blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Δημοφιλή / Feng Shui
 
blank

Φενγκ σούι 2015: Κάνε το σπίτι σου να σου φέρει τύχη!

 
Φενγκ σούι 2015: Κάνε το σπίτι σου να σου φέρει τύχη!
Βαθμολόγησε
Score: 4.8  Ψήφοι: 16
 
Sponsored Links

Φενγκ σούι 2015

Φενγκ σούι 2015 Και προβλέψεις από τη Μυρτώ Αποστόλου

Η ευνοϊκή ενέργεια μέσα στο σπίτι ή στον χώρο της εργασίας σου επηρεάζεται διαφορετικά σε κάθε καινούργια χρονιά, ακριβώς όπως και το προσωπικό σου ωροσκόπιο! Ανακάλυψε λοιπόν, με τη βοήθεια του Φενγκ Σούι, πώς να κάνεις καλότυχο το σπίτι σου, στη φετινή κινέζικη χρονιά που ξεκίνησε από τις 19 Φεβρουαρίου 2015.
 
Αν διάβασες το Κινέζικο ωροσκόπιο 2015 θα ξέρεις ότι σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο έχουμε μπει στη χρονιά της Κατσίκας του Ξύλου. Η έλευση του νέου έτους συνδυάζεται με τις επιρροές της ενέργειας, διαφορετικές κάθε χρονιά, που δέχεται το σπίτι σου, σύμφωνα με τη θεωρία των Ιπτάμενων Άστρων του Φενγκ Σούι.
 
Τα Ιπτάμενα Άστρα είναι εννέα τύποι ενέργειας, που δημιουργούν την τάση να συμβούν διαφόρων ειδών γεγονότα, από τα πιο ευχάριστα μέχρι τα πιο δραματικά στη ζωή. Για λόγους ευκολίας, ονοματίζονται με αριθμούς, από το 1 μέχρι το 9.
 
Αν δεις την κάτοψη του σπιτιού σου χωρισμένη σε εννέα και ίσα μεταξύ τους ορθογώνια κομμάτια, τρία κατά μήκος επί τρία κατά πλάτος, το καθένα από τα περιμετρικά ορθογώνια αντιστοιχεί σε έναν προσανατολισμό (βορινός, βορειοανατολικός, ανατολικός, νοτιοανατολικός, νότιος, νοτιοδυτικός, δυτικός και βορειοδυτικός) και το κεντρικό τετράγωνο αντιστοιχεί στο μέσον του σπιτιού σου. Στο καθένα από αυτά τα τμήματα του σπιτιού πέφτει η ενέργεια ενός Ιπτάμενου Άστρου, που αλλάζει κάθε χρόνια. Για το κινέζικο έτος 2015 της Κατσίκας, που τελειώνει στις 7 Φεβρουαρίου 2016, οι ενέργειες των Ιπτάμενων Άστρων διοχετεύονται ως εξής στα εννιά τμήματα ενός χώρου, ανάλογα με τον προσανατολισμό τους:
 
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
4
Φέρνει: Επιτυχίες στον έρωτα, στις σπουδές, στις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, στη συγγραφή
ΒΟΡΕΙΑ
8
Φέρνει: Πλούτο, αφθονία υλική και συναισθηματική, οικογενειακή ευτυχία, επιτυχία
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
6
Φέρνει: Επαγγελματική άνοδο, τύχη, υποστήριξη από το περιβάλλον
ΔΥΤΙΚΑ
5
Φέρνει: Οικονομικές απώλειες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ατυχήματα
ΚΕΝΤΡΟ
3
Φέρνει: Διαμάχες, καβγάδες, κλοπές, προβλήματα με τον Νόμο, δικαστικές έριδες
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
1
Φέρνει: Επιτυχίες, ευνοϊκή επιρροή σε όλους τους τομείς, σε επάγγελμα, σπουδές, προσωπικά θέματα
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ
9
Φέρνει: Φήμη, καλές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής. Ενισχύει κάθε καλή αλλά και κακή επιρροή
 
ΝΟΤΙΑ
7
Φέρνει: Κλοπές υλικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, διαμάχες, κακογλωσσιά, πισώπλατα μαχαιρώματα
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
2
Φέρνει: Σοβαρά προβλήματα υγείας, οικονομικά προβλήματα, ατυχήματα
 
Η καθεμιά από αυτές τις επιδράσεις δεν έρχεται μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα του χώρου σου, αλλά και σε επηρεάζει ανάλογα με το κινέζικο ζώδιό σου. Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένας τομέας του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου και ανάλογα με το αν δέχεται θετικές ή αρνητικές επιδράσεις αυτός ο τομέας, επηρεάζεσαι κι εσύ. Να ποιες είναι αυτές οι αντιστοιχίες:
 
Ποντικός: Βόρειος τομέας
Βούβαλος: Βορειοανατολικός τομέας
Τίγρη: Βορειοανατολικός τομέας
Λαγός: Ανατολικός τομέας
Δράκοντας: Νοτιοανατολικός τομέας
Φίδι: Νοτιοανατολικός τομέας
Άλογο: Νότιος τομέας
Κατσίκα (Πρόβατο): Νοτιοδυτικός τομέας
Πίθηκος: Νοτιοδυτικός τομέας
Πετεινός: Δυτικός τομέας
Σκύλος: Βορειοδυτικός τομέας
Χοίρος: Βορειοδυτικός τομέας
 
Αλλά πριν χαρείς ή… τρομάξεις, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πως όλα αυτά δεν είναι προδιαγεγραμμένα, παρά δείχνουν τις τάσεις να συμβούν γεγονότα. Και τα μεν και τα δε είναι στο χέρι σου να τα κάνεις να γίνουν ή να τα αποτρέψεις. Αυτή είναι η λεγόμενη ανθρώπινη τύχη. Το Φενγκ σούι σου δημιουργεί το υπόβαθρο για να την πραγματοποιήσεις ή να την αποφύγεις, διαμορφώνοντας τον χώρο σου έτσι ώστε να ενισχύσεις τις θετικές επιρροές και να μετριάσεις τις αρνητικές. Και να πώς θα το πραγματοποιήσεις αυτό σε όλα τα σημεία του σπιτιού σου.

