blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Τα 12 ζώδια, η ειλικρίνεια και το ψέμα. Για ποιο λόγο καταφεύγει στο ψέμα το κάθε ζώδιο.

 
Τα 12 ζώδια, η ειλικρίνεια και το ψέμα. Για ποιο λόγο καταφεύγει στο ψέμα το κάθε ζώδιο.
Βαθμολόγησε
Score: 2.5  Ψήφοι: 4
 

Στην καθημερινή μας ζωή, το δύσκολο δεν είναι πλέον να λέμε ή να εφευρίσκουμε ψέματα, αλλά να λέμε πάντα την αλήθεια, καθώς το ψέμα βρίσκεται σε ‘‘πρώτη χρήση’’ και παίρνει, ανάλογα με τις περιστάσεις, διάφορες μορφές! Έχουμε λοιπόν, τα ‘‘κατά συνθήκη ψέματα’’, τα ‘‘ευγενικά ψέματα’’, τα ‘‘φθονερά ψέματα’’.

Αν και όλοι λίγο-πολύ λέμε ψέματα, οι λόγοι που το κάνουμε διαφέρουν. Η αστρολογία μπορεί να μας διαφωτίσει και σε αυτό το θέμα, ώστε να μάθουμε για ποιο λόγο καταφεύγει στο ψέμα το κάθε ζώδιο. Πώς τα λέει και πώς θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε την αλήθεια, για να μην βρεθούμε προ απροόπτου!
 
Όσοι μας ρωτάτε για τα βιβλία της κας Γιώτα Καλογερά, δείτε στο τέλος του άρθρου τη βιβλιογραφία της και μάθετε πως θα τα αποκτήσετε. Επίσης, αφού διαβάσετε το ζώδιο σας, δείτε και την ανάλυση του στις παρακάτω τηλεοπτικές εκπομπές με τη Γιώτα Καλογερά.
Sponsored Links

Τα 12 ζώδια, η ειλικρίνεια και το ψέμα

Κριός
Οι Κριοί είναι βασικά ειλικρινείς, όμως δίνουν την αντίθετη εντύπωση, από το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές συμπεριφέρονται απότομα. Νομίζουν πως κάνουν τα πάντα τέλεια και γι’ αυτό, δεν υπάρχει λόγος να κρύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Είναι άνθρωποι που δεν οπισθοχωρούν εύκολα, μπρος σε κάτι που το επιθυμούν. Αισθάνονται ακαταμάχητοι και δε νοιάζονται για την τιμωρία.
Οι Κριοί κατά βάση δε λένε ψέματα από ντροπή ή αμηχανία ή γιατί φοβούνται τις επιπτώσεις ή τις επιπλήξεις. Λένε ψέματα για να επιταχύνουν τη ροή των γεγονότων. Για παράδειγμα, αν ένας Κριός σου πει στις τρεις τα ξημερώματα, ότι πρέπει να δανειστεί το αμάξι σου και ο τόνος της φωνής του δείχνει ότι βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, μην πέσεις στην παγίδα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να βγεις με τα κλειδιά στο χέρι. Απλά, χρειάζεται το αυτοκίνητό σου για να πάει την επόμενη μέρα στην παραλία! Όμως, εκείνη τη στιγμή του ήλθε η ιδέα και αφού από τη φύση του είναι ανυπόμονος και δε μπορεί να περιμένει, σπεύδει να υλοποιήσει τα σχέδιά του πριν πέσει στο κρεβάτι. Κανείς δε θα μπορούσε, εκείνη τη στιγμή, να φανταστεί ότι έλεγε ψέματα. Ο τόνος της φωνής του, θα έδειχνε ότι η κατάσταση είναι επείγουσα. Και πραγματικά, για τον Κριό ήταν. Έτσι το αισθανόταν.
Οι Κριοί λένε ψέματα, επίσης, προκειμένου να ξεφορτωθούν κάποιον ή κάτι. Είναι τόσο ανυπόμονοι, που τους είναι δύσκολο να ξοδεύουν την ώρα τους δίνοντας εξηγήσεις. Λένε όμως και ψέματα, όταν θέλουν να κρύψουν κάτι, που μπορεί να τους εκθέσει. Αν κάποιος δε, τολμήσει να τους εκθέσει αποκαλύπτοντας το ψέμα τους, θ’ αντιδράσουν με βίαιες εκρήξεις θυμού, μόνο για να καλύψουν την ενοχή τους. Δηλαδή, εκείνη τη στιγμή λειτουργεί κατά τη λαϊκή ρήση, ‘‘φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης’’. Σε μια τέτοια φάση, για να αποσπάσει κάποιος την αλήθεια από τον Κριό, πρέπει να επιμένει στα γεγονότα και να μην παραπλανάται από το θυμό του (που αυτό ακριβώς επιδιώκει να πετύχει, την παραπλάνηση).
