις τη σελήνη στον Ζυγό, δίνεις προτεραιότητα στις αρμονικές σχέσεις και συνεργασίες με τους άλλους. Οι καταστάσεις που εμπεριέχουν εντάσεις και συγκρούσεις σε πιέζουν πάρα πολύ. Δίνεις μεγάλη σημασία στο να κερδίζεις την αποδοχή των άλλων, σε βαθμό που να σου δημιουργούνται προβλήματα, αφού δεν γίνεται να είναι όλοι καλά με όλους.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Επηρεάζεσαι εύκολα από τον χώρο γύρω σου, θετικά ή αρνητικά. Αν τον έχεις τακτοποιημένο, φιλόξενο, καλόγουστο, ηρεμείς. Επίσης σε κάνει να νιώθεις καλύτερα η επαφή με την ομορφιά, μέσα από την τέχνη ή τη λογοτεχνία. Ως προς τα θέματα που σε απασχολούν, αντάλλαζε απόψεις με αρκετούς ανθρώπους. Έτσι μπορεί να βρεις την καλύτερη λύση.

Η σελήνη στον ΣΚΟΡΠΙΟ
Αν η σελήνη σου βρίσκεται στον Σκορπιό, δίνεις μεγάλη σημασία στην εξερεύνηση του εσωτερικού σου κόσμου και στην αναζήτηση των βαθύτερων στοιχείων της προσωπικότητάς σου. Μπορεί όμως και να έχεις τάση να πιστεύεις πως όσο λιγότερα ξέρουν οι άλλοι για σένα, και όσο σε φοβούνται, τόσο πιο ασφαλής είσαι.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Να ξέρεις ότι αυτή η θέση της σελήνης σου στον ζωδιακό σού δίνει μεγάλη ψυχική δύναμη. Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να συγχωρείς τους άλλους, γιατί η μνησικακία και η πικρία φθείρουν πρώτα εσένα. Επειδή έχεις «ψαχτεί» αρκετά από μόνος σου, ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να σε βοηθήσει πολύ να ξεδιαλύνεις διάφορα ζητήματά σου, αν έχεις μια τέτοια ανάγκη.

Η σελήνη στον ΤΟΞΟΤΗ
Με τη σελήνη σου στον Τοξότη, έχεις ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση της προσωπικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας στο να εκφράζεις και να πραγματοποιείς αυτά που θέλεις στη ζωή σου. Επίσης έχεις ένα σύστημα από προσωπικές αρχές που δύσκολα παραβιάζεις.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Αν έχεις να κάνεις οποιεσδήποτε δύσκολες συζητήσεις, φρόντισε να γίνονται σε ανοιχτούς ή σε μεγάλους χώρους. Για σένα η στενοχώρια είναι κυριολεκτική έννοια: «στενότητα χώρου». Επιστράτευσε το δώρο της αισιοδοξίας που σου κάνει ο Τοξότης. Και μην δέχεσαι πράγματα που προδίδουν τις εσωτερικές σου αξίες. Όσο κι αν φαίνεται σαν μια λύση, θα σου προκαλέσει αργότερα μεγαλύτερη πίεση.

Η σελήνη στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Αν η σελήνη σου είναι στον Αιγόκερω, έχεις έντονες ανταγωνιστικές τάσεις και θέλεις να διακρίνεσαι συνεχώς. Πιθανόν, σε φάσεις ψυχολογικής πίεσης, για σένα το καλύτερο συναισθηματικό καταφύγιο να είναι η δουλειά. Ίσως όμως και να έχεις την εντελώς αντίθετη αντίδραση, πέφτοντας στην αδράνεια.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Ελάφρωσε τον εαυτό σου από τις παραπανίσιες ευθύνες. Πολλά από τα πράγματα που θεωρείς πως είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, εσύ και μόνον εσύ, μπορούν κάλλιστα να διεκπεραιωθούν από άλλους. Ενδεχομένως να σε βοηθήσει η παρουσία στη ζωή σου ενός προσώπου που να σέβεσαι και να εκτιμάς, να σε επηρεάζει θετικά και να λειτουργεί για σένα ως μέντορας.

Η σελήνη στον ΥΔΡΟΧΟΟ
Αν η σελήνη σου βρίσκεται στον Υδροχόο, δεν υπάρχει για σένα τίποτα πιο σημαντικό από την ελευθερία και την ανεξαρτησία σου. Είναι πολύ πιθανό η αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας για σένα να ταυτίζεται με το γερό μυαλό και την απουσία της εξάρτησης από πρόσωπα και καταστάσεις.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Προσπάθησε να δεις τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχεις σε ένα πρόβλημα. Εξέτασε τα πράγματα μέσα από άλλο πρίσμα. Δείξε ανοχή και μη γίνεσαι επικριτικός απέναντι στους άλλους. Μερικές φορές βοηθά το να κρατάς κάποιες συναισθηματικές αποστάσεις, όχι μεγάλες όμως. Τέλος, μην ξεχνάς ότι εκτός από το μυαλό σου, έχεις και την καρδιά σου για να σε καθοδηγήσει.

Η σελήνη στους ΙΧΘΕΙΣ
Με τη σελήνη στους Ιχθείς, διαθέτεις μια απίστευτα δημιουργική φαντασία, που ομορφαίνει τη ζωή σου. Στην υπερβολή της όμως ίσως σε κάνει να χάνεις επαφή με την πραγματικότητα. Επίσης έχεις ανεπτυγμένη διαίσθηση ως προς τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των άλλων.
•    Τι να κάνεις όταν αισθάνεσαι πίεση: Βρες ισορροπία ανάμεσα στην κατάσταση που έχεις να αντιμετωπίσεις και στην τάση σου να αποδράσεις στον φανταστικό σου κόσμο. Το δεύτερο, αν γίνεται με μέτρο, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες. Εκμεταλλεύσου το χάρισμά σου να κατανοείς τους άλλους για να λύνεις προβλήματα και εντάσεις. Θα σε χαλαρώσει ένα περιβάλλον με το στοιχείο του νερού, από την μπανιέρα σου μέχρι την ακροθαλασσιά.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 13-09-2011 00:00:00