blank
 
blank

Οι δεσμοί της Σελήνης: Βόρειος και Νότιος Δεσμός. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Σκορπιό μέχρι τον Μάρτιο 2014.

 
Οι δεσμοί της Σελήνης: Βόρειος και Νότιος Δεσμός. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Σκορπιό μέχρι τον Μάρτιο 2014.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 
Sponsored Links

Το κάρμα και οι Δεσμοί της Σελήνης. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Σκορπιό μέχρι τον Μάρτιο 2014.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στον γενέθλιο χάρτη είναι οι ‘‘Δεσμοί της Σελήνης’’ και είναι γενικά παραδεκτό από όσους ασχολούνται με την αστρολογία, πως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας προς εξέταση, όταν θέλουμε να δούμε την εξελικτική πορεία του ατόμου στην παρούσα ενσάρκωση. Έχουν να κάνουν με τις ‘‘καρμικές’’ εμπειρίες που κουβαλά η ψυχή και τα μαθήματα που πρέπει να πάρει σε αυτήν την ζωή, προκειμένου αφενός να ‘‘λύσει’’ τα θέματά της από προηγούμενες ενσαρκώσεις, αφετέρου να μπει στον δρόμο των μαθημάτων, που έχει να βιώσει σε αυτήν την ζωή. Γι’ αυτό και σχετίζεται με τα σοβαρά γεγονότα της ζωής μας, αλλά και τα άτομα που συναντάμε, προκειμένου να λύσουμε κάποιο παλιό καρμικό μας χρέος.

Νότιος Δεσμός της Σελήνης

Σχετίζεται με παρελθοντικές καταστάσεις, όχι όμως αυτής της ζωής, αλλά έχει να κάνει με ολόκληρο τον κύκλο εμπειριών που έχουμε αποκομίσει από τις προηγούμενες ζωές μας, συνήθειες, πρόσωπα, συμπεριφορές που κουβαλάμε στην παρούσα ενσάρκωση μαζί με το αίμα μας, από την ώρα της γέννησής μας! Είναι αυτά τα σημάδια που έχουμε όταν κάτι μας φαίνεται εύκολο και οικείο, ακόμα κι αν δεν είχαμε άλλη φορά επαφή μαζί του και το επιλέγουμε επειδή ακριβώς υποσυνείδητα νοιώθουμε πως το γνωρίζουμε. Αυτό βεβαίως συμβαίνει και με τους ανθρώπους που έρχονται στην ζωή μας… Σίγουρα θα έχετε πει κάποια στιγμή την φράση: ‘‘Νοιώθω πως το άτομο αυτό το γνωρίζω χρόνια!’’ Και κάπως έτσι είναι τα πράγματα, μόνο που δεν είναι χρόνια, αλλά προηγούμενες ενσαρκώσεις. Αν έχετε μια τέτοια εμπειρία, κοιτάξτε τις όψεις που σχηματίζει ο Νότιος Δεσμός σας. Από την άλλη μεριά, ο Νότιος Δεσμός είναι όλα εκείνα τα πράγματα που μας κρατούν πίσω και με κάποιο τρόπο, που πρέπει να τα ξεπεράσουμε και να τα λύσουμε, για να μπορέσουμε να εξελιχτούμε.

Βόρειος Δεσμός της Σελήνης

Εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά με την εξελικτική μας πορεία. Ποιό μάθημα πρέπει να ολοκληρώσουμε σε αυτήν την ενσάρκωση, για να περάσουμε την τάξη του σχολείου που λέγεται ζωή; Αυτό μας το δείχνει ο Βόρειος Δεσμός, που λειτουργεί στον αντίποδα του Νότιου. Οτιδήποτε μας δυσκολεύει ή μας φαίνεται ξένο και ακατόρθωτο για τις δυνάμεις μας, είναι ζήτημα του Βόρειου και αφορά στο καρμικό μας μάθημα και τις γνώσεις, που επιβάλει ο κοσμικός νόμος πως πρέπει να αποκτήσουμε. Είναι ένας νέος κύκλος εμπειριών, που πρέπει να βιωθεί για μας εξελίξει σε ανώτερα επίπεδα . Μπορεί στην αρχή να νοιώσουμε μόνοι, αβοήθητοι και χαμένοι, όταν ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, ωστόσο αν το δούμε λίγο καλύτερα και πολύ περισσότερο αν δουλέψουμε μαζί του και καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε, έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εξελικτική πορεία της παρούσας ενσάρκωσής μας.