Αν ένα παιδάκι Κριός συνηθίζει να λέει ψέματα, δώστε του να καταλάβει ότι για να πει κανείς την αλήθεια, χρειάζεται μεγαλύτερο θάρρος από το να πει ψέμα. Αυτό φτάνει, για ν’ αποκαλύψει αμέσως την αλήθεια. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

Ταύρος
Οι Ταύροι, κατά βάση, είναι ειλικρινείς άνθρωποι. Αποφεύγουν να κάνουν ή να πουν κάτι, για το οποίο δε θα νιώθουν αμέσως μετά άνετα. Όταν όμως πουν ψέματα, πιστεύουν ότι έτσι έπρεπε να κάνουν. Το ψέμα, συνήθως, το χρησιμοποιούν σαν όπλο προστασίας και ησυχίας, όχι μόνο για το δικό τους όφελος, αλλά και για τους άλλους. Για παράδειγμα, αν ρωτήσεις τον Ταύρο να σου πει τη γνώμη του για το καινούριο σου χτένισμα, θα κάνει κάποια κριτική. Αν, όμως, τον πιέσεις να πει τι άλλο έπρεπε να κάνεις στα μαλλιά σου, με βαριεστημένο ύφος θα σου πει ‘‘Ε! Καλό είναι το χτένισμα’’. Αλλά αν τον παραπιέσεις, προκειμένου να κόψει τη συζήτηση, θα σου απαντήσει απότομα στα κοφτά ‘‘Δεν ξέρω, άφησέ με ήσυχο’’. Έτσι δεν σου αφήνει περιθώρια για διευκρινήσεις, που θα τον έφερναν στην δύσκολη θέση να σου χαλάσει τη διάθεση, αν βέβαια το χτένισμα σου δεν του αρέσει. Αν ένας Ταύρος πεισθεί, ότι δεν θα σταματήσεις να ρωτάς, αν δεν ακούσεις την αλήθεια, τελικά θα την πει.
Για κάτι άλλο που ο Ταύρος μπορεί να πει ψέματα, είναι για θέματα που αφορούν στα οικονομικά και τα περιουσιακά του στοιχεία, καθότι βρίσκεται πάντα γραπωμένος από αυτά. Αν τα οικονομικά του είναι μέτρια, ντρέπεται που δεν είναι πλούσιος. Αν, όμως, είναι πλούσιος, μπορεί να φοβάται την εφορία.
Αν νομίζετε ότι ένας Ταύρος σας λέει κάποιο ψέμα, επιμείνετε να μάθετε πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Με την επιμονή σας, αλλά με ήρεμο και διπλωματικό τρόπο, θα τον κάνετε να σας αποκαλύψει την αλήθεια, η οποία τελικά, θα ‘ναι μια ανακούφιση γι’ αυτόν.
