Quantcast
blank
 
blank

Οι Εκλείψεις του Μαΐου και πώς θα επηρεάσουν τα ζώδια.

 
Οι Εκλείψεις του Μαΐου και πώς θα επηρεάσουν τα ζώδια.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ο Μάιος και οι εκλείψεις

Η Πρωτομαγιά μας υποδέχτηκε με ένα τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα, χαρίζοντάς μας τις καλύτερες προϋποθέσεις, να ανταπεξέλθουμε με σθένος στο μήνα που έρχεται!
 
Και επειδή η… χαρά λίγο κρατεί, στις 6 Μαΐου ο Πλούτωνας θα βρεθεί σε θέση βολής με τον Άρη, σε όψη τετραγώνου, φέρνοντας ανεξέλεγκτες εντάσεις, νευρικότητα που θα πρέπει με κάθε τρόπο να κατευναστεί και αισθήματα απληστίας στον έρωτα και τα επαγγελματικά.
 
Ο Μάιος είναι ο γλυκός μήνας της Άνοιξης που κρύβει όμως δύο πολύ σημαντικές εκλείψεις: την έκλειψη Ηλίου, στις 10 του μηνός, που πραγματοποιείται στις 19 μοίρες του Ταύρου, επηρεάζοντας τα σταθερά του δεύτερου δεκαημέρου περισσότερο, και την έκλειψη Σελήνης, στις 25 Μαΐου, στις 4 μοίρες του Τοξότη, ρίχνοντας την ένταση στα μεταβλητά ζώδια του πρώτου δεκαήμερου.
 
Οι εκλείψεις είθισται να αφήνουν το στίγμα τους στη ζωή μας, έστω και αν οι επιδράσεις τους δουν το φως του ήλιου αρκετά αργότερα, ενώ ο οίκος στον οποίο λαμβάνουν χώρα στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, είναι το πεδίο στο οποίο θα έχουμε εξελίξεις. Σημαντική είναι η όψη που γίνεται και με άλλα προσωπικά στοιχεία του ωροσκοπίου μας, όπως είναι ο Ωροσκόπος για παράδειγμα. Το βέβαιο είναι πως στον καθένα μας θα αφήσει ένα στίγμα, προκαλώντας δόνηση και γεγονότα στο σημείο εκείνο, που λείπει το τούβλο από το οικοδόμημά μας και χάσκει το κενό στον τοίχο.

Η ηλιακή έκλειψη: Μαθαίνω από τα λάθη μου

Η ηλιακή έκλειψη της 10ης Μαΐου είναι αρκετά δύσκολη, αφού παρεμβάλλεται ο Κρόνος σε αντίθεση μαζί της, γεγονός που θα μας κάνει να σφίξουμε τα δόντια, ώστε να φτάσουμε επιτέλους κάποιο στόχο, ο οποίος έμενε ανικανοποίητος ή απλά κρυμμένος μέσα μας, από φόβο πως αυτό που πάμε να επιχειρήσουμε, είναι δυνατότερο από την ίδια μας την υπόσταση.
 
Ο Ήλιος σε ένα ζώδιο με τόσο παγιωμένες δομές όπως ο Ταύρος, κονταροχτυπιέται με τον Κρόνο, από μια θέση που δύσκολα αφήνει να φανούν οι πραγματικές προθέσεις, θέτει απαιτήσεις υψηλού κινδύνου και είναι αυστηρός με τα λάθη: Τον Σκορπιό! Οπότε η έκλειψη αυτή, σκοπό έχει να μετρήσει το θάρρος που έχει ο καθένας μας, στη συνέπεια των αποφάσεών του και να βγάλει το λογαριασμό που θα πληρώσει, αν πιστέψει και επενδύσει σε λάθος ανθρώπους και καταστάσεις.
 
Εντελώς βέβαιο είναι πως η έκλειψη αυτή θα κινήσει θέματα επιβολής στις διαπροσωπικές σχέσεις, θέματα τύπου “Who is the Boss”, ενώ μια απογοήτευση είναι πολύ πιθανό να τη βιώσουμε, αφού στο παρελθόν είχαμε δώσει τα ηνία της ζωής μας σε λάθος άτομα όπως αποδείχτηκε.
 
Να γίνουμε ρεαλιστές, θα φροντίσει η έκλειψη του Μαΐου, να έχουμε πίστη σε αυτούς που αφήνουμε να έρθουν κοντά μας και να τολμάμε να θυσιάσουμε χρόνο, ενέργεια, δύναμη, ώστε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο μελλοντικό μας οικοδόμημα.
 
