blank
Βρίσκεστε Eδώ>> Ζώδια / Άρθρα για ζώδια
 
blank

Ουρανός τετράγωνο με Πλούτωνα στην ιστορία. Με ποια γεγονότα συνδέεται.

 
Ουρανός τετράγωνο με Πλούτωνα στην ιστορία. Με ποια γεγονότα συνδέεται.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 9
 

Όταν ο Ουρανός, ο πλανήτης της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, συναντά τον αυταρχικό, ανατρεπτικό Πλούτωνα σε "σκληρή" όψη, τα ιστορικά γεγονότα σημαδεύονται από: επαναστάσεις, κοινωνικό ακτιβισμό, εξεγέρσεις εναντίον αυταρχικών καθεστώτων, αγώνες για την αναμόρφωση κοινωνικών συστημάτων, πολέμους, αλλά και φυσικές καταστροφές.

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία, όπου ξαφνικά οι λαοί αντιλαμβάνονται ότι καταστάσεις που ανεχόταν για πολλά χρόνια δεν οδηγούν πουθενά και μάλιστα κατευθύνουν προς το χειρότερο τη ζωή τους. Τότε δημιουργείται μια καθολική τάση για αναγκαίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις ...ακόμα και επαναστάσεις. Οι άνθρωποι αισθάνονται αναγκασμένοι να αλλάξουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και να πάρουν θέση απέναντι σε αυτό που τους καταπιέζει. Ο καταλύτης για αλλαγή έρχεται συνήθως μέσα από μια σειρά γεγονότων που επιτρέπουν στους λαούς να δουν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα νόμιζαν προηγουμένως.

Σε εκείνες τις χρονικές περιόδους συμβαίνουν βίαιες κοινωνικές αναταραχές και ανακατάξεις, αλλά και θετικές μεταρρυθμίσεις, όπως έχει συμβεί με τα κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα είναι συχνά επαναστατικές από μόνες τους, λόγω ότι αλλάζουν τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε μεγάλη ή ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα. 

Sponsored Links

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ας δούμε ποια σημαντικά ιστορικά γεγονότα έχουν καταγραφεί κατά τη συνάντηση του Ουρανού με Πλούτωνα, των δύο “Τιτάνων” του πλανητικού συστήματος.

  • 1758-59 Ουρανός στους Ιχθύες τετράγωνο με Πλούτωνα στο Τοξότη

Ακολουθούν επτά χρόνια πολέμων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ευρώπη, τη Δυτική Αφρική, την Ινδία και τις Φιλιππίνες. Όλοι οι πόλεμοι έχουν ως κίνητρο τον έλεγχο των αποικιών και του εμπορίου στον κόσμο. Περίπου 1 – 1.400.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Λίγο αργότερα, το σύνθημα “Όχι φορολογία, χωρίς αντιπροσώπευση” εκφράζει τη διαμαρτυρία των εποίκων σε 13 αποικίες της Μ. Βρετανίας που δήλωναν ότι η φορολόγιση των αποικιών είναι αντισυνταγματική. Ο ξεσηκωμός θα οδηγήσει το 1770 στην αμερικανική επανάσταση για την ανεξαρτησία.

  • 1793 Ουρανός στον Λέοντα σε αντίθεση με Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Ξεσπά η Γαλλική Επανάσταση. Οι παλιές ιδέες για την ιεραρχία και την παράδοση καταρρίπτονται από τις νέες αρχές του Διαφωτισμού, της “ιθαγένειας” και των “δικαιωμάτων του ανθρώπου”.  Η μοναρχία αντικαθιστάται από τη δημοκρατία με βίαιο τρόπο. Η επανάσταση υποκινήθηκε από την πείνα και την εμφανή αδιαφορία των πλουσίων για τον υποσιτισμό των φτωχών. Η Γαλλία ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης, κυρίως λόγω της συμμετοχής της στην Αμερικανική Επανάσταση και τον 7ετή πόλεμο που αναφέραμε προηγουμένως. Οι κατώτερες τάξεις είχαν σηκώσει το βαρύ φορτίο της φορολόγισης, ενώ ηπήρχαν αρκετές εξαιρέσεις για την αριστοκρατία. Ο επαναστάτης Ροβεσπιέρος δηλώνει ότι  “Κάθε νόμος που παραβιάζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου είναι ουσιαστικά άδικος και τυραννικός. Δεν ισχύει ως νόμος".

