blank
 
blank

Τα άστρα 10 ως 12 Φεβρουαρίου, με την Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα.

 
Τα άστρα 10 ως 12 Φεβρουαρίου, με την Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα.
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 2
 

Την ημέρα του Σαββάτου έχουμε την πρώτη έκλειψη της χρονιάς, είναι μερική Σεληνιακή έκλειψη, συνοδεύει την Πανσέληνο του μήνα και κορυφώνεται στην 22ο 28’ του Λέοντα, στις 2:32 π.μ. και θα είναι ορατή και από την Αθήνα.

Sponsored Links

Πανσέληνος κι έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα

Και ενώ συνήθως όταν ακούμε για εκλείψεις στο μυαλό μας δημιουργείται ένα άγχος και μια ανησυχία, μια και συνήθως το φαινόμενο αυτό είναι συνδεδεμένο με αλλαγές ή ακόμα και καταστροφές, η έκλειψη αυτή είναι η ευκαιρία του να βιώσουμε, άλλος σε μικρότερο και άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, αυτά τα μικρά θαύματα, που ο καθένας από εμάς μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητά του, αρκεί να βρει τα κλειδιά που θα τα ενεργοποιήσουν και που στον κύκλο αυτόν είναι πιο εμφανή και πιο αποτελεσματικά!

Μια σειρά θετικών πλανητικών συγκυριών, συνθέτουν ένα ελπιδοφόρο πλανητικό σκηνικό, με κρυμμένα μυστικά που καλείσαι να ανακαλύψεις!

Περί σεληνιακής εκλείψεως…

Όπως και σε κάθε Πανσέληνο, το κυρίαρχο θέμα που ενεργοποιείται είναι αυτό των σχέσεών μας, μια και η Σελήνη είναι ένας από τους κατεξοχήν δείκτες του συναισθήματος! Η αντίθεση του Ηλίου και της Σελήνης ενεργοποιεί εκείνες τις συναισθηματικές ποιότητες, που θα φέρουν στο αποκορύφωμά τους όλα εκείνα τα γεγονότα που ταλανίζουν την ψυχή σου και δημιουργούν αντιθέσεις και προβληματισμό μέσα σου, με σκοπό να έρθουν στο φως και να επιλυθούν.

Σε μια σεληνιακή έκλειψη, ενεργοποιούνται θέματα που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο εξάμηνο και για κάποιο λόγο δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις ή να επιλύσεις, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μια πρόσθετη επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται χρόνος, μια και συνήθως μακροχρόνια και παρελθοντικά ζητήματα που σε ταλαιπωρούν, μπορούν να επιλυθούν, όμως υπάρχει και αρκετή φόρτιση, που μπορεί να σε κάνει να λειτουργήσεις κάτω από μεγαλύτερο παρομητισμό και μην εξετάσεις όλες τις παραμέτρους ή τα δεδομένα.

Ο αστρολογικός χάρτης της Πανσελήνου-Έκλειψης Σελήνης

Σελήνη στον Λέοντα, σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Υδροχόο, και είναι το ‘‘Εγώ’’ του Λιονταριού, που καλείται να γίνει ‘‘Εμείς’’ του Υδροχόου. Είναι η ατομικότητα απέναντι στην συλλογικότητα, η δέσμευση απέναντι στην ελευθερία, και αυτό θα φανεί περίτρανα, ακόμα και στις προσωπικές σχέσεις. Ο Λέοντας αγαπά κτητικά και δεσμευτικά, ενώ ο Υδροχόος μέσα από ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η έκλειψη αυτή, δίνει μια μεγαλύτερη έμφαση στις σχέσεις, τις συνεργασίες, τη φιλία, τη συλλογικότητα, και μας κινητοποιεί να ψάξουμε να βρούμε όλους εκείνους τους λόγους που μας ενώνουν με τους γύρω μας, αλλά παράλληλα να μπορέσουμε να τους εκφράσουμε και με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ ενεργοποιεί και όλα εκείνα τα δημιουργικά χαρίσματα, που ο καθένα από εμάς κρύβει μέσα του, έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν ικανοποιητικά, αλλά και με όφελος.

Ο Δίας σε αντίθεση με τον Ουρανό, θα περιπλέξει αρκετά τα θέματα της προσωπικής μας ζωής (και όχι μόνο), εντείνοντας την ανάγκη της αποδέσμευσης απ’ ό,τι μπορεί να σε έχει καταπιέσει περισσότερο από όσο αντέχεις, ή να σε κάνει να μην είσαι ο εαυτός σου. Ξαφνικά και απρόσμενα γεγονότα είναι αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν αλλαγές, για τις οποίες φαινομενικά να είσαι απροετοίμαστος, όμως τις επιθυμούσες αρκετό καιρό πριν συμβούν!

Στον χάρτη της έκλειψης υπάρχει ένα μυστικό κλειδί, που μπορεί να λειτουργήσει και σαν πέρασμα σε ένα άλλο επίπεδο, αρκεί να το προσέξεις… Ένας σπάνιος αστρολογικός σχηματισμός που ονομάζεται ‘‘Μυστικό Ορθογώνιο’’ και συμβαίνει όταν υπάρχουν σε έναν χάρτη δύο όψεις αντίθεσης (εδώ έχουμε τον Ήλιο και την Σελήνη, αλλά και τον Δία με τον Ουρανό), οι οποίες συνδέονται με δυο τρίγωνα και δύο εξάγωνα (Ήλιος τρίγωνο Δίας, Ήλιος εξάγωνο Κρόνος, Σελήνη τρίγωνο Δίας, Σελήνη εξάγωνο Κρόνος). Δηλώνει μια ισχυρή προδιάθεση για αλλαγή, την οποία μπορείς να επιτύχεις αξιοποιώντας την δημιουργικότητά σου και τα ταλέντα σου, πάντα μέσα από σκληρή δουλειά και προγραμματισμό, και δίνει τις καλύτερες δυνατότητες για να το πετύχεις.