Αν διαπιστώσετε, ότι το παιδάκι Ταύρος σας λέει ψέματα, να ξέρετε, ότι προσπαθεί να αποφύγει την τιμωρία και τον πόνο. Υποσχεθείτε του, ότι δεν θα του τις ‘‘βρέξετε’’, αν πει την αλήθεια και μετά αφήστε το, να διαλέξει μόνο του ποια τιμωρία του αρμόζει, αν πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι αρέσκονται στο να παίζουν με τις λέξεις. Αν και πολύ συνυφασμένοι με τη λεκτική ακρίβεια, δεν αποφεύγουν να ‘‘παίζουν’’ με την αλήθεια. Αν ο Δίδυμος χρειαστεί να πει κάποιο ψέμα και ενώ εσείς μπορεί να μην το αντιληφθείτε, ο ίδιος θα βρίσκεται σε αμηχανία, μήπως αποκαλυφθεί. Για παράδειγμα, όταν ο Δίδυμος πρόκειται να δημιουργήσει μια παράνομη σχέση, προσπαθεί πάντα να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικές του διαθέσεις, εφόσον βέβαια, αυτήν την σχέση τη βλέπει σαν ένα ‘‘αλατοπίπερο’’ και επιπλέον, γιατί δεν πρέπει να πέσει στην αντίληψη του/της συζύγου. Θα τα ρυθμίσει όλα τόσο έξυπνα και πονηρά, που και αν ακόμα του τεθούν ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει, όλα θα φαίνονται ειλικρινή, παρ’ όλο ότι, την ίδια στιγμή, θα κατασκευάζει τη συνέχεια της πλεκτάνης. Για παράδειγμα, ένας παντρεμένος Δίδυμος πηγαίνει στο μπάσκετ με κάποια κυρία… άγνωστη στο οικογενειακό του περιβάλλον. Όταν επιστρέφει στο σπίτι και ερωτάται από τη σύζυγό του πού ήταν, χωρίς κανένα δισταγμό απαντά ‘‘Στο μπάσκετ… οι παίχτες σήμερα ήταν σε πολύ καλή φόρμα, ωστόσο πήγα και στα αποδυτήρια και ξέρεις, γνώρισα και τον Φασούλα, ο οποίος…’’. Για τη συνοδό του βέβαια κουβέντα, όμως, εκείνος είπε την αλήθεια. Απάντησε, πράγματι, σε ό,τι είχε ερωτηθεί.
Αν νομίζετε πως ένας Δίδυμος σας λέει ψέματα, πιέστε τον να σας απαντήσει στις ερωτήσεις που του κάνετε, ιδιαίτερα δε, αν αντιληφθείτε ότι προσπαθεί να ξεφύγει. Πώς να τον πιέσετε; Απλά κάντε του τις ίδιες ερωτήσεις, ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή, θα του τελειώσουν οι απαντήσεις και οι δικαιολογίες και θα ομολογήσει.
Αν διαπιστώσετε ένα παιδάκι Δίδυμος να λέει ψέματα, εξηγήστε του ότι το να κρύβει κάποιος την αλήθεια, είναι ανοησία. Το ψέμα αποτελεί κακή πληροφόρηση και κατά συνέπεια, κάνει τους ανθρώπους να ενεργούν και να βασίζονται σε ψεύτικες πληροφορίες, με συνέπεια να κάνουν λάθη και ν’ αποτυγχάνουν. Αυτό, ίσως, είναι και το μυστικό ‘‘κλειδί’’ των Διδύμων, για να κόψουν το ψέμα και μάλιστα στη νεαρή τους ηλικία, καθότι δεν τους αρέσει να κάνουν λάθη από άγνοια. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Καρκίνος
Οι Καρκίνοι λένε ψέματα στις περιπτώσεις που χρειάζεται να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τους αγώνες που καταβάλλουν στη ζωή, για να επιβιώσουν. Για παράδειγμα, αν ο Καρκίνος σηκώσει το τηλέφωνο και πιστεύει πως δεν πρέπει να ενοχληθεί ο σύντροφός του, θ’ απαντήσει πως εκείνη ή εκείνος, δεν είναι αυτήν τη στιγμή στο σπίτι. Τα ψέματα του Καρκίνου είναι εκπληκτικά. Μπορεί να φανταστεί και να πει τα πιο απίθανα πράγματα, ακόμα και πώς κολλάει η τσίχλα στο στομάχι όταν την καταπιείς. Οι Καρκίνοι, όπως και οι Ταύροι, μισούν τη σωματική τιμωρία. Λένε ψέματα, λοιπόν, από την παιδική τους ηλικία όταν νιώσουν, ότι αν πουν την αλήθεια θα υποστούν τέτοια τιμωρία. Στην περίπτωση πάλι, που έρχονται αντιμέτωποι με τα ψέματά τους, ή σωπαίνουν ή βάζουν τα κλάματα. Αντιδρούν με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο απ’ ότι οι Κριοί. Ο Κριός καλύπτει τα ψέματά του με τις φωνές, ο Καρκίνος με τα δάκρυα. Αλλά και οι δύο περιπτώσεις, τα δάκρυα και ο θυμός, δεν είναι μόνο ενδείξεις ψέματος, αποτελούν συγχρόνως και αντιδράσεις φόβου και αγωνίας για τη πιθανή κατηγορία.
