blank
 
blank

Αστρολογικές προβλέψεις 11 ως 14 Μαΐου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη.

 
Αστρολογικές προβλέψεις 11 ως 14 Μαΐου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Οι αστρολογικές προβλέψεις 11–14 Μαΐου 2020. Τι λέει η αστρολογία για αυτές τις ημέρες και ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο.

Sponsored Links

Τι λέει η αστρολογία για το διάστημα 11–14 Μαΐου 2020 και πως μας επηρεάζει;

Είναι πολλές οι φορές που βρέθηκες σε δίλημμα- ενώ ήθελες να πεις το μεγάλο «όχι», είτε συμβιβάστηκες με ένα ακόμα «θα δούμε», είτε με δυσκολία ψέλλισες το “ναι”, αν και κάθε κύτταρο σου, σου φώναζε να μην το κάνεις...

Πολύ περισσότερο σε αυτήν την περίοδο που διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε, θυμήσου πόσα πράγματα γύρω σου σε ενόχλησαν, αλλά αναγκάστηκες να κατεβάσεις το βλέμμα και να ανεχτείς καταστάσεις που σε άλλες περιόδους μπορεί να είχες εγκαταλείψει.

Αυτού του τύπου ο συμβιβασμός σε έχει κάνει και πολύ πιο ευαίσθητο και πολύ πιο ευάλωτο απέναντι σε κάθε τι που παρουσιάζεται μπροστά σου και που αναγκάζεσαι, για μια ακόμα φορά, να το υποστείς.

O Ερμής σε τετράγωνο με Άρη δημιουργεί εντάσεις και αναστάτωση!

Λίγο πριν ο Ερμής εγκαταλείψει το ζώδιο του Ταύρου, συναντά τον Άρη μέσα από μια όψη τετραγώνου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για πολλούς. Λίγο η πίεση, λίγο η κούραση, λίγο η εποχή, και οι δύο αυτοί πλανήτες έρχονται να κάνουν άνω κάτω το σκηνικό των ημερών, μένοντας άκαμπτοι και αδιάλλακτοι στις θέσεις και τις απόψεις τους .

Και οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε σταθερά ζώδια και, κατά συνέπεια, πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη θα επικρατούν στην καθημερινότητα μας. Όπως συμβαίνει πάντα, αυτές οι δύο ποιότητες αποδεικνύονται εξαιρετικά κακοί σύμβουλοι για την ψυχική μας υγεία και κυρίως, για τις σχέσεις μας.

Πολλές φορές αρκεί μια και μόνη λέξη να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η τάση να γινόμαστε εριστικοί στον λόγο και την στάση μας, κι ακόμα εξαιρετικά αυστηροί και απαιτητικοί, χαρακτηρίζει την συμπεριφορά μας αυτή την περίοδο και έχει ως αποτέλεσμα τις γνωστές συνέπειες... Τις μέρες αυτές, λοιπόν, που οι εντάσεις και οι αναταραχές είναι στην πρώτη γραμμή, ας προσπαθήσουμε να δαμάσουμε το ανεξέλεγκτο συναίσθημα μας και ας φροντίσουμε να είμαστε ελαστικοί και ανεκτικοί, τόσο με τον εαυτό μας, όσο και με τους γύρω μας.

Να σημειώσουμε εδώ πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την χρήση μηχανημάτων ή αιχμηρών εργαλείων.

Την ένταση της όψης εισπράττουν κυρίως οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ο Ερμής εισέρχεται στους Δίδυμους και επιλύει θέματα που νομίζαμε ότι ήταν χαμένη υπόθεση

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της όψης ο Ερμής μαζεύει τα μπογαλάκια του και πάει στο σπίτι του, στους Διδύμους, όπου και θα παραμείνει έως τις 28 Μαΐου.

Ο Ερμής είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης στο ωροσκόπιο, μιας και ενεργοποιεί το κίνητρο του ατόμου να επικοινωνήσει. Εδώ, στο αέρινο ζώδιο που κυβερνά, το κίνητρό του είναι να συλλέξει ή να ανταλλάξει πληροφορίες. Εδώ ο πλανήτης βρίσκεται στο στοιχείο του και έχει την τάση να επεξεργάζεται γρήγορα και με ακρίβεια τα στοιχεία που συλλέγει. Η λέξη που τον εκφράζει πλήρως είναι η «εκλογίκευση». Υπάρχει μια αμεσότητα που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επιβοηθητική. Προάγεται μια πιο ζωντανή, πιο ευέλικτη επικοινωνία, η οποία ευνοεί ουσιαστικά την επίλυση θεμάτων που μας έχουν απασχολήσει και που μέχρι χθες φαίνονταν χαμένες υποθέσεις.

