Quantcast
blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ανάδρομος Ερμής από τις 19 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου: Ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό!

 
Ανάδρομος Ερμής από τις 19 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου: Ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 7
 
Sponsored Links

Ανάδρομος Ερμής

Στις 19 Μαΐου ο Ερμής μπαίνει σε ανάδρομη πορεία και να ’μαστε πάλι με τις κλασικές συμβουλές: Απόφυγε τα ταξίδια, πρόσεξε τι λες και πώς εκλαμβάνεται, το νου σου σε ό,τι υπογράφεις και μην κάνεις κάποια σοβαρή συναισθηματική δέσμευση. Ακόμα και με τα ηλεκτρικά σου μπορεί να έχεις ζήτημα. Όμως, οι ανάδρομες πορείες του Ερμή διαρκούν ακόμα και δυο μήνες, ενώ συμβαίνουν τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο. Οπότε… δε λέει το να ανοίξεις μια τρύπα και να κρυφτείς όσο διαρκούν. Άσε που για πολλούς λόγους μπορεί αυτό το διάστημα να αποδειχθεί για σένα πολύ δημιουργικό. Γιατί τώρα ο Ερμής θα κάνει παιχνίδι ανάμεσα σε δυο κόσμους ή, ακόμα καλύτερα, ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας.

 

Στην ανάδρομή του πορεία, είναι σαν να έχει κινηθεί προς το δεξιό ημισφαίριο, εκείνο της διαίσθησης, του βασιλείου των πνευμάτων, του υπόγειου κόσμου. Μπορεί τότε να αισθανόμαστε πως οξύνονται εκείνες οι… άλλες αισθήσεις, της ψυχικής ευαισθησίας. Ίσως να παρατηρείς πράγματα που ως τότε είχες παραβλέψει. Θα έχεις μια τάση να επανεκτιμάς, να αναμορφώνεις, να επινοείς εκ νέου πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου. Ενδεχομένως να χρειαστεί να επαναλαμβάνεις αυτά που κάνεις δυο και τρεις φορές, αλλά ποιος είπε ότι ο Ερμής σου επιτρέπει να προχωράς με αυτόματο πιλότο;

 

Άλλωστε, χρειάζεται να βρίσκεσαι σε μια εγρήγορση. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να κάνεις λάθη και να παρερμηνεύσεις τα λεγόμενα και τα γραφόμενα των άλλων. Όμως, το ταξίδι στον υπόγειο κόσμο του Ερμή, μόλις συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι εκεί, μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλές και εποικοδομητικό. Ο Οίκος του ωροσκοπίου σου στον οποίο κινείται ο ανάδρομος Ερμής, εκείνος δηλαδή που αντιστοιχεί στο διάστημα από την 13η μέχρι την 4η μοίρα των Διδύμων εκπροσωπεί τον τομέα της ζωής σου όπου θα κάνεις το ταξίδι σου της αυτογνωσίας σε αυτό το διάστημα. (Αν δεν ξέρεις ποιος Οίκος σου αντιστοιχεί στην 4-13ο των Διδύμων, βρες τον στον αστρολογικό χάρτη του myastro.gr). Έτσι λοιπόν, αυτός ο Ερμής θα σε κάνει να διερωτάσαι για τα πάντα. Θα έχεις μια ανησυχία όταν πρόκειται να κλείσεις συμφωνίες, γιατί θα αναρωτιέσαι αν πραγματικά αυτό είναι που θα ήθελες. Και πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του, είναι ένα καλό διάστημα να αποτελειώσεις κάποιες εκκρεμότητές σου και να συλλέξεις αρκετές πληροφορίες, για να τις έχεις μαζί σου και να τις επεξεργαστείς στο διάστημα αυτό της ενδοσκόπησης. Στη συνέχεια, θα μπορείς να κατεβάσεις τους ρυθμούς και να αφεθείς να ταξιδέψεις σε άλλες διαστάσεις, να δοκιμάσεις διαφορετικά φίλτρα επίγνωσης, να ρίξεις φως στους εσωτερικούς δαίμονές σου, να επαναφορτιστείς και να είσαι έτοιμος για μια δυναμική επανεκκίνηση.

