blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για τα ζώδια
 
blank

Ο θυμός του Παρθένου

Ο θυμός του Παρθένου
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ο θυμός του Παρθένου

Οι Παρθένοι ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να ξεπερνούν εύκολα το θυμό τους, διοχετεύοντας την ένταση τους σε κάποια χρήσιμη απασχόληση.
 
Όχι λοιπόν οργισμένες αντιδράσεις, αλλά εποικοδομητική δραστηριοποίηση. Στον Παρθένο, ακόμα και στις αντιδράσεις του, παρατηρείται κάποια ευθύτητα. Σπάνια θα "εξαπολύσει" μια τρομερή βρισιά ή απειλή πίσω από την πλάτη του ανταγωνιστή του. Αν του προκύψει καβγάς θα προσπαθήσει να ξεγλιστρήσει, αποφεύγοντας να κάνει παρατηρήσεις, μην τυχόν και από την υπάρχουσα έκρυθμη κατάσταση προκύψει κάποια άλλη, με αποτέλεσμα η οργή να διαιωνίζεται χωρίς τελειωμό.
 
Ο Παρθένος συνήθως εκτονώνει το θυμό του με δουλειά. Μπορεί ξαφνικά, να τον δεις να διαλύει σε χίλιες βίδες τη μηχανή του αυτοκινήτου του και να τη μοντάρει ξανά από την αρχή. Ή μπορεί να καθαρίζει με την ηλεκτρική σκούπα σχολαστικά και τις πιο απίθανες γωνίες του σπιτιού του.
 
Ένας άλλος τρόπος εκτόνωσης του θυμού του, είναι ένας αρκετά μεγάλος περίπατος, έστω και γύρω-γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού του. Και για να έχει την ικανοποίηση ότι εξυπηρετεί και κάποιον άλλον, μπορεί να πάρει και το σκυλί του μαζί, πιστεύοντας ότι του προσφέρει στιγμές ευτυχίας, ενώ στην πραγματικότητα ακολουθεί το γνωμικό "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".
 
Αυτοί είναι μερικοί τρόποι εκτόνωσης, οι οποίοι αντικαθιστούν την ψυχρότητα του Παρθένου μ' ένα ζεστό χαμόγελο!
 
Αν, όμως, ο Παρθένος είναι τύπος των φιλολογικών κειμένων, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και τύχει να εξοργισθεί με κάτι σχετικό με τη γλώσσα, το γράψιμο, την κοινωνική αδικία κ.λπ. μπορεί να κάνει πολύ σκληρή κριτική και ν' ανάψει "φωτιές"...!
 
Αν συμβιώνετε λοιπόν με Παρθένο, σίγουρα έχετε καταλάβει την τάση του να ερευνά τα πάντα. Θα χάσετε το "παιχνίδι", αν του δείξετε ότι ενοχλείστε γι' αυτό. Απλά παρακολουθείστε τις ενέργειές του διακριτικά. Μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει θα περάσει αρκετός καιρός και έτσι, δεν αξίζει τον κόπο να του κάνετε υποδείξεις ή επιθέσεις από την αρχή.
 
Όταν θυμώνει, συνήθως, στυλώνει τα πόδια του μόνο και μόνο επειδή μπορεί να πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος. Γι’ αυτό, με άκρως διπλωματικό τρόπο, αλλά και με τεκμηριωμένες αποδείξεις, βεβαιώστε τον για το άδικο του, όταν βέβαια το έχει.
 
Για να μάθεις πώς αντιδρούν τα υπόλοιπα ζώδια απέναντι στο θυμό, διάλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει στον πίνακα που ακολουθεί!
 
 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-04-2013 00:00:00
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, την εξατομίκευση των διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.
Αποδέχομαι