blank
 
blank

Η αστρολογία 10-12 Ιανουαρίου, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο

 
Η αστρολογία 10-12 Ιανουαρίου, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Οι αστρολογικές προβλέψεις 10-12 Ιανουαρίου. Ποιες εξελίξεις φέρνει η έκλειψη Σελήνης στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου και ποια ζώδια θα επηρεάσει περισσότερο.

Sponsored Links

Η Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο ανατρέπει τα δεδομένα μας.

Η έκλειψη Σελήνης κορυφώνεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, με την έκλειψη να ξεκινά από 7.07’ μμ στην Αθήνα, να βρίσκεται στο μάξιμουμ στις 9.10’ μμ και να ολοκληρώνεται στις 11.12’ μμ, στην 20η μοίρα του Καρκίνου – Αιγόκερου.

Στη μέγιστη έκλειψη, το 90% του δίσκου της Σελήνης θα είναι μερικώς σκιασμένο από την Γη και κανένα μέρος της Σελήνης δεν θα βρίσκεται σε πλήρη σκίαση. Θα διαρκέσει 4 ώρες και 5’ και θα είναι ορατή από την Ασία, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αλάσκα και την Αφρική.

Το φαινόμενο πραγματοποιείται στον “σεληνιακό κύκλο Σάρος 144”. Κι εδώ σε συνδυασμό με τη σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα ανοίγει μια νέα εποχή. Όμως για να ανοίξει κάτι καινούργιο θα χρειαστεί να κλείσει ο προηγούμενος κύκλος.

Η έκλειψη/Πανσέληνος αφορά ακριβώς αυτό: To κλείσιμο του παλαιού και το άνοιγμα στο καινούργιο. Ωστόσο αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα.

Σε κάθε Πανσέληνο και πολύ περισσότερο τώρα, που έχουμε και έκλειψη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αθέατη πλευρά του εαυτού μας, αλλά και των καταστάσεων. Ό,τι δεν έχουμε επεξεργαστεί σωστά, έτσι ώστε να το επιλύσουμε, διογκώνεται μεγαλώνει και αποκτά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις συνηθισμένες.

Θέματα που σχετίζονται με την εσωτερική μας ασφάλεια, με το συναίσθημα μας, με τα πρόσωπα που συνδεόμαστε ή ακόμα και με το σπίτι ή την οικογένεια, έρχονται στο προσκήνιο σε ένα κλίμα που δημιουργεί διαφόρων ειδών πιέσεις που φορτίζουν επικίνδυνα το ενεργειακό μας πεδίο.

Τις περισσότερες φορές οι διεργασίες αυτές είτε γίνονται υποσυνείδητα είτε συμβαίνουν εξαιτίας γεγονότων που τις προκαλούν.

Μια σεληνιακή έκλειψη, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο και θέματα του προηγούμενου εξαμήνου, προκειμένου να επανεξεταστούν.

Ποιες εξελίξεις φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου.

Από τη μια έχουμε τη Σελήνη στον Καρκίνο. Η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο είναι άμεσα συνυφασμένη με το παρελθόν μας, τις επιλογές μας και ό,τι μας κάνει να νοιώθουμε οικεία…

Για παράδειγμα, είναι η ρουτίνα μας και ο τρόπος που θα επαναλάβουμε τις κινήσεις μας, ακόμα και αν είναι λανθασμένες. Είναι η βαθύτερη ανάγκη των συναισθηματικών στηριγμάτων πάνω στα οποία χτίζουμε την ζωή μας. Η συνήθεια που αρνούμαστε να αλλάξουμε.

Σε αυτή τη θέση η Σελήνη βάλλεται. Πολύ. Βρίσκει απέναντί της τόσο τον Ήλιο, όσο και τον Ερμή, αλλά και τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Απέναντι ακριβώς ο Ήλιος σε μια στενή σύνοδο με τον Ερμή, (ο Ερμής είναι “καζίμι”, βρίσκεται δηλαδή στην “καρδιά” του βασιλιά Ήλιου). Εξυπηρετούνται συζητήσεις που έχουν σοβαρό και οργανωμένο υπόβαθρο, και ίσως προαχθούν και σε κάτι περισσότερο. Μια συμφωνία ή μια ένωση για έναν κοινό σκοπό.

Ωστόσο, τώρα είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που καλείσαι να αφήσεις το προστατευτικό “δίχτυ” ασφαλείας σου και να αφεθείς στο άγνωστο.

