blank
 
blank

Αντίθεση Πλούτωνα-Αφροδίτης: Πάθος και καρμικοί έρωτες στους λαβύρινθους της ψυχής!

 
Αντίθεση Πλούτωνα-Αφροδίτης: Πάθος και καρμικοί έρωτες στους λαβύρινθους της ψυχής!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 7
 
Sponsored Links

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα

Τα συναισθήματα κάνουν τσουλήθρα στην κόψη ενός ξυραφιού, όσο εσύ ζητάς ή βιώνεις ήδη έναν έρωτα που σε καταναλώνει, σε ρουφά ολόκληρο, σε παθιάζει και σε βάζει σε διεγερτικό κίνδυνο, ενώ η ζήλεια είναι το απαραίτητο αφροδισιακό, για να στηθεί και να σταθεί όλο το σκηνικό!
 
Το σκηνικό δεν είναι άλλο από την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, που καθώς κορυφώνεται στις 22 Μαΐου, θα μας επηρεάσει, φέρνοντας στην αρένα του έρωτα πάθος ανεξέλεγκτο, αγάπη αποπνικτική, ξυπνώντας επικίνδυνες πτυχές του χαρακτήρα μας.
 
Για όσους είναι μόνοι τους και αναζητούν τον έρωτα, η όψη αυτή σημάνει την απαρχή μιας σχέσης, η οποία βασίζεται πάνω σε εντελώς νέους κανόνες παιχνιδιού, μακριά από αυτό που γνωρίζαμε. Παλιές επιθυμίες και κρυφά πάθη βρίσκουν ξανά λόγο ύπαρξης και αναδύονται, αφού για μεγάλο διάστημα τα αγνοούσαμε.
 
Η όψη είναι ήδη ενεργή και θα επηρεάσει για μεγάλο διάστημα. Άλλωστε σε ό,τι εμπλέκεται ο Πλούτωνας, παρατείνεται μέσα στο χρόνο, αρχικά χωρίς σημάδια ορατά. Όλα αυτά, όσο εσύ γίνεσαι το αντικείμενο μιας εξωφρενικά ερωτικής συμπεριφοράς, βασανιστικά χειριστικής και βαθιά διεγερτικής, ψάχνοντας να βρεις από που πηγάζουν.

Τα σκυλιά της κολάσεως είναι ελεύθερα

Η αλληλεπίδραση του Πλούτωνα και της Αφροδίτης, δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού φέρνει στην επιφάνεια κάθε σκοτεινή πλευρά, όσον αφορά στον έρωτα. Το μότο "Όλα επιτρέπονται στον έρωτα και τον πόλεμο", θα εφαρμοστεί κατά λέξη. Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, το καταστρεπτικό πάθος, η εμμονή, ο επαναλαμβανόμενος χωρισμός, ο με το ζόρι έρωτας, ο εξαναγκασμός, είναι μερικά αποσπάσματα από το συμπαντικό σενάριο. Όλα, ώστε να βρούνε το μονοπάτι που οδηγεί στη λύτρωση από αυτά. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα περάσουν τεστ αντοχής, και όχι μόνο οι ερωτικές. Τις καταστάσεις που μας ρουφούσαν την ενέργεια και ληστεύαν τις αντοχές μας, θα τις αποχαιρετίσουμε, κάποιες διαγράφοντάς τες μόνιμα από τη ζωή μας. Συναισθήματα που είχαν αποδείξει τη διαχρονικότητά τους, αναποδογυρίζουν, αλλάζουν, δεν υπάρχουν πια, καταργούνται.

Παραμύθι με αμφίβολο τέλος

Οι θετικές επιρροές ωστόσο υπάρχουν, με έναν πιο αόρατο και μακροπρόθεσμο τρόπο. Το ενδεχόμενο να ζούμε συμβιβαστικά, να κρατάμε το μέτριο και να προσποιούμαστε πως έχουμε το άριστο, θα διαγραφεί από τη ζωή μας. Παράλληλα, όποια επιθυμία βρισκόταν ναρκωμένη βαθιά στο υποσυνείδητο, θα βρει ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή της ύπαρξής μας, φέρνοντας μας σε αντιπαράθεση μαζί της. Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής δύο: ή να βιώσουμε τις θαμμένες επιθυμίες μας με κάθε κόστος, ή να τις θάψουμε για πάντα! Οι έρωτες που δε ζήσαμε, εκείνοι που θέλαμε πολύ να γευτούμε, αλλά για κάποιους λόγους δεν εξελίχθηκαν, θα ξαναζωντανέψουν μέσα μας. Μνήμες, εικόνες, ίσως και νέες συναντήσεις με παλιές αγάπες. Όλα, με σκοπό να μπορέσουν να κλείσουν οι εραστές, αυτό που κάποτε άφησαν ανοιχτό.
 
Αλλά είναι και οι σχέσεις εκείνες που προκαλούσαν δέος με την σχεδόν ιερότητά τους και την ανθεκτικότητα τους, οι οποίες θα παρασυρθούν σαν άχυρο παρμένο άτσαλα από τον άνεμο! Σαν μια δέσμευση που λύθηκε ακούραστα με ένα μαγικό ξόρκι, λυτρώνοντας τους εμπλεκόμενους από μια συνύπαρξη προβληματική.