Αμέσως μετά την Επανάσταση, ακολουθεί η “περίοδος του τρόμου”. Η ίδια η Επανάσταση “τρώει τα παιδιά της”, εκτελώντας όχι μόνο αριστοκράτες, αλλά και οποιονδήποτε κατέτασσε ως “εχθρό” ακόμη και αν ανήκε στα σπλάχνα της. Η δημοκρατία κερδήθηκε με πολύ αίμα. Τη διετία 1793-94, 16.594 άνθρωποι εκτελέστηκαν αφού κατηγορήθηκαν για αντεπαναστατικές δραστηριότητες. Μερικοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 40.000 γνώρισαν το θάνατο στις δημόσιες εκτελέσεις από τη γκιλοτίνα, συμπεριλαμβανομένης και της διάσημης εκτέλεσης της Μαρίας Αντουανέτας.

Την ίδια περίοδο ξεσπά η επανάσταση των σκλάβων στον Άγιο Δομίνικο, που οδήγησε στην κατάργηση της δουλείας και τη δημιουργία της Αϊτής ως την πρώτη Δημοκρατία που ελέγχεται από ανθρώπους αφρικανικής καραγωγής. Παρά το γεγονός ότι κέρδισαν την ανεξαρτησία τους, αναγκάστηκαν να καταβάλλουν υψηλή αποζημίωση στους Γάλλους ιδιοκτήτες σκλάβων, προκειμένου να λάβουν τη γαλλική αναγνώριση. Μια μάχη, χωρίς νίκη.

  • 1820-21 Ουρανός στον Τοξότη τετράγωνο με Πλούτωνα στους Ιχθείς.

Αρχίζει η Ελληνική Επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια από τις πιο τολμηρές επαναστάσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν θα αναφέρουμε λεπτομέρειες, αφού όλοι γνωρίζουμε πόσο αίμα χρειάστηκε να χυθεί από τον ελληνικό λαό για να κερδίσει μετά από τέσσερεις αιώνες ακλαβιάς την ανεξαρτησία του. Επειδή το τωρινό τετράγωνο θα απασχολήσει έντονα την Ελλάδα μέχρι το 2015, θα επανάλθουμε με ειδικές αναλύσεις.

Επαναστάσεις και εξεγέρσεις στην Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Επαναστάσεις και Ανεξαρτησία Εθνών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Κολομβία, Βενεζουέλα, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς, Άγιος Δομίνικος, Βραζιλία, Εκουαδόρ και Περού.

  • 1850 Ουρανός σύνοδο με Πλούτωνα στον Κριό.

Ξεσηκωμός των σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Harriet Tubman δραπετεύει από τη σκλαβιά και μέσω ενός μυστικού δικτύου δρόμων και σπιτιών οδηγεί σε ελεύθερα κράτη, όπως στον Καναδά, χιλιάδες σκλάβους. Την ίδια χρονιά ψηφίζεται αυστηρός νόμος για την τιμωρία των σκλάβων και τη σύλληψη τους ακόμη και στις χώρες όπου έχουν δραπετεύσει.  Η Tubman παρέμεινε γνωστή στην ιστορία, ως ο “Mωυσής” των μαύρων για τα ανδραγαθήματα της.

