blank
 
blank

Αστρολογικές προβλέψεις 5 ως 7 Ιουνίου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Ο κύκλος των καλοκαιρινών εκλείψεων.

 
Αστρολογικές προβλέψεις 5 ως 7 Ιουνίου 2020, από την Ολυμπία Χριστοδουλή: Ο κύκλος των καλοκαιρινών εκλείψεων.
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου ανοίγει ο κύκλος των εκλείψεων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, και που εγκαινιάζουν μια καινούργια εποχή εξελίξεων, οι οποίες θα διαδραματιστούν το καλοκαίρι.

Οι εκλείψεις γίνονται σε συζυγίες μεταξύ μιας Νέας Σελήνης ή Πανσελήνου, όμως πολλές φορές, όπως θα συμβεί και αυτό το καλοκαίρι, σημειώνεται μια ακολουθία 3 διαδοχικών φαινομένων.

Αυτό έχει να συμβεί από το καλοκαίρι του 2018 και θα συμβεί ξανά το έτος 2029.

Για εφέτος έχουμε τις παρακάτω εκλείψεις:

  • 5 Ιουνίου 2020 Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη (έκλειψη παρασκιάς)
  • 21 Ιουνίου 2020 Μερική Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο (δακτυλιοειδείς έκλειψη)
  • 5 Ιουλίου 2020 Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω (έκλειψη παρασκιάς)
Sponsored Links

Πως οι εκλείψεις επηρεάζουν τα κοσμικά γεγονότα;

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε πως οι εκλείψεις αφορούν κυρίως κοσμικά γεγονότα. Δεν επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο, εκτός και αν ένας χάρτης είναι ενεργοποιημένος στη συγκεκριμένη μοίρα της έκλειψης. Άρα, από μόνες τους δεν φέρνουν ούτε καλό ούτε κακό.

Μία έκλειψη συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο και αυτό που τη διαφοροποιεί είναι η ώρα που συμβαίνει στο κάθε μέρος.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν μέρη που θα επηρεαστούν περισσότερο, σύμφωνα με τον αστρολογικό χάρτη τους, ενώ άλλα λιγότερο ή και καθόλου.

Εκείνοι που ζουν σε μια χώρα επηρεάζονται τόσο από τις επιπτώσεις που έχει η έκλειψη στην χώρα αυτή, όσο και από τις επιπτώσεις που δέχεται ο τόπος τους από τις εξελίξεις σε άλλες χώρες που έχουν επηρεαστεί από την έκλειψη.

Αν και βιώνουμε την ατομικότητα μας, αποτελούμε μέρος ενός γενικότερου συνόλου, μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε, άρα είμαστε και αποδέκτες ή όχι των συνεπειών που υφίστανται άλλες χώρες οι οποίες επηρεάζονται.

Σεληνιακή έκλειψη στις 15,34’ του Τοξότη.

Η έκλειψη αυτή θα είναι ορατή στην Ασία, την Αυστραλία, και την Αφρική, καθώς και από την Αθήνα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά προκλητικό κύκλο, που σε πολλές περιπτώσεις θα μετατοπίσει τα όρια και τα σύνορα της υπομονής και της αντοχής μας!

Συμβαίνει στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων, ενώ σχηματίζει μια όψη Ταυ τετραγώνου ακριβείας με τον Άρη από το ζώδιο των Ιχθύων.

Ο κύκλος αυτός μας ωθεί να ζήσουμε την εμπειρία. Μέσα σε μια εξαιρετικά πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή, νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει την πυξίδα και τον προσανατολισμό μας. Αρνούμαστε να αντικρύσουμε το μέλλον και να το οργανώσουμε. Νιώθουμε την ανάγκη να δοκιμάζουμε, να ζούμε νέες εμπειρίες, να αναλωνόμαστε συχνά σε νέα, αλλά όχι σημαντικά πράγματα. Είμαστε πολύπλευροι, αλλά όχι συνεπείς, κυρίως απέναντι στον εαυτό μας και τους στόχους μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές, που συχνά θα μας αναγκάσουν σε ένα μοίρασμα ενδιαφερόντων, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αφιερωθούμε σε έναν και μόνο στόχο, με πίστη και επιμονή.

Καθώς συνήθως αναλωνόμαστε σε άνευ σημασίας πράγματα ή καταστάσεις, κινούμαστε με ελαφρότητα και συχνά με επιπολαιότητα. Βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος, χάνοντας έτσι πολύτιμες ευκαιρίες που θα είχαμε αν λειτουργούσαμε στοχευμένα και με συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Τα γεγονότα που προκύπτουν το διάστημα αυτό έχουν στόχο να μας διδάξουν την σταθερότητα, την αποφασιστικότητα, το μέτρο, και συχνά το μάθημα μας θα το πάρουμε μέσα από σκληρά συμβάντα.

Οι εναλλαγές στις διαθέσεις και στην πορεία των καταστάσεων που προκύπτουν την περίοδο αυτή διαταράσσουν τις ισορροπίες, που μπορούμε να προσπαθήσουμε για να τις διατηρήσουμε μόνο σε ατομικό επίπεδο.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Άρης, ως κορυφαίος πλανήτης στη θέση “εξόδου” του Ταυ- τετραγώνου.