 

Να θυμάσαι ότι καθώς ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, τους Διδύμους, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 8 Ιουλίου 2015, αυτή η ανάδρομη κίνησή του έχει εξαιρετικά ισχυρές επιρροές. Παράλληλα. θα περάσει και πάνω από ορισμένα δυνατά ουράνια σώματα, όπως ο αρχαγγελικός αστέρας Αλντεμπαράν, που βρίσκεται στην 9η μοίρα των Διδύμων. Σύμφωνα με κάποιες αστρολογικές θεωρίες, η συνάντηση του Ερμή με τον Αλντεμπαράν ανακινεί το παλαντζάρισμα ανάμεσα στον καλό και το τον κακό εαυτό μας, δηλαδή τις αντικρουόμενες αρχές μας. Είναι πιθανό για λίγο στη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας του Ερμή να αισθανόμαστε μια σύγχυση, εξαιτίας της δυαδικότητας του εν λόγω πλανήτη. Αλλά στο τέλος η εμπειρία αυτή θα μας αφήσει πιο ευέλικτους και ευπροσάρμοστους, χαρίζοντάς μας την ικανότητα να γεφυρώνουμε τις αντιμαχόμενες καταστάσεις. Και σαν να φυσά λιωμένο γυαλί, ο Ερμής θα διαμορφώνει το μέλλον μέσα σε διαφορετικά σχήματα και ενδεχόμενα.

 

Το διάστημα του ανάδρομου Ερμή είναι επίσης ιδανικό αν θέλεις να διαβάσεις ή να γράψεις πάνω σε μεταφυσικά και απόκρυφα θέματα. Αυτό έχει να κάνει με την έμφαση που δίνει ο πλανήτης της νόησης στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου στη διάρκεια των ανάδρομων πορειών του. Καθώς μάλιστα βρίσκεται στο οικείο του περιβάλλον των Διδύμων, έχει λιγότερες πιθανότητες να βγάλει προς τα έξω τη γνωστή του πλευρά της εξαπάτησης.

Τι θα μπορούσες να ρωτήσεις τον εαυτό σου

Σε αυτή τη φάση που θα έχεις τη δυνατότητα να αναλογιστείς διάφορες καταστάσεις της ζωής σου, μπορείς να κάνεις κι εσύ μια αναδρομή στα προηγούμενα βήματά σου και να σκεφτείς αν υπάρχουν πεδία όπου αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Δες βαθιά και μη βιαστείς να δεχτείς αβασάνιστα την πρώτη απάντηση που θα πάρεις. Ανάλογα με το ηλιακό ζώδιο και τον ωροσκόπο σου, μπορείς να ξεκινήσεις θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα.

 

Κριός: Πόσο ακούω τους φίλους μου και τα αδέλφια μου;

 

Ταύρος: Μήπως είμαι υπερβολικά προσκολλημένος στα υλικά πράγματα;

 

Δίδυμοι: Μήπως αφήνω να υπερισχύει αρκετά συχνά η κακή πλευρά μέσα μου;

 

Καρκίνος: Πώς μπορώ να είμαι προφυλαγμένος στο προσωπικό μου καταφύγιο και ταυτόχρονα, να βρίσκομαι μέσα στον κόσμο;

 

Λέων: Από τι είδους άτομα περιβάλλομαι και ποιους μπορώ να εμπιστευθώ;

 

Παρθένος: Προχωρά η καριέρα μου όπως θα ήθελα; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσω το πώς παρουσιάζω τον εαυτό μου;

 

Ζυγός: Τι ξέρω; Πόσο μπορώ να βασιστώ στις γνώσεις και τις πληροφορίες μου;

 

Σκορπιός: Μήπως χρησιμοποιώ τους άλλους για την προσωπική μου ικανοποίηση; Κι αν ναι, πόσο με ωφελεί αυτό;

 

Τοξότης: Αγαπώ αληθινά αυτό το άτομο; Το θέλω πραγματικά να υπάρχει στη ζωή μου;

 

Αιγόκερως: Αξιοποιώ σωστά τον χρόνο μου ή τον σπαταλώ σε ανούσια και περιττά πράγματα;

 

Υδροχόος: Διασκεδάζω πραγματικά με όσα κάνω ή απλά είναι μια συνήθεια;

 

Ιχθείς: Ποιοι είναι η οικογένειά μου; Είναι το σπιτικό μου κατάλληλο για μένα;

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-05-2015 12:53:00