Οι προβλέψεις του Φενγκ σούι για καθε χωρο

ΚΕΝΤΡΟ 3

Οξυμένα πνεύματα

Η ενέργεια του Ιπτάμενου Άστρου που έρχεται στο κέντρο του κάθε σπιτιού ή εργασιακού χώρου τον επηρεάζει ολόκληρο. Και ειδικά το 3 δεν είναι από τα καλύτερα άστρα. Φέρνει νεύρα, διαμάχες, καβγάδες, παρανοήσεις, εξαπατήσεις, κλοπές, κακογλωσσιά, χωρισμούς σε ζευγάρια και συνεταίρους. Οι πιο επιβαρυμένοι μήνες για όλα αυτά είναι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος, ο Ιούλιος, ο Οκτώβριος και ο Ιανουάριος του 2016. Επίσης, επειδή το κέντρο του χώρου αντιστοιχεί στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, θα πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου, για να μη σου δημιουργηθούν προβλήματα υγείας, από έλκος και διαβήτη, μέχρι παχυσαρκία.
 
Καθώς, όπως προαναφέρθηκε, η ενέργεια του 3 εξαπλώνεται από το κέντρο σε ολόκληρο το σπίτι, επιδίωξε να κρατήσεις αυτή την περιοχή όσο πιο ήσυχη γίνεται και να μην κάνεις επισκευές ή ανακαινίσεις. Επίσης δεν είναι καλό να έχεις εδώ κάτι που να συνδέεται με νερό, όπως ένα σιντριβανάκι, ενυδρείο (ή ψύκτη, αν είναι εργασιακός χώρος). Όλα αυτά ανακινούν την αρνητική ενέργεια.
 
Πρόσεξε να εξετάσεις πολύ καλά οποιεσδήποτε οικονομικές συμφωνίες θα κλείσεις ή θα υπογράψεις φέτος. Το 3 προκαλεί ευέξαπτη και ανταγωνιστική διάθεση και αν έχεις εδώ την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο σου, χρειάζεται παραπανήσια ευελιξία και ψυχραιμία στη διαχείριση των σχέσεών σου.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον κεντρικό τομέα για το 2015:
 • Τοποθέτησε ένα φωτιστικό ή ένα κόκκινο κερί εδώ. Το φωτιστικό καλό είναι να έχει ξύλινη βάση και κόκκινο, πορτοκαλί ή ροδακινί «καπέλο».
 • Μην κρεμάς εδώ μελωδούς, ιδίως μεταλλικούς.
 • Το καλοκαίρι φρόντισε να μην υπάρχει ανεμιστήρας στο κέντρο του χώρου (αυτό ισχύει και για το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά).
 • Μην αφήνεις παιδιά να παίζουν και ζωάκια να συχνάζουν σε αυτό τον τομέα.
 • Φρόντισε ιδιαίτερα την ασφάλεια από κλοπή ή πυρκαγιά ολόκληρου του σπιτιού για το 2015.
 • Πρόσεξε τις σχέσεις σου, γιατί μπορεί να σου τη «φέρουν» πισώπλατα άτομα που ούτε καν υποψιαζόσουν.

ΒΟΡΕΙΑ 8

Ευημερία και αφθονία

Το Ιπτάμενο Άστρο 8 είναι το πιο ευνοϊκό απ’ όλα. Φέρνει τις καλύτερες προοπτικές για πλούτο και ευημερία. Κι ακόμα, καλοτυχία στον έρωτα, αρμονία στον γάμο, διάκριση, γόητρο και… καλοπέραση. Από αυτό φέτος ευνοούνται ιδιαίτερα όσοι έχουν σπίτια με πρόσοψη που βλέπει στον Βορρά, έχουν σε αυτό τον προσανατολισμό κρεβατοκάμαρα ή γραφείο ή βρίσκεται η κύρια είσοδος του σπιτιού τους στη βορινή πλευρά. Ευνοεί ιδιαίτερα τους νεαρούς άντρες και όσους ανήκουν στο ζώδιο του Ποντικού.
 