Την ίδια χρονιά ξεσπά ένας μη αναμενόμενος εμφύλιος πόλεμος στην Κίνα, ο οποίος κράτησε 14 χρόνια. Αρχίζει η εξέργεση του Taiping, που προκλήθηκε από τον ιεραπόστολο Hong, που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, διακηρύσει ότι βλέπει οράματα, ισχυρίζεται ότι είναι αδελφός του Ιησού Χριστού και μάχεται για μια κοινωνική μεταρρύθμιση, η οποία θα αντικαταστήσει τον Βουδισμό, τον Κονφουκιανισμό και τις άλλες κινέζικες θρησκείες με ένα είδος χριστιανισμού. Η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα, χάρη στη βοήθεια των βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων. Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην ιστορία, όπου περίπου 20.000.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους.

Αρχίζει η εξέγερση του “Ιρλανδικού λιμού”. Αιτία, ο θυμός των Ιρλανδών εναντίον των Βρετανών, οι οποίοι όχι μόνο τους στερούν τα πολιτικά δικαιώματα τους, αλλά την περίοδο του λιμού διοχετεύουν προς την Αγγλία τεράστιες ποσότητες τροφίμων, τη στιγμή που ο ιρλανδικός λαός πεθαίνει από την πείνα. Τα αγροτικά προϊόντα είχαν σταλεί υπό φρούρηση στην Αγγλία, από τις πιο λιμοκτονούσες περιοχές και οι φτωχοί δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα καθόλου.

 

Tι εξελίξεις θα έχεις στα ερωτικά σου; Τι θα γίνει με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει; Οι διάσημοι αστρολόγοι του Myastro.gr απαντούν αποκλειστικά στο 14788 ή με sms στείλε A20 στο 54529.

Τηλεφωνικές προβλέψεις από Κύπρο. Συνομίλησε τώρα με τους αστρολόγους και τους ταρωμάντες του Myastro.gr από την Κύπρο στο 900-19-303 (Σταθερό 1.52€/1' Κινητό 1.61€/1')

 

1877 Ουρανός στον Λέοντα τετράγωνο με Πλούτωνα στον Ταύρο.

Ο πόλεμος εναντίον των Ινδιάνων. Ο αρχηγός των Ινδιάνων, το “Τρελό Άλογο” με τους πολεμιστές του δίνει την τελευταία του μάχη εναντίον του ιππικού των Η.Π.Α. στην Μοντάνα. Οι Ινδιάνοι κατακρεουργούνται και παραδίδονται. Μερικούς μήνες μετά το “Τρελό Άλογο” θα πεθάνει εξαιτίας ενός τραύματος από ξιφολόγχη. Πριν πεθάνει είπε: “Τα εδάφη μου έχουν τα σύνορα που οι πεθαμένοι συμπολεμιστές μου έχουν ορίσει”.

Την ίδια χρονιά, η Ρωσική Αυτοκρατορία κηρύσει τον πόλεμο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήδη από το 1873, η πείνα εξαιτίας της ξηρασίας στην Ανατολία έχει γονατίσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι άνθρωποι λιμοκτονούσαν και δεν ήταν σε θέση να καταβάλλουν φόρους στο οθωμανικό θησαυροφυλάκιο. Η οθωμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση το 1875. Εξεγέρσεις συνέβησαν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη το 1875 λόγω των υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων που τους επιβλήθησαν από τους Οθωμανούς. Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την εξέγερση των Βουλγάρων το 1876. Οι Οθωμανοί για εκδίκηση διαπράτουν ανείπωτες θηριωδίες εναντίον του βουλγαρικού λαού. Υπήρξε μια διεθνής δημόσια κατακραυγή καταδικάζοντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ισχυρότερη αντίδραση ήρθε από τους Ρώσους, των οποίων η συμπάθεια για τη βουλγαρική αιτία οδήγησε σε πανεθνικό κύμα πατριωτισμού. Η Ρωσία είδε επίσης την παρέμβαση της ως έναν τρόπο για να ανακτήσει εδάφη που έχασε κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου (η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια του Πλούτωνα σε σύνοδο με Ουρανό το 1850).