Θετική ενέργεια και ανακούφιση δίνει το γεγονός πως ο Ωροσκόπος της έκλειψης είναι ο Υδροχόος, που σημαίνει ότι ο Ουρανός βοηθά και συναινεί σε όλες τις, έστω και επίπονες, αλλαγές, αν και εφόσον σχετίζονται με ανανεώσεις και νέα ξεκινήματα. Ας μην παραβλέψουμε πως το κυρίαρχο θέμα, αυτό των οικονομικών, θα πάρει πάλι μυθικές διαστάσεις, ανεβάζοντας την σημασία του χρήματος και των κτήσεων. Το ότι η έκλειψη γίνεται στον οίκο των οικονομικών, συνηγορεί υπέρ αυτού. Η παρουσία του Ουρανού στο παιχνίδι των εκλείψεων θα φέρει οικονομικές εκπλήξεις, όχι απαραίτητα ευχάριστες, θέματα με δάνεια, με πιστωτικές και ασφάλειες. Πάντως, οριστικές λύσεις δεν θα βρεθούν ακόμα.
 
Το βέβαιο είναι, πως όλα εξαρτώνται από διαχείριση της δύναμης μας, η οποία διαγράφει την πορεία των σχέσεων μας για επόμενο διάστημα!

Η σεληνιακή έκλειψη: Να καταπιέσω τις επιθυμίες μου;

Η σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη, στις 25 Μαίου, θα μας κάνει να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες μας να πετάξουμε πέρα από τον μικρόκοσμο, όπου είμαστε περιορισμένοι. Είναι σαν να ανοίγει μια πόρτα και καλούμαστε να την περάσουμε, καταπιέζοντας το φόβο για το άγνωστο, αλλά με άπειρες υποσχέσεις και προοπτικές.
 
Το ζώδιο του Τοξότη στο οποίο λαμβάνει χώρα η σεληνιακή έκλειψη, σχετίζεται με το εξωτερικό, τη πνευματική μας αφύπνιση, τις υψηλές απαιτήσεις στους στόχους, τις σχέσεις που εισβάλλουν στη ζωή μας και μας παίρνουν μακριά. Η βασική της όψη είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, γεγονός που σημαίνει πως οι ελπίδες και οι προσδοκίες που έχουμε από τους άλλους και τις σχέσεις μας, θα είναι πολλές και μεγάλες, ενώ θα βρεθούμε να προχωράμε στα τυφλά, χωρίς γερές βάσεις, με μοναδικό οδηγό μας το συναίσθημα, κάτι που μπορεί να φέρει την απογοήτευση.
 
Κατά την έκλειψη αυτή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το κατά πόσο είμαστε συνεπείς στους στόχους μας, μαθαίνοντας να δημιουργούμε πιο γερά και ρεαλιστικά κρατήματα. Στο μυαλό μας κρατάμε μια εικόνα για τον κόσμο, η οποία μπορεί να είναι ουτοπική, με αποτέλεσμα να πληγωθούμε από άτομα και προσδοκίες ανεκπλήρωτες. Και μην ξεχνάμε: δυσπιστία σε ό,τι ακούμε, γιατί πολλά τα σκάνδαλα τις μέρες αυτές και λίγη η ουσία από πίσω.

Οι εκλείψεις και προβλέψεις για τα ζώδια

Τα παρορμητικά: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως

Με ένα κάρο πλανήτες στον Ταύρο, συν τις δύο εκλείψεις, θα έρθεις αντιμέτωπος με το φόβο της απώλειας, με την ανασφάλεια πως ίσως τα αποθέματά σου, ψυχικά και υλικά, να μην σε καλύψουν, ενώ καλείσαι να νικήσεις έναν αόρατο εχθρό και είσαι στην τσίτα. Οι ενστικτώδεις φοβίες σου επηρεάζουν και τη σχέση σου, η οποία θα πρέπει να επιδείξει γερά...αισθήματα, για να αντέξει στον χείμαρρο των ανασφαλειών σου.
 
Μάθε να εστιάζεις στα δυνατά και λαμπερά σου σημεία, όπως είναι η αγάπη που κερδίζεις από τα άτομα γύρω σου, και η ικανότητά σου στην επιβίωση. Τώρα, αν βρεθούν μερικοί να σε αμφισβητήσουν, οι εκλείψεις θα περάσουν από τη μηχανή του κιμά και θα λιώσουν ό,τι δεν είναι κατάλληλο για σένα. Κοινωνικό περίγυρο, σχέδια ανυπόστατα, ψεύτικες υποσχέσεις, υποκριτικές φιλίες. Όταν οι κοινωνικότητες σκεπάζουν ακάλυπτες ανάγκες, τότε θα πρέπει να μάθεις να γυρίζεις αλλού το κεφάλι σου.