Το τρίγωνο του Ερμή με τον Κρόνο μας βοηθά να βρούμε λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν

Το τρίγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Κρόνο την Τρίτη είναι μια πρώτη ένδειξη πως η σωστή προετοιμασία και οργάνωση μπορούν να οδηγήσουν στις πολυπόθητες λύσεις. Οι καινούριες πληροφορίες που τώρα θα λάβεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού εάν τις εκμεταλλευτείς όπως πρέπει, επιδιώκοντας έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τα θέματα που σε απασχολούν, μπορείς να επιταχύνεις την επίλυση τους.

Να θυμάσαι! Σωστή επικοινωνία δεν είναι μόνο το να μιλάω, αλλά κυρίως το να μπορώ να ακούω και να επεξεργάζομαι αυτά που μου λένε οι άλλοι. Για να επικοινωνείς σωστά, χρειάζεται να έχεις ήδη επεξεργαστεί τα όποια θέματα έχεις στο μυαλό σου και, φυσικά, να είσαι διατεθειμένος να αποκωδικοποιήσεις τα μηνύματα που λαμβάνεις από τους γύρω σου. Τότε μόνο μπορείς να επιλύσεις αποτελεσματικά τις καταστάσεις που σε βαραίνουν!

Από το τρίγωνο του Ερμή Κρόνου, ωφελούνται πρωτίστως οι εκπρόσωποι της αέρινης τριπλότητας, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών.

Η είσοδος του Άρη στους Ιχθείς ρίχνει τους τόνους, αλλά καλλιεργεί κλίμα ανασφάλειας

Την Τετάρτη έχουμε τον Άρη να βαδίζει το κατώφλι της υδάτινης περιοχής των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Ο «κόκκινος πλανήτης» αλλάζει προτεραιότητες. Καθώς αναγκάζεται να συμβιβαστεί με τις ποιότητες ενός ζωδίου που, ομολογουμένως, δεν είναι και πολύ συμβατό με την ένταση που ο ίδιος έχει την ανάγκη να εκδηλώσει, ρίχνει τους τόνους και την ορμητικότητα που τον χαρακτηρίζουν. Καλλιεργείται ένα έδαφος ανασφάλειας και αναστολών, φοβίας ή ακόμη και δειλίας, κάτι που θα τον κρατήσει πιο πίσω από την πρώτη γραμμή της δράσης.

Εδώ ο Άρης χρειάζεται ένα κίνητρο για δράσει. Και αυτό που θα τον ωθήσει είναι το ρήμα «νιώθω». Έχει ανάγκη να νιώσει κάτι για να κινητοποιηθεί. Καλό ή κακό δεν έχει σημασία, το θέμα είναι να αισθάνεται.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενέργεια του στρέφεται προς τα μέσα, συχνά δημιουργώντας ένα κλίμα αυτοαναίρεσης, κι έτσι το διάστημα αυτό, οι τόνοι πέφτουν και περνάμε σε μια πιο εσωστρεφή κατάσταση. Ωστόσο, επειδή πάντα υπάρχει και μια άλλη οπτική, η εποχή αυτή μοιάζει εξαιρετική για κάθε είδους εσωτερικές “ανασκαφές”, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ανακαλύψεις.

Θέματα όπως η τέχνη αλλά και η ενδοσκόπηση κι ο διαλογισμός, μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ευκαιρίες ανάτασης του εαυτού. Πολλές φορές, χρειάζεται απλά να κάνεις μια στάση από τον θόρυβο γύρω σου για να ακούσεις την φωνή μέσα σου. Το σίγουρο είναι πως η σιωπή έχει πολλά να σου πει…

Από τη νέα θέση του Άρη ευνοούνται οι Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι, ενώ οι Ιχθύες καλό θα είναι να προσέξουν τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνουν τις απαιτήσεις τους, αλλά και γενικότερα τα σχέσεις τους, μιας και το διάστημα αυτό θα έχουν επιπρόσθετη ένταση και απαιτήσεις, που εύκολα μπορεί να ταράξουν το κλίμα των σχέσεων τους.

Tην Πέμπτη ο Δίας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του, έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Στην εβδομάδα αυτή έχουμε δύο πλανήτες να περνούν σε ανάδρομη πορεία. Η πρώτη είναι η Αφροδίτη στην ημέρα της Τετάρτης 13 Μαΐου. Θα παραμείνει ανάδρομη έως τις 25 Ιουνίου 2020.

Την Τετάρτη η Αφροδίτη εισέρχεται σε ανάδρομη πορεία κλυδωνίζοντας τις σχέσεις.

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης αρχίζει την Τετάρτη 13 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου. Στις περιόδους που ο πλανήτης της αγάπης περνά σε ανάδρομη πορεία, οι σχέσεις κάθε μορφής κλυδωνίζονται.

Η αρχή, ωστόσο, γίνεται με την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Την εποχή αυτή παρατηρείς πως έχεις την τάση να σε βάζεις στο μικροσκόπιο και να κρίνεις πολλές φορές εξαιρετικά αυστηρά τις κινήσεις και τις πράξεις σου. Η αυτομαστίγωση είναι μια προσφιλής τακτική της περιόδου.