Σελήνη σε εξάγωνο με Δια και Ήλιος σε τρίγωνο με Δία. Είναι κατ’ αρχάς η γενναιοδωρία που κινείται σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα από τα συνηθισμένα, δημιουργώντας πολύ καλές συνθήκες συνύπαρξης, συνεργασίας και κατανόησης, με το περιβάλλον σου. Και γεγονός είναι πως μόνο έτσι μπορεί κάθε έδαφος να ανθίσει και να προσφέρει καρπούς, μέσα από υγιείς και απλόχερες ανταλλαγές, κυρίως κατανόησης, διάθεσης συνεργασίας, αλλά και συναισθήματος… Και πολλές φορές, μέσα από αυτές τις διαθέσεις, δημιουργούνται και οι ευκαιρίες σε μικρότερη ή και μεγαλύτερη κλίμακα, που στον κύκλο αυτόν φαίνεται να είναι πολλές!

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια θαυμάσια στιγμή να ανανεώσεις το κλίμα σε μια σχέση που μπορεί να έχει αποχρωματιστεί από το χρόνο, αλλά τώρα σου δίνεται και πάλι η δυνατότητα να την ζωντανέψεις. Σε επαγγελματικό επίπεδο, στον κύκλο αυτόν μπορεί να ανοίξουν ευκαιρίες πάνω σε ό,τι δούλεψες το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις, ενώ και οικονομικά ανοίγματα μπορεί να δώσουν πολύ θετικούς οιωνούς και να καρποφορήσουν. Είναι μια σημαντική χρονική στιγμή, μέσα από την οποία μπορείς πραγματικά να δεις τα σχέδιά σου να απογειώνεται, γι’ αυτό μην αφήσεις τίποτα να πάει χαμένο!

Και όλα αυτά μπορεί να γίνουν μέσα σε ένα συναρπαστικό κλίμα, μέσα από αιφνιδιαστικές εκπλήξεις, που μόνο το σύμπαν ξέρει να οργανώνει τόσο καλά! Τόσο το εξάγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό, όσο και το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό, θα σε φέρουν συχνά μπροστά σε καταστάσεις, που θα σε κάνουν να πιστέψεις πως καθετί εξελίσσεται όταν έρθει η ώρα του, και τότε πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το εμποδίσει! Τυχαίες συναντήσεις ή ειδήσεις, τώρα μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, τόσο και στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σου ζωή. Και είναι πολύ πιθανό να συναναστραφείς ή να εμπλακείς με πρόσωπα που έχουν έντονη διαφορετικότητα από εσένα, και φυσικά αυτό είναι που μεγαλώνει το ενδιαφέρον!

Ο ανάδρομος Δίας και ο ρόλος του Κρόνου

Και επειδή στην έκλειψη αυτή ο Δίας βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν θέματα του τελευταίου εξαμήνου, τα οποία μπορούμε όχι μόνο να επανεξετάσουμε, μα και να προωθήσουμε ή να ολοκληρώσουμε, εισπράττοντας και όφελος από αυτά.

Επίσης, είναι κυρίαρχος ο ρόλος του Κρόνου, ο οποίος αφενός εμπλέκεται σε όψη με τα φώτα, αφετέρου συμμετέχει και στο σχήμα του ‘‘Μυστικού Ορθογωνίου’’. Σχεδόν όλοι οι πλανήτες του χάρτη σχετίζονται μαζί του, και οι περισσότεροι μέσα από ευνοϊκές γωνίες.

Ήλιος σε εξάγωνο με Κρόνο, Σελήνη σε τρίγωνο με Κρόνο, δύο όψεις που ενισχύουν κάθε δυνατότητα οργάνωσης και μεθόδευσης των σχεδίων σου, έτσι που μπορείς να κοιτάξεις όσο ψηλά και αν επιθυμείς να φτάσεις, γιατί ξέρεις πως μπορείς να βασιστείς στις ικανότητές σου, αλλά και στην σωστή διαχείριση που τώρα κάνεις. Μπορείς πραγματικά να κάνεις θαύματα και να φέρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Γιατί το πρώτο βήμα είναι να το πιστέψεις εσύ, και το επόμενο βήμα είναι να κινηθείς χωρίς αναστολές στην κατεύθυνση που θέλεις…

Ο Κρόνος, όσο και αν φαίνεται ένας πλανήτης που κάνει τη ζωή μας δύσκολη, είναι αυτός που αν τον τροφοδοτήσεις σωστά, μπορεί να σου δώσει μακροχρόνια οφέλη και ευημερία. Και φυσικά να πιστέψεις… Ποιος σου είπε πως στις μέρες μας δε γίνονται θαύματα; Είσαι εσύ που τα δημιουργείς… Και στην έκλειψη αυτή, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό!

Ποια ζώδια επηρεάζονται από την Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα;

Κύριοι αποδέκτες της εύνοιας του κύκλου αυτού, είναι οι εκπρόσωποι της Πύρινης τριπλότητας, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες, αλλά και τα ζώδια του Αέρα, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι… Στόχευσε και κατευθύνσου συγκεκριμένα, εμπνεύσου και δούλεψε σκληρά για την επιθυμία σου. Γίνε εσύ ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού της ζωής σου! Φυσικά και μπορείς… Πίστεψέ το!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 09-02-2017 19:00:00