Quantcast
blank
 
blank

Οι αστρολογικές προβλέψεις 24 ως 27 Μαΐου 2021, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη.

 
Οι αστρολογικές προβλέψεις 24 ως 27 Μαΐου 2021, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Η έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Η Ολική Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη που συμπίπτει με Πανσέληνο κορυφώνεται την Τετάρτη 26 Μαΐου, με το μάξιμουμ της έκλειψης να γίνεται στις 11:48 πμ, στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων - Τοξότη.

Sponsored Links

Τι θα φέρει αστρολογικά η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Τοξότη

Επηρεάζει κυρίως τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ονομάζεται και ''ματωμένο φεγγάρι'' εξαιτίας το κόκκινου χρώματος που η Σελήνη παίρνει κατά τη διάρκεια της έκλειψης. Επίσης, την ημέρα της έκλειψης, η Πανσέληνος θα είναι πιο κοντά στη γη, οπότε μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερη στον ουρανό, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη έκλειψη είναι ''supermoon''.

Σχετικά με τις εκλείψεις

Χρειάζεται να θυμόμαστε, ότι οι εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το κοσμικό επίπεδο, και λιγότερο ή σπανίως με κάποιον ατομικό αστρολογικό χάρτη.

Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορεί να δώσει γεγονός, μόνο εάν το σημείο που ''χτυπάει'' η έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης, και άρα η έκλειψη είναι ο σπινθήρας που ανάβει το φως. Συνεπώς, μία έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε θετικό αλλά ούτε και αρνητικό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, αλλά διαφορετική ώρα για την κάθε χώρα. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο, άλλες να έχουν πολλά γεγονότα, άλλες καθόλου και άλλες να δέχονται τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε μία άλλη χώρα.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από τη Νότια Ανατολική Ασία, την Αυστραλία, από μεγάλο μέρος της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, και από τον Ειρηνικό, Ατλαντικό και Ινδικό Ωκεανό, καθώς και την Ανταρκτική.

Έκλειψη στον άξονα Tοξότη - Διδύμων

Αρχίζουμε σταδιακά να βγαίνουμε από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο είχαμε περιέλθει και να ερχόμαστε σε επαφή με το φως, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. Οι καθημερινοί ρυθμοί μας, σταδιακά, επανέρχονται στο συνηθισμένο τους μοτίβο και τώρα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε με σοφία και ωριμότητα, όλα όσα μας δίδαξε η περίοδος της απομόνωσης που προηγήθηκε.

Γεγονός είναι, πως στη φάση αυτή έχουμε περισσότερο από ποτέ, ανάγκη να βγούμε έξω στον κόσμο και να συνδεθούμε εκ νέου μαζί του.

Το ερώτημα είναι: Πόσο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς που απαιτεί η σύνδεση η και η συμβίωση, για να συνυπάρξουμε με τους άλλους σε ένα υγιές πλέον πλαίσιο?

Είναι η στιγμή της επανένταξης μας, και σε προσωπικό επίπεδο καλούμαστε να διδαχθούμε πώς να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία, πώς να δίνουμε και να ζητάμε βοήθεια και πως να επωφελούμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκτώντας τα λεγόμενα κοινωνικά οφέλη. Ο καθένας μας σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναρωτηθεί: ποιές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει εντός μου; σε ποιά επίπεδα; τι θέλω να διατηρήσω και τι ν' αλλάξω; τι άλλο μπορώ να κάνω ή πολύ απλά τι δεν θέλω να κάνω πλέον;

Ο Τοξότης, μας στρέφει σε ένα πνευματικό επίπεδο.

Μας καλεί να αναζητήσουμε, τη γνώση που προέρχεται μέσα από την ανώτερη Σοφία που βρίσκεται στις απλές καθημερινές σχέσεις στα απλά πράγματα της ζωής. Να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό που έχουμε χάσει για τη ζωή, για τον εαυτό μας, για τον έρωτα. Αλλά κυρίως να αναζητήσουμε την δική μας αλήθεια.

Και να είναι αυτή ακριβώς η πινελιά στον καμβά της ζωής μας, η αναζήτηση των προσωπικών μας αρχών, αξιών και στόχων που θα μας κινητοποιήσει στο να εμπνευστούμε ξανά, να οραματιστούμε, και να ανατροφοδοτήσουμε το πάθος μας, αυτό που θα μας οδηγήσει στην δράση.

Και δεν υπάρχει πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα μας! Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

Να κατανοήσουμε πως οτιδήποτε επιθυμούμε με το μυαλό ή με το σώμα, χρειάζεται να το τρέφουμε συνεχώς και συστηματικά, με δύναμη, πάθος, και κυρίως πίστη, ακόμα και αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολλές φορές όπως τα έχουμε φανταστεί, γιατί ίσως το σύμπαν να έχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο για μας.

