blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ο ανάδρομος Ερμής στους 12 οίκους και η επιρροή του στον γενέθλιο χάρτη μας.

 
Ο ανάδρομος Ερμής στους 12 οίκους και η επιρροή του στον γενέθλιο χάρτη μας.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 
Sponsored Links

Ο ανάδρομος Ερμής

Όταν ο Ερμής γίνεται ανάδρομος, πολλοί από εμάς παθαίνουμε πανικό. Ας δούμε τι σημαίνει η ανάδρομη πορεία του Ερμή και πώς μας επηρεάζει, με βάση τον αστρολογικό χάρτη μας.
 
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ερμής ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών. Παιδί του Δία και της νύμφης Μαίας, ο θεός με τα φτερωτά σανδάλια ήταν ψυχοπομπός, μετέφερε δηλαδή τις ψυχές των ανθρώπων στον Άδη. Στην αστρολογία, ο Ερμής συμβολίζει την επικοινωνία και τη σκέψη, γι’ αυτό το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται, αλλά και οι όψεις που σχηματίζει με τους υπόλοιπους πλανήτες, μας δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο που επικοινωνούμε και σκεφτόμαστε. Τι συμβαίνει, όμως, τις περιόδους που γυρίζει ανάδρομος;
 
Περίπου τρεις φορές τον χρόνο (καμιά φορά και τέσσερις όπως φέτος) ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης γυρίζει σε ανάδρομη πορεία (πάντα φαινομενικά, μιας και οι πλανήτες δε γυρίζουν ποτέ κυριολεκτικά ανάδρομοι). Κατά την περίοδο αυτή, η οποία διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες, το άτομο καλείται να επανεξετάσει, να επαναπροσδιορίσει θέματα τα οποία το απασχολούν, ώστε μετά την επιστροφή του σε ορθή πορεία, να λάβει αποφάσεις για το μέλλον. Τονίζουμε το «μετά», διότι κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του η επικοινωνία μπλοκάρεται, οι σκέψη δεν είναι καθαρή και τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε ενδέχεται να περάσουν στην άλλη πλευρά με διαφορετικό τρόπο από τον επιθυμητό, δημιουργώντας παρεξηγήσεις.
 
Ακόμη, οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια, καλό είναι να διπλοτσεκάρεται, αφού είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι ο ανάδρομος Ερμής θα το βραχυκυκλώσει, θα το αναβάλει ή θα το καθυστερήσει.
 
Σε ψυχολογικό επίπεδο, αυτή είναι μία καλή περίοδος για ενδοσκόπηση και “στροφή” του διαλόγου προς τα μέσα, ώστε να ανακαλύψουμε πράγματα για τον εαυτό μας, να αποκτήσουμε λίγο μεγαλύτερη αυτογνωσία και να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, που μας αποσπά από την περισυλλογή.
 
Θέματα που σχετίζονται με αδέρφια ή συγγενείς ενδέχεται να έρθουν στο προσκήνιο, ενώ κάποιες καταστάσεις που αφήσαμε ανολοκλήρωτες στο παρελθόν, τώρα καλούμαστε να τις επαναφέρουμε, για να τις πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Ο ανάδρομος Ερμής και πώς βρίσκουμε την επιρροή του

Κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και δε πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι για να βγάλουμε συμπεράσματα, πρέπει να κοιτάμε τον αστρολογικό χάρτη σαν ένα σύνολο, λαμβάνοντας υπόψη τα ζώδια, τους οίκους, αλλά και τις όψεις των πλανητών μεταξύ τους. Εν προκειμένω, ο οίκος στον οποίο διελαύνει ο ανάδρομος Ερμής θα μας δώσει πληροφορίες για τον τομέα που θα επηρεαστεί περισσότερο και αυτόν θα κληθούμε να επανεξετάσουμε.
 
Παράδειγμα: Την περίοδο από 5 έως 25 Ιανουαρίου 2016 ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος στον Υδροχόο και στον Αιγόκερω, άρα στον αστρολογικό χάρτη μας, κοιτάμε σε ποιους οίκους έχουμε Υδροχόο και Αιγόκερω, για να δούμε ποιους τομείς της ζωής μας θα επηρεάσει.
 
Γενικά, το 2016, οι περίοδοι κατά τις οποίες ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος είναι:
 
Ο Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο και τον Αιγόκερω από 5 ως 25 Ιανουαρίου.
 
Ο Ερμής ανάδρομος στον Ταύρο από 29 Απριλίου ως 22 Μαίου.
 
Ο Ερμής ανάδρομος στην Παρθένο από 31 Αυγούστου ως 21 Σεπτεμβρίου.
 
Ο Ερμής ανάδρομος στον Αιγόκερω και τον Τοξότη από 19 Δεκεμβρίου ως 7 Ιανουαρίου 2017.
 
Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα μας επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής, ανάλογα με τον οίκο που διελαύνει...

Ο ανάδρομος Ερμής στους οίκους

1ος οίκος (ωροσκόπος)
Τα θέματα που θα σε απασχολήσουν με αυτή τη διέλευση αφορούν την πορεία που ακολουθείς ώστε να εξελίξεις τον εαυτό σου. Ίσως να χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα (και αυτόν που σε βλέπουν οι άλλοι) και να αποστασιοποιηθείς από το περιβάλλον σου, για να επανεξετάσεις τυχόν συμπεριφορές, που επιδέχονται βελτίωσης. Αλλαγές, μέσα κι έξω.
 