Το πρόβλημα στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι ότι θα αντιδράσει πάλι με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα πόσο έντιμος ή όχι είναι. Αν ένας Καρκίνος σου πει ψέματα, δείξε του ότι αυτό σε πληγώνει περισσότερο, από το να σου πει την αλήθεια και ας είναι σκληρή. Στην περίπτωση που αρνείται να σου αποκαλύψει την αλήθεια, πίεσέ τον. Όσο δεν κλαίει, αρνείται. Πίεσέ τον, λοιπόν, όλο και περισσότερο. Στο τέλος, θα αισθανθεί την επιμονή σου πιο δυσάρεστη, από το να σου αποκαλύψει την αλήθεια.
Αν ένα παιδάκι Καρκίνος λέει ψέματα, διαβεβαιώστε το πώς δεν θα τιμωρηθεί με σωματική τιμωρία, αν πει την αλήθεια, αλλά θα το τιμωρήσετε μ’ αυτόν τον τρόπο, αν το πιάσετε ξανά να λέει ψέματα. Δώστε του να καταλάβει, πόσο σας πλήγωσε και σας απογοήτευσε, προσπαθώντας να σας εξαπατήσει. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Λέων
Όταν ένας Λέων ψεύδεται δεν επιδιώκει να εξαπατήσει, απλά με τα λεγόμενά του προσπαθεί να εντυπωσιάσει το ‘‘ακροατήριό’’ του. Ένας Λέοντας για παράδειγμα, μπορεί να τριγυρνά με μία Μερσεντές, η οποία να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Και ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στα παλιοσίδερα, εξακολουθεί να οδηγείται από έναν Λέοντα, γιατί είναι Μερσεντές. Αν ένας Λέοντας αποφύγει να απαντήσει στην ερώτηση, πόσο αγόρασε κάτι, το κάνει για να υπονοηθεί ότι είναι μεγαλύτερης αξίας, απ’ αυτήν που πλήρωσε.
Ο Λέων έχει τα καλύτερα προτερήματα, αλλά και τα χειρότερα μειονεκτήματα. Όμως, οι περισσότεροι που προσπάθησαν να τον ανταγωνιστούν ηττήθηκαν. Ψέματα θα πει στην περίπτωση που προσπαθεί να σώσει την υπόληψή του. Αν κάτι τον εκθέτει και τον κάνει να ντρέπεται, θα κάνει τα πάντα να μη μαθευτεί.
Οι Λέοντες στις σχέσεις τους δεν είναι άνθρωποι που μπορούν να ζήσουν σε μακροχρόνιες ψευδαισθήσεις. Προτιμούν να διακωμωδήσουν μια σχέση που φθάνει στη φθορά της, παρά να φερθούν ύπουλα. Όταν το όνειρο και η συγκίνηση που νιώθουν για μια σχέση ξεφτίσουν, τότε μπορεί να μιλήσουν και να εκθέσουν την κατάσταση που επικρατούσε, μέχρι τη στιγμή που χώρισαν.
Όταν υπάρχει η υποψία ότι ένας Λέοντας ψεύδεται, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Η οποία προσπάθεια να του εκμαιεύσει κάποιος την αλήθεια με πλάγιο τρόπο, όπως με το να νιώσει τύψεις για να ομολογήσει ή με το να τον κάνει να νιώσει υποδεέστερος, το μόνο που θα καταφέρει είναι να τον βάλει να θέσει σε λειτουργία τον αμυντικό του μηχανισμό. Για να φέρετε έναν Λέοντα με τα νερά σας, λοιπόν, και να ομολογήσει, αναφερθείτε στη δυνατή του προσωπικότητα, πόσο πολύ τον εκτιμά το περιβάλλον του και ότι κανείς δε μπορεί να τον συναγωνιστεί ή στο τέλος τέλος, πάρτε εσείς το θάρρος και αποκαλύψτε του την αλήθεια…
Αν ανακαλύψετε ότι ένα παιδάκι Λέων λέει ψέματα, πείτε του ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται πραγματικά υπερήφανοι για τον εαυτό τους, όπως αισθάνεται κι εκείνο, δε χρειάζεται να λένε ψέματα. Θα πρέπει, όμως, να βρείτε το λόγο, για τον οποίον είπε το ψέμα (σίγουρα, θα το έπραξε σε μια στιγμή που ένιωσε κατωτερότητα). Εξηγήστε του ότι λέγοντας την αλήθεια, θα κερδίζει μεγαλύτερη εκτίμηση και σεβασμό στο περιβάλλον του. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Παρθένος
