blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Το παιδί Αιγόκερως

 
Το παιδί Αιγόκερως
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Ο μικρός Αιγόκερως έχει περισσότερη ανάγκη από τρυφερότητα και προστασία από τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο άτομο, ακόμα και αν αυτό δεν φαίνεται από την πρώτη ματιά!

Sponsored Links

Ο Αιγόκερως στην παιδική ηλικία

Σαν μωρό είναι αρκετά ήσυχο, έχει όμως και τις «εξάρσεις» του. Θα το ακούσετε να κλαίει, μόνον όταν νιώσει το φόβο της μοναξιάς ή της εγκατάλειψης. Το χαμόγελο του ωστόσο είναι μοναδικό, όταν νιώθει γύρω του τους γονείς του ή τα γνωστά, αγαπημένα του πρόσωπα. Καθώς κάνει τα πρώτα του βήματα και εξωτερικεύει τον ψυχικό του κόσμο, γίνονται πιο εμφανείς οι ιδιαίτερες εσωτερικές του ευαισθησίες. Πολλά από τα παιδιά που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο αισθάνονται συχνά ανασφάλεια, προσπαθούν ωστόσο να μη δείξουν την «αδυναμία» τους αυτή, που συχνά την «καλύπτουν» κάτω από συγκεκριμένες κινήσεις του σώματος ή μορφασμούς του προσώπου. Δεν είναι ο τύπος του παιδιού που θα κάνει τους αμέτρητους φίλους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αντικοινωνικός. Πολύ συχνά φοβάται ότι μπορεί να γίνει αστείος αν εκδηλώσει τα πραγματικά του αισθήματα και το γεγονός αυτό τον σπρώχνει σε μία ηθελημένη «μοναξιά», όπου γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του. Δεν είναι υπερβολή αν λέγαμε ότι «ψυχαναλύει» τον εαυτό του από τα πρώτα χρόνια της ηλικίας του, μέσα από μια βαθιά ενδοσκόπηση.
 
Σαν μαθητής είναι από τους καλύτερους. Φροντίζει ώστε τόσο τα τετράδια και τα βιβλία του, όσο και η ίδια η εξωτερική του εμφάνιση να μην έχουν κανένα «ψεγάδι». Το ζώδιό του είναι γήινο, αλλά ανήκει στην παρορμητική ομάδα. Αρκετά συχνά ενεργεί με παρορμητικό τρόπο, παρασύρεται από τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό του, ξεπερνά τα όριά του, για να αποσυρθεί και πάλι λίγο αργότερα στον εαυτό του και να «κρίνει» τις πράξεις και τη συμπεριφορά του. Πρόκειται για έναν αδέκαστο δικαστή. Η δικαιοσύνη και η απόδοσή της παίζει σημαντικότατο ρόλο για τον Αιγόκερω.
 
Είναι επίσης ένας θαυμάσιος προγραμματιστής του χρόνου (ο Κρόνος, κυβερνήτης του ζωδίου, είναι παραφθορά του Χρόνου) και οργανώνει τα πάντα, μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια. Σέβεται τις παραδόσεις, την ιεραρχία και είναι ένα υπόδειγμα σοβαρού και συγκροτημένου ατόμου. Μεγαλώνοντας, θα στοχεύει πάντοτε στην κορυφή. Η καριέρα παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή του και συνήθως πετυχαίνει αργά ή γρήγορα όλους τους στόχους του.

Επαγγελματικός προσανατολισμός και διάσημοι Αιγόκεροι

Οι Αιγόκεροι ξεχωρίζουν σαν μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, σχεδιαστές. Τους συναντάμε επίσης στις υψηλές βαθμίδες της διοίκησης, αλλά και στα πρόσωπα γνωστών μουσικών και ηθοποιών: Μάο τσε Τουνγκ, Ρίτσαρντ Νίξον, Μολιέρος, Μάρλεν Ντίτριχ, Έλβις Πρίσλευ, Φεντερίκο Φελίνι, Άβα Γκάρντνερ, Κιμ Μπάσιντζερ.
 
Για να μάθετε πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στην παιδική ηλικία, επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει στον πίνακα που ακολουθεί και μάθετε τα πάντα!
 

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 26-03-2013 00:00:00