blank
 
blank

Τα άστρα 24 ως 26 Φεβρουαρίου, με την Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς.

 
Τα άστρα 24 ως 26 Φεβρουαρίου, με την Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 1
 

Την ημέρα της Κυριακής έχουμε την Νέα Σελήνη του μηνός, η οποία συνοδεύεται από τη δεύτερη έκλειψη που γίνεται μέσα στο Φεβρουάριο. Πρόκειται για μία Ηλιακή έκλειψη στην 8η μοίρα των Ιχθύων, με την συμμετοχή του πλανήτη Ποσειδώνα, η οποία κορυφώνεται στις 4:58 μμ και η ισχύς της θα είναι ενεργή για όλο το εξάμηνο που ακολουθεί.

Sponsored Links

Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς

Οι Ιχθείς είναι το ζώδιο που δεν εκφράζει τίποτα από την υλική πραγματικότητα που μας κυβερνά. Είναι η βουτιά στο ασυνείδητο, που μας καλεί να ανακαλύψουμε την πραγματική μας ποιότητα, να ενωθούμε με τον ανώτερο φωτεινό εαυτό μας και να κατανοήσουμε τόσο τη θέση μας, όσο και τη σύνδεσή μας με τους άλλους ανθρώπους. Εδώ χάνεται η έννοια του ελέγχου και συνειδητοποιούμε την εξέλιξη που ορίζεται από κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς, μας διέπει και μας κυβερνά.

Οι εκλείψεις έχουν μια περιοδικότητα 19 χρόνων, άρα στις 26 Φεβρουαρίου 1998 είχαμε μια έκλειψη στην 7.54' των Ιχθύων. Μπορείς λοιπόν να θυμηθείς τι συνέβαινε την περίοδο εκείνη στη ζωή σου και τα γεγονότα που ενεργοποιήθηκαν, ιδιαίτερα αν ανήκεις στα μεταβλητά ζώδια κι αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτήν τη ζωδιακή περιοχή. Ή θυμήσου τι συνέβη στη ζωή σου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016, όταν είχαμε έκλειψη στην 9η μοίρα της Παρθένου, στην αντίθετη δηλαδή ζωδιακή περιοχή.

Ο αστρολογικός χάρτης της Έκλειψης Ηλίου στους Ιχθύς

Η έκλειψη αυτή, γίνεται στον 1ο δεκανό των Ιχθύων, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο Ιχθυακό στοιχείο, μια και την ημέρα της Κυριακής επίσης, περνά και ο Ερμής στους Ιχθείς, μια θέση η οποία δεν εξυπηρετεί τις ιδιότητες του πλανήτη, μια και ο Ερμής εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του. Στον κύκλο αυτό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έντονο φορτίο αναγκών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί… Αυτό είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μια χαοτική κατάσταση, αν προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το όποιο αίτημα μπορεί να υπάρχει με παρορμητικό και χωρίς σκέψη τρόπο.

Δηλαδή, με την Νέα Σελήνη να βρίσκεται κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα (μοντέρνου κυβερνήτη των Ιχθύων) οι επιδράσεις θα λειτουργήσουν και σε ένα εσωτερικό επίπεδο. Εδώ είναι δυσδιάκριτες οι ανάγκες, οι επιθυμίες και η πραγματικότητα, ενώ είναι δύσκολο να δούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας με ρεαλιστική και αντικειμενική άποψη.

Όλα περιστρέφονται κάτω από ένα κλίμα ψυχικής φόρτισης, που είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει σε απογοήτευση και διάψευση, αν δε δούμε τα πράγματα ή τις καταστάσεις μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Ο Ήλιος και η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα όμως, μπορούν θαυμάσια να λειτουργήσουν αναδεικνύοντας εκείνη την άλλη πλευρά της προσωπικότητας, που έχει να κάνει με τη δημιουργία και τα ταλέντα, που λίγο ως πολύ όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να τα βγάλουμε προς τα έξω και να αξιοποιήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, εκείνο που χρειάζεται είναι να αναγνωρίσεις τις δεξιότητές σου, τα χαρίσματά σου, και να θελήσεις να τα φέρεις στην καθημερινότητά σου, φωτίζοντας εκείνη την πολύ σημαντική πλευρά της ύπαρξης σου, που σου δίνει την δυνατότητα να εισπράττεις ικανοποίηση, κάνοντας πράγματα που αγαπάς.

Ναι, η αγάπη μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά αλλά και θεραπευτικά την περίοδο αυτή, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο για τους γύρω μας. Και εδώ κρύβεται το κλειδί αυτής της έκλειψης!