Οι Παρθένοι είναι από φυσικού τους ειλικρινείς, γι’ αυτό και στις περιπτώσεις που λένε πράγματα για τα οποία δεν είναι σίγουροι για την αληθοφάνειά τους, αισθάνονται αμήχανοι. Είναι μάλιστα τόσο σχολαστικοί στα όσα επικαλούνται, που μπορεί ν’ αναφέρονται σε πάμπολλα στατιστικά στοιχεία, μέχρι που τελικά να μην καταλαβαίνεις πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα. Αν σε κάποια περίπτωση έχουν πέσει έξω στα προγνωστικά τους ή έχουν κάνει κάποιο λάθος, μπορεί να διαμορφώσουν έτσι τα γεγονότα, που να ταιριάζουν απόλυτα σ’ αυτό που περιγράφουν. Για παράδειγμα, αν τους δώσει κάποιος λιγότερα ρέστα, θα του το πουν. Αν, όμως, δώσουν εκείνοι λιγότερα ρέστα, θα προσπαθήσουν να φορτώσουν το λάθος τους σε κάποιον άλλον ή ότι έφταιξε η ταμιακή μηχανή ή… ή…
Οι Παρθένοι, γνωστοί για την αυστηρή κριτική που ασκούν σε όλους και όλα και κυρίως για την προσοχή τους στη λεπτομέρεια, όταν αποφασίσουν να εξαπατήσουν κάποιον, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν σκεφτεί και την πιο απίθανη λεπτομέρεια, ώστε να μην ν’ αποκαλυφθούν. Θα έχουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις και απαντήσεις έτοιμες. Από το γεγονός, επίσης, ότι τους έχετε συνηθίσει ειλικρινείς και όταν ακόμα λένε ψέματα, πάλι φαίνονται αληθοφανείς. Πάντως, όταν ένας Παρθένος φοβάται ότι μπορεί ν’ αποκαλυφθεί, συμπεριφέρεται με νευρικότητα, μπερδεύει τα λόγια του και συχνά, κοκκινίζει το πρόσωπό του.
Αν υπάρχει η υποψία ότι ένας Παρθένος σας λέει ψέμα, με ήρεμο τρόπο και σχεδόν αδιάφορα, ποτέ επίμονα, δώστε του να καταλάβει ότι δε σας πείθει και ότι τα στοιχεία που σας δίνει είναι ελλιπή. Ο ίδιος, βέβαια, θα προσπαθήσει να ξεφύγει με συζητήσεις του στιλ, ‘‘…άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’’. Όμως, μέσα σε όλα όσα μπερδεύει, κάπου υπάρχει η αλήθεια ή έστω ένα μέρος της. Γι’ αυτό κι εσείς, αναλύστε τα γεγονότα και αρχίστε να φτιάχνετε το παζλ της αλήθειας.
Αν ανακαλύψετε ότι ένα παιδάκι Παρθένος λέει ψέματα, συμβουλέψτε το ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα όταν τους λείπει η λεβεντιά να παραδεχθούν τα λάθη τους και λάθη κάνουν όλοι, γιατί κανένας δεν είναι τέλειος. Τονίστε του τη σπουδαιότητα της ειλικρίνειας και να μη φοβάται να τη λέει, γιατί έτσι οι άνθρωποι θα δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Ζυγός
Οι Ζυγοί θεωρούνται δάσκαλοι στο ψέμα, μόνο που το χρησιμοποιούν τόσο ευγενικά, που κι αν ακόμα το αντιλαμβάνεσαι δεν τους θυμώνεις. Τα ψέματά τους, συνήθως, λέγονται για να δώσουν την εντύπωση ότι ξέρουν πολλά, γι’ αυτό όταν περιγράφουν κάποια γεγονότα, δημιουργούν στο ακροατήριό τους ‘‘χίλιες’’ απορίες. Είναι δε καταπληκτικοί, διότι τους αρέσει το να παριστάνουν τους συνηγόρους του ‘‘διαβόλου’’. Μ’ αυτά τα ψέματα, πάντως, έχουν ως σκοπό να έλξουν την αγάπη και τις φιλοφρονήσεις του περιβάλλοντός τους. Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση εμφανίζονται μ’ ευγένεια και χαμόγελα. Για παράδειγμα, μπορεί να ‘‘σιχαίνονται’’ τον διευθυντή τους, όταν όμως βρεθούν μπροστά του, με την ευγένεια που τον αντιμετωπίζουν νομίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι το ‘‘παν’’ στη ζωή τους.