Οι μεγαλειώδεις στιγμές ενός έρωτα

Η αλήθεια είναι πως η σεξουαλική διάθεση είναι ανεξέλεγκτη, ψάχνοντας τρόπους να εκτονώσει τη ψυχή, να τη μάθει να διεκδικεί, να φυλακίζει, να δημιουργήσει εμμονές, σενάρια, να χειριστεί όπως αυτή θέλει τους φόβους και τις επιφυλάξεις του άλλου. Σαν αντάλλαγμα, θα κερδίσει την ικανοποίηση πως ο άλλος μας ανήκει, είναι δικός μας, αδιαπραγμάτευτος, πιστός, ακέραιος, ορκισμένος.
 
Οι σχέσεις που δεν έχουν χάσει τη χαρά της αγάπης, θα βιώσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά... μία Άνοιξη! Θα νιώσουν ακόμα πιο κοντά ο ένας στον άλλο, με απελπιστική λαχτάρα ο ένας για τον άλλο, με θεαματικές πτώσεις και απογειώσεις και των δύο!

Τα μονοπάτια του έρωτα και το Κάρμα

Το ενδιαφέρον φέρνουν τις μέρες αυτές και οι νέες συναντήσεις, οι φρέσκιες γνωριμίες, που με την επιρροή του Πλούτωνα και της Αφροδίτης, λειτουργούν σαν κοπάδια πεταλούδων, που φτερουγίζουν μέσα μας! Μια τυχαία γνωριμία, μια αδιάφορη αρχικά πρόσκληση, μπορεί να μας αλλάξει την ζωή, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τη ροή της καθημερινότητας, ενώ οι νέες σχέσεις θα έχουν κάτι καρμικό και μαγικό μαζί. Δηλαδή, τη σφραγίδα του Πλούτωνα και της Αφροδίτης!
 
Η φλόγα της αγάπης, που τόσο δυνατά καίει, δεν αφήνει περιθώριο για λογική και καθαρότητα σκέψεως. Τον κύριο λόγο έχουν πλέον τα συναισθήματα. Οι νέοι έρωτες θα συνοδεύονται, όχι μόνο από την ένταση και τη ζήλεια, αλλά και από το φόβο της εγκατάλειψης και της απώλειας. Πολλοί ερωτευμένοι, φτάνοντας στα άκρα, θα προσπαθήσουν να δεσμεύσουν αυτόν που αγαπάνε, με κάθε τρόπο. Ακριβώς και για το λόγο αυτό, οδηγούμαστε σε παιχνίδια ισχύος. Συχνά ο αντίπαλος είναι ο εαυτός μας! ‘‘Ποιος είναι πιο δυνατός; Θα μπορούσε άραγε να πεθάνει για μένα; Θα με εγκατέλειπε ποτέ πρώτος;’’ είναι τα ερωτήματα που μας καίνε.
 
Ας μην ξεχνάμε πως μαγεία και ερωτισμός, πιασμένα χέρι-χέρι, γεννούν την Αγάπη. Το σημαντικό είναι να βρουν τα αισθήματα μας ανταπόκριση, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσει στην ανακούφιση και τη λύτρωση, ειδικά αν ο έρωτας που νιώθουμε για κάποιον, είναι απελπιστικά έντονος και ειλικρινής.

Η στημένη συνάντηση με το πεπρωμένο

Η επιθυμία μας ξεκάθαρη: το αντικείμενο του πόθου μας, ο εραστής μας, η ερωμένη , το άτομο για το οποίο χτυπά η καρδιά μας, να γίνει συναισθηματικά εξαρτημένο από εμάς. Κάτι που μπορεί να καταλήξει σε χαοτικές καταστάσεις, αρρωστημένη αγάπη, και να προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις του άλλου! Στο μυαλό μας, το ιδανικό δεν είναι άλλο από το “Μέχρι ο θάνατος να μας χωρίσει”, αποθεώνοντας με την ψυχή μας το “όλα ή τίποτα”. Παράλληλα, η επιθυμία μέσα μας για αμέτρητες ποσότητες αγάπης, μεγαλώνει. Δε θα λείψουν τα ερωτικά σκάνδαλα, οι ψυχολογικές μάχες για την επικράτηση, συχνά απαλλαγμένες από κάθε ηθική, τη συμβατική ηθική. Όχι αυτή που υπαγορεύει η αγάπη και οι κανόνες της. Θα ήταν καλό να αποφύγουμε ανοιχτές αντιπαραθέσεις. Η αλήθεια είναι πως ο Πλούτωνας στην αντίθεσή του με την Αφροδίτη, θα βγάλει στην επιφάνεια ψυχικό υλικό βαθιά κρυμμένο, μαζί με άγχη δύναμης και ελέγχου σε μια σχέση, σε ένα γάμο, μια συνεργασία.
 
Η τραγικότητα και το δράμα, είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και συνοδεύουν τις ερωτικές σχέσεις, ενώ σαν επίλογος, δεν αποκλείεται να μείνει ένα μίσος μέσα μας, με τη γεύση της χαμένης αγάπης μας. Ακόμα και οι συνεργασίες μας θα δοκιμαστούν, οι οποίες μικρή πιθανότητα θα έχουν να επιβιώσουν, χωρίς γερά θεμέλια.
 
Ας μη ξεχνάμε πως η όψη μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα, είναι συνυφασμένη με καρμικές γνωριμίες, με τους έρωτες του πεπρωμένου και τις αγάπες, που κάποτε δεν μπόρεσαν να βρουν ανταπόκριση κι έρχονται πάλι στη ζωή μας, διεκδικώντας απ’ το πεπρωμένο μια νέα ευκαιρία! 
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 20-05-2015 00:00:00