blank
 
blank

Αστρολογικές προβλέψεις 17 ως 19 Ιουλίου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο.

 
Αστρολογικές προβλέψεις 17 ως 19 Ιουλίου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή ενός νέου και εξαιρετικά σημαντικού κύκλου, ο οποίος ανοίγει την Δευτέρα 20 Ιουλίου και σχετίζεται με την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, στην 28η μοίρα του Καρκίνου.

Sponsored Links

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο φέρνει μοιραία και καρμικά γεγονότα!

Είναι η δεύτερη Νέα Σελήνη της χρονιάς που συμβαίνει στον Καρκίνο, αφού στις 21 Ιουνίου, και με την είσοδο του Ηλίου στο ζώδιο, είχαμε την πρώτη Νέα Σελήνη, που συνοδευόταν και από την Ηλιακή έκλειψη.

Το φαινόμενο της διπλής Νέας Σελήνης είναι σπάνιο και η περίοδος αυτή έχει καθοριστικό χαρακτήρα, αφού όχι μόνο παρατηρείται μετά από τις εκλείψεις, αλλά παράλληλα συμμετέχει πολύ ενεργά και ο Κρόνος. Η εποχή απαιτεί τελικά ξεκαθαρίσματα που, ομολογουμένως, δεν θα είναι καθόλου εύκολα για να περάσουμε σε μια άλλη φάση, πολύ πιο ουσιαστική και επεκτατική. Τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα αυτήν την περίοδο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μοιραία και καρμικά.

Είναι η στιγμή που τελειώνουν τα ψέματα και οι δικαιολογίες που έχουμε πει και στον εαυτό μας και στους άλλους. Οτιδήποτε συμβαίνει αυτό το διάστημα είναι απαιτητικό και είτε το θέλουμε είτε όχι, αναγκαζόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βγούμε από τη “ζώνη του βολέματος μας”.

Στην περίοδο των εκλείψεων ήρθαμε αντιμέτωποι με γεγονότα που μας φανέρωσαν τον πραγματικό χαρακτήρα όσων καταστάσεων αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας και μας έδειξαν κατά πόσο μπορούμε να τις εμπιστευτούμε, ώστε να συνεχίσουμε ή όχι στην ίδια κατεύθυνση.

Αν και επεξεργαστήκαμε αυτά τα γεγονότα, στην πραγματικότητα δεν πήραμε θέση απέναντι τους. Τώρα η ιστορία θα επαναληφθεί, ενδεχομένως με πιο σκληρό ή απόλυτο τρόπο, και δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο αναβολής ή παράτασης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω, και για να γίνει αυτό, οι όποιες εκκαθαρίσεις είναι απαραίτητες.

Η ενέργεια του Καρκίνου σχετίζεται με τις ρίζες μας, τις σταθερές μας, το σπίτι και την οικογένεια, με την στενή ή την ευρύτερη έννοιά της. Τεστάρεται τώρα η ποιότητα όλων όσων θεωρητικά μας κάνουν να νιώθουμε συναισθηματικά ασφαλείς. Απολαμβάνουμε πραγματική και ουσιαστική ασφάλεια; Είμαστε περιστοιχισμένοι από αληθινή αγάπη, επικοινωνία και κατανόηση, τέτοια που μπορεί να υπερβεί την όποια δυσκολία παρουσιαστεί; Mήπως ανεχόμαστε τις καταστάσεις από συνήθεια ή ακόμα χειρότερα, από φόβο; Είναι σωστά δομημένες και θωρακισμένες οι σχέσεις μας ώστε να μπορούν να αντέξουν κλυδωνισμούς και να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες; Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να συμβιβαζόμαστε και να αποδεχόμαστε καταστάσεις, απλά και μόνο επειδή δεν έχουμε αρκετή αυτοεκτίμηση ή επειδή έχουμε βολευτεί στην συνήθεια του χρόνου.

Ο Κρόνος (ανάδρομος) σχηματίζει μια όψη ακριβούς αντίθεσης με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη). Ο κόσμος μας και η πραγματικότητα μας μπαίνουν τώρα κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της περιόδου και όσα διαπιστώσουμε ενδέχεται να είναι σκληρά και σοκαριστικά.