Μια καλή ιδέα για φέτος είναι να μεταφέρεις το γραφείο σου στη βορινή πλευρά του σπιτιού ή έστω του δωματίου όπου εργάζεσαι. Επίσης μπορείς να ενισχύσεις την ενέργεια του 8 με κρυστάλλους χαλαζία ή κρυστάλλινες σφαίρες, που θα τα τοποθετήσεις ή θα τα κρεμάσεις στη βορινή πλευρά. Καθώς το 8 ευνοεί και τις σχέσεις, μπορείς να βάλεις δύο ροζ καρδιές, κατά προτίμηση από ροζ χαλαζία ή ένα ζευγάρι πάπιες. Αλλά επειδή η ενέργεια αυτή είναι γήινη, μην έχεις πολύ μέταλλο εδώ γιατί μπορεί να την εξαντλήσεις. Να θυμάσαι ωστόσο ότι… η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και να μην παραμελήσεις την υγεία σου, έχοντας αποδυθεί στο κυνήγι του χρήματος. Ιδιαίτερα ευάλωτα σε μια τέτοια περίπτωση είναι τα νεφρά, τα αυτιά και το κυκλοφορικό.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Βορινό τομέα για το 2015:
 • Κρέμασε έναν πολυεδρικό σφαιρικό κρύσταλλο κοντά σε ένα παράθυρο ή μια πόρτα, σε ύψος ψηλότερο από το κεφάλι σου. Κάθε τόσο στριφογύριζε απαλά τον κρύσταλλο.
 • Η παρουσία και η δράση των ανθρώπων σε ένα χώρο με ευνοϊκό άστρο τον ενεργοποιεί. Χρησιμοποίησε όσο περισσότερο μπορείς το βορινό τμήμα του σπιτιού σου.
 • Ενίσχυσε την ενέργεια του πλούτου με ένα αγαλματάκι του τρίποδου βατράχου (το βρίσκεις σε καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι) στραμμένο έτσι, ώστε να κοιτά προς το εσωτερικό του σπιτιού.
 • Αν εδώ βρίσκεται η κρεβατοκάμαρά σου, τοποθέτησε στη βορινή πλευρά της κρυστάλλους αμέθυστου ή χαλαζία ή οκτώ στρογγυλά βότσαλα που θα βρεις σε κάποια παραλία. Όλα αυτά ενισχύουν την ευνοϊκή γήινη ενέργεια του 8.
 • Τοποθέτησε το γραφείο των παιδιών στη βορινή πλευρά του δωματίου τους.
 • Άνοιγε συχνά τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα της βορινής πλευράς για να μπαίνει γιανγκ ενέργεια.
 • Εξωτερικά από τη βορινή πλευρά του σπιτιού σου φρόντισε ο χώρος να είναι καθαρός και περιποιημένος, χωρίς σκουπίδια, άχρηστα αντικείμενα και ξεραμένα φυτά.

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6

Η ουράνια τύχη

Το Ιπτάμενο Άστρο 6, της «ουράνιας τύχης», όπως αποκαλείται, φέρνει υποστήριξη και από τις συγκυρίες και από ανθρώπους. Είναι ευνοϊκό για την καριέρα, τον πλούτο και για την προώθηση σε υψηλές θέσεις της ιεραρχίας, καθώς επίσης και για όσους εργάζονται στην αγορά ακινήτων. Επαγγελματικά λοιπόν δέχονται ενισχυμένη την επιρροή του όσοι έχουν σπίτι με πρόσοψη ή κύρια είσοδο στα βορειοανατολικά ή το γραφείο τους βρίσκεται σε αυτή την πλευρά. Ευνοεί ακόμα τους γεννημένους στα κινέζικα ζώδια της Τίγρης και του Πιθήκου, καθώς επίσης και τα μικρά αγόρια.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Βορειοανατολικό τομέα για το 2015:
 • Οι κρύσταλλοι χαλαζία, ιδίως οι σφαιρικοί και πολυεδρικοί, είναι καλοί να μπουν σε αυτό το τμήμα για να ενισχύσουν την ευνοϊκή ενέργεια.
 • Το Μέταλλο είναι καλό γι’ αυτή την περιοχή. Βάλε σε κάποιο σημείο έξι νομίσματα του Φενγκ Σούι δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Επίσης ένα επίχρυσο αγαλματάκι, π.χ. ένας Βούδας λειτουργεί καλά.
 • Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το λευκό χρώμα, όπως και τα μεταλλικά χρώματα (χρυσαφί, ασημί) σε αντικείμενα και υφάσματα.
 • Αν σε αυτό το σημείο του σπιτιού υπάρχει κρεβατοκάμαρα, η ενέργεια του 6 μπορεί να επιβαρύνει το αναπνευστικό και τα χέρια για όποιον κοιμάται εκεί. Απάλυνέ την χρησιμοποιώντας το μπλε χρώμα σε καλύμματα κρεβατιών κουρτίνες, χαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα. Και το μαύρο χρώμα βοηθά.

Φενγκ σούι 2015 Και προβλέψεις από τη Στεφανία Ζωγράφου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 1

Το άστρο της νίκης

Το Ιπτάμενο Άστρο 1 που έρχεται στο ανατολικό τμήμα του σπιτιού σου αποκαλείται και «άστρο της νίκης». Ευνοεί ιδιαίτερα όσους μένουν σε σπίτια με πρόσοψη ή κυρία είσοδο στην ανατολή, ή έχουν την κρεβατοκάμαρά τους εκεί. Επίσης είναι καλό για τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, για τους νέους άντρες και για όσους ανήκουν στο κινέζικο ζώδιο του Λαγού.
 
Καθώς το ανατολικό τμήμα του σπιτιού έχει ως στοιχείο το Ξύλο, ενώ η ενέργεια του 1 το Νερό, δημιουργείται για το 2015 ένας αρμονικός ενεργειακός συνδυασμός που είναι ευνοϊκός για σπουδές, καριέρα, πλούτο, καθώς επίσης για τα παιδιά και τους έρωτες. Έτσι, είναι καλό να μπορεί κανείς να εργάζεται, να μελετά ή να κοιμάται σε αυτήν την περιοχή του σπιτιού ή να τοποθετήσει το γραφείο του ή το κρεβάτι του στην ανατολική πλευρά ενός δωματίου. Επίσης, φρόντισε να περνάς στην ανατολική πλευρά του σπιτιού σου αρκετό χρόνο, ιδίως αν εκεί είναι ένα δωμάτιο που ευνοεί κάτι τέτοιο, όπως καθιστικό ή κουζίνα-τραπεζαρία.
 
