Quantcast
blank
 
blank

Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό: Καλώς ήρθατε στη σκοτεινή πλευρά!

 
Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό: Καλώς ήρθατε στη σκοτεινή πλευρά!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό

Εξαιτίας των σημαντικών αστρολογικών όψεων, το Myastro.gr προσφέρει 5 λεπτά δωρεάν προσωπική πρόβλεψη σε όλους! Μάθε τι θα συμβεί στα ερωτικά σου! Τηλεφώνησε τώρα στο 2111883452!
 
Στις 3 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η τελευταία ηλιακή Έκλειψη του έτους στο ζώδιο του Σκορπιού, η οποία θα είναι έντονη, θα μας φέρει σε αντιπαράθεση με το παρελθόν, τα λάθη, τις φοβίες, τις ζήλειες και τις αποφάσεις που δεν πήραμε, αλλά και τις αποφάσεις, για τις οποίες μετανιώσαμε. Ας εκμεταλλευτούμε την περίοδο αυτή (η οποία μπορεί να επηρεάσει και τους επόμενους δύο με τρεις μήνες), ώστε ήδη κατεστραμμένα πράγματα, τα οποία έτσι και αλλιώς, το πλήρωμα του χρόνου εκμηδένισε, να τα απομακρύνουμε από τη ζωή μας.
 
Αν είστε Σκορπιοί ή έχετε Ωροσκόπο, Σελήνη και πλανήτες στο Σκορπιό, τότε θα δείτε τον εαυτό σας να κλείνει πόρτες, κύκλους και κεφάλαια σε κάποιους τομείς, ενώ ταυτόχρονα να αρχίζει κάτι άλλο, πιο αισιόδοξο, νέο, με προοπτικές

Πρόκληση για μυαλό και σώμα

Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι θα αντιληφθούμε, είναι το ζόρι που θα υποστούμε για αλλαγή κατεύθυνσης, ενώ ο τρόπος ζωής και οι αποφάσεις, καθορίζονται από το πόσο έντονα νιώθουμε, συναισθανόμαστε, βιώνουμε.
 
Με την Έκλειψη στο Σκορπιό, βαθιά αισθήματα ανακαλούνται στην επιφάνεια, μαζί με προσήλωση σε ένα σκοπό ή σε ένα άτομο, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εξουσία. Παράλληλα, ένα πλήθος άλλων "γήινων ελαττωμάτων " θα μας συνοδεύει, όπως είναι η ζήλεια, η αγωνία μήπως μας προδώσουν, η εμμονή να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε, είτε είναι άτομο, είτε γενικότερος σκοπός και τα κίνητρα για χειρισμό και χειραγώγηση.
 
Η φύση του ζωδίου είναι άκαμπτη, παθιασμένη και ενστικτώδης, ενώ θα κινούμαστε και θα σκεφτόμαστε συνεχώς με ένα πέπλο καχυποψίας και δισταγμού, ειδικά όσον αφορά στην αποκάλυψη των συναισθημάτων. Με την Έκλειψη θα έρθει η ρήξη με ό,τι δε μπορούμε να διαχειριστούμε και να δεχτούμε, ενώ όμως το συνεχίζουμε, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή δεν θα μας ενοχλεί.
 
Μοναδικός οδηγός, ωστόσο, τα ένστικτά μας που μας υπαγορεύουν το τρόπο ζωής, είναι γνώμονας για όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε, ενώ μέσα από την ένταση των συναισθημάτων, νιώθουμε πως είμαστε ζωντανοί.

Τα πάθη δεν δαμάζονται

Ο έρωτας, απόλυτος, επιτακτικός και συνάμα υποτακτικός, ελεγκτικός και απαιτητικός, συνοδεύεται από την επιβεβαίωση του σεξ, σαν επισφράγιση συναισθηματικής ένωσης, αφοσίωσης και πίστης. Μίας ένωσης, που οδηγεί παράλληλα σε δύο μονοπάτια, αυτό του φωτός και αυτό του σκοταδιού.
 