Φυσικά, η αυστηρότητα σου θα στραφεί και προς τους τρίτους και είναι πιθανό να σε απομακρύνει από τα πρόσωπα που έχεις γύρω σου, κυρίως αν υπάρχουν στην ζωή σου σχέσεις με θέματα ανοιχτά, που ακόμη δεν έχουν επιλυθεί. Ψάχνεις απεγνωσμένα απαντήσεις σε ερωτήματα του τύπου, «Τι θέλω εγώ από αυτόν/ην;», «Πόσο καλά περνάω με το ταίρι μου;», «Είναι αυτός ο κατάλληλος /η για εμένα;» και, τελικά, «γιατί δεν παίρνω αυτό που θέλω από αυτήν την σχέση;». Τα όποια προβλήματα μεγεθύνονται και παίρνουν πολύ μεγαλύτερη διάσταση στο μυαλό σου από αυτήν που πραγματικά έχουν….

Σαφώς και δεν είναι η ώρα να πάρεις αποφάσεις, μιας και νιώθεις πως ό,τι και να κάνεις πέφτει στο κενό. Δεν ικανοποιείσαι με τίποτα, ενώ ταυτόχρονα και οι άλλοι έχουν την τάση να εκφράζουν δυσαρέσκειες και παράπονα. Ακούγεται πολύ το «δεν με καταλαβαίνεις τελικά, είσαι αναίσθητος». Τέτοιες φράσεις εύκολα σε απομακρύνουν από τους άλλους, ενώ παράλληλα απομακρύνουν και τους άλλους από εσένα.

Σημαντικό ρόλο παίζει το παρελθόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα ξεθάψεις και την πιο μικρή λεπτομέρεια που σε ενόχλησε ακόμα και πριν από πολλά χρόνια, και θα την επαναφέρεις στο προσκήνιο, χρησιμοποιώντας την σαν μέσο πίεσης.

Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε σχέση, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις την μοναξιά σου να γιγαντώνεται δίπλα στο ταίρι σου. Κι αυτή η μοναξιά είναι ακόμη πιο δύσκολη, πιο δυσβάσταχτη. Ίσως μάλιστα να νιώσεις την ανάγκη να κλείσεις το κεφάλαιο σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί πια τις ανάγκες σου, την ψυχή σου και το συναίσθημα σου. Δεν αποκλείεται, από την άλλη, να θελήσεις να ανοίξεις ξανά την ιστορία μιας σχέσης από το παρελθόν σου, επειδή νιώθεις πως δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο της. Ναι, οι σχέσεις πληγώνουν και πληγώνονται, και θα χρειαστεί να κρατήσουμε μια ψύχραιμη στάση, για να μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα από απόσταση και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Εκτός όμως από την αναδρομή της Αφροδίτης έχουμε και τον Δία, που περνά σε ανάδρομη πορεία.

Ο ανάδρομος Δίας στον Αιγόκερω μας οδηγεί σε αναθεώρηση των οραμάτων μας.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου ο Δίας στον Αιγόκερω γυρίζει σε ανάδρομη πορεία που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου. Ο Δίας αναδρομεί μια φορά κάθε 12 μήνες για περίπου 120 μέρες. Όταν συμβαίνει αυτό, μας ωθεί στην διαδικασία αναθεωρήσεων των οραμάτων μας, των επεκτατικών μας σχεδίων, αλλά και των αρχών κα των αξιών που έχουμε ως προσωπικότητες.

Ο Δίας κατά την ανάδρομη πορεία του μας βάζει στην εξής διαδικασία.

  • Να ξαναδούμε κάθε επεκτατικό σχέδιο μας και να το βελτιώσουμε.
  • Να σχεδιάσουμε τα επόμενα εξελικτικά μας βήματα.
  • Να αναθεωρήσουμε αρχές, αξίες και πεποιθήσεις μας.
  • Να θελήσουμε να αναπτύξουμε θέματα που έχουν έναν πιο εσωτερικό θρησκευτικό ή φιλοσοφικό χαρακτήρα.

Βλέποντας τα πράγματα μέσα από μια άλλη οπτική, είναι πιθανό να ανακαλύψουμε καινούργιες ευκαιρίες, που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα.

  • Να σχεδιάσουμε ένα ταξίδι.
  • Να αξιοποιήσουμε οικονομικές ευκαιρίες.
  • Να ανανεώσουμε την πίστη προς το εαυτό μας.
  • Να ανακαλύψουμε “εσωτερικές διαδρομές”, που δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπάρχουν.

Μην ξεχνάμε τα βασικά- πάντα όλα ξεκινούν από εμάς και από μέσα μας!

Καλή εβδομάδα σε όλους και μη ξεχάσετε να διαβάσετε τις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Να έχετε μια όμορφη μέρα!

Δείτε το βίντεο με τις εβδομαδιαίες προβλέψεις για τα 12 ζώδια, από τον Χρίστο Ντούβλη.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 10-05-2020 19:00:00