Για να εναρμονίσεις ακόμα περισσότερο αυτή την καλή ενέργεια, χρησιμοποίησε στον χώρο αποχρώσεις του γαλάζιου ή του πράσινου, π.χ. σε ριχτάρια, μαξιλαράκια, αμπαζούρ, διακοσμητικά αντικείμενα. Παράλληλα μπορείς να ενισχύσεις τη δυνατότητα του 1 να φέρνει πλούτο τοποθετώντας στα ανατολικά ένα σιντριβανάκι ή ενυδρείο, εκτός αν εδώ έχεις κρεβατοκάμαρα. Είναι καλή ιδέα και για τον επαγγελματικό σου χώρο. Το σιντριβανάκι μπορεί να μπει εναλλακτικά και στην εξωτερική ανατολική πλευρά του σπιτιού ή του γραφείου σου, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Ανατολικό τομέα για το 2015:
 • Αν υπάρχει ένα κρεβάτι στην ανατολική πλευρά ενός δωματίου, βάλε από κάτω του έξι κινέζικα νομίσματα (εκείνα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο) δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα.
 • Για να ενισχύσεις τον πλούτο, τοποθέτησε ένα μικρό βάζο γεμισμένο με νομίσματα στην ανατολική πλευρά του εργασιακού σου χώρου ή και επάνω στο γραφείο σου, στην ανατολική γωνία.
 • Για κάποιον που σπουδάζει ένας μεταλλικός άβακας στο ίδιο σημείο θα του ενισχύσει την απόδοση.
 • Τα αγαλματάκια με δρακοχελώνες (τα βρίσκεις σε καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι) και με άλογα ενισχύουν τη νικηφόρα ενέργεια στην ανατολική πλευρά. Οι απεικονίσεις των αλόγων όμως, σε αγαλματάκια ή σε πίνακες, θα πρέπει να δίνουν την αίσθηση της περήφανης προέλασης και να μην είναι τα ζώα τρομαγμένα ή σκυφτά.
 • Εκτός από το γαλάζιο και το πράσινο, επίσης το μαύρο χρώμα λειτουργεί καλά φέτος στο ανατολικό τμήμα.
 • Εκείνο που θα πρέπει να αποφύγεις είναι το κόκκινο και τα συναφή (πορτοκαλί, έντονο ροζ, ροδακινί) που συμβολίζουν τη Φωτιά, η οποία «καίει» τη θετική ενέργεια αυτού του τομέα για το 2015. Παράλληλα, μην ανάβεις πολλά κεριά (ή και τζάκι αν υπάρχει) σε αυτό το μέρος.

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 2

Προσοχή… παντού

Όχι μόνο δεν είναι ευνοημένος αυτός ο τομέας για το 2015, αλλά δέχεται μια από τις πιο επιζήμιες μορφές ενέργειας. Το Ιπτάμενο Άστρο 2 έχει μια βαριά γήινη ενέργεια, που συνδέεται με σοβαρές αρρώστιες, αλλά και με ατυχήματα και απώλειες, οικονομικές και συναισθηματικές. Πιο ευάλωτοι σε αυτό είναι όσοι μένουν σε σπίτια με πρόσοψη ή κυρία είσοδο στα νοτιοανατολικά, ή έχουν εδώ κρεβατοκάμαρα. Επίσης όσοι ανήκουν στα ζώδια του Δράκοντα και του Φιδιού και η μεγαλύτερη κόρη μιας οικογένειας ή οι νέες κοπέλες.
 
Αν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει ευαίσθητη υγεία, καλό είναι να μην κοιμάται σε νοτιοανατολική κρεβατοκάμαρα. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκύους ή τις γυναίκες που θέλουν να συλλάβουν. Επίσης, απόφυγε να κάνεις οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις σε αυτό το σημείο του σπιτιού, όπως και να υπάρχει έντονη δραστηριότητα εδώ, καθώς «ανακινεί» την αρνητική ενέργεια.
Φρόντισε να μην υπάρχουν στον νοτιοανατολικό τομέα στοιχεία Φωτιάς, που επίσης τροφοδοτεί την κακή γήινη ενέργεια, δηλαδή αντικείμενα σε κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια ή ροδακινί χρώμα, αντικείμενα με τριγωνικό ή πυραμιδοειδές σχήμα καθώς και γυμνή φλόγα, σε αναμμένα κεριά και τζάκια. Ούτε είναι καλό να υπάρχει εδώ θερμάστρα (το καλοριφέρ δεν πειράζει).
 
Το παραδοσιακό γιατρικό που χρησιμοποιεί το Φενγκ Σούι γι’ αυτή την τόσο αρνητική ενέργεια είναι το αλατόνερο. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά τον αρνητισμό και αυτό το συναντάμε και σε πολλές άλλες παραδόσεις. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος που το ετοιμάζεις και το χρησιμοποιείς. Θα χρειαστείς ένα γυάλινο, πορσελάνινο ή μεταλλικό δοχείο, αλάτι (κατά προτίμηση ορυκτό, όπως των Ιμαλαϊων), τόσο που να γεμίζει το δοχείο κατά τα ¾ και 6 μικρά μεταλλικά νομίσματα (μπορεί να είναι και τα κινέζικα νομίσματα του Φενγκ Σούι). Επίσης και ένα χαλάκι ή πλαστικό (π.χ. ένα παλιό σου-πλα) για να βάλεις επάνω το βάζο, επειδή το αλατόνερο μπορεί εν καιρώ να φουσκώσει και να ξεχειλίσει. Γέμισε το δοχείο με αλάτι κατά τα ¾ και τοποθέτησε επάνω στο αλάτι τα έξι νομίσματα. Πρόσθεσε νερό μέχρι να γεμίσει τελείως το δοχείο. Τοποθέτησέ το ξεσκέπαστο πάνω στο χαλάκι, στο σημείο του σπιτιού όπου χρειάζεται. Δεν πρέπει ούτε να σκεπαστεί, ούτε να μπει σε κάποιο κλειστό μέρος, όπως ντουλάπι. Αυτό θα πρέπει να μείνει εκεί, απείραχτο για όλο τον χρόνο. Γι’ αυτό βάλε το σε ένα σημείο όπου δεν εμποδίζει και δεν κινδυνεύει να το ρίξει κάποιος, π.χ. σε μια γωνία. Αν δεν σου αρέσει να φαίνεται, κρύψε το πίσω από ένα καναπέ, παραβάν ή γλάστρα, αλλά όχι κολλημένο επάνω τους, γιατί μπορεί να χυθεί το αλατόνερο και να τα λερώσει. Γι’ αυτό άλλωστε χρειάζεται και το χαλάκι. Θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε αυτό και να ελέγχεις κατά διαστήματα μήπως χρειάζεται να συμπληρώνεις νερό ώστε να είναι διαρκώς γεμάτο.
 