Στον έρωτα είναι δύσκολη η Έκλειψη, λοιπόν! Ζητά να κοντραριστούμε με την υπομονή, τη πίεση, να προσαρμοστούμε στις ειδικές απαιτήσεις και τα αιτήματα του άλλου, να ανταπεξέλθουμε σε σκληρά παιχνίδια, να αντέξουμε στη φθορά. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής, θα είμαστε εύθικτοι, τα βαθιά μας αισθήματα θα λειτουργούν σαν πρόφαση για αντιδράσεις και η ψυχοσύνθεση θα είναι αρκετά περίπλοκη.
 
Τα λογής παιχνίδια είναι στο πρόγραμμα, παιχνίδια με τα νεύρα, την υπομονή, την αντοχή, ενώ έχουμε ανάγκη να μας επιβεβαιώνουν συνεχώς πόσο πολύ μας αγαπάνε και μας χρειάζονται. Ίσως το δεύτερο, θέλουμε να το ακούμε περισσότερο από το πρώτο. Αυτό που αποζητάμε όμως, είναι να διεκδικούμε, να αγαπάμε, να δινόμαστε και να ζούμε το πάθος, σαν να μην υπάρχει η επόμενη μέρα.
 
Το πάθος, στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαδίζει με τη μανία για έλεγχο, με τη ζήλεια, την ανάγκη για εξουσία ανάμεσα σε δύο εραστές και το ψυχολογικό χειρισμό του συντρόφου. Ωστόσο, αυτός ο ένας, μοναδικός και θαρραλέος, που θα καταφέρει να κόψει τα αγκάθια στο μονοπάτι που οδηγεί κατευθείαν στη ψυχή μας, είναι και αυτός με τον οποίο θα προσπαθήσουμε να μείνουμε.
 
Όσον αφορά στις ψυχικές αντοχές και τα αποθέματα δύναμης, είναι γεμάτη η (κατά τα άλλα, απύθμενη) δεξαμενή, ενώ είμαστε έτοιμοι με κάθε τρόπο, να ξεπεράσουμε κάθε είδους κρίση, είτε αυτή είναι ταυτότητας, προσωπική, ερωτική, οικονομική. Όταν λέμε “να ξεπεράσουμε”, δεν εννοούμε πως δε θα υπάρξει. Εννοούμε πως θα τη βιώσουμε, αλλά με τρόπο εποικοδομητικό και ευέλικτο, με μέσο το άνοιγμα ενός νέου κύκλου ζωής, με σκοπό την επιβίωση και τις καλύτερες συνθήκες.
 
Για όσους είναι σε αναζήτηση μιας έντονης σχέσης, που θα ξεσηκώσει πάθη και θα ζωντανέψει ένστικτα, νέες γνωριμίες θα παρουσιαστούν, συνήθως μυστήριες και ακαταμάχητες.

Ριζικές τομές

Τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε, είναι βαθιά και έντονα. Έντονοι θα είναι και κάποιοι χωρισμοί, που θα συμβούν κάτω από την επιρροή της Έκλειψης, αφήνοντας πια το σκοινί που γλιστρά μέσα από τα χέρια μας, καιρό τώρα. Παράλληλα, θα θελήσουμε να ξετινάξουμε από πάνω μας καταστάσεις, γάμους, σχέσεις, έρωτες, που μας ρουφούν ενέργεια και μας αποδυναμώνουν. Για κάποιους, οι απώλειες, θα είναι ανακουφιστικά απελευθερωτικές, ενώ οι ήττες έρχονται να υποδείξουν έναν νέο τρόπο ζωής και μια στροφή σε άλλη πορεία, η οποία μπορεί να είναι πιο ελπιδοφόρα.
 
Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο σενάριο και εκεί που βλέπαμε τον έρωτα σαν τελειωμένη παρτίδα ενός παιχνιδιού που μας κούρασε, έρχεται εκ νέου ένα βαθύ συναίσθημα, ένας φόβος για απώλεια του αγαπημένου προσώπου, μια αγωνία να κρατήσουμε αυτό που αγαπάμε, κοντά μας. Τα αισθήματα αναλύονται, ξανάρχονται στην επιφάνεια και μας σοκάρουν με τη κρυμμένη δύναμή τους.

Η Έκλειψη και η σύνθεση της ζωής

Η Έκλειψη στο Σκορπιό ανοίγει τις πύλες του μυστηρίου, του μαγνητισμού και της διέγερσης, ενώ οι προθέσεις του καθενός μας παραμένουν κρυφές, ο δε φόβος για τη φθορά και το ανεπιστρεπτί πέρασμα του χρόνου, μεγάλος. Το κουτί των συναισθημάτων ανοίγει και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αληθινές διαστάσεις των θεμάτων που μας απασχολούν. Παλιά τραύματα ζητάν εκ νέου επούλωση και αντιμετώπιση. Σχέσεις που δεν τραβάνε, θα βρουν ευκαιρία να χαθούν στη λαιμητόμο της αυστηρής αξιολόγησης.
 
Προσπαθούμε να κρατήσουμε στις χούφτες μας το νόημα της ύπαρξης, να αποκωδικοποιήσουμε την ίδια τη ζωή και να αφουγκραστούμε τις τρικυμίες της ψυχής. Ίσως νιώσουμε χαμένοι σε δίχτυα των συναισθημάτων, στο περίπλοκο “matrix” της ύπαρξης, ενώ υψίστης σημασίας είναι να τα αφήσουμε να ανέβουν στην επιφάνεια, να αναπνεύσει η ψυχή. Οι χειρισμοί, αγαπημένο μας παιχνίδι, αφού κουνάμε με ζήλο τα σκοινιά της μαριονέτας, παίρνοντας ικανοποίηση από τη δύναμη που ασκούμε στο περιβάλλον μας και σε όσους είναι σημαντικοί για εμάς.
 
Θα βρεθούμε να μοιραζόμαστε μυστικά, για τα οποία νιώθουμε συνένοχοι, αφού παράλληλα μοιραζόμαστε και το ίδιο κρεβάτι, αλλά διψάμε να μοιραστούμε και εξομολογήσεις, ενδόμυχες σκέψεις και ευλαβικό άνοιγμα ψυχής, λες και είναι Βίβλος. Εκεί που θέλουμε, ποθούμε και καρδιοχτυπούμε, θα παίξουμε, θα διεκδικήσουμε και θα γίνουμε αμείλικτοι αν μας απορρίψουν, αφού για την ερωτευμένη ψυχή, το “όχι” από το στόμα του άλλου, είναι σα σαρκαστικό γέλιο στα αυτιά μας, που κυνικά μας θυμίζει τη μετριότητα μας. Γεγονότα που αφορούν την προσωπική ζωή, θα συμβούν, θα διαδραματιστούν, θα οδηγηθούν σε τέλος, σε άλλη αρχή, σε αναγκαστική αλλαγή.
 
Η Έκλειψη έχει να μας δωρίσει τη δύναμη της αναγέννησης, γεγονός που θα μας κάνει να βγούμε πιο δυνατοί, πιο ορμητικοί και πιο αποφασισμένοι, μέσα από την ακολουθία γεγονότων που ίσως προκαλέσει. Ωστόσο, το βλέμμα θα είναι πάντα μέσα στα μάτια του άλλου, σαν να θέλουμε να νιώσουμε την αλήθεια που κρύβει στο μυαλό του. Αλλά η επιρροή του Σκορπιού θα αφήσει να αιωρείται πάντα άλυτος γρίφος!
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 30-10-2013 00:00:00