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Δίας, στο ζώδιο του Ζυγού και ανάδρομος. Βρίσκεται σε όψη αντίθεσης με τον πανίσχυρο Άρη από το ζώδιο του Κριού. Ο Δίας επίσης μιλά για επέκταση, για ανάπτυξη, όμως ο Άρης δίνει προτεραιότητα μόνο στον Εαυτό του! Είναι ο πιο δυνατός πλανήτης του κύκλου αυτού, και φυσικά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της περιόδου!

Έτσι λοιπόν, κάθε διάθεση για ανάπτυξη και εξέλιξη μπορεί να στηρίζεται σε ουτοπικά σενάρια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ενώ από την άλλη μεριά ο Άρης ωθεί σε βιαστικές και παρορμητικές ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιήσει το ''Εγώ'' του.

Το ερώτημα του κύκλου λοιπόν αυτού είναι: Πόσο λαμβάνεις υπόψη σου τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων, τις διαθέσεις και τις δυνατότητές τους, και φυσικά πόσο τους κατανοείς;

Στον κόσμο που ζούμε, το σίγουρο είναι πως η παρουσία των άλλων στη ζωή μας είναι αυτή που δίνει το χρώμα στην καθημερινότητά μας, μέσα από τις σχέσεις μας. Αυτές μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι, να εξελιχθούμε και να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι… Όσο περισσότερο εγωιστές είμαστε, τόσο λιγότερο χώρο δίνουμε στους άλλους να μπουν στη ζωή μας. Όσο περισσότερο κατανοούμε, είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί, τόσο περισσότερο χώρο αφήνουμε να μπουν άνθρωποι στη ζωή μας.

Ο Άρης είναι η μεγάλη δυσκολία που παρουσιάζει η Έκλειψη αυτή. Τόσο η σύνοδός του με τον Ουρανό, όσο και η αντίθεσή του με τον Δία, είναι η δύναμη που μπορεί να πυροδοτήσει την καθημερινότητά μας με ξαφνικά και αναπάντεχα γεγονότα, που έρχονται να δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές μας.

Οι συμπεριφορές γίνονται συχνά πιο απότομες αλλά και πιο ανατρεπτικές, ορμώμενες από μια τάση να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του Εγώ, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες που προκαλούν. Θα λέγαμε πως σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε το Εγώ απέναντι στο Εμείς και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος αναταραχών και ανατροπών, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο. Ο Άρης γίνεται το μικρό παιδί που τα θέλει όλα δικά του, χωρίς να σκεφτεί το κόστος ή τις συνέπειες, που φυσικά δεν είναι ούτε λίγες, ούτε αμελητέες!

Κι όμως, αν ανακαλύψουμε τα οφέλη της ενσυναίσθησης, εκεί δηλαδή που μας στρέφει η ενέργεια της συνόδου του Ηλίου και της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, μπορεί να ανακαλύψουμε την ευεργεσία της θεραπείας, που μόνο η αγάπη μπορει να προσφέρει…

Σε έναν κόσμο που ζει μηχανικά και κινείται χωρίς να σκέπτεται επί της ουσίας, ζει χωρίς να νοιώθει, χωρίς να αφουγκράζεται τις ανάγκες που μπορεί να έχει ένα άλλο ζωντανό πλάσμα δίπλα του ακριβώς, το να μπορέσουμε να δούμε έστω και για λίγο, έστω και κλεφτά μέσα από την κλειδαρότρυπα της καρδιά μας, σίγουρα είναι ευλογία! Πόσο μάλλον το να ανοίξουμε και την αγκαλιά μας!

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Έκλειψη Ηλίου στους Ιχθύς

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, στον κύκλο αυτόν αποκτούν ένα κίνητρο, προκειμένου να βάλουν καινούργιους στόχους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το σημαντικό ωστόσο είναι να μην επιμείνουν στις συνηθισμένες τους τακτικές ή μεθόδους και να αξιολογήσουν τα δεδομένα μέσα από ένα νέο πρίσμα, που ενδυναμώνει και αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνατότητές τους. Αναζητήστε το ταλέντο ή το χάρισμα που σας δίνει χαρά και επικεντρωθείτε σε αυτό. Μπορείτε να ανοίξετε έναν ολοκαίνουργιο κύκλο δημιουργίας, που θα σας δώσει ουσιαστικές ευκαιρίες εξέλιξης!

imageMobile

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 23-02-2017 19:00:00