blank
 
blank

Τα άστρα τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016: Ο Δίας σε αντίθεση με Ουρανό.

 
Τα άστρα τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016: Ο Δίας σε αντίθεση με Ουρανό.
Βαθμολόγησε
Score: 3.5  Ψήφοι: 2
 

Σήμερα, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, κορυφώνεται μια πάρα πολύ σημαντική κοσμική όψη, η αντίθεση του Δία με τον Ουρανό. Η όψη αυτή θα επαναληφθεί δύο ακόμα φορές μέσα στην επόμενη χρονιά. Στις 3 Μαρτίου 2017 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Sponsored Links

Δίας σε αντίθεση με Ουρανό την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα όψη, αλλά παράλληλα χρειάζεται να προσέξουμε πολύ το πώς θα χειριστούμε την ενέργειά της και τα γεγονότα που θα προκαλέσει, μια και οι δύο πλανήτες βρίσκονται ο ένας απέναντι από τον άλλον, κάτι που σημαίνει πως οι ισορροπίες μπορεί να κλονιστούν πολύ εύκολα…

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που έχει στη φύση του την πρωτοπορία, την έρευνα, ενώ παράλληλα αναζητά συνεχώς νέες εμπειρίες, μια και η ανάγκη του για αλλαγή, είναι αυτή που θα τον οδηγήσει να ψάξει, να εξερευνήσει και να μη διστάσει σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ακόμα και επαναστατικά, όταν κάτι δεν του αρέσει ή νιώσει την ανάγκη να το ανατρέψει και να το αλλάξει! Ο πλανήτης αυτός είναι απαλλαγμένος από συναισθηματικές προσκολλήσεις και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αναχαιτίσει την πορεία του, όταν έχει αποφασίσει πως θέλει να αποδεσμευτεί από μια κατάσταση που δεν του πάει. Οι ιδιότητες του πλανήτη, σχετίζονται και με την τεχνολογία και την εξέλιξή της.

Ο Δίας από την άλλη μεριά, επηρεάζει την αύξηση και την επέκταση. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εσωτερική γνώση, με τη σοφία, η οποία αποκτάται με την ενδοσκόπηση, με τη γνωριμία του εαυτού μας και τη σωστή επεξεργασία των εμπειριών μας. Είναι παράλληλα ταυτισμένος με την έννοια της ηθικής και των ηθικών αξιών.

Η συνάντηση αυτών των δύο πλανητών μέσα από την όψη της αντίθεσης απελευθερώνει πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας, τα οποία περιέχουν ενθουσιασμό και δίνουν ευκαιρίες καταρχάς για πνευματική ανάταση και εξέλιξη. Η όψη πραγματοποιείται στον άξονα Κριού - Ζυγού, τον άξονα των σχέσεων και των συνεργασιών.

Είναι μια εποχή που οι αλλαγές που συντελούνται, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο, θα έχουν την τάση της αποδέσμευσης κυρίως σε ό,τι αφορά θέματα σχέσεων, προσωπικών κι επαγγελματικών, οι οποίες πολύ πιθανόν να έχουν λειτουργήσει καταπιεστικά και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αναχαιτίσει την εξέλιξή μας. Υπάρχει έντονα η ανάγκη διεκδίκησης της προσωπικής ελευθερίας, ενώ τώρα η επιθυμία για δράση είναι πιο έντονη από ποτέ!

Η επεκτατική τάση του Δία έρχεται να πυροδοτήσει τις διαθέσεις του Ουρανού και να κινητοποιήσει το μηχανισμό των εξελίξεων μέσα από ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο δημιουργείται τώρα. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις μέσα από ξαφνικά γεγονότα ή να δοθούν κίνητρα, τα οποία θα δημιουργήσουν έντονες ανατροπές σε σχέσεις και συνεργασίες, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Σε ό,τι προκύπτει τώρα, είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε πως δεν υπάρχει χρόνος, μια και οι αντιδράσεις ή οι εξελίξεις είναι στο εδώ και στο τώρα, άμεσες και ανατρεπτικές… Όμως είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως ό,τι ενεργοποιείται την περίοδο αυτή, θα εξελιχθεί σε όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς και θα κορυφωθεί την περίοδο του Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιείται και η τελευταία κορύφωση της όψης μεταξύ των δύο πλανητών.