  • 1901 Ουρανός στον Τοξότη σε αντίθεση με Πλούτωνα στους Διδύμους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρούσβελτ καλεί σε γεύμα την ηγετική φυσιογνωμία της Αφροαμερικανικής Κοινότητας Μπούκερ Τ. Ουάσιγκτον. Μετά το γεύμα, ο Ουάσινγκτον θα δηλώσει “Πήρα το μάθημα ότι οι μεγάλοι άντρες καλλιεργούν την αγάπη και ότι μόνο οι μικροί άντρες λατρεύουν το πνεύμα του μίσους”. Είναι η πρώτη φορά που ένας μαύρος ηγέτης περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Ως αποτέλεσμα, ο κυβερνήτης του Μισισιπή και ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας ξεσηκώνουν τους λευκούς να ασκήσουν βία εναντίον των μαύρων, ενθαρρύνοντας τις γνωστές ρατσιστικές ενέργειες των Κου Κλουξ Κλαν.

Την ίδια χρονιά, δημιουργείται το πρώτο κραχ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ενός πανικού που προκαλείται σκόπιμα από χρηματιστές που προσπαθούν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της Εταιρείας Σιδηροδρόμων. Οι μεγιστάνες που εμπλέκονται παραμένουν αλώβητοι, αλλά ως αποτέλεσμα του πανικού χιλιάδες μικροί επενδυτές καταστρέφονται οικονομικά.

Φυσικές καταστροφές το 1901:
Μεγάλη πυρκαϊά στη Φλόριδα καίει τα περισσότερα σπίτια στo Τζάνκονσβιλ αφήνοντας πίσω της 10.000 άστεγους.
Τυφώνας στο Τέξας σκοτώνει 8.000 άτομα.
Σεισμός στη Γουατεμάλα σκοτώνει 2.000 ανθρώπους.
Η έκρηξη του Ηφαιστείου στο όρος Πελέ της Μαρτινίκας αφήνει πίσω της 30.000 νεκρούς.

  • 1930-34 Ουρανός στον Κριό τετράγωνο Πλούτωνα στον Καρκίνο.

Μερικούς μήνες πριν την είσοδο του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα, προηγείται η κατάρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο του 1929. Το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία, προκαλεί καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρχίζει ένα τεράστιο ρεύμα μετανάστευσης προς τις (πρώην) πλούσιες χώρες. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται αυταρχικά καθεστώτα σε διάφορες χώρες, όπως το Τρίτο Ράιχ στη Γερμανία. Η Ιαπωνία εισβάλει στην Μανζουρία και τα γεγονότα οδηγούν στην κατάρευση της Κοινωνίας των Εθνών.

Σφοδρές θύελλες σκόνης προκαλούνται από μεγάλες οικολογικές καταστροφές στις πεδιάδες των Η.Π.Α. και του Καναδά 1930 - 36. Αιτία, οι ακραίες ξηρασίες και οι μη ικανοποιητικές τεχνικές καλλιέργειας που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάβρωση. Το αποτέλεσμα ήταν μαζικές μεταναστεύσεις, ελλείψεις σε τρόφιμα, πολλαπλοί θάνατοι και σοβαρή μείωση των μισθών.

Ο Γκάντι οδηγεί τη χώρα του στη μη-βίαιη Διακήρυξη της Ινδικής Ανεξαρτησίας, μέσα από μια αναίμακτη πορεία, όπου ξεσηκώνει τους Ινδούς εναντίον των Βρετανών αποίκων. Οι Ινδοί καταφέρνουν, χάρη στην προσωπικότητα του Γκάντι, να λύσουν τα δεσμά της αποικιοκρατίας. Ο Γκάντι αποτελεί ακόμη και σήμερα το ίνδαλμα κάθε ειρηνιστή.