Συνειδητοποιείς πως αυτό που βιώνεις είναι συναισθηματική μοναξιά και αναρωτιέσαι αν οι προτεραιότητες που έχεις θέσει πραγματικά σχετίζονται με τις προσωπικές σου ανάγκες ή εξυπηρετούν μονάχα τις ευθύνες που έχεις ως άτομο και που το διάστημα αυτό γίνονται πολύ πιο απαιτητικές, και ως εκ τούτου, πιο ψυχοφθόρες.

Έτσι ξεκινά η “πάλη” ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες σου. Δύσκολη και άνιση. Αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα με άλλη οπτική, πνίγεσαι και νιώθεις πως πρέπει να ξεφύγεις. Βλέπεις καθαρά την σκληρότητα της πραγματικότητας σου, και αυτός είναι και ο λόγος που θα σε κινητοποιήσει να πάρεις την απόφαση είτε να συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο είτε να κάνεις δραστικές αλλαγές.

Ωστόσο, ότι συμβαίνει τώρα δεν είναι καινούργιο, αφού το έχεις αφήσει να εξελίσσεται εδώ και χρόνια. Όσο και αν πιεζόσουν, συνέχιζες να λειτουργείς στους ίδιους ρυθμούς προσπαθώντας να το υποστηρίζεις. Είναι πολύ πιθανό να έρθουν τώρα στο προσκήνιο θέματα που σε είχαν απασχολήσει από παλιά.

Όπως είναι γνωστό, ο ανάδρομος Κρόνος βάζει στο στόχαστρο του καταστάσεις που μπορεί να ανήκουν ακόμα και στο μακρινό παρελθόν, απαιτούν, ωστόσο, ακόμα και τώρα την εκκαθάριση τους. Όσο κι αν προς στιγμήν όλα σου φαίνονται να κινούνται κάτω από μια ματαιότητα και μπορεί να μοιάζουν αδιέξοδα, θα βρεις τον τρόπο να τα καταφέρεις! Να θυμάσαι πως η ενσυναίσθηση και η συγχώρεση είναι ποιότητες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, τόσο στην ψυχή σου, όσο και στις σχέσεις σου.

Κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης είναι το πανίσχυρο φεγγάρι στον Καρκίνο, που όμως βρίσκεται σε “αναιρετική μοίρα”, δηλαδή στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου. Πρόκειται να προχωρήσει μπροστά, στον Λέοντα, χάνοντας δύναμη και αυτό την κάνει να μην είναι και πολύ πρόθυμη να το κάνει.

Έτσι συμβαίνει και στη ζωή! Οι αλλαγές που προκύπτουν τώρα δεν μας βρίσκουν και πολύ πρόθυμους να τις ακολουθήσουμε, αφού νιώθουμε πως μας αποδυναμώνουν. Όμως θα υποχρεωθούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τολμήσουμε την αλλαγή, αφού μόνο έτσι θα εξελιχθούμε.

Ο Ήλιος βρίσκεται και αυτός σε αναιρετική μοίρα, μόνο που εκείνος επιστρέφει στο σπίτι του, στον Λέοντα κι ετοιμάζεται να κερδίσει δύναμη. Όσο και αν οι συναισθηματικές εξαρτήσεις μας κρατάνε πίσω, η θέληση, η αγάπη για την ζωή και τη δημιουργία, θα είναι ένα σημαντικό δέλεαρ για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κι αυτή πρέπει να είναι η αφετηρία μας.

Το σίγουρο είναι πως ανοίξει ένας νέος κύκλος που φέρνει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις, που όσο δύσκολες και αν είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι λυτρωτικές.

Τις προκλήσεις της Νέας Σελήνης εισπράττουν οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στον αστρολογικό χάρτη τους στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά. Να έχετε μια όμορφη μέρα και μη ξεχάσετε να διαβάσετε τις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 16-07-2020 09:00:00