blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Το παιδί Παρθένος

 
Το παιδί Παρθένος
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Το παιδί-Παρθένος είναι ευγενικό, ζωηρό, έξυπνο. Του αρέσει να ασχολείται συχνά με διάφορα μικροπράγματα, είναι πρόθυμο να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του, λίγο ντροπαλό και καθόλου πιεστικό.

Sponsored Links

Ο Παρθένος στην παιδική ηλικία

Η απόδοσή του στο σχολείο είναι θαυμάσια, καθώς εργάζεται με τακτικούς ρυθμούς. Το αυστηρό κριτικό του πνεύμα, η μεθοδολογία και η σχολαστικότητα του, το καθιστά επιμελές και διεκδικεί δικαιολογημένα τον τίτλο του καλύτερου μαθητή. Τα υπερφορτωμένα προγράμματα βγαίνουν χωρίς παράπονα και γκρίνιες, με την οργάνωση και την αυτοπειθαρχία του. Στα μάθημα της Γραμματικής, της σύνταξης και της ορθογραφίας δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Από μικρό αντιλαμβάνεται την αξία της ορθότητας του γραπτού και προφορικού λόγου. Ο γραφικός χαρακτήρας είναι ευανάγνωστος και καθαρός.
 
Το ζώδιο του, του χαρίζει μία αξιοθαύμαστη επιδεξιότητα σε όλα. Στο σπίτι θα πρέπει να του δίνονται ευκαιρίες να χρησιμοποιεί τα χέρια του, όπως στη ξυλογλυπτική, στην κηπουρική και γενικά στις κατασκευές πραγμάτων. Δεν του αρέσει να εισβάλουν έκτακτα οι άλλοι, χωρίς πρόσκληση, στον ιδιαίτερο χώρο του δωματίου ή του γραφείου του. Απεχθάνεται τη στενή προσέγγιση των άλλων, υποσυνείδητα μάλλον για να μην χάσει την «παρθενικότητα» του. Η επιθυμία για αγνότητα καθορίζει το ενδιαφέρον του για την υγιεινή και την καθαριότητα. Η πρακτικότητα του Γήινου, μεταβλητού ζωδίου του, του δίνει χαρά όταν η εργασία του απαιτεί ευαισθησία, συνεχείς αλλαγές και λεπτομέρειες. Ο συγκρατημένος ενθουσιασμός του, συχνά παρεξηγείται ως στάση δυσπρόσιτη, οπότε οι φίλοι, μην μπορώντας να το προσεγγίσουν και μη βρίσκοντας ανταπόκριση, στρέφονται σε άλλα παιδιά πιο διασκεδαστικά, με αποτέλεσμα ο μικρός παρθένος να παραπονιέται για μοναξιά.
 
Η υπερβολική προσοχή στις λεπτομέρειες τον κάνει να βρίσκει συνέχεια λάθη στους άλλους, με αποτέλεσμα να γίνεται καμιά φορά εκνευριστικό και αντιπαθητικό. Οι γονείς του πρέπει να του διδάξουν ότι εκτός από το να είναι υπερβολικά λεπτολόγος και να ασχολείται σχολαστικά με την τάξη των πραγμάτων, υπάρχουν εξ ίσου ενδιαφέροντα πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Επαγγελματικός προσανατολισμός και διάσημοι Παρθένοι

Στον επαγγελματικό προσανατολισμό οι Παρθένοι διαπρέπουν σε τομείς της Ιατρικής, της υγείας και ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι. Ως τεχνίτες ξεχωρίζουν στην κατασκευή μικρών και περίπλοκων αντικειμένων. Τα χόμπι τους είναι πρακτικά, ποικίλα και έξυπνα. Σε αυτά ανήκουν η κηπουρική, το διάβασμα, η συλλογή και ταξινόμηση στοιχείων για κάποιο ξεχωριστό θέμα. Αγαπούν πολύ τα ζωάκια, καθώς η Παρθένος θεωρείται προστάτιδα των μικρών οικιακών ζώων.
 
Το ζώδιο έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα συγγραφείς, φιλόσοφους και σημαντικούς ηθοποιούς: Λέον Τολστόη, Βόλφραγκ Γκαίτε, Χέγκελ, Γκρέτα Γκάρμπο, Ίγκριτ Μπέργκμαν, Σοφία Λώρεν, Σόν Κόννερυ.
 
Για να μάθετε πώς συμπεριφέρεται το κάθε ζώδιο στην παιδική ηλικία, επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει στον πίνακα που ακολουθεί και μάθετε τα πάντα!
 

 

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 26-03-2013 00:00:00