Στο τέλος της χρονιάς, πάντα με το κινέζικο ημερολόγιο, δηλαδή στις αρχές Φεβρουαρίου, το αντικαθιστάς με καινούργιο στα ανάλογα σημεία που θα χρειαστούν για το 2016. Θα πρέπει όμως το συγκεκριμένο, επειδή έχει απορροφήσει όλη την αρνητική ενέργεια, να πεταχτεί έτσι όπως είναι και να μη ξαναχρησιμοποιηθεί κανένα από τα πράγματα που το αποτελούν. Μην αδειάσεις το αλατόνερο στην αποχέτευση, αλλά στο χώμα μακριά από το σπίτι και τα υπόλοιπα τύλιξέ τα σε μια πλαστική σακούλα και πέταξέ τα στα σκουπίδια. Βάλε αλατόνερο και στον χώρο της εργασίας σου. Θα χρειαστεί να κάνεις κάτι ανάλογο και για τη δυτική πλευρά του χώρου σου, που δέχεται μια παρεμφερή αρνητική ενέργεια φέτος.
 
Αν η κύρια είσοδός σου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, κρέμασε από πάνω της έναν οκταγωνικό κυρτό καθρέφτη Μπάγκουα (θα τον βρεις σε καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι) για να αντανακλά και να διώχνει την αρνητική ενέργεια. Αν η κρεβατοκάμαρά σου είναι στα νοτιοανατολικά και δεν μπορείς να κοιμάσαι αλλού, μετακίνησε το κρεβάτι σου σε έναν από τους ευνοϊκούς τομείς του δωματίου (στα βορειοανατολικά, ανατολικά, βόρεια ή νοτιοδυτικά) και χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που αναφέρονται εδώ.
 
Κάτι που μπορεί επίσης να προστατέψει την υγεία από την επιρροή του 2 είναι η κινέζικη κολοκύθα με το μακρύ στόμιο, που υπάρχει σε διακοσμητικά στα ανάλογα καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι. Αν βρεις μια αληθινή αποξηραμένη, κάνει επίσης δουλειά. Τοποθέτησέ την στη νοτιοανατολική γωνία του σπιτιού ή της κρεβατοκάμαρας, καθώς και της κουζίνας.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Νοτιοανατολικό τομέα για το 2015:
 • Το Μέταλλο είναι το στοιχείο εκείνο που βοηθά να μετριαστεί η αρνητική ενέργεια του 2. Τοποθέτησε στο νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού μεταλλικά αντικείμενα, αλλά όχι με αιχμηρά σχήματα. Πρέπει να είναι στρογγυλεμένα. Όσο περίεργο κι αν σου φανεί, ακόμα και ένα μεταλλικό στρογγυλό μπολ για το φαγητό του σκύλου ή τα βαράκια της γυμναστικής, κάνουν δουλειά!
 • Επίσης κρέμασε μεταλλικούς μελωδούς (όχι ξύλινους!) με έξι ράβδους. Ο μελωδικός ήχος του μετάλλου αμβλύνει την αρνητική επιρροή. Γι’ αυτό και είναι καλό να ακούγεται εδώ αρμονική μουσική (αν παίζει κάποιος ή από cd-player), κυρίως με ήχους εγχόρδων όπως το πιάνο, το βιολί και η κιθάρα. Αλλά και πολύ καλά είναι τα μεταλλικά θιβετιανά μπολ ή και άλλα όργανα που βγάζουν μεταλλικό ήχο, όπως τα πιατίνια, τα ζίλια κλπ.
 • Μπορείς να έχεις το στοιχείο του Μετάλλου και με τα χρώματα. Το λευκό, το ασημί (αλλά όχι το γκρι) και το χρυσαφί (όχι το κίτρινο) φέρνουν μεταλλική ενέργεια στο χώρο.
 • Αν υπάρχει ένα κρεβάτι στη νοτιοανατολική πλευρά ενός δωματίου και δεν μπορεί να μετακινηθεί, βάλε από κάτω του έξι κινέζικα νομίσματα (εκείνα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο) δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα.
 • Τα έξι κινέζικα νομίσματα μπορούν και να κρεμαστούν σε κάποιο σημείο ενός νοτιοανατολικού χώρου.
 • Επιπρόσθετα με την πολλή φασαρία και την κίνηση, απόφυγε και τον έντονο φωτισμό στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού.
 • Μην παραλείψεις το αλατόνερο.