Τα ψέματά τους, κατά βάση έχουν ως σκοπό να προάγουν τους εαυτούς τους κοινωνικά. Να κερδίζουν συμπάθειες και να διατηρούν την αρμονία στις σχέσεις τους, αλλά και στις σχέσεις όλων των ανθρώπων. Αν ‘‘πιαστούν’’ να λένε ψέματα, θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν έξυπνα τις όποιες υποψίες έχουν δημιουργήσει, ακόμα περισσότερο, αν έχουν κατασταλάξει στην άποψη ότι η απάτη είναι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Πάντως, όταν ένας Ζυγός, λέει κάτι δυσάρεστο, μάλλον λέει αλήθεια. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
.

Πρόβλεψη σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή! Χωρίς να χρεώνεις το τηλέφωνό σου! Καλείς από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες!

Επωφελήσου τώρα από την προσφορά μας, δες εδώ πόσο εύκολα και γρήγορα!

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι ο δάσκαλος του μυστηρίου. Αν ένας Σκορπιός φαίνεται ασαφής σ’ αυτά που λέει ή έχει δώσει λάθος πληροφορίες, δεν το κάνει από σκοπιμότητα. Συμπεριφέρεται έτσι από το γεγονός ότι θέλει να έχει πλήρη έλεγχο σε ό,τι κάνει και σκέπτεται και όχι γιατί επιδιώκει να εξαπατήσει. Άλλωστε, ανάλογα και με το πώς κρίνει τα πράγματα, αποφασίζει τι πρέπει να αποκαλύψει και τι να κρατήσει μυστικό. Οι Σκορπιοί μπορεί να γίνουν ‘‘θηρία’’, αν κατηγορηθούν για εξαπάτηση ή απόκρυψη στοιχείων. Στο θέμα της εμπιστοσύνης γίνονται πολύ εύθικτοι, όταν νιώσουν ότι τη χάνουν, έστω και αν δεν την αξίζουν. Όταν λένε πάντως συνειδητά ψέματα, το κάνουν από σκοπιμότητα.
Οι Σκορπιοί άλλωστε θεωρούνται οι δάσκαλοι της κατασκοπείας και της ανεύρεσης της αλήθειας. Έτσι, σ’ αυτούς τους τομείς που το ψέμα είναι αναγκαίο, μπορεί να αποδειχθούν καταπληκτικοί διαπραγματευτές, γιατί και η κάθε πληροφορία τους στηρίζεται σε ακλόνητες αποδείξεις και μαρτυρίες. Είναι όμως πολύ δύσκολο να μαντέψεις πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα και βέβαια, σε τι αποσκοπούν. Για παράδειγμα, ένας Σκορπιός μπορεί να ‘‘σκοτώνεται’’ ν’ αγοράσει το αυτοκίνητό σου, αλλά να μη σου δείξει ποτέ αυτή την επιθυμία του, μέχρι τη στιγμή που κρίνει ο ίδιος ότι έφτασε η κατάλληλη ώρα να πετύχει την τιμή που θέλει. Μόνο αν ήξερες την πρόθεσή του, θα ήξερες και την αλήθεια.
Το ψέμα του Σκορπιού, πάντως, δεν αποκαλύπτεται εύκολα, εκτός και αν του δοθούν εγγυήσεις ότι η αλήθεια που θ’ ακουστεί δεν θα σοκάρει. Για παράδειγμα, αν κάποιος/α που συνδέεται μ’ ένα Σκορπιό έχει φτάσει η σχέση τους σ’ ένα οριακό σημείο και του δώσει να καταλάβει ότι περιμένει απ’ αυτόν να πει το τελευταίο λόγο, είναι βέβαιο ότι θα πει ποια είναι τα αληθινά του αισθήματα. Αν δεν το κάνει, τότε το ψέμα του είναι η απόκρυψη της αλήθειας για να μη διακοπεί η σχέση. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Τοξότης
Οι πιο πειστικοί στα ψέματά τους, είναι οι Τοξότες, όπως άλλωστε, πείθονται και πολύ εύκολα από τα ψέματα που τους λένε οι άλλοι. Αν ένας Τοξότης, για παράδειγμα, θέλει να σου πουλήσει κάποιο αντικείμενο, θα σε πείσει με τέτοιο τρόπο, που νομίζεις ότι δεν υπάρχει όμοιό του στην ομορφιά και την ποιότητά του.
