blank
 
blank

Ερμής σε σύνοδο με Πλούτωνα: Τα λόγια πίσω από τις σιωπές!

 
Ερμής σε σύνοδο με Πλούτωνα: Τα λόγια πίσω από τις σιωπές!
Βαθμολόγησε
Score: 5  Ψήφοι: 7
 
Sponsored Links

Ερμής σε σύνοδο με Πλούτωνα

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, ο Ερμής συναντά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, σε μία βαθιά συναισθηματική και αμφίβολη επικοινωνία, ρίχνοντας στη καθημερινότητα μας ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου μέχρι τις 25 του μήνα. Ως γνωστόν, ο Ερμής συνδέεται με την αντίληψή μας, τη λογική και την ικανότητα που έχουμε να λαμβάνουμε και να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες. Ο Πλούτωνας απο την άλλη, λειτουργεί υπόγεια, χειριστικά και ακραία. Τις μέρες αυτές λοιπόν, η διάθεσή μας θα είναι μεν επικοινωνιακή, αλλά θα μας απασχολήσουν θέματα με ουσία και βάθος, ενώ θα υπάρξουν κρυμμένα κίνητρα απο τους άλλους ή απο εμάς τους ίδιους, που θα φέρουν στην επιφάνεια τις ερευνητικές μας ικανότητες, κοινώς την άνεσή μας να… ξεσκεπάζουμε τους άλλους.

Ο Ερμής του πάθους

Η σύνοδος Ερμή-Πλούτωνα λοιπόν, δημιουργεί έναν τρόπο σκέψης έντονο, μονομερή και παθιασμένο, αφού οι μόνες σωστές αντιλήψεις, είναι... οι δικές μας και καμία άλλη! Οι θεωρίες συνομωσίας, δε θα παραμείνουν μόνο θεωρίες, αλλά θα γίνουν πραγματικότητα, τονίζοντας τη τάση των ημερών για υπόγειες κινήσεις και μυστικοπάθειες.

 

Η ικανότητα που αποκτάμε να διαβάζουμε τα… σφραγισμένα χείλη και να αποκωδικοποιούμε ψιθύρους πίσω απο ερμητικά κλεισμένες πόρτες, θα αποτελέσει ευχή και κατάρα: Ναι μεν ανοίγουμε τα μάτια μας ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε, αλλά αυτό συνοδεύεται με δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν ανακαλύπτουμε πως η εμπιστοσύνη που είχαμε σε ένα άτομο, κλονίζεται.

 

Η όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι άσπρο-μαύρο, μην αφήνοντας περιθώρια για ενδιάμεσους τόνους. Οι ατελείωτες σιωπές, με τις οποίες συχνά αντιδρούμε απέναντι σε μια αντιπαράθεση με το σύντροφο, είναι αυτές που μας οδηγούν στην αναζήτηση των αιτιών και της αλήθειας μας.

Ο Ερμής της ιδιοτέλειας

Ο Ερμής προσαρμόζεται και χρωματίζεται εύκολα απο όψεις και άλλους πλανήτες. Και ναι μεν στον έρωτα δρα με πλουτώνιες ιδιότητες, επηρεασμένος απο τη σύνοδό του με τον Πλούτωνα, ωστόσο στον επαγγελματικό τομέα επωφελούμαστε περισσότερο, αφού γίνεται ο Ερμής... του εμπόρου.

 

Επαγγελματικά λοιπόν, μπορούμε να ευνοηθούμε απο τη συγκυρία αυτή, αφού ο Ερμής στον Αιγόκερω, επηρεασμένος από τις κρόνιες ιδιότητες, φέρνει ορθολογισμό, ακριβή σκέψη και απαλλαγή απο περιττούς συναισθηματισμούς. Αυτούς τους κρατάμε για τις προσωπικές και ερωτικές μας σχέσεις, όπου γίνεται αμέσως ο Ερμής του πάθους, της έντασης, του βάθους και της ατελείωτης καχυποψίας. Όλα γυρίζουν γύρω απο την επιτυχία και την υλική απόκτηση, ενώ οι σκέψεις γίνονται ιδιοτελείς, αφού εξυπηρετούν ένα σκοπό: το δικό μας συμφέρον.

 

Ευνοϊκές μέρες για διαπραγμάτευση, εμπόριο, θέσπιση υψηλών στόχων, αλλά και για μάθηση, αφού αν αποφασίσουμε κάτι το επιτυγχάνουμε με επιμονή και μέθοδο. Το αποτέλεσμα είναι μία, έστω με αργούς ρυθμούς, αυξανόμενη πρόοδος, η οποία δεν λειτουργεί σαν πυροτέχνημα, αλλά παραμένει στο χρόνο. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, ο Ερμής θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Αρκεί να κάνουμε χρήση αυτής του της ευκολίας!

Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 19-12-2015 09:00:00