ΝΟΤΙΑ 7

Το άστρο της κλοπής

Ο νότιος τομέας δέχεται για το 2015 την επιρροή του Ιπτάμενου Άστρου 7. Αυτό λέγεται και «άστρο της κλοπής», πράγμα που δεν προοιωνίζει και καλά πράγματα. Και όντως, συνδέεται με δυσάρεστα συμβάντα, όπως διαρρήξεις, βίαια ατυχήματα, τραυματισμούς (πιθανόν σε συνδυασμό με τις διαρρήξεις), εξαπατήσεις, κακογλωσσιά, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση συμφωνημένων και πισώπλατα μαχαιρώματα. Και επειδή ο τομέας αυτός έχει ως στοιχείο του τη Φωτιά, που εντείνει και τις καλές και τις κακές επιρροές, σημαίνει ότι η δράση του 7 ενισχύεται. Πιο ευάλωτοι σε αυτήν είναι όσοι μένουν σε σπίτια με πρόσοψη και κύρια είσοδο στον νότο ή ανήκουν στο ζώδιο του Αλόγου. Επίσης επηρεάζει και τη μεσαία κόρη μιας οικογένειας ή τα κορίτσια της πρώτης εφηβικής ηλικίας.
 
Για να είμαστε και πιο πρακτικοί, δεν αρκούν μόνο τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για να φυλάξουν το σπίτι σου από κλοπή και τις υποθέσεις σου από εξαπατήσεις, αν εσύ συμπεριφέρεσαι με απροσεξία και αφέλεια. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις όσο πιο ασφαλές γίνεται το σπίτι ή το γραφείο σου, ιδίως από τη νότια πλευρά. Αλλά μην ξεχνάς πως και η ενέργεια του 3 στο κέντρο έχει σχέση με κλοπές και άρα, η αντικλεπτική προστασία πρέπει να επεκτείνεται σε όλο το σπίτι. Παράλληλα, επειδή η ενέργεια της Φωτιάς είναι εγγενής στο συγκεκριμένο τμήμα, προφυλάξου και από τυχόν πυρκαγιές, από αμέλεια ή βραχυκύκλωμα.
 
Αν ο επαγγελματικός σου χώρος έχει νότιο προσανατολισμό, να είσαι διπλά προσεκτικός σε θέματα εξαπάτησης. Και έτσι κι αλλιώς φρόντισε να μην κλείνεις συμφωνίες ή υπογράφεις χαρτιά πριν ελέγξεις προσεκτικά τα πράγματα.
 
Αν έχεις τη δυνατότητα, γενικά μη χρησιμοποιείς πολύ το νότιο τμήμα του χώρου σου, ιδίως όταν υπεισέρχονται καταστάσεις όπου μπορεί να εξαπατηθείς.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Νότιο τομέα για το 2015:
 • Ένταξε στο χώρο, σε υφάσματα και αντικείμενα, το μπλε και το μαύρο, τα χρώματα που στο Φενγκ Σούι αντιστοιχούν στο στοιχείο του Νερού, ώστε να απαλύνεις την επιρροή αυτής της ενέργειας.
 • Απόφυγε να υπάρχουν στοιχεία Φωτιάς στη διακόσμηση αυτού του τμήματος, δηλαδή: αντικείμενα και υφάσματα σε κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια ή ροδακινί χρώμα, τριγωνικά και πυραμιδοειδή σχήματα, καθώς και αληθινή φωτιά, σε κεριά ή σε τζάκι ή θερμάστρα με φλόγα.
 • Μην κρεμάς μεταλλικούς μελωδούς εδώ.
 • Τοποθέτησε κρυστάλλους χαλαζία, που καθαρίζουν ενεργειακά τον χώρο.
 • Ένα κλασικό προστατευτικό σύμβολο για την ενέργεια του 7 είναι ένα αγαλματάκι μπλε ρινόκερου ή μπλε ελέφαντα, τοποθετημένου έτσι ώστε να βλέπει προς το εσωτερικό του σπιτιού.
 • Αν το γραφείο ή η κύρια είσοδός σου βρίσκονται στον νότιο, τον νοτιοανατολικό ή τον δυτικό τομέα, τοποθέτησε επάνω στο γραφείο σου, στα δεξιά σου, έναν δράκο.

Φενγκ σούι 2015 Και προβλέψεις από τη Μαντώ Σιδέρη

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ 9

Όλα στο πολλαπλάσιο

Το Ιπτάμενο Άστρο 9, που έρχεται στα νοτιοδυτικά του χώρου σου, ονομάζεται και «άστρο του πολλαπλασιασμού» ή «άστρο της μελλοντικής ευημερίας». Θεωρείται ότι φέρνει πολλά καλά, όπως φήμη και ευχάριστα γεγονότα, πλούτο, θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, αναγνώριση, εξέλιξη και βελτίωση. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει περίπτωση και να εντείνει ορισμένες αρνητικές καταστάσεις, έχοντας μια «εμπρηστική» επίδραση, καθώς άλλωστε η Φωτιά είναι και το στοιχείο του. Επηρεάζει περισσότερο όσους μένουν σε σπίτια με πρόσοψη ή κύρια είσοδο στα νοτιοδυτικά, τη μητέρα της οικογένειας και όσους ανήκουν στα ζώδια του Πιθήκου και της Κατσίκας.
 
Αν έχεις τον επαγγελματικό σου χώρο ή την είσοδό σου στα νοτιοδυτικά, θα σου ανοιχτούν σπουδαίες επαγγελματικές προοπτικές αυτή τη χρονιά. Το ίδιο και αν σπουδάζεις και μελετάς εδώ.
 