Ο Χίτλερ και η Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (κοινώς γνωστό ως Ναζί), ανεβαίνει στην εξουσία, μετά την κατάρευση των γερμανικών τραπεζών το 1931. Στις 2 Μαίου 1933, ο Χίτλερ δηλώνει μεταξύ άλλων “Πόσο τυχερές είναι οι κυβερνήσεις, που οι λαοί που κυβερνούν δεν σκέπτονται. Πρέπει να κλείσουν τα γραφεία των συνδικαστικών Ενώσεων, να κατασχεθούν τα χρήματα τους, και οι ηγέτες τους να οδηγηθούν στη φυλακή. Πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να τους αφαιρεθεί το δικάιωμα της απεργίας”. Ως κόμμα, δεσμεύεται να καταργήσει τη Συνθήκη των Βερσαλιών, να καταδιώξει και να εξαφανίσει τους Εβραίους και άλλες μειονότητες από τη Γερμανία, να αντιταχθεί στον κομμουνισμό και τέλος να επεκτείνει τα εδάφη τςη Γερμανίας, γεγονός που οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ίδιο διάστημα, ο Μάο Τσε Τουνγκ συνεχίζει την πολυετή αιματηρή Μεγάλη Πορεία στην Κίνα και το 1935 καταφέρνει να ελέγχει πλήρως το Κομμουνιστικό Κόμμα. Μερικά χρόνια αργότερα, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο θα καταφέρει να κηρύξει την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ως Πρόεδρος της χώρας. Γνωστός για τη ρήση του “Αν λες ένα μεγάλο ψέμα, να το λες συχνά για να γίνει πιστευτό”.

  • 1964-67 Ουρανός σε σύνοδο με Πλούτωνα στην Παρθένο.

Αποαποικιοκρατικοποίηση της Αφρικής. 32 αφρικανικές χώρες κερδίζουν την ανεξαρτησία τους τη δεκαετία του 60.

Η εισβολή των Αμερικανών στο Βιετνάμ και τα Κινήματα Ειρήνης. Τα αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στο Βιετνάμ το 1965. Μια σειρά από θηριωδίες γίνονται γνωστές από τα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που θα ξεσπάσει σε παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του πολέμου. Το Ειρηνιστικό Κίνημα εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο και λίγο αργότερα οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από τη χώρα.

Ο πόλεμος των 6 ημερών. Γνωστός και ως η Αραβοισραηλινή σύκρουση του 1967, όπου το Ισραήλ κέρδισε τα εδάφη της Χερσονήσου του Σινά, τη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα Υψίπεδα του Γκολάν. Ως αποτέλεσμα του πολέμου, 300.000 Παλαιστίνιοι άφησαν τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα και οι περισσότεροι από αυτούς εγκαταστάθηκαν στην Ιορδανία. Επιπλέον, 100.000 Σύριοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα υψώματα του Γκολάν.

Το Φεμινιστικό Κίνημα. Τη δεκαετία του 60 ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία κατά της ανισότητας των γυναικών. Οι γυναίκες άρχισαν να διεκδικούν δικαιώματα τόσο για την προσωπική ζωή τους, όσο και για το δικάιωμα της πολιτικής έκφρασης.

Δολοφονίες: Τζων Κέννεντυ 1963, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ 1968, Ρόμπερτ Κέννεντυ 1968.

  • 2011-15 Ουρανός στον Κριό τετράγωνο με Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Η ελληνική οικονομική κρίση και γενικότερα των χωρών του νότου της Ευρώπης, φέρνει σοβαρές οικονομικές αναταράξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξεγέρσεις και εμφύλιοι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή: την Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Αναταραχές  στην Ιορδανία, τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία (μόνο τον περασμένο Νοέμβριο του 2014, περισσότερα απο 6.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Συρία).

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάκτηση της Κριμαίας απο τη Ρωσία και αλληλοσπαραγμός που συνεχίζεται στην Ουκρανία.

Ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού Embola: Περισσότερα απο 7.000 χιλιάδες νεκροί κατά το 2014 και το φάρμακο δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Τι θα συμβεί το 2015; Θα γράψουμε σύντομα ένα άρθρο γι' αυτό θέμα.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 15-12-2014 00:00:00