Σε ποιο ζώδιο είναι ο Βόρειος και Νότιος Δεσμός μου

 Λεπτομέρειες για τους δεσμούς της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη σας, θα βρείτε στο άρθρο "Οι δεσμοί της Σελήνης. Βόρειος και Νότιος δεσμός. Καρμικές σχέσεις και αστρολογική υπόσταση"

Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον Σκορπιό

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 , ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης περνά στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 6:41πμ, και θα μείνει εκεί μέχρι τον Μάρτιο 2014. Αυτή η θέση αφορά σε όλες εκείνες τις αλλαγές που καλούμαστε να κάνουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στο περιβάλλον το οποίο αναπτυσσόμαστε, προκειμένου να εξελιχτούμε τόσο σαν σύνολο όσο και σαν προσωπικότητες. Δεν είναι εύκολη η αλλαγή στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, μια και το αντιδιαμετρικό του σημείο, ο Νότιος Δεσμός στον Ταύρο, δεν επιτρέπει ούτε την ευελιξία ούτε και την διάθεση του να πάμε παραπέρα και να γνωρίσουμε νέα πράγματα, ξεριζώνοντας τα αγριόχορτα του παρελθόντος. Από ένα αβέβαιο ταξίδι στο άγνωστο, προτιμά την σιγουριά που του δίνουν τα όποια κεκτημένα του.
 
Το κοσμικό “μάθημα” που δίνει αυτή η μετακίνηση των δεσμών είναι πως πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μας έφερε μέχρι εδώ σήμερα. Να φύγουμε από ό,τι μας έκανε να “βολευτούμε” σε μια πραγματικότητα, που φαινομενικά έδειχνε πως μας εξυπηρετούσε, όμως μακροπρόθεσμα λειτουργούσε σε βάρος μας. Κι αυτό, επειδή μας εγκλώβιζε στον κόσμο της ύλης και των αγαθών, που εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε, χάνοντας όμως ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό κομμάτι που λέγεται πνευματικότητα.

Ο θάνατος του παλιού, του κατεστημένου, του φθαρμένου, θα δώσει την θέση του στις νέες αξίες

Καλούμαστε να καταδυθούμε στα βάθη της ύπαρξης, να μπούμε και να φωτίσουμε εκείνη την πλευρά του εαυτού μας, που για τους περισσότερους φαντάζει αθέατη και σκοτεινή, και δεν τολμούν καν να την κοιτάξουν, φοβούμενοι για το τι θα ανακαλύψουν… Όμως η αλλαγή που επιβάλλει ο Σκορπιός είναι βαθιά και ριζική, και για να συντελεστεί θα λειτουργήσουν και διάφορα ανατρεπτικά γεγονότα που ακολουθούν την περίοδο αυτή προκειμένου να επιτευχτεί. Μια διαδικασία που απαιτεί πολύ προσπάθεια και χρόνο… Το πάθος θα έρχεται με πολλές μορφές στη ζωή μας, θα μπαίνουμε συχνά στον πειρασμό να του παραδοθούμε και θα λειτουργεί με την μορφή της τιμωρίας, όταν του παραδινόμαστε ή ως το προσωπικό μας εξαγνιστήριο, όταν καταφέρνουμε να το ελέγξουμε και να το υποτάξουμε.
 
Ο αυτοέλεγχος, η πειθαρχία και η πίστη είναι τα βασικά συστατικά που χρειαζόμαστε και θα μας βοηθήσουν σημαντικά στο έργο, που μας επιβάλλουν οι καιροί. Ο Σκορπιός συμβολίζει τον Θάνατο και αυτή είναι μια πολύ σημαντική κοσμική εντολή… Ο θάνατος του παλιού, του κατεστημένου, του φθαρμένου, θα δώσει την θέση του στις νέες αξίες, αυτές που ο καθένας βρίσκει εντός του και που θα αλλάξουν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τους γύρω του. Είναι μονόδρομος… Όσοι δεν ακούσουν τις κοσμικές εντολές και μείνουν αμετακίνητοι, σε μια ζωή προσκολλημένη στο εγώ τους και την καλοπέρασή τους, θα πληρώσουν με τον δικό τους τρόπο το τίμημα, όσοι όμως συμπλεύσουν με το ρεύμα που επιβάλλουν οι Ουρανοί, θα περάσουν το κατώφλι ενός Νέου Κόσμου και μιας Νέας Αρχής, ριζικά μετουσιωμένης σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, από αυτό που μπορούν να φανταστούν… Θα βρουν την Βασιλεία των Ουρανών… μέσα τους!
 
Από την Ολυμπία Χριστοδουλή.
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 28-08-2012 00:00:00