Κάτι που ελαττώνει κάπως την θετική επίδραση του 9 φέτος είναι η αρνητική επιρροή μιας άλλης ενέργειας που αποκαλείται στο Φενγκ Σούι «Μεγάλος Δούκας του Δία». Για να την αντιμετωπίσεις φρόντισε να μην κάνεις ανακαινίσεις και οικοδομικές εργασίες γενικά σε αυτό το τμήμα του σπιτιού.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Νοτιοδυτικό τομέα για το 2015:
 • Τοποθέτησε σε αυτή την περιοχή γλάστρες με πράσινα, υγιή φυτά (αλλά όχι μυτερά ή αγκαθωτά).
 • Επίσης μπορείς να έχεις ένα βάζο με λουλούδια, τα οποία όμως φρόντιζε να τα πετάς ή να αντικαθιστάς αμέσως μόλις αρχίζουν να μαραίνονται.
 • Μπορείς να ενισχύσεις αυτή την ενέργεια με στοιχεία της Φωτιάς δηλαδή αντικείμενα και υφάσματα σε κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια ή ροδακινί χρώμα, τριγωνικά και πυραμιδοειδή σχήματα, καθώς και αληθινή φωτιά, σε κεριά ή σε τζάκι ή θερμάστρα με φλόγα.
 • Τοποθέτησε σε κάποιο σημείο τα έξι ή εννέα κινέζικα νομίσματα που είναι δεμένα με κόκκινο νήμα. Μπορείς να τοποθετήσεις εδώ και άλλα σύμβολα του πλούτου, όπως τον τρίποδο βάτραχο ή ένα αληθινό πράσινο φυτό με στρογγυλεμένα φύλλα.

ΔΥΤΙΚΑ 5

Ζόρικες καταστάσεις

Το Ιπτάμενο Άστρο 5, που επηρεάζει φέτος τον δυτικό τομέα του χώρου σου, φέρνει μια βαριά και δυσαρμονική γήινη ενέργεια. Είναι πραγματικά η δυσμενέστερη περιοχή για φέτος, γιατί σε περίπτωση που δεν εξισορροπηθεί με τα κατάλληλα γιατρικά του Φενγκ Σούι, μπορεί να προκληθούν δυσάρεστα συμβάντα, οικονομικές απώλειες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ατυχήματα, περίπου όπως συμβαίνει και με το Ιπτάμενο Άστρο 2, στον νοτιοανατολικό τομέα. Η ενέργεια αυτή επηρεάζει περισσότερο όσους μένουν σε σπίτια με πρόσοψη, κύρια είσοδο, κρεβατοκάμαρα ή χώρο εργασίας στη δυτική πλευρά, όσους ανήκουν στο ζώδιο του Πετεινού και τα μικρότερα κορίτσια σε μια οικογένεια. Οι πιο δύσκολοι μήνες θα είναι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Ιανουάριος του 2016.
 
Για να μετριαστεί η δράση του 5, καλό είναι ο δυτικός τομέας του σπιτιού να μην «ενεργοποιείται» με έντονη δραστηριότητα, δυνατή μουσική (ή και τηλεόραση) καθώς και με τυχόν οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις. Αν έχεις σε αυτό το τμήμα του σπιτιού βοηθητικούς χώρους, όπως τουαλέτα, αποθήκη ή ξενώνα, είναι μικρότερο το πρόβλημα αλλά και πάλι θα πρέπει να τοποθετήσεις τα γιατρικά του Φενγκ Σούι που αναφέρονται πιο κάτω.
 
Το στοιχείο του Μετάλλου θα βοηθήσει να κατευναστεί αυτή η ενέργεια, σε αντίθεση με τα στοιχεία της Φωτιάς και της Γης, που καλό είναι να τα μετριάσεις ή να τα αποφύγεις.
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Δυτικό τομέα για το 2015:
 • Τοποθέτησε στο δυτικό τμήμα του σπιτιού μεταλλικά αντικείμενα, αλλά όχι με αιχμηρά σχήματα, αλλά στρογγυλεμένα. Όπως προαναφέρθηκε και στον νοτιοανατολικό τομέα, ακόμα και ένα μεταλλικό στρογγυλό μπολ για το φαγητό του σκύλου ή τα βαράκια της γυμναστικής μπορούν να σε εξυπηρετήσουν.
 • Κρέμασε έναν μεταλλικό μελωδό με έξι ράβδους, καθώς ο ήχος του αμβλύνει την αρνητική επιρροή. Μπορείς ακόμα να έχεις εδώ και κάποιο μουσικό όργανο που βγάζει μεταλλικό ήχο όπως ένα θιβετιανό μπολ, ένα γκονγκ, πιατίνια, ζίλια κλπ. που να τα χτυπάς περιστασιακά.
 • Μπορείς να προσθέσεις το στοιχείο του Μετάλλου επίσης με τα χρώματα λευκό, ασημί και χρυσαφί.
 • Απόφυγε εντελώς το στοιχείο της Φωτιάς, δηλαδή τα κόκκινα, πορτοκαλί, φούξια και ροδακινί χρώματα, τα τριγωνικά και πυραμιδοειδή σχήματα και τις φλόγες, αναμμένα κεριά, τζάκια, θερμαντικά σώματα με φλόγα ή πυράκτωση, αλλά και επίσης τα δυνατά φώτα.
 • Όσο μπορείς μετρίασε και το στοιχείο της Γης, δηλαδή το καφέ, κίτρινο και μπεζ χρώμα, τα πολύ τετραγωνισμένα σχήματα και τα πήλινα και πέτρινα αντικείμενα.
 • Αν η κρεβατοκάμαρά σου είναι στα δυτικά και δεν μπορείς να κοιμάσαι αλλού, μετακίνησε το κρεβάτι σου σε έναν από τους ευνοϊκούς τομείς του δωματίου (στα βορειοανατολικά, ανατολικά, βόρεια ή νοτιοδυτικά) και χρησιμοποίησε όλα τα γιατρικά που αναφέρονται εδώ. Αν υπάρχει ένα κρεβάτι στην δυτική πλευρά οποιουδήποτε δωματίου και δεν μπορεί να μετακινηθεί, βάλε από κάτω του έξι κινέζικα νομίσματα (εκείνα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο) δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα.
 • Για προστασία της υγείας, αν υπάρχει κρεβατοκάμαρα ή κουζίνα στα δυτικά, τοποθέτησε εκεί μια κινέζικη διακοσμητική κολοκύθα, μεταλλική κατά προτίμηση, που τη βρίσκεις στα μαγαζιά με είδη φενγκ σούι. Επίσης είναι καλό να την τοποθετήσεις στη δυτική πλευρά μιας κρεβατοκάμαρας, ανεξάρτητα από το σημείο του σπιτιού όπου βρίσκεται, αν κοιμάται εκεί κάποιο πρόσωπο στο σπίτι με ευαίσθητη υγεία και δεν γίνεται να αλλάξει δωμάτιο.
 • Τέλος, μην παραλείψεις το γιατρικό με το αλατόνερο, που αναφέρθηκε παραπάνω για τον νοτιοανατολικό τομέα.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ 4