Οι Τοξότες γενικά, πιστεύουν ότι είναι τίμιοι και ειλικρινείς, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν μπορούν ν’ αποδείξουν και να τεκμηριώσουν αυτό που λένε και ισχυρίζονται. Είναι όμως, τόσο καλή στην αφήγησή τους, που θα μπορούσαν να γίνουν άριστοι σεναριογράφοι. Έτσι, όταν λένε ψέματα, έχουν φτάσει στο σημείο να πιστεύουν και οι ίδιοι αυτά που λένε. Πάντως δεν λένε ψέματα χωρίς λόγο. Πριν τα πουν, τα έχουν δικαιολογήσει ήδη στον εαυτό τους και γι’ αυτό φαίνονται αληθοφανή. Έτσι, όταν ένας Τοξότης θα έχει τελειώσει την εξιστόρηση για το πώς δολοφόνησε τη μητέρα του, εσύ θα πιστεύεις ότι έχει ακόμα το δάχτυλό του στη σκανδάλη. Εκείνος βέβαια θα γελάσει και θα σε ειρωνευτεί για την αφέλειά σου.
Τα ψέματα του Τοξότη, πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται με ρεαλισμό και γενναιότητα, για να μην ξεφύγει. Είναι ικανός, ακόμα και ‘‘τσακωτό’’ αν τον κάνει ο/η σύντροφός του στο κρεβάτι, να προσπαθήσει να πείσει ότι βρισκόταν μόνο για να διορθώσει τις σούστες του σομιέ. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, καλό θα είναι να κρατούνται και οι ανάλογες επιφυλάξεις, σε σχέση με τις υποσχέσεις που δίνει. Διότι σήμερα μπορεί να αισθάνεται έτσι και να λέει κάτι, όμως αύριο είναι μια άλλη μέρα. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι κατά βάση δεν ψεύδονται, διότι δεν τους αρέσει ν’ αγωνιούν για μια πιθανή αποκάλυψη. Όταν όμως αποφασίσουν να πουν ψέματα, γίνονται ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μπορεί να σε εξαπατήσουν με την απόκρυψη κάποιων λεπτών σημείων και όχι προσθέτοντας «αλάτι και πιπέρι» για να εντυπωσιάσουν.
Ένας σοβαρός λόγος που ο Αιγόκερως λέει ένα ψέμα, είναι όταν θέλει να δείξει την υπεροχή του, όπως με το να πει «και βέβαια μπορώ να το κάνω αυτό… δεν υπάρχει πρόβλημα». Με λίγα λόγια, εφόσον οι Αιγόκεροι δεν παραδέχονται ότι υπάρχουν και πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν, είναι φυσικό να λένε ψέματα. Έτσι, κάποιες από τις αναλήθειές τους, συχνά σχετίζονται με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Μπορεί να τους ακούς να παραπονιούνται ότι οι δουλειές τους δεν πάνε καλά, ακόμα κι όταν τα κέρδη τους είναι ήδη μεγάλα. Με το να λένε ότι οι δουλειές τους δεν πάνε καλά, εννοούν ότι πνίγονται στη δουλειά και όχι ότι δεν κερδίζουν. Ή μπορεί να εννοούν ότι η αγορά δεν πάει καλά γενικότερα. Εν ολίγοις, λένε ψέματα όταν βρίσκονται σε αμηχανία και δεν μπορούν να διαχειριστούν δυναμικά τα ζητήματά τους.
Ο τρόπος αντιμετώπισης ενός Αιγόκερω που διαπιστώνει κανείς ότι του λέει ψέματα είναι η άμεση αντιμετώπιση. Να του δώσει χωρίς να χρονοτριβή να καταλάβει ότι γνωρίζει την αλήθεια και ότι δεν τον ενοχλεί. Η ανακούφισή του γίνεται αμέσως εμφανής, καθώς σταματά πλέον ν’ ανησυχεί μήπως αποκαλυφθεί. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι όταν ψεύδονται, πιστεύουν ότι το κάνουν για το κοινό καλό όλων, αλλά βέβαια το κάνουν περισσότερο για το προσωπικό τους συμφέρον. Κατά βάση δεν λένε ψέματα, διότι δεν τα βρίσκουν σημαντικά. Αν για παράδειγμα, ένας Υδροχόος έχει έναν αισθηματικό δεσμό και πιστεύει ότι η νομιμοποίηση του δε θα του προκαλέσει προβλήματα, δε βρίσκει το λόγο να τον κρύβει και να λέει ψέματα. Αν αντίθετα, πιστεύει ότι με το γάμο θα του δημιουργηθούν προβλήματα, αντί να υπεκφεύγει λέγοντας ψέματα, έστω κι αν ξέρει ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συνδέεται θα πληγωθεί, δε θα διαστάσει να του αποκαλύψει τις αληθινές προθέσεις του. Η αλήθεια λοιπόν για τον Υδροχόο είναι νόμος.