2ος οίκος
Τα λεφτά μου, τα αποκτήματά μου. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον 2ο οίκο ενδέχεται να σου επιστρέψει χρήματα ή σημαντικά αντικείμενα. Καλή στιγμή για επαναπροσδιορισμό αξιών και της υλικής σου πραγματικότητας. Τι έχω, πόσα έχω και τι θέλω να αποκτήσω. Κακή στιγμή για αγορές και ξοδέματα.
 
3ος οίκος
Ως κυβερνήτης των Διδύμων, ο Ερμής συνδέεται άμεσα με τον 3ο οίκο της επικοινωνίας. Μη προσπαθήσεις να εκφράσεις αυτό που θέλεις με λόγια, γιατί πιθανόν θα παρεξηγηθεί. Αν πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις, φρόντισε να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται, ως προς τις προθέσεις σου. Καλή περίοδος για γραφή και στροφή της σκέψης προς τα μέσα.
 
4ος οίκος (ναδίρ)
Θέματα που σχετίζονται με το σπίτι ως οίκημα, θα σε απασχολήσουν έντονα. Πιθανά βραχυκυκλώματα, συσκευές που ζητούν επιδιόρθωση και αλλαγές στο εσωτερικό του σπιτιού, ενδέχεται να φορτώσουν την καθημερινότητα και τη τσέπη σου. Φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν, για να τα ξορκίσεις...
 
5ος οίκος
Ανακαλύπτω το παιδί μέσα μου. Πολύ καλή περίοδος για να εξωτερικεύσεις τον καλλιτεχνικό εαυτό σου μέσα από τη δημιουργία. Πιθανές συναντήσεις με άτομα από τον κοινωνικό σου κύκλο, που έχεις καιρό να συναναστραφείς.
 
6ος οίκος
Θα σε απασχολήσουν έντονα το σώμα και η ευεξία σου. Αν επισκεφθείς γιατρό, καλό θα είναι να λάβεις και μία δεύτερη γνώμη, ενώ σε προγραμματισμένες εξετάσεις φρόντισε να διπλοτσεκάρεις το ραντεβού. Αλλαγές στη διατροφή σου, στην άσκηση του σώματος, αλλά και εν γένει της καθημερινότητάς σου, είναι μέσα στο πρόγραμμα.
 
7ος οίκος
Ο τομέας «σχέσεις» έρχεται στο προσκήνιο. Προσοχή για παρεξηγήσεις και ασυνεννοησία με τον σύντροφο. Πιθανές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργείς μέσα στη σχέση και πολύ καλή περίοδος για να ξαναδείτε θέματα, που αφορούν το κοινό σας μέλλον. Βραχυκυκλώματα σε συνεργασίες.
 
8ος οίκος
Το ερωτικό παρελθόν επιστρέφει, για να επανεξετάσεις λάθη και αστοχίες. Εξαιρετική περίοδος για ενδοσκόπηση με μια βουτιά στα βάθη της ψυχής σου. Χρεωστούμενα από κληρονομιές, εφορίες και τρίτα πρόσωπα, έρχονται να σε ξαλαφρώσουν.
 
9ος οίκος
Οτιδήποτε σχετίζεται με σπουδές και ανώτερη μόρφωση ευνοείται, αφού η περίοδος ενδείκνυται για διάβασμα και μελέτη. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις, φρόντισε να έχεις προγραμματίσει την παραμικρή λεπτομέρεια για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.
 
10ος οίκος (ζενίθ)
Οι σχέσεις σου με αφεντικά ή ανωτέρους ενδέχεται να παρουσιάσουν τριγμούς. Απόφυγε να λάβεις σημαντικές αποφάσεις που σχετίζονται με την καριέρα σου και επανεξέτασε αν είσαι ικανοποιημένος από αυτά που αποκομίζεις από τη δουλειά σου, σε υλικό και ψυχικό επίπεδο.
 
11ος οίκος
Εμφάνιση ζητημάτων που αφορούν τη θέση σου ως άτομο στο κοινωνικό σύνολο. Πιθανόν να θελήσεις να ενταχθείς σε μία ομάδα ή να γνωρίσεις άτομα, που θα σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Συναντήσεις με φίλους από τα παλιά, αλλά και πιθανότητα παρεξήγησης με κάποιο κοντινό σου πρόσωπο. Επανεξέτασε τα σχέδια που έχεις για το μέλλον.
 
12ος οίκος
Ο οίκος των κρυφών εχθρών. Πρόσεξε ιδιαίτερα λόγια που λέγονται πίσω από την πλάτη σου και απόφυγε τις κατά μέτωπο συγκρούσεις. Η περίοδος ενδείκνυται για περισυλλογή, αποστασιοποίηση και ενδοσκόπηση. Η ικανότητα συγκέντρωσής σου δεν είναι στα καλύτερά της, γι’ αυτό διοχέτευσε την ενέργειά σου σε πράγματα που σε ξεκουράζουν.
Από την Φένια Σταμέλου
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-02-2014 00:00:00