Έρωτας και δημιουργικότητα

Το Ιπτάμενο Άστρο 4 φέρνει στον βορειοδυτικό τομέα μια εξαιρετικά ευνοϊκή ενέργεια για τον έρωτα, τις σπουδές, την καλλιτεχνία, την έρευνα και όλες τις εργασίες που προϋποθέτουν δημιουργικότητα και έμπνευση. Ευνοεί τα ταξίδια, την απόκτηση σοφίας, την επέκταση των ιδεών και την προσωπική εξέλιξη. Η ενέργεια του 4 ωφελεί ιδιαίτερα όσους μένουν ή εργάζονται σε χώρους με την πρόσοψη ή την κύρια είσοδο στα βορειοδυτικά, ή έχουν σε αυτό τον τομέα κρεβατοκάμαρα ή γραφείο. Επίσης ευνοεί τον άντρα μέσα στο σπίτι, τον επικεφαλής μιας επιχείρησης (ή και τον αρχηγό της οικογένειας γενικά, που θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα, αν δεν υπάρχει άντρας) αλλά και όσους ανήκουν στα ζώδια του Χοίρου και του Σκύλου.
 
Είναι το άστρο που κατ’ εξοχήν ευνοεί τον έρωτα, αλλά δεν κάνει ηθικές διακρίσεις. Μπορεί λοιπόν να φέρει και παράνομες αγάπες, ιδίως αν κάποιος έχει τέτοιες τάσεις. Έτσι, χρειάζεται και κάποια προσοχή, μην βρεθείτε από δύο… τρεις. Η αλόγιστη χρήση αυτής της ερωτικής ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε σκάνδαλα και να πληγώσει ανθρώπους. Οι πιο επικίνδυνοι μήνες για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι οι Ιανουάριος Μάρτιος, Ιούνιος, Οκτώβριος και Δεκέμβριος.
 
Αλλά εν γένει αυτό είναι ένα από τα πιο ευνοϊκά άστρα του Φενγκ Σούι. Για να το ενισχύσεις λοιπόν, χρησιμοποίησε το στοιχείο του Νερού, δηλαδή νερό στη φυσική του κατάσταση σε ένα ενυδρείο ή ακόμα και σε ένα μεγάλο διαφανές μπολ με διακοσμητικά κεριά να επιπλέουν (αλλά όχι μέσα σε κρεβατοκάμαρα) καθώς και υφάσματα και αντικείμενα σε μαύρο και σκούρο μπλε χρώμα. Μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις κλαδιά μπαμπού μέσα σε νερό ή λουλούδια, που θα πρέπει όμως να τα αντικαθιστάς ή να τα πετάς πριν αρχίσουν να χαλάνε. Να ξέρεις πως οπουδήποτε έχεις νερό, θα πρέπει να αλλάζεται συχνά για να είναι πάντα καθαρό, αλλιώς αυτό θα κάνει και τον έρωτά σου να «λιμνάσει».
 
Τα γιατρικά του Φενγκ Σούι για τον Βορειοδυτικό τομέα για το 2015:
 • Μην έχεις εδώ πολλά μεταλλικά αντικείμενα γιατί το Μέταλλο κάνει την ενέργεια του 4 να εξασθενίσει. Περιόρισε και την πολλή Φωτιά.
 • Η βορειοδυτική πλευρά είναι φέτος ένα καλό σημείο για να έχεις πράσινα φυτά που ενισχύουν αυτό το άστρο, καθώς το στοιχείο του είναι το Ξύλο. Αλλά απόφυγέ τα, αν εδώ είναι κρεβατοκάμαρα.
 • Ο βορειοδυτικός τομέας φέτος είναι καλός για να τοποθετήσεις τα σύμβολα και τα γούρια του Φενγκ Σούι για την αγάπη, όπως αντικείμενα διπλά (δύο όμοια διακοσμητικά, δύο κεριά κλπ.), φωτογραφίες με εσένα και το ταίρι σου (ή απεικονίσεις ζευγαριών αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση συντρόφου), δύο πάπιες ή δύο καρδούλες από ροζ χαλαζία. Ένα ακόμα σύμβολο του έρωτα είναι η Δρακοχελώνα (θα τη βρεις σε καταστήματα με είδη Φενγκ Σούι).
 • Αν σπουδάζεις ή κάνεις κάποιο δημιουργικό επάγγελμα ή χόμπι, το βορειοδυτικό τμήμα του σπιτιού σου ή του δωματίου σου είναι το καλύτερο για να κάθεσαι και να δουλεύεις. Μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις εκεί τα βιβλία σου ή τα σύνεργά σου.

 Φενγκ σούι 2015 Και προβλέψεις από τη Νάντια Ρήγα

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-02-2015 16:27:00