Από την άλλη, η σκιώδης πλευρά του Τοξότη, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου ν' αποφύγουμε συμπεριφορές που εμπεριέχουν αλαζονεία και φανατισμό οι οποίες αναπόφευκτα δημιουργούν συναισθήματα που μας αποδυναμώνουν οδηγώντας μας σε αδιέξοδα, απομόνωση και πιθανόν κατάθλιψη.

Στους Διδύμους απέναντι, συναντάμε τα μαθήματα που παίρνουμε σχετικά με την αιτία και τις επιδράσεις των επιλογών μας. Πως κατευθύνουμε την ενέργεια μας στον κόσμο, και πως ενεργοποιούμε την σύνδεση αιτίας και αποτελέσματος. Εδώ ανακαλύπτουμε το πως και το γιατί των πράξεων μας. Εδώ, χρειάζεται να αντιληφθούμε την δύναμη που έχουν οι λέξεις και οι σκέψεις μας, αλλά και ό τρόπος με τον οποίο θα τις επικοινωνήσουμε προς τα έξω. Είναι αυτός ο τρόπος που θα μας συνδέσει με το ''όλον'' και θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του σύμπαντος.

Σε κάθε Πανσέληνο, φωτίζεται κάθε τι που είναι καλά κρυμμένο. Καθετί που κρύψαμε επιμελώς κάτω από το χαλί, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε και να το καθαρίσουμε. Αυτή η αντίθεση Ηλίου - Σελήνης, έρχεται να φωτίσει κάθε τι που επιλέξαμε με λάθος κριτήρια, ή σε τι πιστέψαμε ενώ δεν θα έπρεπε.

Επίσης εξαιρετικά σημαντική είναι η θέση του Δία στην έκλειψη αυτή, ο οποίος βρίσκεται σε όψη με τα Φώτα. Χρειάζεται, να έχουμε κατά νου πως με ότι καταπιανόμαστε, ό,τι διερευνούμε ή ό,τι στοχεύουμε χρειάζεται μέτρο αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Είναι πολύ εύκολο να βγούμε έξω από αυτά, και αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και να μας κάνει να χάσουμε τις ισορροπίες μας.

Όσο περισσότερο εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι είμαστε στον στόχο μας, όσο περισσότερο εξυπηρετούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του πλαισιωμένα και συνειδητά, τόσο μεγαλύτερο όφελος μπορούμε να εισπράξουμε. Σε ότι αφορά τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας, η περίοδος αυτή διευκολύνει κάθε είδους επικοινωνία ή ανταλλαγή, και μπορεί πραγματικά να επιφέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ό,τι στοχεύουμε ή επιδιώκουμε, επιτρέποντας μας παράλληλα να πλησιάσουμε και τον τρόπο που συνδεόμαστε με τον ''όλον''.

Η Αφροδίτη, βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα

Όσο περισσότερο κινούμαστε, κάτω από την εντολή των επιθυμιών και των αναγκών μας, τόσο εύκολο είναι να κάνουμε την λάθος επιλογή ή εκτίμηση.

Πολλά από τα σενάρια που γράφονται την περίοδο αυτή έχουν έναν απατηλό χαρακτήρα, κυρίως αυτά τα οποία σχετίζονται με την προσωπική ζωή και τις σχέσεις μας. Και είναι αυτά τα σενάρια τα οποία οδηγούν σε ματαιότητα, και απογοήτευση.

Προς αποφυγή λοιπόν, καταστάσεων που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση ή σε συναισθηματικά αδιέξοδα, καλό είναι αυτή την περίοδο να μην εξιδανικεύουμε καταστάσεις και να ελέγχουμε προσεκτικά εάν η κατάσταση την οποία έχουμε να διαχειριστούμε είναι προϊόν του μυαλού μας ή βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Συνοψίζοντας, ο κύκλος αυτός μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι σημαντικό για εμάς, να ορίσουμε εκ νέου τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες θα πορευτούμε παρακάτω, να ανακαλύψουμε ξανά το πάθος για την ζωή, και να κάνουμε συνειδητές επιλογές, να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τις σχέσεις που αποτελούν και συνδέουν τη ζωή μας με τους άλλους. Κλείνουμε με ένα απόφθεγμα του Osho: Το αληθινό μονοπάτι είναι αυτό που το δημιουργείς καθώς περπατάς. Να έχετε μια όμορφη μέρα και μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Δείτε το βίντεο με τις εβδομαδιαίες προβλέψεις για τα 12 ζώδια, από τον Χρίστο Ντούβλη.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-05-2021 09:00:00