Quantcast
blank
 
blank

Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα: οι σκοτεινές πτυχές ενός κρυμμένου εαυτού!

 
Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα: οι σκοτεινές πτυχές ενός κρυμμένου εαυτού!
Βαθμολόγησε
Score: 0  Ψήφοι: 0
 
Sponsored Links

Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα

Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα και προβλέψεις από την αστρολόγο Αρετή

Στις 4 Ιουλίου, ο Ήλιος από τον Καρκίνο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ρίχνοντας για λίγο μια κυριαρχική πνοή στη ζωή μας. Η όψη είναι ήδη ενεργή και θα συνεχίσει να επηρεάζει για ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών ακόμη.
 
Είναι γνωστό πως ο Πλούτωνας λειτουργεί σύμφωνα με το αξίωμα της μεταμόρφωσης, της εξουσίας, της καχυποψίας. Αλλαγές, συχνά με επίπονο τρόπο, καταλήγουν τις περισσότερες φορές να είναι ο διδακτικός μονόδρομος. Αγγίζοντας ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου, όπως είναι εδώ ο Ήλιος, οι βαθιές αλλαγές μπορεί να είναι πολλές και ποικίλες. Αναπόφευκτες και ζόρικες επίσης.

Πλούτωνας vs Ήλιος: πάθη, μυστικά και έρωτες

Τις μέρες αυτές το παιχνίδι ανάμεσα σε αυτό που ήμαστε και αυτό που δείχνουμε, θα αποκαλυφθεί, με τις μάσκες να πέφτουν, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να προσκολλώνται πιο γερά. Τα συναισθήματά μας κρύβονται ή καλύτερα αποκαλύπτονται επιλεκτικά, μόνο για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς.
 
Μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ξεχνάμε πως έχουμε πιαστεί στο γρανάζι της συνήθειας, συχνά κάνοντας μια αντιπαραγωγική ζωή, η οποία καθόλου δε μας ευχαριστεί. Μέσα στην όψη αυτή λοιπόν, ίσως βρούμε τη κατάλληλη ευκαιρία να αποτινάξουμε από πάνω μας συνήθειες ετών, που μας μαράζωναν και μας απομυζούσαν. Ίσως χρειαστεί ακόμα να παραδεχτούμε και να αποκαλύψουμε πάθη καλά κρυμμένα, τα οποία δεν ταίριαζαν με το μοτίβο της ζωής μας και τα είχαμε θάψει ως απαγορευμένα.
 
Έρωτες που κρύβουν μυστικά, που δεν βλέπουν το φως της ημέρας, που πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί, αν θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Πάθη για τα οποία δεν ήμαστε και πολύ περήφανοι, ταμπού και σκάνδαλα, θα μας φέρουν αντιμέτωπους με το πιο σκοτεινό και βαθύ κομμάτι της ψυχής μας. Φόβοι και ενοχές θα ξυπνήσουν, σαν μισοναρκωμένοι δαίμονες, καθώς παραμένουν αδούλευτοι μέσα μας και ζητάνε τρόπο να μετουσιωθούνε. Οι σχέσεις έχουν να δηλώσουν μια ανεπάρκεια, μία αδυναμία να ανταποκριθούν σε μια υγιή πραγματικότητα.
 
Θα δούμε λοιπόν σχέσεις να εκδηλώνονται προβληματικά, αυταρχικά, χειριστικά. Να προσπαθεί ο ένας να καθηλώσει και να ελέγξει τον άλλον, όσο τον γεμίζει ενοχές και εφαρμόζει πλύση εγκεφάλου. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θα θελήσει να παίξει όσο πιο καλά μπορεί τα υπόγεια παιχνίδια του και να ασκήσει εξουσία.
 
Όταν γίνει φανερό πως οι σχέσεις, που κάτω από αυτή την επήρεια δημιουργούνται, μετατρέπονται σε αυταρχικές, βάναυσες και μειονεκτικές, τότε γίνεται προσπάθεια να απαρνηθούμε την αδυναμία μας να επιλέξουμε. Να διορθώσουμε τα κριτήρια με τα οποία ερωτευόμαστε και να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Αρχίζουμε να σαμποτάρουμε σχέσεις και άτομα, τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Ή ακόμα να είμαστε εμείς αυτοί, που πάνω μας σηκώνουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του άλλου, τις οποίες εκείνος προσπαθεί να καλύψει με καταπιεστικό τρόπο.
 
Υπάρχει και μια τάση να κρατάμε επτασφράγιστα μυστικά, πράγματα και γεγονότα που μας απασχολούν, σαν να προσπαθούμε να τα λυτρώσουμε και να τα προφυλάξουμε από την περιέργεια του άλλου. Με τον τρόπο αυτό όμως, παραμένουν άλυτα και αδούλευτα, με συνέπεια να συνεχίσουν να μας καίνε τα σωθικά. Αυτό μπορεί να είναι μια παράνομη σχέση, μια αποδοχή πως ένα δικό μας άτομο έχει ένα περίεργο σεξουαλικό γούστο, πως κάποιος που αγαπάμε έχει ένα φυσικό μειονέκτημα, πως εμείς είμαστε εθισμένοι σε κάτι, που θεωρείται απαγορευμένο κοινωνικά.
 
Στον μονόδρομο της αποδοχής, μας φέρνει η αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ήλιο, διαλύοντας πολλά κλισέ μέσα μας, τα οποία συντηρούσαμε αυθαίρετα. Από μέσα μας ανασύρονται κομμάτια που ζητούν να βγουν στην επιφάνεια, αλλά καμουφλάρονται από το φόβο της απόρριψης ή της μη αποδοχής.
 
Το ζητούμενο της όψης, είναι να εντοπίσουμε τη φωτεινή πλευρά των σχέσεων, της ψυχής μας, της κατάστασης, αποφεύγοντας τη σκοτεινή. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να περάσουμε μέσα από τους δαίδαλους της ψυχής και να τη λυτρώσουμε από κάθε είδους ενοχή, τύψη και κακιά σκέψη.
 
Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα και προβλέψεις από την αστρολόγο Νίκη Μακρή
 
Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα και προβλέψεις από την αστρολόγο Στεφανία Ζωγράφου
 
Ήλιος σε αντίθεση με Πλούτωνα και προβλέψεις από την αστρολόγο Μυρτώ Αποστόλου
Myastro
Ημερομηνία Τροποποίησης: 04-07-2014 00:00:00