Την περίοδο αυτή, έρχονται στο προσκήνιο όλες εκείνες οι επιλογές που σε έχουν φέρει μέχρι εδώ, όμως χρειάζεται να τις αναθεωρήσεις και να τις αλλάξεις. Και φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς κάνεις τις επιλογές σου… Επιλέγεις σύμφωνα με ό,τι σου δίνει ασφάλεια κι ας συμβιβάζεσαι ή με ό,τι μπορεί να σε ξεβολεύει, αλλά σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία;

Η εποχή αυτή προσφέρει πολύ ισχυρές συναισθηματικές αναταράξεις, και όχι μόνο, που έρχονται να ταρακουνήσουν συθέμελα το οικοδόμημά σου. Θα βρεθείς μπροστά σε πολύ σημαντικές εξελίξεις, τα γεγονότα της περιόδου δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα.

Είναι όμως εκείνα που καλείσαι να διαχειριστείς προκειμένου να μάθεις να αποφασίζεις με βάση όχι τι σε βολεύει, αλλά τι σου κάνει πραγματικά καλό.

Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες διαστάσεις στην ζωή σου ή ακόμα και στη ζωή των γύρω σου, μέσα από τις οποίες εσύ θα μπορέσεις να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, και να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Γιατί η αλλαγή στη φάση αυτή επιβάλλεται και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο.

Στον χάρτη αυτόν, ο πιο ισχυρός πλανήτης είναι ο Κρόνος. Σε αυτόν “υπακούουν” οι περισσότεροι πλανήτες.

Με την έκλειψη αυτή, ενεργοποιείται μια πολύ σημαντική αστρολογική συνθήκη: Η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα.

Μια όψη που έρχεται να ταράξει συθέμελα το σκηνικό της ανθρωπότητας. Κι εδώ μιλάμε για την επίδραση της σε κοσμικό επίπεδο.

Η όψη μιλά για την αναγκαιότητα αλλαγών στις μέχρι τώρα δομές του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Ό κόσμος της πολιτικής και της Οικονομίας και ό,τι μέχρι σήμερα απαρτίζουν τις δομές των κρατών αλλάζει με έναν τρόπο που θα έχει ριζοσπαστικά μεταμορφωτικό χαρακτήρα. Τα όρια και τα πλαίσια, μετατοπίζονται, διαφοροποιούνται και τελικά διαμορφώνουν σταδιακά (αλλά όχι εύκολα) ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Όταν μιλάμε γι αυτούς τους δύο πλανήτες είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι και πως μπορεί να εκδηλώσουν τις ενέργειες τους.

Ωστόσο η ιστορική τους αναδρομή και οι περίοδοι που συναντήθηκαν ξανά, είναι εξαιρετικά σημαντικές καμπές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εποχές σε πολλές περιπτώσεις διεθνούς κρίσης, που αλλάζουν με βίαιο τρόπο την ροή της ιστορίας.

Άλλωστε ποτέ το κλείσιμο ενός κύκλου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, οι εκκαθαρίσεις που χρειάζεται να γίνουν απαιτούν σαρωτικές αλλαγές, που εκδηλώνονται με βία και αναταραχές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν μιλάμε για Κρόνο - Πλούτωνα ο μετασχηματισμός είναι πολύ βαθύς και ριζικός.

Η όψη αυτή θα φέρει καθοριστικές εξελίξεις στην Κίνα, αλλά και στην Αμερική μια και επηρεάζει τόσο τον γενέθλιο χάρτης της Κίνας, που φαίνεται πως μπαίνει πλέον πολύ δυνατά στο “παιχνίδι” όσο και τον γενέθλιο χάρτη του Ντόναλντ Τραμπ, που φαίνεται να οδηγείται σε σημαντικές απώλειες.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στο τέλος μια εποχής και την αυγή μιας νέας.

Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι όμως απαραίτητη και αναγκαία. Θα το δούμε και μέσα μας, αλλά και γύρω μας. Όλα συντελούν σε μια επιβεβλημένη αλλαγή, η οποία δεν θα είναι άμεση. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συντελεστεί.

Όσο πιο αποφασισμένοι είμαστε να αφήσουμε πίσω μας το παλιό μοντέλο και να προχωρήσουμε παρακάτω, τόσο πιο εύκολη θα είναι η μετάβαση.

Και κυρίως για τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν τον Ήλιο τους, τον ωροσκόπο τους ή προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 20η μοίρα των ζωδίων, η εποχή αυτή, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο που ενδεχομένως να μην έχει καμία σχέση με ότι κάνατε ή επιλέγατε μέχρι τώρα.

Να θυμάστε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και η πιο μεγάλη δέσμευση που αναλαμβάνετε είναι μόνο προς τον εαυτό σας. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε επίσης το βίντεο μας, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν την καθημερινότητα σας.

Δείτε στο βίντεο με τις εβδομαδιαίες προβλέψεις για τα 12 ζώδια, από τον Χρίστο Ντούβλη.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-01-2020 09:00:00