Ο κύκλος αυτός χαρακτηρίζεται από παρόρμηση, επιθετικότητα και ανταγωνιστικότητα. Και φυσικά, τέτοιες συμπεριφορές αναπόφευκτα μπορεί να οδηγούν σε συγκρούσεις. Υπάρχει έντονα εριστική διάθεση που πλανιέται στην ατμόσφαιρα και τις διαθέσεις. Αν και νιώθουμε δυνατοί και ισχυροί, ο τρόπος με τον οποίο προβάλλουμε αυτή τη σιγουριά μας προς τους γύρω μας ίσως προκαλέσει ανατρεπτικά αποτελέσματα.

Επικρατεί η τάση μας να επενδύουμε τον χρόνο και την προσπάθεια μας σε πράγματα που δεν έχουν νόημα και ουσία. Δεν έχουν τίποτα απολύτως να μας προσφέρουν σε κανένα επίπεδο, και κατά συνέπεια δεν συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων που πραγματικά επιθυμούμε να υλοποιήσουμε.

Πολλές φορές οι καταστάσεις θα θυμίζουν ένα καζάνι που σιγοβράζει και που εύκολα μπορεί να εκραγεί, προκαλώντας διάφορα γεγονότα, από εντάσεις έως και φυσικούς τραυματισμούς.

Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη ψυχραιμίας. Καθώς δεν αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα ή ψύχραιμη σκέψη τα όποια θέματα μας απασχολούν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιές θα είναι οι συνέπειες των πράξεων μας.

Ο ρόλος της Αφροδίτης σε αυτή την έκλειψη.

Κι εδώ έχουμε και μια Αφροδίτη σε δύσκολη κατάσταση. Ανάδρομη και “καμένη” από τον Ήλιο. Δεν μπορεί να στηρίξει κανένα αίτημα και οι ισορροπίες κλονίζονται. Επιπροσθέτως σχηματίζει και όψη αντίθεσης με την Σελήνη, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η χαλαρότητα, η απροσεξία, το συναισθηματικό και το υλικό “ξόδεμα”.

Νιώθουμε την ανάγκη να υπερκαταναλώνουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε αν αυτό μας κάνει καλό ή όχι- υπερβολικό φαγητό, απερίσκεπτες αγορές, συναισθηματικές επενδύσεις χωρίς αντίκρισμα... Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν διστάζουμε να “ρίξουμε” τα στάνταρ μας, απλά και μόνο για να μην είμαστε μόνοι μας. Και όταν οι συναισθηματικές μας ανάγκες μένουν ανικανοποίητες, εκτονώνουμε και πάλι την έλλειψη τους σε άλλα πράγματα, όπως φαγητό, ποτό, κατανάλωση. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο!

Είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους πρόσωπα από το παρελθόν και εμείς να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε ξανά μαζί τους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε και να επανεξετάσουμε τι πήγε λάθος. Ένα είδος “καρμικού μαθήματος” θα το λέγαμε, που τώρα καλούμαστε να επιλύσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο κυβερνήτης της έκλειψης Δίας βρίσκεται σε θέση αδυναμίας.

Κυβερνήτης αυτής της έκλειψης είναι ο Δίας, που όμως βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω, άρα δεν μπορεί να στηρίξει το όποιο άνοιγμα ή επεκτατικό σχέδιο.

Η εποχή μας αποτρέπει από το να κινηθούμε μπροστά. Μας επιφορτίζει, ωστόσο, με το καθήκον να επιλύσουμε όποιες παρελθοντικές εκκρεμότητες μπορεί να μας βαραίνουν. Το “κλειδί” αυτής της έκλειψης είναι η αυτοπειθαρχία.

Πώς πρέπει να κινηθώ; Δεν παρασύρομαι σε τίποτα που δεν μου κάνει καλό, δεν σπαταλιέμαι σε ανούσιες καταστάσεις ή πρόσωπα, και, κυρίως, δεν δρω κάτω από το καθεστώς της παρόρμησης. Σκέπτομαι και οργανώνω τις κινήσεις και τις δράσεις μου. Αναλαμβάνω πλήρως και ολοκληρωτικά την ευθύνη του εαυτού μου σε ό,τι μου συμβαίνει. Αυτό είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσω...

Η έκλειψη επηρεάζει κυρίως τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, που τώρα μπορεί να βρεθούν μπροστά από προκλήσεις και θέματα που τους αποπροσανατολίζουν από τον αρχικό στόχο τους. Είναι σημαντικό να θυμούνται πως όσο περισσότερο καταναλώνουν την ενέργεια τους σε άνευ ουσίας καταστάσεις, τόσο πιο ζημιωμένοι θα βγουν...

Αντίθετα, αν θέσουν σαφή όρια και πλαίσια και προσεγγίσουν μεθοδικά και με στόχο το μέλλον τους, μπορεί να πετύχουν πολλά από εκείνα που επιδιώκουν. Να έχετε μια όμορφη μέρα και μη ξεχάσετε να διαβάσετε τις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα.

Ολυμπία Χριστοδουλή
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-06-2020 09:00:00