Υπάρχει έντονα η ανάγκη, η επιθυμία της ανανέωσης, που λίγο ως πολύ έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας και που τώρα μπορεί να διοχετευθεί σε δημιουργικές δραστηριότητες, οι οποίες θα εκτονώσουν με εποικοδομητικό τρόπο τις διαθέσεις, διατηρώντας παράλληλα τις ισορροπίες και δίνοντας χρόνο σε κάθε αλλαγή να προετοιμαστεί και να ωριμάσει.

Μπορεί να προκύψουν ξαφνικά ταξίδια, τα οποία θα είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη ανανέωση, ενώ θέματα που σχετίζονται με σπουδές και τεχνολογία, μπορεί πραγματικά να εξελιχθούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον και να ανθίσουν! Παράλληλα, νέες συνεργασίες σε επαγγελματικό επίπεδο μπορεί να προκύψουν αναπάντεχα και ξαφνικά, ανοίγοντας καινούργιες δυνατότητες και δίνοντας μια ώθηση στις εξελίξεις το διάστημα αυτό.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι νέες γνωριμίες θα έχουν άκρως ανανεωτικό χαρακτήρα για τον ψυχισμό μας και θα κινούνται σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, όμως θα στηρίζονται κυρίως στα κοινά ενδιαφέροντα και στην επικοινωνία, ενώ θα έχουν λιγότερο συναισθηματικό χαρακτήρα.

Σε κοσμικό επίπεδο δεν αποκλείεται να δούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017 μια αλλαγή πεποιθήσεων, η οποία θα έχει σημαντική κοινωνική αλληλεπίδραση. Είναι μία ''προκλητική'' διέλευση από κάθε άποψη, η οποία θα ταρακουνήσει με έντονο τρόπο ακόμα και παγιωμένα συστήματα αξιών που μπορεί να κουβαλάμε μέσα μας και νιώθουμε την ανάγκη να αλλάξουμε, να ανανεώσουμε, συχνά με απότομο και απόλυτο τρόπο.

Εκείνο που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει είναι η συνειδητή συμπεριφορά σε κάθε κίνηση, σε κάθε απόφαση, σε κάθε επιλογή που κάνουμε, γιατί αυτή θα λειτουργήσει καταλυτικά για την εξέλιξή μας. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε επιλογή έχει και το τίμημα της!

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την αντίθεση Δία-Ουρανού

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχετε τον Ήλιο σας κοντά στην 20η μοίρα των ζωδίων, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες που επηρεάζονται από την αντίθεση Δία-Ουρανού, πολύ πιθανόν το διάστημα αυτό να νιώσετε πως ο κόσμος είναι δικός σας και να θελήσετε να αλλάξετε απότομα και ανατρεπτικά οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σας ή δε σας εκφράζει απόλυτα!

Υπάρχει έντονη διάθεση μέσα σας να ζήσετε, να απολαύσετε, αλλά και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορείτε να εκφράζετε πολύ καλύτερα τις διαθέσεις σας και να κάνετε τις επιλογές εκείνες, που θα συμβαδίζουν με τους προσωπικούς σας στόχους. Δεν αποκλείεται να προκύψουν και ευκαιρίες για να εξελιχθείτε σε κάθε τομέα, μα να θυμάστε πως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να κρατήσετε τις ισορροπίες και να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις μιας δημιουργικής εξέλιξης και αλλαγής σε προσωπικό ή σε επαγγελματικό επίπεδο το διάστημα που ακολουθεί.

Όπως και να έχει, αξιοποιήστε τις δημιουργικές δυνατότητες που έχετε σαν προσωπικότητες και αναπτυχθείτε, ακόμα και σε πεδία τα οποία μέχρι τώρα δεν τολμούσατε να πλησιάσετε!

Είμαι η Ολυμπία Χριστοδουλή κάλεσέ με για την προσωπική σου πρόβλεψη! Θα σου βρω τις λύσεις που ψάχνεις για το ερωτικό θέμα που σε απασχολεί!
Κάλεσέ με στο 14788 μόνο με 1.11/1' από κινητά ή με sms στείλε Α20 στο 54529. Από την Κύπρο κάλεσε στο 900-19-303.

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 25-12-2016 19:00:00