Όμως, αδίστακτα μπορεί να πει ψέματα στις περιπτώσεις που χρειάζεται να προστατέψει ανθρώπους και καταστάσεις. Δηλαδή δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πει ψέματα στον εχθρικό στρατό, για να προστατέψει το χωριό του ή στην ανταγωνιστική εταιρεία για να διαφυλάξει τα συμφέροντα εκείνης στην οποία εργάζεται. Ή ακόμα, να πει ψέματα για το τζίρο της επιχείρησής του, αν πιστεύει ότι έτσι, θα τραβήξει περισσότερη πελατεία. Ψέματα όμως μπορεί να πει και στον ίδιο του τον εαυτό του, αν για παράδειγμα, θέλει να πειστεί για τα οφέλη που ενδέχεται ν’ αποκομίσει από τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Πάντως ο Υδροχόος, όταν έχει αποφασίσει να εξαπατήσει σκόπιμα, διατηρεί την ψυχραιμία του στο ακέραιο. Ακόμα και τη στιγμή που ψεύδεται, αν βρεθεί κάποιος να τον αποκαλύψει, θα συνεχιστεί ως να μη συμβαίνει τίποτα. Ο μόνος τρόπος σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή όταν επιχειρεί να εξαπατήσει, είναι να αντιμετωπιστεί με την απάθεια. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
 
Ιχθείς
Οι Ιχθείς είναι οι περισσότεροι επιρρεπείς στο ψέμα, αλλά και οι περισσότεροι ανίκανοι να το αποτρέψουν. Οι συνηθέστερες περιπτώσεις που λένε ψέματα είναι όταν θέλουν να εκμαιεύσουν τα θετικά συναισθήματα ορισμένων ανθρώπων, για να ξεφύγουν από κάποιο μπλέξιμο ή όταν νιώθουν ένοχοι. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα να ‘ναι καλοί διπλωμάτες και ρήτορες, καταφέρνοντας όταν ενοχοποιούνται να πείσουν ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά… κάπως αλλιώς!..
Πολλές φορές, δίνουν την εντύπωση ότι λένε ψέματα, επειδή έχουν εμπλακεί σε περίεργες, από αβέβαιες μέχρι ύποπτες, καταστάσεις. Και πράγματι αυτή μπορεί να είναι η αλήθεια, όμως μπορεί και να μην είναι. Απλά να λένε διάφορα «παραμύθια» για να κρύψουν πράγματα, πιστεύοντας ότι έτσι απλοποιούν ή ομορφαίνουν καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να δεις έναν Ιχθύ να ψιθυρίζει στο τηλέφωνο, κάνοντας το έτσι άκρως μυστηριακό, ενώ στην πραγματικότητα να οργανώνει ένα πάρτι έκπληξη για σένα.
Οι Ιχθείς, όταν τους ζητηθεί να πουν την αλήθεια, δε θα αποφύγουν να την αποκαλύψουν. Αν κάνουν το αντίθετο, είναι γιατί μπορεί να σκεφθούν ότι η αλήθεια θα προκαλέσει πόνο. Γενικά, όταν λένε ψέματα, με την ηρεμία που τα «πλασάρουν» πείθουν και τους πιο καχύποπτους. Έχεις κάνει γνωριμία και θες να δεις αν θα εξελιχθεί σε σχέση; Είναι το μυαλό σου διαρκώς στο παρελθόν και θες να δεις αν θα έχεις επανασύνδεση; Μίλησε τώρα με τους αστρολόγους και μελλοντολόγους του myastro.gr στο 14788 ή με sms στείλε ΟΛΥΜΠΙΑ στο 54848. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303 *(Aναλυτικά οι χρεώσεις μας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.)
Γιώτα Καλογερά
Ημερομηνία Τροποποίησης: 14-03-2013 00:00:00