Τα σταθερά: Ταύρος, Λέων, Υδροχόος, Σκορπιός

Η Έκλειψη της 10ης Μαΐου σε επηρεάζει άμεσα, αν ανήκεις στην τετράδα των σταθερών του δεύτερου δεκαημέρου. Θα αναπτύξεις μια τόσο φυσική σχέση με το χρήμα, που είναι σαν να είστε αδιαίρετοι, ενώ θα δώσει την αφορμή να αναθεωρήσεις το τι θεωρείς δικό σου και ποιον θεωρείς κτήμα σου.
 
Στην έκλειψη της 10ης Μαΐου ο Ουρανός βάζει το χεράκι του, οπότε ετοιμάσου για ξαφνικά γεγονότα. Και επειδή όλοι ξέρουμε πόσο απεχθάνεσαι τα ξεβολέματα, να είσαι έτοιμος για αναμέτρηση με αυτούς που θέλουν να μειώσουν τα οικονομικά σου, να σου τραβήξουν χρήματα ή να σε κάνουν να νιώσεις ασταθής στον τομέα αυτό.
 
Παράλληλα, έχεις να απαντήσεις μέσα σου σε ερωτήματα τύπου "Πόσο βάρος πρέπει να πετάξω στο πάτο της θάλασσας, ώστε να μη βουλιάξει το καράβι, τι να στερηθώ, τι να θυσιάσω, πού με παίρνει να πω φτου και από την αρχή"; Επίσης θα βρεθείς αντιμέτωπος με το κατά πόσο μπορείς και θέλεις να εξελιχθείς πνευματικά, πολεμώντας για ευκαιρίες που θα σου δώσουν μια ώθηση και μια διαφορετικότητα από τον περίγυρό σου. Φρόντισε να οργανωθείς, ώστε να μη βρεθείς να πολεμάς ανεμόμυλους. Ο άσσος στο μανίκι σου όμως λέγεται “διπλωματία”, στην οποία θα αναγκαστείς να καταφύγεις, προκειμένου να σώσεις ό,τι μπορείς. Σχέση, περιουσία, αξιοπιστία, υπόσταση.

Τα μεταβλητά: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς

Μη νιώθεις αδικημένος, αν χρειαστεί να καταφύγεις σε συμβιβασμούς και αποσιωπήσεις της αλήθειας, με σκοπό να σώσεις το τομάρι σου. Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει. Η αχίλλειος πτέρνα σου είναι πως έχεις το αίσθημα του ανικανοποίητου, του μάταιου και του χωρίς νοήματος αγώνα και πάνω σε αυτό σε χτυπά η έκλειψη.
 
Η αισιόδοξη και μεταβλητή φύση σου θα βρει λύσης επιβίωσης, αλλά και θεραπεία από τα απωθημένα που σου φέρνουν οι ημέρες. Είναι το παρελθόν που επιστρέφει με τη μορφή δράκων και σου χαλάει τα στρωμένα σχέδια και τις ήρεμες βραδιές στον καναπέ σου.
Εκτός αυτού, όλο σου το βάρος θα το ρίξεις στην επαγγελματική αναρρίχηση, σαν μέσο επιβεβαίωσης στο σύντροφό σου. "Τα καταφέρνω στον αγώνα της ζωή, άρα αξίζω να αγαπηθώ".
 
Κάτι που δύσκολα θα γίνει, αν δεν εκφράσεις ξεκάθαρα τις βασικές σου ανάγκες, ζητώντας εσύ κάλυψη από τον άλλον. Παράλληλα, πολύ παρασκήνιο θα παιχτεί στις πλάτες σου τις μέρες εκείνες, κάτι που θα σου δώσει αρκετή ποσότητα αβεβαιότητας για αυτά που ακούς και μαθαίνεις. Ανυπόστατα σχόλια, φήμες και μικρά έως μεγάλα σκάνδαλα, σε βγάζουν προς στιγμήν από τη τροχιά σου, ειδικά όταν προέρχονται από άτομα που αγαπάς, ξέρεις όμως πως ο έρωτας μπορεί να φορέσει βρώμικο προσωπείο. Μην ξεχνάς πως η σεληνιακή έκλειψη στις 25 Μαΐου θα πυροδοτήσει το μυαλό σου με αναληθείς πληροφορίες, χωρίς περιορισμό και λογική.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 02-05-2013 00:00:00