blank
 
blank

Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου! Το Κινέζικο ωροσκόπιο 2015 και οι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά της Κατσίκας!

 
Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου! Το Κινέζικο ωροσκόπιο 2015 και οι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά της Κατσίκας!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 14
 

Κινέζικο ωροσκόπιο 2015: Η χρονιά της Κατσίκας

Μια άλλη Πρωτοχρονιά έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου: η κινέζικη! Για να μπει καλά λοιπόν και αυτή η χρονιά, το Έτος της Κατσίκας του Ξύλου, διάβασε τι σου επιφυλάσσει η τύχη σου, σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία.
 
Η χρονιά της Κατσίκας θα ξεκινήσει για εκατομμύρια ανθρώπους στις 19 Φεβρουαρίου 2015 με τους γεμάτους ενθουσιασμό εορτασμούς της ανατολίτικης παράδοσης, που θα διαρκέσουν επί δεκαπέντε μέρες. Σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία, ο «φασαριόζικος» τρόπος να γιορτάζεται ο ερχομός της χρονιάς, οφείλεται στο αρχαίο τέρας Νιάν, που περίπου τέτοιες μέρες έβγαινε από τη φωλιά του και επιτιθόταν στους ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν ήταν να το τρομάζουν με δυνατούς θορύβους, κοσμοσυρροή και φανφάρες, αλλά και με κόκκινα πανιά και αντικείμενα, ώστε να λουφάζει στη φωλιά του. Αλλά και οι προβλέψεις του ωροσκοπίου είναι παραδοσιακά ένας τρόπος να «ξορκίζουν» οι άνθρωποι κάθε κακό που μπορεί να τους έρθει, με το να προετοιμάζονται και να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν και πώς να κινηθούν. Σε ένα πιο λεπτοφυές επίπεδο, αυτό σημαίνει να εναρμονίζονται με τις ενέργειες που φέρνει η κάθε χρονιά, διαφορετικές ανάλογα με το κινέζικο ζώδιο που την κυβερνά, και να πράττουν αναλόγως.
 
Η φετινή χρονιά της Κατσίκας του Ξύλου, όπως ονομάζεται, διαρκεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2016. Ας μην ξεχνάμε ότι το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό, η Πρωτοχρονιά λοιπόν συμπίπτει με τη Νέα Σελήνη. Η ΚατσίκαΠρόβατο ή Κριάρι, μια και αυτές οι ονομασίες χρησιμοποιούνται και οι τρεις για το εν λόγω ζώδιο) είναι ένα από τα πιο ευνοϊκά ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο. Είναι το όγδοο στη σειρά και έχει ως στοιχείο της τη Γη, παίρνοντας ένα θερμό, καλοκαιρινό χαρακτήρα. Ειδικά όμως γι’ αυτή τη χρονιά συνδυάζεται και με το στοιχείο του Ξύλου. Ένας από τους λόγους που θεωρείται ευοίωνη είναι και το γεγονός ότι ο ιδεόγραμμά της περιέχεται και στη λέξη «αρμονία» και προφέρεται με παρεμφερή τρόπο.
 
Η ΚατσίκαΠρόβατο) είναι σύμβολο ειρήνης, αρμονικής συνύπαρξης και ηρεμίας. Έτσι διαμορφώνει την κυρίαρχη τάση της χρονιάς, που είναι κατά βάση εσωστρεφής και συμβιβαστική. Παρόλο που από διάφορα μέρη στον κόσμο υψώνονται φιλοπόλεμες ιαχές, θα πρυτανεύσει η λογική και θα υπάρξει μια περίοδος ανασυγκρότησης και συμβιβασμού με τη διατήρηση της ειρήνης.
 
Οι πιο δύσκολες περίοδοι της χρονιάς θα είναι κοντά στο ζώδιο του Δράκοντα, από την εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου και ακόμη περισσότερο στις μέρες του ζωδίου του Βουβάλου, από το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016. Προς το παρόν όμως, μπορούμε να αφεθούμε στις χαλαρωτικές δονήσεις από την ενέργεια της Κατσίκας.
Sponsored Links

Συνεννόηση και συμφιλίωση

Το ζώδιο αυτό συνδέεται επίσης και με τις τέχνες. Έχει σχέση ακόμα και με τη διαδικασία της ίασης των πληγών του παρελθόντος, οι οποίες προκλήθηκαν από άτομα που δεν σέβονταν τον άνθρωπο και την ίδια τη ζωή. Φέρνει την ενότητα στη βάση της πεποίθησης ότι το καλό τελικά θα νικήσει και θα επιβληθεί σε όλες τις δυνάμεις που αρνούνται να δεχτούν έναν ειρηνικό τρόπο διαβίωσης. Για εκείνους που πιστεύουν στο καλό, θα έρθει η ευτυχία και η επιτυχία.
 
Το σημαντικό είναι να συνενώσουν οι άνθρωποι τις δυνάμεις τους απέναντι στο κακό και στην καταστροφή που ετοιμάζει. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα υπάρχει μια γενική τάση για οργάνωση, για επιστροφή στα ουσιώδη και για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων με τη βοήθεια όχι μόνο της λογικής αλλά και της διαίσθησης.
 
Παρόλο που μπορεί διάφοροι να… ακονίζουν τα μαχαίρια τους σε πολλά μέρη του κόσμου, η ηρεμιστική ατμόσφαιρα της Κατσίκας απλώνεται παντού, τα συναισθήματα εξευγενίζονται και η σοφία επικρατεί. Μπορεί να μην εξαφανίζονται οι αρνητικές καταστάσεις, οι αμφιβολίες, η οργή ή η αγάπη για τη βία, τουλάχιστον όμως περιορίζονται.
 
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους ανθρώπους στις προσωπικές σχέσεις τους. Οι διαμάχες ανάμεσα στις οικογένειες ή οι συγκρούσεις για τα οικονομικά ζητήματα κατευνάζονται, καθώς πολλοί θα κοιτάξουν μέσα στις καρδιές τους και θα διαπιστώσουν ότι ο δρόμος για την αρμονία και την οικονομική ισχύ είναι ειρηνικός. Οι βίαιοι τρόποι εν τέλει δεν καταλήγουν παρά μόνο σε παραπανίσια βία.
 
Η ενότητα και η αφοσίωση είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή μέσα σε μια οικογένεια. Έτσι, οι παλιοί θυμοί, οι πικρίες και οι διαφωνίες θα παραμεριστούν για χάρη της αρμονίας. Αυτή η χρονιά δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε τους φράχτες και να ξαναχτίσουμε τις πεσμένες γέφυρες. Μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε τη σοφία μας απέναντι στην κτηνώδη δύναμη. Εκείνοι που θέλουν να είναι επιθετικοί, θα απομονώνονται μέσα από τη στρατηγική σκέψη και την κοινή λογική.
 
Πέρα βέβαια από τις γενικές προβλέψεις για το 2015, υπάρχουν και εκείνες που αφορούν το κάθε ζώδιο χωριστά. Μάθε λοιπόν τι σου φέρνει τους επόμενους μήνες η Κατσίκα του Ξύλου, κάνοντας κλικ στο δικό σου ζώδιο, στον πίνακα που ακολουθεί. Κι αν δεν ξέρεις ποιο είναι το κινέζικο ζώδιό σου, μπορείς να το δεις στο άρθρο μας Βρες το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο.
 


Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 17-02-2015 15:16:00